+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

KUBA - Nova Godina u Havani i Varaderu

Senzualnost, ljepota i zarazna energija - to su Kuba i Havana, u neku ruku zamrznute u vremenu, ali neopisivo živahne, a istodobno opuštene i lijene

9 dana / 7 noći  —  Zrakoplovom iz Zagreba!

Datumi putovanja:  30.12.2017.-07.01.2018. - GARANTIRANI POLAZAK!

Vrijednost više! Uključena dva ručka u Havani & all inclusive boravak u Varaderu!

kuba

© Antônio Milena / Agência Brasil

Program putovanja

1. dan: ZAGREB - PARIZ - HAVANA

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb kod šaltera središnjih informacija dva sata prije polijetanja zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije, prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Parizu u 9 sati na liniji AF5075 (Air France). Po dolasku u Pariz u 11.05 sati, nastavak leta za Havanu u 13.50 sati na linii AF946 (Air France). Dolazak u Havanu u 18.10 sati prema lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti, organizirani prijevoz do hotela. Smještaj i noćenje.

2. dan: HAVANA

Doručak. Odlazak u organizirani razgled grada u pratnji lokalnog vodiča, autobusom i pješice. Obilazak stare i nove, moderne Havane, koja se mijenja vrlo brzo, renovira i pokazuje novi sjaj. Vidjet ćete kolonijalne dijelove grada: Plaza de Armas, Obispo ulica, Plaza de la Cathedral, Palacio de Artesania, Plaza Vijega. Organiziran je posjet tvornici cigara gdje se može vidjeti proces proizvodnje najpoznatijih cigara na svijetu. (Tvornica cigara zatvorena je u vrijeme praznika kao i na određene dane. Ukoliko tvornica u Havani neće raditi, na putu za Varadero zaustavit ćete se ili kod Palacio de Artensania prodajno izložbenom prostoru gdje se mogu kupiti originalne cigare, rum kao i ostali autentični kubanski suveniri. Ručak je organiziran u lokalnom restoranu. Predah tijekom razgleda bit će uz koktel (uključen u cijenu) u poznatom hotelu National ili na krovu hotela Ambos Mundos s pogledom na staru Havanu. Odlazak do La Rampa ulice i Trga Revolucije, te preko rezidencijalne četvrti Miramar povratak do hotela. U razgled je uključen ručak u lokalnom restoranu (piće uz ručak nije u cijeni). Povratak u hotel. U večernjim satima odlazak na doček Nove godine u vlastitom aranžmanu. Noćenje.

Sretna Nova godina!

3. dan: HAVANA

Doručak. Slobodan dan za osobne programe. Preporučujemo odlazak na tržnicu suvenira ili šetnju gradom koji oduševljava svojim šarmom, toplinom, pjesmom i plesom na svakom koraku. Ukoliko ste raspoloženi za večernji provod, možete posjetiti Parisien Show u hotelu National ili tradicionalni kabaret show Tropicana s preko 80 izvođača. Noćenje u hotelu.

4. dan: HAVANA – DOLINA VINALES (PINAR DEL RIO) - HAVANA

Doručak. Sastanak s lokalnim vodičem i odlazak prema gradiću Pinar del Rio, koji se nalazi u pokrajini Vinales . Ukoliko će tvornica duhana u gradu biti otvorena za posjetitelje svakako će biti organizirano zaustavljanje i ulazak u manufakturu cigara. Kratki razgled Pinar del Ria i Vinalesa, koji se nalaze u srcu plantaža duhana, ali i plantažama palmi, nasadima ananasa, banana i manga. Odlazak u spilju Taino indijanaca, prvih stanovnika otoka, gdje je organizirana vožnja brodićem po rijeci koja teče unutar spilje. Nakon izleta, a prije povratka u Havanu, organiziran je ručak u lokalnom restoran koji je uključen u cijenu (piće nije u cijeni ručka).

5. dan: HAVANA – COJIMAR – VARADERO

Nakon doručka odlazak iz Havane i vožnja prema Varaderu. Tijekom vožnje zaustavljanje kod Finca Vigia, Hemingwayovog muzeja / kuće gdje je živio te nastavak prema Cojimaru, malom ribarskom mjestu gdje je imao usidren svoj brod. Nastavak putovanja prema Varaderu, po dolasku prijava u hotel. Smještaj i noćenje. Usluga All Inclusive.

6.-7. dan: VARADERO

Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama ili odlazak na neki od brojnih fakultativnih izleta, uz doplatu. Preporučujemo izlet u Trinidad, Cienfuegos i Santa Claru ili izlet katamaranom na Cayo Blanco, otočić s prekrasnim plažama te usputno kraće plivanje s delfinima. Noćenje.

8. dan: VARADERO - HAVANA - AMSTERDAM

Nakon doručka slobodno vrijeme do organiziranog prijevoza za zračnu luku Havana. Polijetanje zrakoplova prema Amsterdamu u 17.20 sati na liniji KL724 (KLM). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

9. dan: AMSTERDAM - ZAGREB

Dolazak u Amsterdam u 8.30 sati po lokalnom vremenu te nastavak leta za Zagreb u 14.30 sati na liniji KL1943 (KLM). Predviđeni dolazak u Zagreb u 16.25 sati.

Cjenik

First minute cijena po osobi: 15.990 kn

Cijena aranžmana po osobi: 16.690 kn

First minute popust: 700 kn za uplate do 60 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta po ponudi

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa)
 • smještaj u dvokrevetnoj sobi na osnovi 4 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Havani
 • smještaj u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s all inclusive uslugom u hotelu 4* u Varaderu
 • ručak u Havani i ručak u Pinar del Riu prema programu
 • grupne transfere, izlete i razglede prema programu
 • usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • organizaciju putovanja i jamčevinu

 

Cijena ne uključuje

 • pristojbe zračnih luka 3.960 kn
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače 30 € - plaćanje na licu mjesta
 • dodatne usluge, obroke i izlete
 • putno osiguranje (zdravstveno osiguranje je obavezno)
 • kubansku vizu / turističku kartu 450 kn

 

Obavezne doplate po osobi

 • pristojbe zračnih luka 3.960 kn (obavezna doplata prilikom prijave)
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače 30 EUR (obavezna doplata na licu mjesta)

 

Neobavezne doplate po osobi

 • kubanska viza odnosno turistička karta za ulaz u zemlju 450 kn (uz posredovanje agencije)

 

Fakultativni izleti:

Havana

 • Tropicana Show s uključenim transferom: 850 kn
 • Večera u restoranu Bodeguita del Medio s uključenim transferom: 290 kn

 

Varadero (informativne cijene na licu mjesta):

 • Cayo Blanco (izlet katamaranom na otok Cayo Blanco, ručak, plivanje s delfinima) cca 100 USD
 • Tri grada: Santa Clara - Trinidad - Cienfuegos cca 90 USD

Havana

Korisne informacije

KUBA

Službeno ime: Republika Kuba
Geografski položaj: najveći Karipski otok smješten između Karipskog mora i sjevernog dijela Atlanskog oceana
Površina: 100.860 km2
Broj stanovnika: oko 11.241.000
Glavni grad: Havana
Jezik: španjolski
Religija: katolici 60%, protestanti 5%, ostali 35%
Vremenska razlika: -6/-7 sati
Novčana jedinica: kubanski pesos (CUP), 1 CUP = 5,70 kn
Kupovina: cigare i rum, zlatni i srebrni nakit, ručno izrađeni predmeti od drva, slame i terakote, paper mache
Odjeća i obuća: Lagana pamučna odjeća, ugodne sandale ili lagane cipele
Hrana i piće:  Ajiaco je nacionalno jelo – gusta juha od korijenja i stabiljke povrća s mesom, a tu su i frijoles negros dormidos – kuhani crni grah, congri – mješavina riže i crnog graha, zatim mango i papaya servirani sa sirom. Nacionalno piće je rum, ali postoji i više vrsta odličnih piva
Napon struje: 110V/220V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: potrebna je turistička karta
Klima: Suptropska, u zimskim mjesecima temperature se kreću oko 23°C

HAVANA

Nemoguće je riječima prenijeti senzualnost, ljepotu i zaraznu energiju Havane, zamrznute u vremenu. Teško je zamisliti grad s takvim ritmom i zanosom, istovremeno s jedne strane toliko živ, a s druge opušten i lijen. Sve dok ne prošećete Maleconom, zavodljivom promenadom uz more, dok ne uronite u prošlost šetajući popločenim ulicama Stare Havane, dok se ne provozate u jednom od američkih oldtimera koji preko pola stoljeća „plove“ gradom, dok ne zaplešete salsu i mambo u nekom od vrućih noćnih klubova ili ispijete mojito u nezaobilaznom baru La Bodeguita del Medio, nećete doživjeti Havanu onakvom kakva ona doista je.

Napomene

Viza: potrebna turistička karta.

Za kubansku vizu (turističku kartu) potrebna je kopija putovnice (putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od datuma izlaska iz Kube).

Osiguranje nije uključeno u cijenu aranžmana. Obavezna je uplata police putnog zdravstvenog osiguranja (pri ulasku u zemlju mogu Vas zatražiti istu).

Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Agencija zadržava pravo promjene vremena letova i redoslijeda programa (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Kube i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda.

Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

Pristojbe zračnih luka podložne promjenama do dana izdavanja zrakoplovnih karata, a prema uvjetima zrakoplovnih kompanija koji vrijede za grupe, karte za sve putnike izdaju se u jednom danu cca 14-7 dana prije puta

Najmanji broj putnika: 20

Oznaka putovanja: MP012