+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Kopenhagen & Oslo

Kopenhagen, prema nekima najkozmopolitskiji grad Europe, te norveški Oslo sa svojim intenzivnim bojama, osvojit će vas svojim skandinavskim šarmom

4 dana / 3 noćenja  —  Zrakoplovom iz Zagreba

Datumi putovanja:
31.5.2018.
5.7.2018.
9.8.2018.
16.8.2018.
20.9.2018.
4.10.2018.

Doručak. Odjava iz kabina i odlazak autobusom na poludnevni razgled grada. Glavni grad Norveške prepun je boja! Oslo, grad Vikinga, oduševit će vas zelenim brdima i spektakularnim fjordovima. Oslo svojim posjetiteljima nudi brojne znamenitosti i atrakcije, parkove i muzeje. Odlazak u razgled grada; posjet gradskoj vijećnici, jedinstvenom arhitektonskom spomeniku 50-tih godina prošlog stoljeća. Šetnja kroz četvrt Kvadraturen „stari Oslo“ danskog kralja Christiana IV s nekoliko očuvanih zgrada iz 17. stoljeća i posebnim geometrijskim planom gradskih palača. Odlazak do utvrde Akershus renesansnog dvorca - utvrde i vanjski obilazak područja. Šetnja do jednog od novih simbola Osla zgrade Norveške Opere i baleta. Četvrt oko Opere Bjorvika jedna je od najzanimljivijih arhitektonskih gradskih četvrti sa najnovijim primjerima moderne arhitekture. Razgled grada nastavljamo šetnjom do parlamenta te glavnom ulicom Karla Johanna do zgrade kazališta, parkova i kraljevske palače. Nakon kraće pauze u gradskom središtu odlazak javnim prijevozom do Vigeland parka. Posjet Vigeland parku remek djelu velikog norveškog kipara Gustava Vigelanda s 227 monumentalnih skulptura na temu života i smrti i ljudske sudbine. Razgled parka uz monolit, fontanu života, parkove ruža i most života ostavlja dubok utisak na svakog posjetitelja. Zaustaviti ćemo se na skijaškoj skakaonici na Holmenkollnu, odakle se pruža veličanstven pogled na Oslo. Nakon razgleda transfer u poslijepodnevnim satima prema zračnoj luci Oslo. Prijava na let za Zagreb na liniji OU 489 (Croatia Airlines) u 18.50 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 21.35 sati

Kopenhagen

Program putovanja

1. dan ZAGREB - KOPENHAGEN

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije leta. Polazak za Kopenhagen letom Croatia Airlines OU480 u 8.35 sati s dolaskom u 10.30 sati. Po dolasku u srednjovjekovnu dansku prijestolnicu, odlazak na razgled grada: Palača Amalienborg (rezidencija danskih kraljeva), gradska vijećnica, dvorac Kristianborg (današnje sjedište parlamenta), kraljevsko kazalište, Morska sirena (simbol grada). Odlazak do hotela i smještaj. Ostatak dana slobodan za osobne programe. Predlažemo šetnju gradom starim  preko 850 godina i smatra se kao jedan od najužurbanijih gradova Skandinavije. Grad koji je  prepun crkvama, muzejima, kulturnim spomenicima, ali i kafićima, restoranima svakako će  vas oduševiti. Na ulicama nad autima prevladavaju pješaci i biciklisti.  Krećemo u šetnju prema gradskoj jezgri. Ubrzo ćete vidjeti kako je lako zavoljeti ovaj grad i njegove opuštene stanovnike. Šetnju ćemo završiti u Nyhavn-u najpitoresknijoj danskoj luci prepoznatljivoj na svim razglednicama grada, uvijek punoj ljudi, kafića, restorana. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan KOPENHAGEN

Nakon doručka predlažemo da posjetite neki od muzeja (Nacionalni muzej ili Povijesni muzej), Botanički ili zoološki vrt te ne propustite posjet zabavnom parku Tivoli s mnoštvom atrakcija i restorana. Isto tako predlažemo vam individualni odlazak vlakom u Mälmo u Švedskoj ili predlažemo peterosatni fakultativni izlet “Dvorci sjevernog Sjeallanda”(doplata). Posjet Hillerodu, ulaz u Fredriksborg muzej koji je najatraktivniji dvorac u zemlji i u kojem se nalazi najveća kolekcija umjetnina u Danskoj. Nastavak vožnje do Gilleleje, šarmantnog ribarskog sela na sjevernoj obali te posjeta “Hamlet” Kromborg dvorcu u Helsingoru. Povratak u poslijepodnevnim satima. Vožnja do Kopenhagena “zlatnom obalom”. Slobodna večer za osobne programe. Predlažemo vožnju brodom kanalima kako bi upoznali Kopenhagen s morske strane (plaćanje prilikom prijave). Noćenje u hotelu. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan KOPENHAGEN - OSLO

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno prijepodne za uživanje u lokalnim restoranima, kavi ili kupovini tradicionalnih suvenira. U rano poslijepodne  transfer do luke gdje se ukrcavate na brod. Smještaj u kabine. Vožnja brodom od Kopenhagena do Osla svakako će vam ostati u lijepom sjećanju, za vrijeme krstarenje možete se relaksirati u  sauni, ili bazenu, uživati u večeri u jednom od restorana koji se nalaze na brodu (doplata). Nakon večere moguće je zaplesati uz band ili pogledati dobar film u kinu. Noćenje na brodu.

4. dan OSLO - ZAGREB

Doručak na brodu. Odjava iz kabina, dolazak broda na terminal u Oslo u 10.00 sati i odlazak  autobusom na  poludnevni razgled grada. Grad Vikinga, s temeljima iz 11 st., oduševit će vas svojim položajem na zelenim brdima i obalama fjordova koji  svojim posjetiteljima nudi brojne znamenitosti i atrakcije, parkove i muzeje. Prvo ćemo se zaustaviti na čuvenoj skijaškoj skakaonici Holmenkollen, otvorenoj davne 1892 godine, s koje se pruža veličanstven pogled na grad. Spuštanje do grada uz Vigeland park, remek djelo velikog norveškog kipara Gustava Vigelanda s 227 monumentalnih skulptura na temu života i smrti i ljudske sudbine koje malo koga ostavljaju ravnodušnim. Razgled grada: gradska vijećnica, jedinstven arhitektonski spomenik iz 50-tih godina prošlog stoljeća i četvrt Kvadraturen - „stari Oslo“ danskog kralja Christiana IV s nekoliko očuvanih zgrada iz 17. stoljeća i posebnim geometrijskim planom gradskih palača. Nastavljamo šetnju uz tvrđavu Akershus do jednog od novijih simbola Osla - zgrade Norveške Opere i baleta u četvrti Bjorvika s brojnim primjerima moderne arhitekture. Nakon pauze za ručak u vlastitom aranžmanu razgled nastavljamo glavnom ulicom Karla Johanna uz parlament i zgradu kazališta, sve do i kraljevske palače i prekrasnog Slottsparka koji ju okružuje. Oko 16.00 sati transfer do zračne luke Oslo. Prijava na let za Zagreb na liniji OU 489 (Croatia Airlines) u 18.45 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 21.15 sati.

Cjenik

First minute cijena aranžmana po osobi za polaske 31.5. i 16.8.: 5.395 kn

First minute cijena aranžmana po osobi za polazak 5.7.: 5.095 kn

First minute cijena aranžmana po osobi za polaske 9.8. i 20.9.: 4.795 kn

First minute cijena aranžmana po osobi za polazak 4.10 .: 4.595 kn

Cijena aranžmana po osobi za polaske 31.5. i 16.8.: 5.595 kn

Cijena aranžmana po osobi za polazak 5.7.: 5.295 kn

Cijena aranžmana po osobi za polaske 9.8. i 20.9.: 4.995 kn

Cijena aranžmana po osobi za polazak 4.10.: 4.795 kn

- doplata za polazak iz Zadra, Splita, Pule i Dubrovnika: 370 kn + zrakoplovne pristojbe (na upit)

 

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Kopenhagen i Oslo–Zagreb, plovidba brodom  Kopenhagen – Oslo, razglede s pratiteljem prema programu putovanja, 2 noćenja s doručkom u hotelu 3*/4* u dvokrevetnim sobama u Kopenhagenu, 1 noćenje s doručkom na brodu u dvokrevetnim unutarnjim kabinama ( kreveti na kat), razglede prema programu, transfere prema programu, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Obavezne doplate po osobi: zrakoplovne pristojbe 1.090 kn (podložne promjenama), obavezna doplata za večeru na brodu (polasci između 31.5. i 19.8.2017.) 430 kn

 

Cijena ne uključuje: doplatu za jednokrevetnu sobu 2.000 kn, izlet Dvorci sjevernog Sjeallanda 700 kn (doplata kod prijave, minimum 15 prijavljenih), vožnja brodom kanalima Kopenhagena 110 kn (doplata kod prijave, minimum 15 prijavljenih), ulaznice za lokalitete i muzeje koji se posjećuju (doplata na licu mjesta), dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom te troškove osobne prirode, doplata za večeru na brodu 430 kn ( doplata kod prijave), putno osiguranje (preporučujemo)

 

Informativne cijene ulaznica ( plaćanje na licu mjesta):

- ulaznice za muzeje i kulturno povijesne spomenike u Kopenhagenu (cijene mogu biti podložne promjeni): Tivoli  110-120 DKK, Carlsberg Glyptotek 95 DKK, dvorac Kronborg 90 DKK, Muzej Thorvaldsen 60 DKK, dvorac Christiansborg 150 DKK (kombinirana ulaznica), SMK (Nacionalna galerija lijepih umjetnosti) 110 DKK/ispod 30 godina 85 DKK .Cijena povratne karte za vlaka Kopenhagen-Malmo-Kopenhagen cca 23 Eur, vožnja traje otprilike 35 min.

- ulaznice za muzeje i kulturno povijesne spomenike u Oslu (cijene mogu biti podložne promjeni): Nacionalna galerija 100 NOK,  Fram muzej 100 NOK, Muzej vikinških brodova 100 NOK, muzej Kon Tiki 100 NOK, Norveški pomorski muzej 100 NOK, Norveški folklorni muzej 130 NOK, muzej u utvrdi Akershus 100 NOK, Ibsenov muzej 115 NOK, ski skakaonica Holmenkollen 130 NOK, Oslo Pass cijena od 395 NOK  za 24 sata

Popusti: 80% popusta za dijete do 2 god. bez ležaja, 20% popusta za dijete od 2 do 12 god. na pomoćnom ležaju, 5% popusta za osobe starije od 12 god. na pomoćnom ležaju.

Kopenahgen

Oslo

Napomene

Valute na putovanju: danska i norveška kruna. Preporučujemo ukoliko imate mogućnosti da nabavite valute prije početka putovanja u Hrvatskoj jer je tečaj često povoljniji nego na licu mjesta. Preostali nepotrošeni iznos u valuti jedne zemlje možete promijeniti na putu uz upute pratitelja u valutu sljedeće zemlje na turi. Plaćanje kreditnim karticama rašireno je u Skandinaviji, dok plaćanje eurima nije svugdje moguće ukoliko to nije valuta te zemlje.

Granične i vizne formalnosti: Hrvatskim državljanima nije potrebna viza za putovanje u Dansku i Norvešku. Preporučujemo odlazak na putovanje s važećom putovnicom. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje.

Važne napomene! Prilikom rezervacije aranžmana obavezno dostaviti sljedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo i broj putovnice ili osobne iskaznice. Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje.

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.

Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici www.mvep.hr

Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.

Minimalan broj putnika: 15

Oznaka putovanja: MP012