+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Ljepote Beiruta u pet dana

Fascinantan, uzbudljiv i šarmantan, Bejrut je poseban i neusporediv!

5 dana / 4 noći  —  Zrakoplovom iz Zagreba!

Datumi putovanja:
12.-16.2.2019.
19.-23.3.2019.

Program putovanja

 

1. dan: ZAGREB - ISTANBUL - BEIRUT

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija. Podjela putne dokumentacije i prijava na let TK1056 s polaskom u 20.00 prema Istanbulu. Dolazak u Istanbul predviđen je u 00.10 sati. Nastavak na liniji TK825 u 1.40 sati prema Bejrutu. Po dolasku u 2.35 sati po lokalnom vremenu, organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Noćenje.

2. dan: BEIRUT

Nakon doručka u hotelu, u 10 sati polazak na organizirani razgled glavnog grada Libanona. Grad koji na ovom mjestu stoji već barem 5000 godina, Bejrut se kao feniks uzdigao iz vlastita pepela i metropola je koja nudi fantastičnu kombinaciju Bliskog Istoka i Europe u jednom, ujedno se diči titulom jednog od najuzbudljivijih gradova za noćni izlazak, a njegovo središte kompletno ponovno izgrađeno nakon perioda građanskog rata podsjetit će vas na pariške avenije, radi čega je dobio naziv Pariz Bliskog Istoka. Razgled najzačajnijih znamenitosti Bejruta, te Pigeon’s Rock (Golublja stijena). Razgled završava posjetom Nacionalnom muzeju. U večernjim satima predlažemo da probate odličnu libanonsku kuhinju u jednom od mnogobrojnih restorana. Noćenje.

3. dan: BEIRUT: fakultativno izlet BAALBECK – KSARA – ANJAR s uključenim ručkom

Nakon doručka u hotelu, preporučujemo odlazak na cjelodnevni izlet u dolinu Bekaa (uplata prilikom rezervacije aranžmana). Poslije doručka krećemo preko planine Libanon i dolaskom u dolinu Bekaa (poljoprivredno središte ove male zemlje) putujemo prema Baalbecku, 85 km udaljenom na sjever od Bejruta. U Baalbecku se skriva jedna od najdragocjenijih ostavština starog Rima koje se ubraja među nekoliko čuda starog svijeta: lokalitet nekoć poznat kao „Heliopolis“ (Grad Sunca) koji uključuje hramove Jupitera, Venere i Bakusa i pod zaštitom UNESCO-a kao mjesto od iznimne i neprocjenjive važnosti s hramovima koji su se ubrajali ne samo među najveće, već su i među najbolje očuvanima uopće. Nakon razgleda lokaliteta nastavljamo prema Chateau Ksara, poznatoj vinariji i povijesnim špiljama kako bismo probali lokalno vino. Ksara je očuvala libanonsko bogato nasljeđe proizvodnje vina i predstavlja okosnicu libanonskog vinarstva, još od 1857.g. Ručak. Poslije degustacije vina u Ksari izlet ćemo završiti u Anjaru, povijesnom gradiću iz 8.st. i mjestu palače poznate dinastije Omejida (dinastije koja je 711.g. prešla iz Afrike u Europu preko Gibraltara i zavladala Pirenejskim poluotokom). U podnožju Istočnog lanca, u neposrednoj blizini značajnog izvora vode iz rijeke Litani, Anjar je mjesto koje je igralo značajnu ulogu u antici i srednjem vijeku, budući da je bio raskrsnica svih značajnih putova. Povratak u Bejrut u predvečerje, slobodna večer. Noćenje.

4. dan: BEIRUT: fakultativno izlet JEITA, HARISSA I BYBLOS s uključenim ručkom

Doručak. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet i posjet jednoj od najljepših podzemnih špilja u svijetu, odnosno jednom od najslikovitijih libanonskih gradića, prekrasnom Byblosu. Spilja Jeita, predivno čudo prirode, sastoji se od dva dijela za posjetitelje: u gornji dio se dolazi žičarom i obilazi pješke, dok se donji dio posjećuje brodićem. Spilja je nominirana za jedno od novih 7 svjetskih čuda! Nastavak izleta obalnom cestom prema obalnom gradiću Jounieju, odakle ćemo se žičarom uputiti do Harisse, jednog od najpoznatijih hodočasničkih lokacija kršćana u Libanonu. Uz veličanstveni kip Djevice Marije visok 8,5 m, s lokaliteta se pruža veličanstven pogled na zaljev.U nastavku putovanje prema Byblosu: otkrijte grad star 7000 godina, jedan od najstarijih kontinuirano naseljenih svjetskih gradova. Smješten 37 km sjeverno od Bejruta, Byblos je iznimno šarmantan gradić bogate povijesti, spoj Mediterana i Bliskog Istoka s ostavštinom Feničana, Rima, Bizanta… Ručak i slobodno vrijeme za kupovinu suvenira.

5. dan: BEIRUT – ISTANBUL - ZAGREB 

Nakon doručka u hotelu, slobodno prijepodne za individualno istraživanje grada, kupovinu ili slično, do polaska transfera prema zračnoj luci. Prijava na let Turkish Airlinesa TK 825 s polaskom u 14.45 sati prema Istanbulu. Po dolasku u 17.45 sati, nastavak na liniji TK 1055 u 18.55 sati prema Zagrebu. Predviđeni dolazak u 19.05 sati.

 

 

Cjenik

First minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 5.780 kn*

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 5.980 kn

*First minute popust – 200 kn za rezervacije do 45 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta po first minute cijeni.

Zrakoplovne pristojbe (1.990 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

 

IJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Istanbul-Bejrut-Istanbul-Zagreb, zrakoplovne pristojbe, doček i asistenciju lokalnog agenta u zračnoj luci u Bejrutu, transfere od zračne luke do hotela i nazad, smještaj u hotelu 4* na osnovi 4 noćenja s doručkom, poludnevni razgled Libanona u pratnji lokalnog vodiča i posjet Nacionalnom muzeju, voditelja putovanja, organizaciju i pripremu putovanja.

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: fakultativne izlete, vizu za Libanon (turistička viza je trenutno gratis do daljnjeg), obroke koji nisu navedeni kao uključeni, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, javni prijevoz, obveznu doplatu za napojnice za lokalnog vodiča i vozača (u iznosu od 15 $ po osobi, plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta), putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, te troškove osobnih narudžbi.

CIJENE FAKULTATIVNIH SADRŽAJA I ULAZNICA:

Doplata za izlet Baalbeck-Ksara-Anjar s uključenim ručkom: 680 kn
Doplata za izlet Jeita i Byblos s uključenim ručkom: 760 kn
NAPOMENA: Za izlet je potrebno minimalno 15 prijavljenih putnika.

Beirut

Napomene

VIZA: turistička viza za Libanon za hrvatske državljane gratis do drugačije obavijesti.

NAPOMENA:

Završnu obavijest o detaljima programa, cijeni i točnom polasku primit ćete najkasnije 3-5 dana prije odlaska. Ako ne dobijete obavijesti u navedenom roku, molimo javite se na prodajno mjesto, osobno ili telefonom. Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na putovanje kao i tijekom samog putovanja. Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka tijekom razgleda. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Atlas zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%

Ne preuzimamo odgovornost za izgubljenu ili oštećenu prtljagu. Kod zračnog prijevoza je za prtljagu odgovorna isključivo zrakoplovna tvrtka, po propisima koji vrijede u međunarodnom putničkom prometu. Prijavu izgu­bljene ili oštećene prtljage putnik sam naslovljava na prijevoznika.

Zbog prilagođavanja zrakoplovnom prijevozu i nepredviđenim okolnostima pridržavamo pravo obrnutog ili djelomično promijenjenog, ali sadržajno nesmanjenog programa.

Najmanji broj putnika: 15

Oznaka putovanja: MP011