+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

KUBA - Nova Godina u Havani i Varaderu

Senzualnost, ljepota i zarazna energija - to su Kuba i Havana, u neku ruku zamrznute u vremenu, ali neopisivo živahne, a istodobno opuštene i lijene

9 dana / 7 noći  —  Zrakoplovom iz Zagreba!

Datumi putovanja:  30.12.2019. – 7.1.2020.

 

Program putovanja

 

1. dan: ZAGREB - FRANKFURT - HAVANA

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb kod šaltera središnjih informacija dva sata prije polijetanja zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije, prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Frankfurtu u 9.05 sati na liniji OU416 (Croatia Airlines). Po dolasku u Frankfurt u 10.40 sati, nastavak leta za Havanu u 13.45 sati na linii DE2184 (Condor). Dolazak u Havanu u 19.15 sati prema lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti, organizirani prijevoz do hotela. Smještaj i noćenje.

2. dan: HAVANA

Doručak. Odlazak na organizirani razgled Havane. Razgled modernog djela grada koji uključuje Sveučilište u Havani, groblje, Trg Revolucije, hotel National u kojem su često bili smješteni umjetnici, glumci, sportaši i književnici, zatim poznato šetalište „Malecόn“. Zaustavljanje u kolonijalnom dijelu grada i obilazak svih važnih znamenitosti: sjedište vlade El Capitolio, narodno kazalište, nacionalni muzej „El Prado“ , bivša predsjednička palača, Parque central. Tura se nastavlja pješice kroz povijesni i kolonijalni dio stare Havane koji je pod zaštitom UNESCO-a. Posjeta HAVANA CLUB RUM muzeju, Plaza de la Cathedral, Plaza de San Francisco, Plaza Vieja, Plaza de Armas, Ambos Mundos hotelu u kojem je 7 godina 30-tih godina prošlog stoljeća živio književnik Ernest Hemingway. Odlazak na ručak (uključen u cijenu). Po završetku razgleda povratak u hotel te slobodno vrijeme i priprema za novogodišnju proslavu u Havani. Noćenje.

Sretna Nova godina!

3. dan: HAVANA - DOLINA VINALES (PINAR DEL RIO) - HAVANA

Nakon doručka u hotelu odlazak u Pinar del Rio, grad u zapadnom djelu zemlje u kojem se nalaze najbolje plantaže duhana na svijetu. Odlazak u tvornicu cigara u kojoj se može vidjeti proces proizvodnje duhana. Nastavak do Viñalesa. Zaustavljanje na vidikovcu „Los Jamines“ uz prekrasan pogled na jedinstven pitoreskni krajolik doline. Nastavak vožnje autobusom do „La Cueva del Indio“ od kuda kreće nezaboravna plovidba tradicionalnim brodićima rijekom uz planine. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Nakon ručka odlazak do murala prahistorije naslikanog na stijeni. Povratak u Havanu. Noćenje.

4. dan: HAVANA – PLAYA GIRON – CIENFUEGOS – TRINIDAD

Doručak u hotelu. Odjava. Vožnja do prekrasne pokrajine Cienfuegos uz usputno zaustavljanje u Playa Girón i posjet muzeju (Museo Girón) koji prikazuje povijesne događaje iz 1961.godine. Na ovom mjestu dogodio se pokušaj svrgavanja kubanskog predsjednika Fidel Castra, poznat po imenu Invazija u Zaljevu svinja. Nastavak putovanja dalje za Cienfuegos, jednoj od glavnih kubanskih luka. Cienfuegos zbog ljepote povijesnog centra nazivaju i „biserom juga“. Razgled parka Jose Marti koji se nalazi u središnjem trgu Plaza de Armas. Trg je okružen zgradama koje predstavljaju najljepše primjere gradske arhitekture 19. i 20. st. Tomas Terry kazalište, Palacio Ferrer i Palacio de Valle sagrađena u neo gotičkom stilu. Slijedi ručak (uključen u cijenu). Nastavak putovanja prema Trinidadu. Prijava i smještaj u hotel uz all inclusive uslugu. Noćenje.

5. dan: TRINIDAD – SANTA CLARA - VARADERO

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak u razgled Trinidada jednog od najstarijih i najljepših gradova na Kubi koji je UNESCO 1988. godine proglasio svjetskom baštinom zbog velike kolonijalne arhitektonske baštine 18. i 19. stoljeća. Šetnja povijesnom jezgrom i uskim popločanim ulicama uz restaurirane zgrade, veličanstvene crkve i fantastična dvorišta u tipičnoj kolonijalnoj atmosferi koja ostavljaju bez daha. Odlazak prema Santa Clari uz posjet Monumentalnom kompleksu Ernesta Guevare de la Serna, susret s anegdotama kubanske revolucije uz spomenik oklopnog vlaka, posjet povijesnom dijelu grada, parku Vidal, kazalištu ljubavi. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Nastavak putovanja prema Varaderu. Po dolasku prijava u hotel s all inclusive uslugom. Smještaj i noćenje.

6.-7. dan: VARADERO

Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama ili odlazak na neki od brojnih fakultativnih izleta, uz doplatu. Preporučujemo izlet katamaranom na Cayo Blanco, otočić s prekrasnim plažama te usputno kraće plivanje s delfinima. Noćenje.

8. dan: VARADERO - HAVANA - FRANKFURT

Nakon doručka slobodno vrijeme do organiziranog prijevoza za zračnu luku Havana. Polijetanje zrakoplova prema Frankfurtu u 21.15 sati na liniji DE2185 (Condor). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

9. dan: FRANKFURT - ZAGREB

Dolazak u Frankfurt u 13.05 sati po lokalnom vremenu te nastavak leta za Zagreb u 18.00 sati na liniji OU411 (Croatia Airlines). Predviđeni dolazak u Zagreb u 19.25 sati.

 

Cjenik

First Minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 16.990 kn*

Redovna cijena aranžmana po osobi: 17.490 kn

*First Minute popust 500 kn vrijedi za rezervacije do 60 dana prije polaska ili do popunjenosti mjesta po FM cijeni.

 

Obvezna doplata za pristojbe zračnih luka: 3.960 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.390 kn

 

Cijena uključuje

- prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Havana – Zagreb

- smještaj u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Havani

- smještaj u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s all inclusive uslugom 4* u Trinidadu

- smještaj u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s all inclusive uslugom u hotelu 4* u Varaderu

- ručkovi u Havani, Pinar del Riu, Cienfuegosu i Trinidadu prema programu

- grupne transfere, izlete i razglede prema programu

- usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku

- pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku

- organizaciju putovanja i jamčevinu

 - pristojbe zračnih luka  3.960 kn (podložne promjenama)

 

Cijena ne uključuje:

- napojnice za vodiče i vozače 30 EUR (obavezna doplata na licu mjesta pratitelju putovanja)

- doplatu za jednokrevetnu sobu 2.390 kn

- kubansku vizu / turističku kartu 450 kn (uz posredovanje agencije)

- dodatne usluge, obroke i izlete

- putno osiguranje (zdravstveno osiguranje je obavezno)

Havana

Korisne informacije

KUBA

Službeno ime: Republika Kuba
Geografski položaj: najveći Karipski otok smješten između Karipskog mora i sjevernog dijela Atlanskog oceana
Površina: 100.860 km2
Broj stanovnika: oko 11.241.000
Glavni grad: Havana
Jezik: španjolski
Religija: katolici 60%, protestanti 5%, ostali 35%
Vremenska razlika: -6/-7 sati
Novčana jedinica: kubanski pesos (CUP), 1 CUP = 5,70 kn
Kupovina: cigare i rum, zlatni i srebrni nakit, ručno izrađeni predmeti od drva, slame i terakote, paper mache
Odjeća i obuća: Lagana pamučna odjeća, ugodne sandale ili lagane cipele
Hrana i piće:  Ajiaco je nacionalno jelo – gusta juha od korijenja i stabiljke povrća s mesom, a tu su i frijoles negros dormidos – kuhani crni grah, congri – mješavina riže i crnog graha, zatim mango i papaya servirani sa sirom. Nacionalno piće je rum, ali postoji i više vrsta odličnih piva
Napon struje: 110V/220V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: potrebna je turistička karta
Klima: Suptropska, u zimskim mjesecima temperature se kreću oko 23°C

HAVANA

Nemoguće je riječima prenijeti senzualnost, ljepotu i zaraznu energiju Havane, zamrznute u vremenu. Teško je zamisliti grad s takvim ritmom i zanosom, istovremeno s jedne strane toliko živ, a s druge opušten i lijen. Sve dok ne prošećete Maleconom, zavodljivom promenadom uz more, dok ne uronite u prošlost šetajući popločenim ulicama Stare Havane, dok se ne provozate u jednom od američkih oldtimera koji preko pola stoljeća „plove“ gradom, dok ne zaplešete salsu i mambo u nekom od vrućih noćnih klubova ili ispijete mojito u nezaobilaznom baru La Bodeguita del Medio, nećete doživjeti Havanu onakvom kakva ona doista je.

Napomene

Viza: potrebna turistička karta.

Za kubansku vizu (turističku kartu) potrebna je kopija putovnice (putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od datuma izlaska iz Kube).

Osiguranje nije uključeno u cijenu aranžmana. Obavezna je uplata police putnog zdravstvenog osiguranja (pri ulasku u zemlju mogu Vas zatražiti istu).

Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Agencija zadržava pravo promjene vremena letova i redoslijeda programa (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Kube i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda.

Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

Pristojbe zračnih luka podložne promjenama do dana izdavanja zrakoplovnih karata, a prema uvjetima zrakoplovnih kompanija koji vrijede za grupe, karte za sve putnike izdaju se u jednom danu cca 14-7 dana prije puta

Najmanji broj putnika: 20

Oznaka putovanja: MP022