+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

PRIJESTOLNICE SJEVERNE EUROPE

STOCKHOLM-HELSINKI-ST.PETERSBURG-TALLIN

 

8 dana / 7 noćenja — Brodom COSTA MAGICA

Datum krstarenja: 29.6.-6.7.2019.

Program krstarenja

1. dan: ZAGREB-PRAG-STOCKHOLM

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zraĉnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Prijava i let na liniji CSA Airlinesa OK819 u 7.00 sati prema Pragu. Po dolasku u 8.35 sati, nastavak na liniji OK490 u 11.40 sati prema Stokholmu. PredviĊeni dolazak u 13.40 sati. Organizirani transfer do luke ukrcaja. Nakon ukrcajnih formalnosti i smještaja u kabine, predlaţemo odlazak na pješaĉki razgled grada u društvu voditelja putovanja.

1.-8.dan: krstarenje prema programu:

8. dan: STOCKHOLM-PRAG-ZAGREB

Nakon doruĉka, iskrcaj s broad. U dogovoru s voditeljem putovanja, svoju prtljagu moţete pohraniti u luci kako biste mogli nesmetano prošetati gradom. Oko podneva polazak organiziranog transfera prema zraĉnoj luci. Prijava i let na liniji OK491 s polaskom 14.25 sati prema Pragu. Po dolasku u 16.25 sati, nastavak na liniji OK818 u 21.55 sati prema Zagrebu. PredviĊeni dolazak u 23.25 sati.

Cjenik

Cijena po osobi u dvokrevetnoj:  

  • unutarnjoj kabini RC                   9.550 kn                           
  • unutarnjoj kabini FM                     9.050 kn
  • kabini s prozorom, classic RC                          10.550 kn                                 
  • kabini s prozorom, classic FM                          10.050 kn                           
  • kabini s balkonom RC                  11.550 kn                           
  • kabini s balkonom FM                 11.050 kn                           

 

Cijena za djecu do 18 godina u pratnji dvije odrasle osobe: 5.650 kn
Odrasla osoba na 3. i 4. ležaju: 7.350 kn
Jednokrevetna kabina na upit.
Sve navedene cijene uključuju lučke i zrakoplovne pristojbe koje iznose 2.660 kn

FIRST MINUTE ZA REZERVACIJE DO 1.3.2019. ili do popunjenja kapaciteta!

KATEGORIJA CLASSIC* = nije moguće birati termin veĉere, brodar automatizmom dodjeljuje termin veĉere po dolasku na brod
KATEGORIJA PREMIUM* – moguće izraziti ţelju za termin veĉere, dostava doruĉka u kabinu ukljuĉena u cijenu krstarenja

DOPLATE NA BRODU: napojnice za osoblje, plaćaju se na brodu u iznosu od 10 €/dan; plaćaju odrasli i djeca. Djeca ispod 4 godine ne plaćaju napojnice, djeca od 4 do 14 godina plaćaju 50%.

CIJENA PAKET ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Prag-Stockholm-Prag-Zagreb, zrakoplovne pristojbe, grupni transfer od zraĉne luke do luke ukrcaja i nazad, krstarenje brodom prema programu; smještaj u odabranoj kabini tijekom krstarenja (tuš/WC, klima ureĊaj, sef, sušilo za kosu, TV); puni pansion na brodu (doruĉak, ruĉak, veĉera; prva usluga ruĉak; posljednja doruĉak), animacija, zabavni veĉernji program u salonima i barovima sa ţivom glazbom i predstave, sportske aktivnosti, korištenje fitnesa, bazena, leţaljki; voditelja putovanja na hrvatskom jeziku (za minimalno 20 prijavljenih putnika); organizacija i priprema putovanja.

CIJENA PAKET ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: troškove pića u barovima i restoranima, izlete, ulaznice u muzeje, spomenike i kulturno-povijesne sadrţaje koje nisu navedene kao ukljuĉene, fakultativne sadrţaje, troškove osobnih narudţbi i putno osiguranje (preporuĉamo).

Napomene

DOKUMENTI POTREBNI ZA PUTOVANJE: Za ovo putovanje hrvatskim drţavljanima potrebna je vaţeća putovnica minimalno 6 mjeseci od završetka putovanja. Za posjet Ruskoj Federaciji, hrvatski drţavljani imaju dvije opcije: 1. rezervacijom brodskog izleta prilikom boravka u St.Peterburgu putnici mogu organizirano, za vrijeme trajanja izleta boraviti u St.Peterburgu (individualno odvajanje od grupe nije moguće). 2. ishoditi potrebnu vizu prije polaska na putovanje Turistiĉka viza za Rusiju po osobi iznosi 925 kn (ovisno o teĉaju EUR-a) + 100 kn Atlasova usluga ishoĊenja vize ( trošak ukljuĉuje vizu za dva ulaza, te pozivno pismo). Za hrvatske drţavljane za dobivanje turistiĉke vize za Rusku Federaciju potrebno je:
- Vaţeća putovnica (mora vrijediti još minimalno 6 mjeseci od izlaska iz zemlje) s tri prazne stranice na dijelu za vize.
- Jedna fotografija 3,5 x 4,5 cm (kao za biometrijsku putovnicu, ne starija od 6 mjeseci) sa bijelom ili svijetloplavom pozadinom.
- Putno zdravstveno osiguranje za termine boravka u Rusiji, pokrića min. 30.000 €
- Popunjena i vlastoruĉno potpisana aplikacija preko linka https://visa.kdmid.ru/. Aplikacija mora imati vlastoruĉni potpis, scan nije prihvatljiv.
- Original voucher i potvrdu o prihvatu stranog turista nadleţne turistiĉke agencije (pribavlja Atlas)
- Dvije prazne stranice u putovnici
Rok izdavanja vize je sedam radnih dana. Ukoliko je izrada vize po hitnom postupku (3 radna dana), cijena konzularne pristojbe po osobi iznosi 1.150 kn (ovisno o teĉaju EUR-a). prethodno ishoditi rusku vizu.
ZDRAVSTVO: Cijepljenje nije obvezno. Preporuĉamo da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who.int) kao i da prikupite obavijesti o mogućnosti cijepljenja prije odlaska u inozemstvo (HZJZ, http://www.hzjz.hr/). Preporuĉamo takoĊer da na putovanje uzmete priruĉnu ljekarnu, koja sadrţi lijekove koje redovito koristite, kao i lijekove za uobiĉajene probleme koji se javljaju na putovanjima.
SIGURNOST PUTOVANJA: Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje in

Oznaka putovanja: MP011