+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Kuba - Havana i Varadero

Havana, Varadero i Trinidad - tri kubanska grada koja otkrivaju svu ljepotu donedavno izolirane karipske ljepotice

Havana - Cienfuegos - Trinidad - Topes de Collantes - Santa Clara - Varadero

9 dana  /  7 noćenja   —  Zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 
08.-16.1.2019.

 

Program putovanja

1. DAN/ ZAGREB - MUNCHEN – HAVANA

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Munchenu u 8:30 sati na liniji OU4436 (Croatia Airlines). Dolazak u Munchen predviđen je u 09:05 sati. Nastavak putovanja prema Havani u 11:30 sati na liniji EW232. Dolazak u Havanu predviđen je u 17:15 sati. Nakon carinskih formalnosti, transfer do hotela 4*. Smještaj i noćenje.

2. DAN/ HAVANA

Nakon doručka, odlazak na cjelodnevni razgled grada Havane koji je pod zaštitom UNESCO-a. Odlazak do centra te nastavak razgleda pješice i autobusom. Tijekom ture posjet svim važnim znamenitostima: Plaza de Armas, Obispo ulica, Plaza de la Catedral, Palacio de Artesania, Plaza Vieja. Razgled moderne i stare, kolonijalne Havane. Ručak u lokalnom restoranu. Nakon ručka, odlazak ulicom La Rampa prema Miramaru, rezidencijalnom dijelu Havane te zaustavljanje kod Trga Revolucije. Povratak u hotel i odmor. Noćenje.

3. DAN/ HAVANA

Nakon doručka, preporučujemo odlazak na veliku tržnicu suvenira ili šetnju gradom koji oduševljava svojim šarmom, toplinom, pjesmom i plesom na svakom koraku. Ukoliko ste raspoloženi za večernji provod preporučujemo odlazak na Parisien Show u hotelu Nacional ili tradicionalni Cabaret show Tropicana s preko 80 izvođača. Noćenje u hotelu.

4. DAN/ HAVANA– DOLINA VINALES (PINAR DEL RIO) – HAVANA

Doručak. Odlazak na izlet u duhansku dolinu Vinales, udaljenu otprilike oko dva i pol sata vožnje, najzapadniju kubansku regiju poznatu po uzgoju duhana. Nastavak vožnje kroz dolinu Vinales i odlazak u indijansku špilju unutar koje teče rječica. Šetnja i kratka  vožnja motornim čamcem po špilji. Odlazak do murala prahistorije naslikanog na stijeni. Ručak u obližnjem lokalnom restoranu i potom povratak prema Havani. Smještaj u hotel i noćenje.

5. DAN/ HAVANA – COJIMAR – VARADERO

Nakon doručka, odlazak iz Havane i vožnja prema Varaderu. Tijekom vožnje zaustavljanje  kod Finca Vigia, Hemingwayovog muzeja, kuće gdje je živio. Nastavak putovanja prema Cojimaru, malom ribarskom mjestu pokraj Havane gdje je Hemingway imao usidren svoj brod. Nastavak putovanja prema Varaderu. Po dolasku u Varadero, prijava u hotel 4*. Smještaj i noćenje.

6. I 7. DAN/ VARADERO

Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama. Boravak na osnovi all inclusive usluge. Mogućnost odlaska na cjelodnevne fakultativne izlete (doplata na licu mjesta):

Crucero del Sol – izlet katamaranom na otok Cayo Blanco poznat po bijeloj pješčanoj plaži i tirkiznom čistom moru s uključenim ručkom na otoku i plivanjem s delfinima na otvorenom moru.

Tres Ciudades (Tri Grada – Trinidad, Cienfuegos, Santa Clara) – izlet autobusom u grad Trinidad koji se nalazi na južnom karipskom dijelu otoka. Trinidad je pod zaštitom UNESCO - ove svjetske baštine poznat po uzgoju šećerne trske i proizvodnji cigara (uključen ručak). Posjet još jednom biseru Kube, Cienfuegosu, i vožnja do memorijalnog centra Che Guevare u mjestu Santa Clara. Povratak u hotel autobusom u kasnim večernjim satima.

8. DAN/ VARADERO - HAVANA

Nakon doručka, organiziran prijevoz u zračnu luku Havana. Polijetanje zrakoplova prema Munchenu u 19:15 sati na liniji EW233.

9. DAN/ MUNCHEN - ZAGREB

Predviđen dolazak u Munchen je u 11:10 sati prema lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Zagrebu u 15:30 sati na liniji LH1714. Dolazak u Zagreb predviđen je u 16:30 sati.

Cjenik putovanja

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi               11.550 kn      

 

Doplata za jednokrevetnu sobu                                           2.690 kn

Obvezna doplate za zrakoplovne pristojbe                        3.690 kn

 

First Minute popust na osnovnu cijenu 5% za rezervacije do 60 dana prije polaska!

 

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja). Popust se ne može kombinirati sa popustom za ranu prijavu ili nekim drugim popustom.

 

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

 

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Munchen – Havana – Munchen - Zagreb, četiri noćenja s doručkom u hotelu 4* u Havani, ručak u lokalnom restoranu tijekom razgleda Havane, ručak u lokalnom restoranu na izletu u Vinales dolini, tri noćenja u hotelu 4* u Varaderu (usluga all inclusive), razglede prema programu, povratni transfer od zračne luke do hotela, voditelja putovanja, lokalnog vodiča, troškove organizacije.

 

CIJENA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, kubansku vizu, dodatne obroke, izlete, prijenos prtljage, usluge koje nisu navedene u programu, napojnice, putno zdravstveno osiguranje.

 

OBAVEZNE DOPLATE: doplata za zrakoplovne pristojbe 3.690 kn (podložne promjeni), kubanska viza, napojnice 30 eur po osobi – plaćanje na licu mjesta.

 

Fakultativni izleti u Varaderu (informativne cijene, plaćanje na licu mjesta):

Crucero del Sol – izlet katamaranom 100 eur

Tres Ciudades (Tri Grada – Trinidad, Cienfuegos, Santa Clara) 100 eur

 

VIZA – TURISTIČKA KARTA: Viza se ne stavlja u putovnicu. Cijena: 450 kn uključuje turističku kartu i uslugu izdavanja. Putnici su obvezni prilikom rezervacije putovanja dostaviti u agenciju kopiju prve i zadnje stranice putovnice koja mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od početka putovanja.

Havana

Korisne informacije

KUBA

Službeno ime: Republika Kuba
Glavni grad: Havana
Službeni jezik: španjolski
Vremenska razlika: -6 sati u odnosu na hrvatsku
Novčana jedinica: kubanski peso (CUP)
Napon struje: 110 V potreban adapter
Viza: potrebna, cijena 400 kn
Cijepljenje: nije potrebno
Pozivni broj zemlje: +52
Klima: tropska, sušna sezona je od studenog do travnja, kišna sezona je od svibnja do listopada.

Odjeća i obuća
Lagana i većinom casual odjeća. Zimi je za večernje sate korisno imati pamučnu ili vunenu vestu (laganiju jaknu, šuškavac može biti koristan zbog tropskih pljuskova). Kape su preporučljive kao zaštita od izuzetno jakog sunca.

Kupovina
Osim poznatih kubanskih cigara i izvrsnog ruma postoji puno drugih dobrih stvari koje možete kupiti na Kubi (zlatan i srebrni nakit, ručno izrađeni predmeti od lokalnih materijala drva, slame, papira mache, morskih školjki, sjemena, terakote i stakla). Kubanski muzički instrumenti su također vrlo popularni izbor. Postoje i toaletni te farmaceutski proizvodi koji se ne mogu nabaviti nigdje drugdje na svijetu - na prodaji u međunarodnim ljekarnama i duty-free trgovinama u zračnim lukama, gdje isto tako možete kupiti knjige, video kasete i CD-e.

Hrana i piće
U tradicionalnoj kubanskoj kuhinji grah i riža zastupljeniji su od kruha, a najčešća jela su na bazi mesa. Iako je Kuba otok, riba i plodovi mora zastupljeniji su i dostupni samo u vrhunskim restoranima. U kubanskoj se kuhinji mogu vidjeti različiti utjecaji što ovisi od regije do regije na otoku - naročito na istoku Kube. Hrana je rijetko kad ljuta i jako začinjena.

Napomene

Kategorizacija hotela na Kubi odgovara lokalnoj kategorizaciji koja se razlikuje od europske, zamjetna je razlika u smještaju i usluzi, tako da je potrebna prilagodba na lokalne standarde, prijevozna sredstva, običaje i način života tijekom Vašeg boravka na Kubi.

U slučaju nepredviđenih situacija uzrokovanih eventualnim kašnjenjem na letovima avio kompanije odnosno otkazivanjem leta, Organizator putovanja napravit će sve radnje da se šteta umanji u danom trenutku, dok je avio kompanija odgovorna putnicima direktno odgovoriti na  nastalu štetu.

VIZA – TURISTIČKA KARTA: Viza se ne stavlja u putovnicu. Cijena: 450 kn uključuje turističku kartu i uslugu izdavanja. Putnici su obvezni prilikom rezervacije putovanja dostaviti u agenciju kopiju prve i zadnje stranice putovnice koja mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od početka putovanja.

Zrakoplovne pristojbe su podložne promjeni i iznos pristojbe potvrđuje se i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koju se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.

Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnim vremenima znamenitosti koje se posjećuju ili držanim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.

U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata i tečaja do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

Oznaka putovanja: MP011

kuba
kuba
kuba