+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

LISABON City Break - Uskrs 2018.

Trodnevno putovanje u Lisabon, najzapadniji glavni grad na europskom kontinentu, čijim strmim ulicama voze romantični žuti tramvaji

4 dana / 3 noćenja — Zrakoplovom iz Zagreba

Datumi putovanja:
29.03. - 01.04.2018.

lisabon

 

>> Lisabon je najzapadniji glavni grad na europskom kontinentu. A da bi barem na trenutak osjetili magiju “saudade”, morate sjesti u 28-icu koja će vas odvesti do Alfame, duše Lisabona, gdje je nastao fado. Ako ste hedonist, Bairro Alto je obavezno odredište. Bacalhau pripremljen na doslovno 365 načina uz čašu Moscatel de Setúbal upotpuniti će okus Lisabona i Portugala u cjelini. Pastéis de Bélem ćete svakao probati u Belemu, a kavu svih kava (mješavina afričkih i brazilskih sorti) ćete popiti u Chiadu, u Café A Brasileira. Park nacija, će pak uprizoriti grad u jednoj sasvim drugačijoj dimenziji. Poželjeti ćete se vratiti, znamo, jer Lisabon je ipak samo jedan!

Program putovanja

1. dan: ZAGREB - LISABON

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija (2. kat) dva sata prije polaska zrakoplova. Let posebnim zrakoplovom izravnim letom za Lisabon u 6:30 sati. Dolazak u Lisabon u 8:55 i odlazak u poludnevni razgled grada autobusom i pješice: Avenida da Liberdade, elegantna i luksuzna avenija duga 1100 m, sagrađena na mjestu nekadašnjeg javnog parka po uzoru na parišku Champs-Elysees -Trg Rossio (Trg Pedra IV.), portugalskog kralja i cara Brazila, trg na kojem su se nekoć održavali sajmovi, narodni ustanci, koride i smaknuća, a danas je srce Donjeg grada - Torre de Belém (Betlehemska kula), jedan od najslavnijih lisabonskih spomenika manuelinskog stila, kula koju je dao graditi Joao II. kao dio obrambenog sustava na ušću rijeke Tejo - samostan sv. Jeronima, još jedan od gradskih najvažnijih lokaliteta, mjesto koje je dao graditi kralj Manuel I. za uspješan povratak Vasca da Game iz Indije, crkva u kojoj su pokopani mnogi kraljevi i slavne portugalske osobnosti - četvrti Alfama, Baixa i Bairro Alto, pitoreskne i živahne gradske četvrti, u dijelovima kojih i danas imate osjećaj da je vrijeme stalo. Dolazak u hotel. Smještaj. Slobodno poslijepodne za osobne programe. Predlažemo odlazak s pratiteljem putovanja do dijela grada gdje je 1998. bio održan EXPO, s odlično sačuvanim paviljonima koji danas imaju razne funkcije i gdje se nalaze neki od najfascinantnijih primjera moderne arhitekture u Lisabonu. Ovdje se nalazi i glasoviti Oceanarij npr. i mnogi drugi bivši paviljoni koji su poslije EXPO-a izvrsno iskorišteni i gdje građani vole provoditi slobodno vrijeme. Slobodna večer. Noćenje.

2. dan: LISABON: IZLET LISABONSKA RIVIJERA/ SINTRA - CABO DA ROCA - CASCAIS - LISABON

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u Sintru, na Cabo da Roca i Cascais - tzv. lisabonsku rivijeru. Sintra je gradić sagrađen na padinama istoimenog planinskog lanca, čuven po veličanstvenom zelenilu i raskošnim palačama. Sintru su voljeli portugalski plemići, ali i europski kraljevi i slavne ličnosti. Kraće slobodno vrijeme u središtu Sintre – svakako kušajte neke od poznatih portugalskih slastica i dobru kavu u nekoj od slastičarnica u gradiću, a vrijeme možete utrošiti i posjetom velebnoj i slavnoj Nacionalnoj palači. Nastavak vožnje prema Cabo da Roca, najzapadnijoj točki kontinentalne Europe za koju je slavni portugalski književnik Luís de Camões napisao da je „mjesto gdje zemlja završava, a more počinje“, uz kraće zaustavljanje za fotografiranje. U nastavku vožnja do poznatog ljetovališta Cascaisa uz stanku za ručak. Cascais je nekoć bio ribarsko mjesto, ali u 19. st. postalo je i omiljena rezidencija portugalskih kraljeva. Povratak preko Estorila - gradića gdje se nalazi slavna kockarnica i mjesto koje je nekoć imalo i poznatu stazu za Formulu 1. Dolazak u Lisabon u poslijepodnevnim satima. Navečer moguć odlazak na večeru uz fado, tradicionalnu portugalsku glazbu koja savršeno oslikava duh Portugala (uplate na licu mjesta kod pratitelja putovanja). Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: LISABON: fakultativni izlet MAFRA-OBIDOS-NAZARÉ-BATALHA-FÁTIMA
SRETAN USKRS!

Doručak. Danas predlažemo cjelodnevni izlet na sjever od Lisabona. Posjetit ćemo Mafru, mjesto u kojem je 1717.g. kralj Joao V. počeo gradnju građevine tako velebne da je stavljena i na popis „Sedam portugalskih čuda“. Gradnju nacionalne palače u Mafri čijom je gradnjom Joao V. htio zasjeniti španjolski Escorial, poznati Nobelovac Saramago opisao je u svom izvrsnom romanu „Sjećanje na samostan“. Razgled izvana. Potom odlazimo u dražesni Obidos, nekoć vjenčani poklon portugalskih kraljeva njihovim kraljicama. Šetnja gradićem unutar srednjovjekovnih zidina čiji su prepoznatljiv znak slikovite bijele kućice i uske, krivudave uličice popločene kamenim kockama. Kraće slobodno vrijeme. Vrijeme za ručak dočekat ćemo u Nazareu, starom ribarskom mjestu u kojem i dan danas možemo vidjeti autentične nošnje po kojem su žene iz Nazarea bile poznate, a koje stare stanovnice i dan danas nose. U nastavku dana posjet gradiću Batalhi, gdje se nalazi poznati dominikanski samostan Santa María da Vitoria, jedan od najljepših primjera kasne gotike u Portugalu s grobnicama portugalskih kraljeva. Samostan je posvećen Djevici Mariji nakon pobjede Portugalaca nad Španjolcima u bitci kod Aljubarrote 1385. godine. Posjet samostanu (ulaznica nije uključena, doplata na licu mjesta). Na kraju dana posjetit ćemo Fátimu, svjetski poznato svetište. Po dolasku obilazak jednog od najznačajnijih marijanskih svetišta u svijetu u malom portugalskom gradiću koji je dobio svoje ime po legendi u kojoj je Fátima, kći maurskog princa, u 12. st. prešla na kršćanstvo zbog ljubavi prema lijepom kršćanskom vitezu. Dana 13. svibnja 1917. g. troje malih pastira na mjestu današnje bazilike svjedočilo je ukazanju Gospe. S tim datumom počinje povijest svetišta koje je zajedno s Lourdesom najposjećenije europsko. Posjet velikoj bazilici i šetalištu s Kapelom ukazanja. Povratak u Lisabon u kasnim satima. Noćenje.

4. dan: LISABON - ZAGREB

Doručak. Slobodno prijepodne za posljednju šetnju i cortado. Preporučujemo odlazak na vožnju glasovitim tramvajem br. 28 koji vozi po najpoznatijim lisabonskim brežuljcima i četvrtima. Odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Let posebnim zrakoplovom iz Lisabona za Zagreb u 13:35 sati. Dolazak u Zagreb u 17:40 sati.

Cjenik

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: FM 3.590 kn/ 3.790 kn

FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.290 kn

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 890 kn

Doplata za izlet Mafra-Obidos-Nazare-Batalha-Fátima: 340 kn

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz posebnim zrakoplovom Zagreb-Lisabon-Zagreb, uslugu pratitelja putovanja, smještaj u hotelu 4* u Lisabonu u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja s doručkom, transfer od/do zračne luke u Lisabonu, poludnevni razgled grada, cjelodnevni izlet Lisabonska rivijera te troškove organizacije i prodaje

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, izlete koji nisu navedeni kao uključeni, fakultativne sadržaje, boravišnu pristojbu (1 € po osobi po noćenju, plaćanje na recepciji), putno osiguranje te troškove osobnih narudžbi

 

CIJENE ULAZNICA (prema stanju u studenom 2017. g.): Oceanário de Lisboa 16,20 €, Museu Calouste Gulbenkian 10 €, Museu Nacional do Azulejo (Muzej keramičkih pločica) 5 €, Museu Nacional dos Coches (Muzej kočija) 6 €; Batalha 6 €

 

Lisabon

Napomene

ZA REALIZACIJU CJELODNEVNOG IZLETA MAFRA-OBIDOS-FÁTIMA POTREBAN JE MINIMUM OD 30 PUTNIKA, REZERVACIJA I PLAĆANJE OVOG IZLETA POTREBNO JE PRILIKOM REZERVACIJE ARANŽMANA.

Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja,ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati.

Preporučujemo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima.

Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.

Minimalni broj prijavljenih putnika: 40

Oznaka putovanja: MP011