+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

NOVA GODINA U LONDONU

Prijestolnica trendova, dom najslavnije kraljice, i glavni grad države koja je prva odlučila napustiti EU - London uvijek vrijedi posjetiti

5 dana  /  4 noćenja - Zrakoplovom iz Zagreba

Datumi putovanja:
29.12.-2.1.2019.

Program putovanja

1. dan: ZAGREB - LONDON

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i let zrakoplovom Croatia Airlinesa iz Zagreba za London na liniji OU 490 u 14:40 sati. Dolazak u London u 16:05 sati po lokalnom vremenu. Organizirani prijevoz do hotela, po dolasku smještaj u sobe. Nakon kraćeg predaha odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom i pješice do Covent Gardena, odnosno West Enda, dijela grada poznatog po dućanima, restoranima, kazalištima. Noćenje.

2. dan: LONDON

Doručak. Odlazak s voditeljem putovanja do Big Bena i Houses of Parliament. Predlažemo odlazak na Coca-Cola London Eye s kojeg se pruža veličanstven pogled na grad s voditeljem putovanja (doplata na licu mjesta). Potom ćemo šetnjom od Temze proći kraj Downing Streeta i rezidencije engleskih premijera na putu prema trgu Trafalgar gdje se nalazi jedna od najpoznatijih umjetničkih galerija u svijetu, poznata Nacionalna galerija. U Nacionalnoj galeriji možete vidjeti slavne slike Van Gogha, Moneta, Tizijana, Holbeina, Rubensa, Raphaela, itd. Slobodno vrijeme za ručak i osobne programe. Predlažemo odlazak do poznate boemske četvrti Soho, stjecišta bogatog društvenog života, koja je svoj uzlet doživjela u 60-im godinama, vremenu Beatlesa, Mary Quant i „Swinging Londona“. Tu je i The Shard ili „Krhotina“, najnoviji dodatak londonskom skylineu, koji je projektirao talijanski arhitekt Renzo Piano, jedan od vodećih svjetskih arhitekata (proslavio se Centrom George Pompidou u Parizu). Visok je 306 metara, a od 2013.g. ima vidikovac (View from the Shard) na 72. katu (na 244 metra) i najviša je zgrada u EU. Noćenje.

3. dan: LONDON (GREENWICH)

Doručak. Predlažemo za današnje jutro odlazak na vožnju brodom do Greenwicha. Područje uz Temzu pod zaštitom je UNESCO-a, te se ovdje također nalaze Kraljevski Opservatorij s nultim meridijanom, povijesni brod Cutty Sark, kraljevski park, palača Queens House i National Maritime Museum. Povratak u London poslije podne. Slobodno poslijepodne za kupovinu i pripreme za ludu novogodišnju noć. Odlazak navečer u središte grada na doček Nove godine na otvorenom (moguća organizacija dočeka Nove godine na otvorenom u isključivoj je nadležnosti gradskog turističkog ureda). Noćenje.

4. dan: LONDON (GREENWICH)

SRETNA NOVA GODINA!

Doručak. Zajednički odlazak s pratiteljem putovanja na „Novogodišnju paradu - London, prijestolnica svijeta“ – tradicionalnu prvosiječanjsku povorku ulicama Londona, ove godine 33. po redu. Predviđeno je sudjelovanje više od deset tisuća izvođača iz mnogih zemalja svijeta, svirači i plesači, limena glazba, poznati glumci, školski zborovi, čitanje kraljičine novogodišnje poruke, uz prisutnost gradonačelnika Londona (organizacija prvosiječanjske povorke u nadležnosti je gradske uprave i podložna promjenama na koje ne možemo utjecati). Slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

5. dan: LONDON - ZAGREB

Doručak. Slobodno jutro za šetnju, kupovinu, posjete muzejima i slično. Predlažemo posjet slavnom muzeju Mme Tussauds s voditeljem putovanja. Transfer do zračne luke u poslijepodnevnim satima. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa iz Londona za Zagreb na liniji OU491 u 16:50 sati. Dolazak u Zagreb u 20:05 sati po lokalnom vremenu.

Cjenik

Cijena PAKET-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: FM 3.090 /3.290 kn

FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.290 kn

Popust za odraslu osobu na pomoćnom ležaju (na redovnu cijenu): 200 kn

Popust za djecu na pomoćnom ležaju (na redovnu cijenu): 500 kn

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.190 kn

Doplata po osobi za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule: 370 kn + zrakoplovne pristojbe (raspoloživost i potvrda  letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu)

 

 

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Zagreb-London-Zagreb, voditelja putovanja, smještaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi četiri noćenja s kontinentalnim doručkom, transfer od/do zračne luke u Londonu, razglede pješice i javnim prijevozom uz voditelja putovanja, te troškove organizacije i prodaje putovanja

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, fakultativne sadržaje, putno zdravstveno osiguranje te troškove osobnih narudžbi.

CIJENE FAKULTATIVNIH SADRŽAJA I ULAZNICA (prema stanju iz srpnja 2018. god., mogu biti podložne promjeni): ulaznica za Muzej voštanih figura Madame Tussauds 34 GBP; Coca Cola London Eye 25 GBP; cijena povratne vožnje Temzom do Greenwicha (Westminster Bridge - Greenwich) cca. 16,50 GBP; Westminster Abbey 20 GBP; St Paul’s Chatedral 18 GBP; Tower of London 25 GBP, nacionalni muzeji su besplatni (British Museum, National Gallery, Tate Modern, Tate Britain i sl.)

London

Napomene

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

Organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.

Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Londonu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlinesa objavljenom u srpnju 2018. godine i podložna su promjeni.

Minimum prijavljenih putnika: 20

Oznaka putovanja: MP011