+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

 

 

Liverpool i Manchester Engleska Tura

POSEBNA NOVA TURA: uključene ulaznice za slavne stadione Manchester Uniteda i Liverpoola, ulaznica za muzej Beatles Story i Pomorski muzej, večera u pubu, plovidba rijekom Mersey i drugi atraktivni sadržaji!

8 dana / 7 noćenja  —  Autobusom iz Zagreba i brodom

Datum putovanja:
23.04.-30.04.2019.
14.08.-21.08.2019.

 

Program putovanja

1. dan ZAGREB - FRANKFURT

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, peroni 502-506 u 05:00 sati. Vožnja kroz Austriju i Njemačku preko Regensburga i Nürnberga prema Frankfurtu. Razgled središta Frankfurta na Majni, poslovnog i bankarskog središta Njemačke: trg Römer s povijesnim zgradama – Gradska vijećnica - crkva sv.Pavla, mjesto prvog pokušaja ujedinjenja Njemačke - obala Majne - katedrala. SSmještaj u hotel u široj okolici Frankfurta. Noćenje.

2. dan FRANKFURT – DELFT - ROTTERDAM - BROD

Doručak. Vožnja prema Nizozemskoj uz kraća zaustavljanja putem. Posjet Delftu, najljepšem povijesnom gradu i prvoj prijestolnici Nizozemske. Prošetati ćemo do glavnoga trga s Gradskom vijećnicom i  Novom crkvom s grobnicama nizozemskih vladara. Razgled grada nastavlja se šetnjom uz romantične kanale, riblju tržnicu, Staru crkvu i Prinsenhof, dvor Vilima Oranskog. Delft je rodni grad velikog slikara Vermeera, autora „Djevojke s bisernom naušnicom“, a brojni su gradski motivi Delfta na njegovim slikama. Vožnja prema luci Rotterdama. Ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Ugodna i ležerna plovidba prema Engleskoj uz korištenje brodskih sadržaja. Na brodu su restorani, barovi, brodske trgovine, glazba.. Noćenje u kabinama na brodu.

3. dan BROD – HULL – MANCHESTER I STADION OLD TRAFFORD -LIVERPOOL

Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u sjevernoj engleskoj luci Hull. Vožnja do Manchestera, najvećeg grada sjevera Engleske. Tu je bio centar čuvene engleske proizvodnje tkanina i bogatstvo grada dovelo je do razvoja industrije, izgradnje kanala i željeznice. Danas je Manchester dinamičan grad s atraktivnim galerijama i muzejima, centar novih modnih trendova i mjesto s bogatom ponudom restorana i pubova. Razgled grada u pratnji gradskog vodiča: gradska vijećnica - Deansgate - St. Anns Square - Royal Exchange - katedrala - Millenium Quarter - nova četvrt uz luku sa zanimljivim primjerima suvremene arhitekture. Slobodno vrijeme u gradskom središtu. Poslijepodnevni posjet jednom od najslavnijih nogometnih stadiona na svijetu: stadion Old Trafford nogometnog kluba Manchester United (uključena ulaznica i audio vodič): osjetite magiju i energiju slavnog nogometnog kluba i stadiona nazvanog „Theatre of Dreams“ (kazalište snova). U velikoj klupskoj trgovini Megastore moći ćete kupiti suvenire vezane za slavni nogometni klub. Nastavak puta vožnjom do Liverpoola. Smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan LIVERPOOL, BEATLES STORY I POMORSKI MUZEJ

Doručak. Liverpool je grad čija je luka bila jedno od središta velikih brodarskih kompanija za promet s Amerikom i britanskim kolonijama. Bogatstvo grada ogleda se i u brojnim dokovima uz rijeku Mersey koji su sada preuređeni u vrlo atraktivne pubove i klubove uz bogatu glazbenu scenu. Razgled Liverpoola u pratnji gradskog vodiča: Albert Dock - najveća  britanska anglikanska katedrala (uključena ulaznica) - gradska vijećnica - katolička katedrala Krista Kralja - Royal Liver - palača brodarske kompanije Cunard. Poslije pauze za ručak posjet muzeju Beatles Story (uključena ulaznica). Slavni band počeo je svirati u Liverpoolu, a imena nekih od njihov poznatih pjesama vezana su za ulice Liverpoola kao što su Strawberry Fields i Penny Lane. U muzeju koji postoji već 50 godina moći ćete vidjeti priču o legendarnoj grupi, replike kluba Cavern u kojem su  Beatlesi prvo nastupali, vidjeti replike Casbaha i ulice Matthew, a tijekom razgleda grada posjetiti ćete i neka druga slavna mjesta vezana uz priču o Beatlesima i fotografirati se ispred njihovog poznatog kipa. Posjet možete završiti pićem u Beatles cafeu ili kupovinom Beatles suvenira. Razgled nastavljamo posjetom  Merseyside Maritime museumu ( Pomorski muzej, uključena ulaznica) . Ovdje možete upoznati povijest luke, priču o iseljavanju u Ameriku, pomorskim osvajanjima, trgovini s kolonijama,ali i jako zanimljivu priču o Titanicu koji je pripadao brodskoj kompaniji White Star iz Liverpoola.  Zanimljiv dan ćemo završiti večerom u tipičnom pubu ( večera uključena u cijenu) u Liverpoolu. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan LIVERPOOL BRODOM PO RIJECI MERSEY I LIVERPOOL FOOTBALL CLUB MUSEUM

Doručak. Jednosatna plovidba brodom po rijeci Mersey (uključena u cijenu) pružiti će Vam drugu impresiju ovog dinamičnog grada s palačama brodarskih kompanija iz doba starog sjaja luke, pubovima i šetalištem uz rijeku kao  zanimljivim primjerima suvremene arhitekture. Razgled nastavljamo  posjetom  stadionu i slavnom  muzeju nogometnog kluba Liverpool - uključena ulaznica i audio vodič,  još jednog kultnog mjesta britanskog nogometa. I ovdje ćete moći kupiti suvenire vezane uz slavni klub. Nakon posjeta nogometnom muzeju imati ćete vremena za odličan shopping -posebno je zanimljiv ogroman shopping centar Liverpool One u centru grada, ili dodatne posjete nekima od brojnih muzeja kao što je Walker Art Gallery, Tate Gallery ili gradski muzej. Ili možda je vrijeme za tradicionalni poslijepodnevni  engleski čaj s kolačićima i malim sendvičima? Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan LIVERPOOL – YORK - HULL - BROD

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja do Yorka. Razgled povijesne jezgre jednog od najljepših gradova sjevera Engleske: katedrala York Minster (izvana)  – poznata povijesna ulica Shambles – trgovačke kuće s drvenim gredama  - srednjevjekovni tornjevi. Slobodno vrijeme i nastavak vožnje do luke Hull. Ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Plovidba uz korištenje brodskih sadržaja. Na brodu su restorani, barovi, brodske trgovine, glazba.. Noćenje u kabinama na brodu.

7. dan BROD – ROTTERDAM - WIESBADEN - FRANKFURT

Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u luci Rotterdama u jutarnjim satima. Nastavak vožnje  prema Njemačkoj uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u dolinu Rajne i do Wiesbadena, glavnog grada savezne države Hessen koji se nalazi na izvorima tople ljekovite vode. Grad je upravo zato bio otmjeno lječilište europske  i posebno engleske aristokracije. Razgled gradskog središta koje obiluje parkovima i otmjenim palačama: Kurhaus s Casinom – gradsko kazalište – otmjene vile.  Nastavak puta i smještaj u hotel u široj okolici Frankfurta. Noćenje.

8. dan FRANKFURT – NÜRNBERG - ZAGREB

Doručak. Nastavak vožnje kroz Njemačku. Dolazak u Nürnberg. Razgled grada: Gradska vijećnica - crkva sv. Seebalda - crkva Frauenkirche i glavni gradski trg poznat po božićnom sajmu – Lorenzkirche - gradske zidine. Slobodno vrijeme za ručak ili šetnju. Nastavak puta prema Austriji uz zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

Cjenik

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI ZA POLAZAK 23.04: 6.490 kn
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI ZA POLAZAK 23.04.: 6.790 kn

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI ZA POLAZAK 14.08.:6.790 kn
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI ZA POLAZAK 14.08: 7.190 kn

FM cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

                          Rok za prijavu: 30 dana prije puta     Minimalan broj putnika: 35

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
 • smještaj na osnovi ukupno 5 noćenja u dvokrevetnim sobama u hotelima 3/4*:

2 noćenja s buffet doručkom u hotelu 3/4* u okolici  Frankfurta

3 noćenja s engleskim kuhanim doručkom u hotelu 3* na području Liverpoola

 • 2 noćenja s buffet doručkom  u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na putničkom brodu Rotterdam - Hull i Hull – Rotterdam
 • gradske vodiče za razgled grada u Manchesteru i Liverpoolu
 • ulaznicu za stadion Old Trafford u Manchesteru uz audio vodič na jednom od svjetskih jezika
 • ulaznicu u katedralu u Liverpoolu
 • ulaznicu u muzej Beatles Story u Liverpoolu
 • ulaznicu u Merseyside Maritime Museum (Pomorski muzej) u Liverpoolu
 • jednu večeru od 3 slijeda bez uključenog pića u engleskom pubu u Liverpoolu
 • panoramsku plovidbu brodom po rijeci Mersey
 • ulaznicu za Liverpool Football Club Museum uz uključen audio vodič na jednom od svjetskih jezika
 • Razgledavanja i izlete prema programu
 • stručnog pratitelja tijekom putovanja
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

 

Cijena ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodovima): 690 kn
 • doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima):090 kn
 • doplatu za dvokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima, po osobi: 390 kn
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu izrijekom navedene kao uključene
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno osiguranje

 

Trokrevetne sobe/kabine: na ovom programu rezervacija trokrevetnih soba/kabina nije moguća.

 

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
- sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

Engleska

Napomene

VAŽNO! PODACI POTREBNI PRILIKOM  REZERVACIJE ARANŽMANA: Molimo da prilikom rezervacije aranžmana obavezno date slijedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo, broj osobne iskaznice ili putovnice. Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika.   PRAKTIČNE NAPOMENE:

 • valuta u Velikoj Britaniji je britanska funta (GBP). Preporučujemo ukoliko imate mogućnosti da nabavite funte prije početka putovanja u Hrvatskoj jer je tečaj često povoljniji nego na licu mjesta.
 • ponesite na put odjeću i obuću za različite vremenske prilike, obavezno jaknu, vestu, čvršću sportsku obuću, zaštitu od kiše, ali naravno i ljetnu laganiju odjeću.
 • adapteri za električnu energiju potrebni u Velikoj Britaniji mogu se kupiti u trgovini na brodu ili na licu mjesta.

  Granične i vizne formalnosti: Za putovanje u Veliku Britaniju državljanima Republike Hrvatske nije potrebna viza, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica (prema stanju u siječnju  2018). Savjetujemo da prije polaska na put provjerite  mogućnost putovanja u Veliku Britaniju s osobnom iskaznicom obzirom na proces Brexita. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 2 dana prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Minimalan broj putnika: 40 Oznaka putovanja: MP016