+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

LISABON

Četverodnevno putovanje u Lisabon, najzapadniji glavni grad na europskom kontinentu, čijim strmim ulicama voze romantični žuti tramvaji

4 dana / 3 noćenja — Zrakoplovom iz Zagreba

Datumi putovanja: 29.03. - 01.04.2018.. — GARANTIRANI POLAZAK!

lisabon

 

>> Ako još niste posjetili Lisabon, imate sreće, upoznat ćete jedan od najljepših gradova Europe.
U glavnom gradu Portugala živi 2 mil. ljudi, kao i Rim se prostire na 7 brežuljaka na lijevoj obali rijeke Tejo. Portugal zauzima najpogodniji geografski položaj između Europe, Afrike i Amerike. Lisabon ima mnoga lica - to je industrijski i trgovački centar Portugala, kao i jedna od najvažnijih luka u zemlji. Predivna klima, originalna arhitektura, blizina plaža Atlantskog oceana, otvoreni, druželjubivi, ali i moderni način života stanovnika prijestolnice - to su razlozi rastuće popularnosti Portugala.

Program putovanja

1. dan: ZAGREB - LISABON – + Cabo da Roca i Sintra (fakultativno)

Izlet započinjemo posjetom najljepšim mjestima u Lisabonu, kao što su: Avenida de Liberdade, Trg Rossio i stari grad Alfama. U nastavku: četvrt Belém i Jeronimitski samostan.

Nastavak putovanja vodi u Cabo da Roca – najzapadnija točka Europe. Na povratku ćemo proći plažama Estorila i Cascaisa.

Nakon toga, izlet nastavljamo obilskom grada Sintre, koji je uključen u popis svjetske povijesne baštine UNESCO-a. Obići ćemo romantični stari grad te Nacionalnu Palaču Pena.

Polazak iz hotela u 10:00 sati. Trajanje izleta 8 sati.

Cijena izleta: 600 kn (uključuje: razglede po planu, prijevoz busom, vodiča na engleskom jeziku, ručak (piće uključeno), ulaznicu u Nacionalnu Palaču Pena u Sintri). ). Popust za djecu od 2-12 godina starosti je 50% na navedeni izlet.

2. dan: LISABON – Fakultativni izlet: ÓBIDOS, NAZARÉ I FÁTIMA

Sjeverno od Lisabona smjestio se jedan od najromantičnijih gradova u Portugalu – Óbidos. Gradić se sakrio iza prstena obrambenih zidina, a kuće su obojane u bijelo s plavim detaljima.

Nakon obilaska Óbidosa, posjetit ćemo samostan Djevice Marije u Batalhi. Ručat ćemo u gradu Nazaré, mali gradić koji je naseljen portugalskim ribarima.

Nakon ručka odlazimo u Fátimu – središte Kršćanstva, gdje ćemo posjetiti baziliku Gospe Fatimske te ostale popularne znamenitosti grada.Polazak iz hotela u 09:00 sati. Trajanje izleta 8 sati.

Polazak iz hotela u 09:00 sati. Trajanje izleta 8 sati.

Cijena izleta: 555 kn (uključuje: razglede po planu, prijevoz busom, vodiča na engleskom jeziku, ručak (piće uključeno). Popust za djecu od 2-12 godina starosti je 50% na navedeni izlet.

3. dan: LISABON + Fakultativni izlet:SESIMBRA, CABO ESPICHEL, AZEITÃO VINO, NACIONALNI PARK ARRÁBIDA I/ILI VEČERA UZ FADO

Izlet započinje prelaskom mosta, s kojeg se pruža prekrasan pogled na Lisabon. Nadalje, put nas navodi prema dvorcu u Sesimbri, koji se nalazi na vrhu litice na obali Atlanskog Oceana. Sljedeća stanica – Cabo Espichel – koji je poznat po strmim liticama i svetištu na rubu litice posvećeno mrtvim mornarima. U popodnevnim satima posjetit ćemo mjesto Azeitão gdje ćemo i ručati te kušati lokalna vina. Izlet završava posjetom Nacionalnog Parka Arrábida i dvorac Castelo de Palmela. Vraćamo se u Lisabon preko mosta Vasco de Gama.Nakon obilaska Xátive, vozimo se do Dénie. Prvo stajanje je u restoranu CALA PEPA TERESA kako bi ručali. Adresa: Carrer de Loreto, 23, 03700 Dénia.

Polazak iz hotela u 09:00 sati. Trajanje izleta 8 sati.

Cijena izleta: 600 kn (uključuje: razglede po planu, prijevoz busom, vodiča na engleskom jeziku, kušanje Azeitão vina, ručak (vino i voda uključeni u cijenu). Popust za djecu od 2-12 godina starosti je 50% na navedeni izlet.

i/ili

Večera uz Fado

Tipična portugalska večera uz pratnju Fado muzike te portugalskog folklora u Restoranu Café Luso u centru Lisabona. Na meniju 3 jela, bezalkoholno piće i vino.

Polazak iz hotela u 19:30, Fado večera kreće u 20:00 sati.

Cijena: 495 kn (uključuje: transfer busom iz hotela, večeru uz živi nastup (uz piće)).

4. dan: LISABON - ZAGREB

Slobodno prijepodne za osobne programe.

 

Cjenik

Cijena leta: 2.790 kn

Cijena leta i hotela: 3.990 kn

 

Cijena leta uključuje:

direktni povratni let iz Zagreba,

 • pristojbe zračnih luka,
 • ručna (6kg) i predana prtljaga (17kg),
 • snacks i piće na letu.

Djeca do 2 godine starosti putuju besplatno.

Djeca u starosti od 2 do 12 godina - cijena: 2.610 kn.

Moguća doplata za transfer (zračna luka - hotel, hotel - zračna luka): 100 kn u jednom smjeru, 200 kn oba smjera. 

 

Cijena leta i hotela uključuje:

 

 • direktni povratni let iz Zagreba,
 • pristojbe zračnih luka,
 • ručna (6kg) i predana prtljaga (17kg),
 • snacks i voda na letu,
 • transfer od/do hotela,
 • 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3/4* u Lisabonu,
 • boravišne pristojbe,
 • pratitelja na putovanju,
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

 

Nije uključeno u cijenu:

 

 • doplate za izlete i obroke koji nisu predviđeni programom,
 • ulaznice za turističke atrakcije koje nisu predviđene programom,
 • osobne troškove,
 • putno osiguranje,
 • karte javnog i gradskog prijevoza.

Doplata za jednokrevetnu sobu: 730 kn.

Popust za dijete do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe - cijena: 3.270 kn.

 

RED LETENJA:

 29.03.2018 ZAG-LIS 06:30 08:55

01.04.2018 LIS-ZAG 13:35 - 17:40

  

OPIS HOTELA

Olaias Park Hotel Lisabon

Veliki hotel s 4 zvjezdice, Olaias Park Hotel, nalazi se izvan centra grada ali mreža javnog prijevoza omogućit će vam da brzo i jednostavno dođete do centra grada. Hotel je izgrađen na brežuljku te samim time pruža prekrasan pogled na Lisabon i rijeku Tejo. Sve sobe u hotelu imaju pristup bežičnom Internetu, sustav grijanja i hlađenja, mini bar i 24 satnu uslugu. Gosti mogu koristiti vanjski bazen kluba Olaias, udaljen 100 metara.

Check-in: 14:00

Check-out: 12:00

Lisabon

Napomene

Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije polaska.

Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja,ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati.

Preporučujemo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima.

Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

Oznaka putovanja: MP025