+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

LISABON City Break

Četverodnevno putovanje u Lisabon, najzapadniji glavni grad na europskom kontinentu, čijim strmim ulicama voze romantični žuti tramvaji

4 dana / 3 noćenja — Zrakoplovom iz Zagreba

Datumi putovanja:
15.-18.09.2017.  — Garantirano!
20.-23.10.2017.

lisabon

 

>> Lisabon je najzapadniji glavni grad na europskom kontinentu. A da bi barem na trenutak osjetili magiju “saudade”, morate sjesti u 28-icu koja će vas odvesti do Alfame, duše Lisabona, gdje je nastao fado. Ako ste hedonist, Bairro Alto je obavezno odredište. Bacalhau pripremljen na doslovno 365 načina uz čašu Moscatel de Setúbal upotpuniti će okus Lisabona i Portugala u cjelini. Pastéis de Bélem ćete svakao probati u Belemu, a kavu svih kava (mješavina afričkih i brazilskih sorti) ćete popiti u Chiadu, u Café A Brasileira. Park nacija, će pak uprizoriti grad u jednoj sasvim drugačijoj dimenziji. Poželjeti ćete se vratiti, znamo, jer Lisabon je ipak samo jedan!

Program putovanja

1. dan: ZAGREB - LISABON

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija (2. kat) dva sata prije polaska zrakoplova. Let zrakoplovom Croatia Airlines izravnim letom za Lisabon u 8:10 sati na liniji OU700.  Dolazak u Lisabon u 10:15 i odlazak na razgled grada: poludnevni razgled grada autobusom i pješice u pratnji lokalnog vodiča: Avenida da Liberdade, elegantna i luksuzna avenija duga 1100 m, sagrađena na mjestu nekadašnjeg javnog parka po uzoru na parišku Champs-Elysees -Trg Rossio (Trg Pedra IV.), portugalskog kralja i cara Brazila, trg na kojem su se nekoć održavali sajmovi, narodni ustanci, koride i smaknuća, a danas je srce Donjeg grada - Torre de Belém (Betlehemska kula), jedan od najslavnijih lisabonskih spomenika manuelinskog stila, kula koju je dao graditi Joao II. kao dio obrambenog sustava na ušću rijeke Tejo - samostan sv. Jeronima, još jedan od gradskih najvažnijih lokaliteta, mjesto koje je dao graditi kralj Manuel I. za uspješan povratak Vasca da Game iz Indije, crkva u kojoj su pokopani mnogi kraljevi i slavne portugalske osobnosti - četvrti Alfama, Baixa i Bairro Alto, pitoreskne i živahne gradske četvrti, u dijelovima kojih i danas imate osjećaj da je vrijeme stalo. Dolazak u hotel. Smještaj. Noćenje.

2. dan: LISABON – IZLET LISABONSKA RIVIJERA / SINTRA - CABO DA ROCA - CASCAIS - LISABON

Doručak. Danas predlažemo cjelodnevni izlet u Sintru (doplata), na Cabo da Roca i Cascais - tzv. lisabonsku rivijeru. Sintra je gradić sagrađen na padinama istoimenog planinskog lanca, čuven po veličanstvenom zelenilu i raskošnim palačama. Sintru su voljeli portugalski plemići, ali i europski kraljevi i slavne ličnosti. Kraće slobodno vrijeme u središtu Sintre – svakako kušajte neke od poznatih portugalskih slastica i dobru kavu u nekoj od slastičarnica u gradiću, a vrijeme možete utrošiti i posjetom velebnoj i slavnoj Nacionalnoj palači. Nastavak vožnje prema Cabo da Roca, najzapadnijoj točki kontinentalne Europe za koju je slavni portugalski književnik Luís de Camões napisao da je „mjesto gdje zemlja završava, a more počinje“,  uz kraće zaustavljanje za fotografiranje. U nastavku vožnja do poznatog ljetovališta Cascaisa uz stanku za ručak. Cascais je nekoć bio ribarsko mjesto, ali u 19. st. postalo je i omiljena rezidencija portugalskih kraljeva. Povratak preko Estorila - gradića gdje se nalazi slavna kockarnica i mjesto koje je nekoć imalo i poznatu stazu za Formulu 1. Dolazak u Lisabon u poslijepodnevnim satima. Navečer moguć odlazak na večeru uz fado, tradicionalnu portugalsku glazbu koja savršeno oslikava duh Portugala (uplate na licu mjesta kod pratitelja putovanja). Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: LISABON

Doručak. Danas predlažemo posjet dijelu grada gdje je 1998. bio održan EXPO, s odlično sačuvanim paviljonima koji danas imaju razne funkcije i gdje se nalaze neki od najfascinantnijih primjera moderne arhitekture u Lisabonu. Ovdje se nalazi i glasoviti Oceanarij npr. i mnogi drugi bivši paviljoni koji su poslije EXPO-a izvrsno iskorišteni i gdje građani vole provoditi slobodno vrijeme. Za poslijepodne predlažemo posjet nekom od brojnih dobrih muzeja u gradu od kojih je možda najposebniji Muzej keramičkih pločica. Ističe se i Muzej kočija, kao i Muzej Gulbenkian. Slobodno vrijeme za osobne programe, kupovinu, vožnju glasovitim tramvajem broj 28, itd. Noćenje.

4. dan: LISABON - ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Let zrakoplovom Croatia Airlines na liniji OU 701 iz Lisabona za Zagreb u 11:25 sati. Dolazak u Zagreb u 15:35 sati.

Cjenik

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: FM 3.290 kn/ RC 3.390 kn

POSEBNA PONUDA za putovanje 15.09. — po osobi od  2.990 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 890 kn

Pomoćni ležaj po redovnoj cijeni!

FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE! 

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 790 kn

Doplata za izlet Lisabonska rivijera: 320 kn

 

Cijena po osobi uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom Zagreb-Lisabon-Zagreb,
 • pratitelja,
 • smještaj u hotelu 3* u Lisabonu u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi 3 noćenja s doručkom,
 • transfer od/do zračne luke u Lisabonu,
 • poludnevni razgled grada autobusom i pješice u pratnji službenog gradskog vodiča,
 • troškove organizacije i prodaje.

 

Cijena ne uključuje (za doplate plaćanje prilikom prijave):

 • zrakoplovne pristojbe,
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene,
 • karte javnog prijevoza,
 • izlet Lisabonska rivijera,
 • fakultativne sadržaje,
 • putno zdravstveno osiguranje,
 • troškove osobnih narudžbi.

 

CIJENE ULAZNICA (prema stanju u siječnju 2017. g.): Oceanário de Lisboa 15,30 €, Museu Calouste Gulbenkian 10 €, Museu Nacional do Azulejo (Muzej keramičkih pločica) 5 €, Museu Nacional dos Coches (Muzej kočija) 6 €

NAPOMENA: ZA REALIZACIJU CJELODNEVNOG IZLETA LISABONSKA RIVIJERA POTREBAN JE MINIMUM OD 15 PUTNIKA.

Lisabon

Napomene

Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlines objavljenom u siječnju 2017. godine i podložna su promjeni.

Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja,ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati.

Preporučujemo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima.

Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

Minimalni broj prijavljenih putnika: 20

Oznaka putovanja: MP011