+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Libanon - Ljepote Beiruta u pet dana

jedan od najraznolikijih gradova Bliskoga Istoka u pogledu religije i kulture, Beirut je trgovački centar regije i smatra se Parizom Bliskoga Istoka zbog svoje kozmopolitske atmosfere - i već je to dovoljan razlog da se krene u Libanon

5 dana / 4 noći  —  Zrakoplovom iz Zagreba!

Datumi putovanja:
06.12.-10.12.2017.
14.02.-18.02.2018.
23.05.-27.05.2018.

Program putovanja

1. dan: ZAGREB - ISTANBUL - BEIRUT

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniji TK1056 (Turkish Airlines) za Istanbul u 20.15 sati..

2. dan: BEIRUT

Dolazak u Istanbul u 00.30 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta na liniji TK828 (Turkish Airlines) na liniji za  Beirut u 2.15 sati sa dolaskom u 3.10 sati. Nakon obavljanja carinskih formalnosti, doček od strane lokalnog agenta te transfer do hotela. Smještaj u hotel. Nakon doručka slijedi razgled libanonske prijestolnice, koju još nazivaju i Parizom Bliskog istoka. Obilazak do Nacionalnog muzeja te starog i novog dijela grada. Potom, vožnja do tipičnog libanonskog sela Deir El Kamar gdje slijedi razgled džamije Kayssarieh, crkve Notre Dame, džamije Fakhreddine i muzeja Marie Baz, sa voštanim figurama važnih osoba iz povijesti Libanona. Odlazak do obližnjeg kompleksa palače Beitaddine sa vrtovima i mozaicima. Palaču je dao sagraditi Emir Bechir Chehab II, početkom 19. stoljeća. Ova prekrasna palača je pravi primjer libanonske arhitekture toga vremena. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: BEIRUT - JEITA - HARISSA- BYBLOS - BEIRUT

Nakon doručka, vožnja do prekrasne pećine Jeita, jednog od najvećih svjetskih čuda prirode. Pećina se proteže u dužini od gotovo 9 km i jedna je od najljepših na svijetu. Potom, odlazak do Harisse, jednog od najpoznatijih hodočasničkih mjesta u Libanonu. Uspon žičarom do velikog kipa Bogorodice. Odavde se pruža prekrasan pogled na Beirut i zaljev Jounieh. Nastavak do Byblosa, prekrasnog feničanskog lučkog grada pod zaštitom UNESCO-a. Byblos se smatra najduže nastanjenim gradom na svijetu. Razgled dvorca i katedrale iz doba križarskih ratova. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: BEIRUT - BAALBEK - ANJAR - KSARA - BEIRUT

Nakon doručka, vožnja do plodne doline Bekaa, gdje se, na visini od 1.150 m, smjestio Baalbek, najpoznatiji antički lokalitet Libanona. Zbog nekih od najvećih i najočuvanijih rimskih hramova, Baalbek se smatra jednim od najvećih arhitektonskih čuda starog svijeta. Razgled hramova posvećenih Jupiteru, Bacchusu i Veneri. Potom, odlazak do vinarije Ksara: razgled vinskog podruma i degustacija čuvenog libanonskog vina. Slijedi vožnja do Zahleha, trećega po veličini grada u Libanonu. Nakon kraćeg panoramskog razgleda ručak u lokalnom restoranu. Potom, odlazak do grada Anjara, sagrađenog u 8. stoljeću, tijekom vladavine dinastije Umayyad. Razgled ostataka nekadašnjih zidina, palača, i rezidencija. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: BEIRUT - ISTANBUL - ZAGREB

Rani doručak ili doručak za van. Odjava iz hotela te organizirani prijevoz do zračne luke. Prijava na let za Istanbul na liniji TK827 (Turkish Airlines) u 06.55 sati. Dolazak u Istanbul u 10 sati. Nastavak putovanja za Zagreb na liniji TK1055 u 19.10 sati. Predlažemo odlazak do grada na ručak i šetnju po Istanbulu (potrebna je turska viza). Polijetanje zrakoplova za Zagreb na linijiTK1055 (Turkish Airlines) u 19.10 sati. Dolazak u Zagreb u 19.20. sati.

 

Cjenik

First minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 3.290 kn*

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 3.490 kn

*First minute popust – 200 kn za rezervacije do 45 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta po first minute cijeni.

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom na ekonomskoj klasi prema letovima iz programa,
 • 4 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Beirutu,
 • pratitelja na hrvatskom jeziku,
 • sve transfere, razglede i izlete prema programu,
 • organizaciju putovanja i jamčevinu.

 

Cijena ne uključuje:

 • obaveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe 1.990 kn,
 • ulaznice za lokalitete koji se posjećuju cca 50 USD – predlažemo uplatu u protuvrijednosti u kunama prilikom rezervacije putovanja,
 • doplatu za jednokrevetnu sobu,
 • dodatne obroke i osobne troškove,
 • hrvatski državljani trebaju vizu za Libanon,  cca 20 USD - plaćanje  na licu mjesta

 

Obavezne doplate:

 • zrakoplovne pristojbe 1.990 kn,
 • napojnice za lokalne vozače i vodče 20 USD po osobi,
 • vizu za Libanon cca 20 USD,
 • viza za Tursku ukoliko se izlazi u Istanbulu 25 USD

 

Ostale doplate : preporučamo doplatu za ulaznice cca 50 usd – u protuvrijednosti u kunama ovisno o tečaju i točnom iznosu ulaznica jer su cijene podložne promjenama.

Beirut

Napomene

Viza: potrebna turistička karta

Pristojbe zračnih luka podložne su promjenama, a konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima avio kompanije koji vrijede za grupe (karte se izdaju za sve putnike u jednom danu).

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji te se može razlikovati od standarda u europskim zemljama.

Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Agencija zadržava pravo promjene vremena letova i redoslijeda programa (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

Preporučamo uplatu putnog osiguranja - informacije na prodajnim mjestima.

Najmanji broj putnika: 15

Oznaka putovanja: MP012