+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

 

Korzika

Otokom na kojem je rođen Napoleon Bonaparte dominiraju impresivne stijene koje mijenjaju nijanse ružičaste boje ovisno o dnevnoj svjetlosti, a sve u prekrasnom kontrastu prema bojama mora i neba

4 dana / 3 noćenja — Avionom iz Zagreba

Datumi putovanja: 01.11.-04.11.2018.

Kružna tura po Korzici od sjevera do juga Napoleonovog otoka !

Bonifacio, Korzika

Program putovanja

1. dan

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod check-in pulta dva sata prije polaska zrakoplova. Prijave na let započinju 2 sata te traju do 40 minuta prije polaska zrakoplova. Direktan let posebnim zrakoplovom iz Zagreba za Bastiu u 09:20. Slijetanje u zračnu luku Bastia predviđeno u 10:50 sati. Po dolasku u zračnu luku Bastia slijedi transfer autobusom do hotela, preraspodjela putnika po sobama u hotelu te odlazak na fakultativni izlet – regija Balagne.

Polazak autobusom ispred hotela u 12:00 te vožnja prema Ile Rousse. Ile Rousse je mjesto izgrađeno u zaljevu omeđenom stjenovitim otočićima sa sjeverozapadne strane koji su građeni od crvenog kamena porfira po kojem je mjesto dobilo ime, te besprijekornom bijelom pješčanom plažom sa južne strane. Ile Rousse se turistima predstavlja u svoj svojoj ljepoti, protežući se zapadno od mora do brda Sémaphore i klanca Fogata.

Slijedi ručak u Ile Rousse.

Nakon ručka, put nas dalje vodi u Calvi, mjesto okruženo planinama, s gotovo 5 kilometara dugom bijelom pješčanom plažom, marinom i malim,  ali slavnim genoveškim kaštelom iz 13. stoljeća. S mjesta Notre Dame de la Serra, smještenim visoko iznad grada uživat ćemo u  pogledu. Posjetit ćemo i tvrđavu Calvi, jedno od najljepših mjesta na Korzici. Autobusom ćemo se zaustaviti i  u malom selu Corbara kako bismo još malo uživali u prekrasnim pogledima i vizurama.

Povratak u Bastiju u popodnevnim satima.

Trajanje izleta: 7 sati

Izlet uključuje: razglede po planu, prijevoz autobusom, lokalni vodič, voditelj putovanja na hrvatskom jeziku, ručak (piće uključeno).

Cijena: 550 Kn (djeca do 12 godina 50% popust)

2. dan

Polazak autobusom ispred hotela gdje će nas dočekati i lokalni vodič.

Prvo zaustavljanje je u ribarskom mjestu Erbalunga,  malom selu na obali Cap Corse, oko 10 kilometara sjeverno od Bastije i jednom od važnijih odredišta u obilasku poluotoka.

Nakon toga stajemo u  Macinaggiju, koja svoje ime duguje vjetrenjačama, i najveća je luka na Cap Corseu. Rimljani su ga u doba antike koristili kao vojnu luku.

Ručak u restoranu u Macchinaggiju.

Nakon ručka posjetit ćemo Saint Florent poznato i vrlo popularno ljetovalište i drevno genoveško mjesto. Pristaništa odlična za šetnju, ispunjena su brojnim restoranima i kafićima. Ljeti je ovdje vrlo živahno i vlada super atmosfera.

Nastavljamo do Patrimonija gdje ćemo imati degustaciju vina. Vina ove regije su  prva dobila poznatu akreditaciju 1968. godine. Najzanimljivija su  svakako bijela koja se slažu sa svim vrstama riba i morskih plodova ulovljenih od strane lokalnih ribara. Vinogradi su prilično mali (20 hektara) što im daje poseban šarm, a bijela, crna i rose vina koja se ovdje proizvode imaju posebnu vrijednost zbog proizvodnje u ograničenim količinama.

Povratak u Bastiju oko 18:30.

Trajanje izleta: 9 sati

Izlet uključuje: lokalni vodič, voditelj putovanja na hrvatskom jeziku, prijevoz autobusom, ručak (vino i voda uključeni), kušanje vina u Patrimonio.

Cijena: 650 Kn (djeca do 12 godina 50% popust).

3. dan

Današnji izlet započinjemo u mjestu Aleria, to je  danas važno turističko i kulturno središte na istočnoj obali Korzike. Mjesto je poznato po poljodjelstvu zahvaljujući svojoj blagoj klimi i plodnom tlu. Zastupljena je poljoprivreda općenito, zatim  arborikultura, vinogradarstvo i hortikultura.

Slijedi ručak u Bonifaciju.

Bonifacio se nalazi na pomorskom raskrižju između Sardinije i Italije, sa specifičnim zemljopisnom i geološkom karakteristikama. Njegov srednjevjekovni grad, okružen stijenama, izgleda vječno, te čini jedan od najljepših detalja Mediterana.

Bonifacio ima izvanrednu prirodu. Većina teritorija je zaštićena zahvaljujući aktivnom sudjelovanju dviju organizacija: Prirodni rezervat Bonifacio tjesnaca i Međunarodni morski park. Njegove stijene trenutačno se razvrstavaju na popis svjetske baštine UNESCO-a.

Slijedi mali kruzing brodom u trajanju od 1 sat (ovisno o vremenskim prilikama).

Posljednja stanica na ovom izletu je Porto-Vecchio. Mjesto na kojem su senatori Genove 1539. predložili Uredu San Giorgio, bogate genovske banke, da podigne tvrđavu za razvoj i izvoz dobara u svoj grad.

Povratak u Bastiju oko 19:30 sati.

Trajanje izleta: 11 sati

Izlet uključuje: razglede po planu, lokalni vodič, voditelj putovanja na hrvatskom jeziku, prijevoz autobusom, ručak (vino i voda uključeni), vožnja brodićem.

Cijena: 750 Kn (djeca do 12 godina 50% popust).

4. dan

Bastia je glavna luka otoka i njegov glavni trgovački grad, a posebno je poznat po svojim vinima. Grad umjetnosti i povijesti, Bastia je također glavni grad Gornje Korzike. Njegov stari grad sačuvao je svoj autentičan aspekt: tipične uske ulice i zgrade iz Terra-Vecchia četvrti; stara slikovita luka, crkva Saint-Jean-Baptiste iz 17. stoljeća, atmosfera gradskih kafića i restorana. U blizini stare luke, trg Svetog Nikole ukrašen je palmama i vrlo je užurbano mjesto s terasama za kafiće, posebno tijekom nedjeljnog jutra na tržnici. Tržnica, omeđena starim kućama, vrlo je popularna zbog tradicionalnih proizvoda koje je ovdje moguće kupiti. Genoveška citadela (Terra-Nova) sagrađena je između 15. i 17. stoljeća. Njezini bedemi su dom palače guvernera, bivšeg sjedištra genoveških guvernera, ali i katedrale Sainte-Marie iz 17. stoljeća i kao i bratstva Sainte-Croix iz XV. stoljeća (kapela Sainte-Croix).

Ručak u Bastiji.

Povratak u hotel u 14:00 sati.

Trajanje izleta: 5 sati

Izlet uključuje: lokalni vodič, voditelj putovanja na hrvatskom jeziku, prijevoz autobusom, ručak (vino i voda uključeni).

Cijena: 450 Kn (djeca do 12 godina 50% popust).

Hotel

Cors’Hotel 3***

Adresa: Rue National 193, 20600 Biguglia

Check-in: 16:00 sati

Check-out: 11:00 sati

Doručak (kontinentalni): od 07:00 do 09:00 sati

Cors’Hotel nalazi se u Bigugliji, na pola puta između međunarodne zračne luke Poretta i centra Bastije. U blizini hotela nalaze se pješčane plaže omeđene parkom s drvećem i borovom šumom. Hotel je otvoren cijele godine te je dostupan 0-24 h osiguravajući toplu dobrodošlicu i opušten i ugodan odmor.

Hotel ima 60 klimatizitranih i suvremeno opremljenih soba. Također svim klijentima hotela dostupna je terasa na otvorenom, bar, tenisko igralište te veliki vanjski bazen.

Cjenik

Let + smještaj 3*** Cors’Hotel

Cijena: 3.990Kn (uključeno: povratni let, pristojbe zračnih luka, ručna prtljaga 6kg, predana prtljaga 17 kg, transferi, 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3***, boravišne pristojbe, voditelj grupe na putovanju na hrvatskom jeziku)

*Pristojbe zračnih luka uključene u cijenu!

*Odabirom svih izleta ostvaruje se popust od 450 kn po osobi na cjelokupnu cijenu!

 

Cijena samo leta: 2.499 Kn (uključeno: povratni let, pristojbe zračnih luka, ručna prtljaga 6kg, predana prtljaga 17 kg)

*Pristojbe zračnih luka uključene u cijenu!

Sastanak putnika 2 sata prije leta na chek -in pultu zračne luke Zagreb

 

Doplata za jednokrevetnu sobu: 600 kn.

Djeca od 0-2 godine putuju besplatno!

Popust za djecu od 2 do 12 godina – 180 Kn.

Korzika

Napomene

VAŽNO! PODACI POTREBNI PRILIKOM  REZERVACIJE ARANŽMANA: Molimo da prilikom rezervacije aranžmana obavezno date slijedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo. Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  Za  državljane RH viza za Italiju i Francusku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje.

Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Kategorije hotela odgovaraju službenim lokalnim kategorizacijama.

Zadržavamo pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika/promjena većih od 1,5%.

Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda ovisno o radnom vremenu muzeja ili eventualnih gužvi, praznika ili neke situacije više sile nastale na destinaciji.

Oznaka putovanja: MP025