+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Klasična Kina 

PEKING – XI’AN – HANGZHOU – SUZHOU – SHANGHAI

Zabranjeni grad, Konfucijev hram, Kineski zid, sela koja izgledaju kao minijaturna Venecija - Kina je zemlja velike prošlosti i još svijetlije budućnosti

10 dana / 7 noći   —   Zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja:
30.3. – 08.04.2018.
03.05. – 12.05.2018. - GARANTIRANI POLAZAK!
16.06. – 25.06.2018. - GARANTIRANI POLAZAK!
15.08. – 24.08.2018. - GARANTIRANI POLAZAK!
05.10. – 14.10.2018.

Kina

 

Program putovanja

1. dan: ZAGREB - DUBAI

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova za Dubai u 15.35 sati na liniji EK130 (Emirates). Dolazak u Dubai u 23.05 sati prema lokalnom vremenu.

2. dan: DUBAI- PEKING

Nastavak putovanja prema Pekingu u 3.55 sati na liniji EK306 (Emirates). Obroci za vrijeme leta. Dolazak u Peking u 15.25 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti i preuzimanja prtljage vožnja prema hotelu i prijava u hotel. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

3. dan: PEKING - VELIKI KINESKI ZID - PEKING

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet do Velikog kineskog zida. Zid je dugačak 8.852 kilometra, visine je od 10 do 16 metara, širine 8 metara i predstavlja daleko najveću građevinu i obrambenu utvrdu u svijetu, a od 1987. godine pod zaštitom je UNESCO-a. Pri povratku u Peking, razgled grobnica dinastije Ming te šetnja uzduž Svetog puta s divovskim mramornim likovima životinja i ljudi koji čuvaju grobno područje careva spomenute dinastije. Slijedi panoramski razgled Olimpijskog parka i „Vodene kocke“, dvorane u kojoj su 2008. godine „padali“ mnogi plivački rekordi, a danas je pretvorena u zabavni vodeni park, te razgled Nacionalnog stadiona (izvana), poznatog po nazivu „Ptičje gnijezdo“ u kojemu je bilo otvaranje i zatvaranje Olimpijskih igara. Večera u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: PEKING - XI’AN

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak na cjelodnevni razgled Pekinga koji započinje posjetom Hramu neba iz 1420. godine, koji je sa svojim trokatnim krovom načinjenim od plavih pločica postao simbolom Pekinga. Potom, odlazak do Trga Nebeskoga mira – Tien An Men, najvećeg trga na svijetu. Slijedi razgled Zabranjenog grada, drevne carske palače iz doba dinastija Ming i Qing. Ovo arhitektonsko remek-djelo podijeljeno je u tri dijela i okruženo visokim purpurnim zidinama. Na golemoj površini od 183 jutara nalaze se brojne palače, paviljoni, dvorišta, vrtovi i riznice. Slijedi transfer do zračne luke i prijava na let za Xi’an. Polijetanje zrakoplova u 16.55 sati na liniji MU2114 (China Eastern Airlines). Po dolasku u Xi’an, u 19.15 sati, organizirani prijevoz do hotela. Večera i noćenje.

5. dan: XI’AN

Nakon doručka odlazak na cjelodnevni izlet do mauzoleja cara Qin Shi Huanga otkrivenog 1974. godine. Tu se nalazi najpoznatije arheološko otkriće 20. stoljeća – ratnici od terakote – 6000 glinenih statua ratnika i konja u prirodnoj veličini. Večera u lokalnom restoranu. Fakultativno (uz doplatu), nakon večere mogućnost odlaska na Tang Dynasty Culture Show. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan: XI’AN - HANGZHOU

Doručak i nakon odjave iz hotela organizirani prijevoz u zračnu luku. Polijetanje zrakoplova prema Hangzhou u 7.50 sati na liniji MU2291 (China Eastern Airlines), gradu smještenom južno od Šangaja. Kada je Marco Polo u 13. st. putovao kroz Hangzhou, opisao ga je jednim od najljepših mjesta na svijetu zbog njegove obale bogate hramovima i paviljonima. U razgledu grada posjetit ćemo pagodu Šest harmonija, voziti se čamcem po jezeru, posjetiti hram Lingyin i obići plantažu najboljeg zelenog čaja na svijetu. Nakon večere povratak u hotel. Noćenje.

7. dan: HANGZHOU - SUZHOU - SHANGHAI

Nakon doručka odjava iz hotela. Vožnja autobusom sjeverno prema gradu Suzhou udaljenom oko 180 km. Često ga nazivaju i „Venecijom istoka“ ili „Kineskom Venecijom“ zbog mnogobrojnih kamenih mostova preko rijeke Jangce. Grad, osnovan davne 514 g. pr. Kr., poznat je i po brojnim pagodama i prekrasnim vrtovima koji su dodani na popis UNESCO-ve svjetske baštine. Posjet Vrtu Gospodara Mreža, klasičnom kineskom vrtu u Suzhou, koji se rasprostire na 5.450 m2 i smatra se najljepšim vrtom južne Kine. Slijedi posjet Muzeju svile te tvornici gdje ćete se upoznati s tradicionalnim načinom proizvodnje svile. Mogućnost kupnje proizvoda od svile. Po dolasku u Shanghai, smještaj u hotel, večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

8. dan: SHANGHAI

Doručak u hotelu. Odlazak u najpoznatiju trgovačku ulicu Nanjing Road, dugačku 1 km, popularnu shopping zonu. Nastavak vožnje do Bund Bulevarda, simbola starog i novog Shanghaija, 4 km dugačke promenade uz rijeku Huang-Pu na kojoj se nalaze 52 zgrade građene različitim arhitektonskim stolovima – od gotičkog stila, preko renesansnog i baroknog, do kineskog stila. Predvečer, slijedi 1-satna vožnja brodom rijekom Huang-Pu odakle se pruža fascinantan pogled na Bund i futuristički Pudong. Pudong se smjestio na istočnoj obali rijeke i tu se nalazi Lujiazu financijska i gospodarska zona te čuveni Oriental Pearl toranj. Večera u lokalnom restoranu. Fakultativno (uz doplatu) mogućnost odlaska na fascinantni akrobatski show. Smještaj u hotel. Noćenje.

9. dan: SHANGHAI - DUBAI

Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak razgleda starog dijela Shanghaija: Vrtovi sreće Mandarina Yu – sagrađeni za vrijeme vladavine dinastija Ming i Qing koji predstavljaju najklasičniji vrt Shanghaija. Slijedi razgled Hrama Bude od Žada (1 tonu težak i 1,9 m visok kip Bude u ležećem položaju od bijelog žada), te vožnja do TV tornja. Posjet Francuskoj koncesiji (četvrti), popularnom dijelu grada s brojnim kafićima i restoranima. Večera u lokalnom restoranu. Slijedi transfer do zračne luke.

10. dan: DUBAI- ZAGREB

Prijava na let za Dubai te polijetanje zrakoplova na liniji EK 303 (Emirates) u 0.50 sati. Dolazak u Dubai u 4.55 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji EK 129 (Emirates) u 8.15 sati. Dolazak u Zagreb u 12.20 sati.

Cjenik putovanja

First Minute cijena aranžmana: 7.990 kn

Redovna cijena aranžmana: 8.490 kn

First minute popust: 500 kn za uplate do 60 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta.

 

Cijena po osobi uključuje: prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Peking – Shanghai – Zagreb, unutarnje letove u Kini na relacijama Peking – Xi’an i Xi’an – Hangzhou, 7 noćenja s doručkom u hotelima 4*, obroke prema programu (doručak u hotelu, večere u lokalnim restoranima), razglede i izlete s lokalnim vodičima prema programu, grupne transfere na relaciji zračna luka – hotel – zračna luka prema programu, ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, jamčevinu, troškove organizacije putovanja.

 

Cijena po osobi ne uključuje: pristojbe zračnih luka 2.990 kn (podložne promjenama), doplatu za jednokrevetnu sobu 1.500 kn, dodatne obroke, usluge i izlete koji nisu navedeni u programu putovanja, osobne troškove, putno osiguranje (preporučujemo), kinesku vizu u iznosu od 180 kn i trošak posredovanja ishođenja vize u iznosu od 100 kn.

 

Obavezne doplate po osobi:

pristojbe zračnih luka 2.990 kn (plaćanje prilikom rezervacije; podložne promjenama)
- napojnice vodiču i vozaču 40 EUR (plaćanje na licu mjesta)

Neobavezne doplate po osobi

Tang show Xi’an: 230 kn

Akrobatski show Shanghai: 195 kn

Kina

KINA

Službeno ime: Republika Kina.
Glavni grad: Peking.
Službeni jezik: mandarinski kineski, koriste se engleskim (vrlo oskudno i nerazumljivo)
Vremenska razlika: +6/+7 u odnosu na Hrvatsku
Novčana jedinica: Chinese Yuan Renminbi (CNY), skračeno ga zovu Yuan.
Napon struje: 220/240 V.
Viza: potrebna
Cijepljenje: nije potrebno
Mobilna telefonija: sve mreže uglavnom rade u Pekingu i Shanghaiu
Klima: suptropska na jugu, subarktička na sjeveru.
Odjeća i obuća: udobna i laganija odjeća, kišobran ili kišni ogrtač, udobne cipele za hodanje
Kupovina: suveniri, predmeti od žada, svile, odjeća
Hrana i piće: obavezno piti flaširanu vodu, hrana je raznolika, tradicionalna kineska kuhinja s puno povrća i mesa kombinirana sa rižom i umacima, slastice i kruh nisu u ponudi i količini kao u Europi.

Kategorizacija hotela u Kini odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemljama u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.

Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.

U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Viza je potrebna (za državljane RH). Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.

Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko done do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.

Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja,ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati.

Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima.

Najmanji broj putnika: 15

Oznaka putovanja: MP012

Kina
Kina
Kina