+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

Madagaskar - Sve raskoši Afrike

Bezbrojni slikoviti pejzaži, veliki slapovi i brzaci, prekrasni mostovi i jezera te očaravajuće pješčane plaže - to je udaljeni raj zvan Madagaskar

12 dana / 9 noćenja  —  Zrakoplovom iz Zagreba

 Datum putovanja:  8.-19.5.2019.

 

Program putovanja

1. dan/ ZAGREB - ISTANBUL

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb. Nakon preuzimanja putne dokumentacije, prijava na let. Polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 20:05 sati na liniji TK1056 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul u 23:20 sati.

2. dan/ ISTANBUL - ANTANANARIVO

Nastavak leta prema Antananarivu u 01:40 sati na liniji TK160. Obroci za vrijeme leta. Dolazak u Antananarivo u 14:45 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Odlazak u panoramski razgled grada. Večera i noćenje.

3. dan/ ANTANANARIVO - AMBATOLAMPY - ANTSIRABE

Nakon doručka, odlazak prema gradu Antsirabe. Tijekom vožnje nižu se autohtone kuće smještene na platoima crvene zemlje, terasasta, zelena rižina polja, na koja se nastavljaju crnogorične šume i stabla eukaliptusa. Zaustavljanje u Ambatolampy gdje ćete vidjeti kako se izrađuju tradicionalne posude i oruđa od aluminija za koji su se specijalizirali lokalni obrtnici. Nastavak vožnje prema gradu Antsirabe koji je središte trgovine poludragim kamenjem i mineralima te svilom, a sam grad leži na izvorima termalne vode. Ručak. U poslijepodnevnim satima slijedi vožnja rikšama kako bismo upoznali grad na drugačiji način. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

4. dan/ ANTSIRABE - AMBOSITRA - NACIONALNI PARK RANOMAFANA

Nakon doručka, posjet radionici u kojoj se izrađuju predmeti od rogova zebu goveda. Nastavak putovanja za Ambositru, mirno mjestašce koje zovu još i grad ruža, poznato po drvnim rezbarijama te izradi drvenog pokućstva. Ručak u lokalnom restoranu. Odlazak prema plemenu Betsileo gdje ćete imati prilike vidjeti kako živi lokalno stanovništvo. Zatim slijedi vožnja kroz guste šume eukaliptusa prema Ranomafani. Po dolasku smještaj u hotel, večera i noćenje.

5. dan/ NACIONALNI PARK RANOMAFANA – AMBALAVAO

Doručak. Jutarnja šetnja parkom, bujnom tropskom kišnom šumom bogate flore i faune, koja se proteže uz visoke stijene. Jutarnji izlet (otprilike 2-3 sata hoda) omogućuje vam otkrivanje veličanstvenih krajolika i bujne vegetacije gdje rastu ljekovite biljke, divovski fangeoni, divne orhideje, ali i različiti kaktusi, koji, suprotno svim kaktusima svijeta koji vole suhe i neprijateljske krugove, rastu u vlazi. U parku obitava 110 vrsta ptica od kojih su 36 endemične, stotine vrsta kameleona, žaba i dvije rijetke vrste lemura. Vožnja prema Fianarantsoi uz zanimljive prizore vinograda, jezera te kroz prostrane plantaže čaja. Kraći razgled grada i nastavak vožnje prema Ambalavao, gradiću poznatom po radionici Antemoro papira i tkanju divlje svile. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

6. dan/ AMBALAVAO- RANOHIRA

Doručak. Posjet rezervatu Anja u kojem obitavaju kolonije lemura. Nastavak putovanja kroz zadivljujuće i prostrane savane prema Ranohiri. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

7. dan/ RANOHIRA

Doručak. Današnji dan posvećen je razgledavanju Nacionalnog parka Isalo. Ta, madagaskarska kamenita, šuma prepuna je slikovitih pejzaža, slapova i brzaca, mostova, jezera te pješčanih plaža. Nevjerojatne granitne skulpture te iznimno bogata flora i fauna, obilježja su ovog parka. Isalo je uistinu prostran i velik masiv koji se prostire na gotovo 82.000 hektara, a prosječna nadmorska visina mu je oko 1000 metara. Posjetit ćete botanički vrt, Baras grobnice, prirodni bazen odnosno prekrasno jezero. U poslijepodnevnim satima povratak u hotel, večera i noćenje.

8. dan/ RANOHIRA - TOLIARA - IFATY

Nakon doručka, odlazak iz hotela i vožnja živopisnom nacionalnom cestom prema Ifaty. Put prema Ifaty uljepšat će vam prekrasni krajolici i baobabi. Dolazak u turističku zonu Toliaru, kraći posjet gradiću. Obalu na ovom dijelu otoka krase slikovita ribarska sela, a regija je karakteristična po svom jedinstvenom biljnom svijetu. Još jedna od zanimljivosti ovog područja su i grobnice Mahafaly s karakterističnim drvenim totemima, a prikazuju razne motive i prizore iz života u stilu naive. Nakon ručka, nastavak puta prema obali u mjesto Ifaty. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

9. dan/ IFATY

Ovaj dan predviđen je za slobodno vrijeme, odmor i uživanje na plaži (usluga punog pansiona u hotelu). Noćenje.

10. dan/ IFATY - TOLIARA - ANTANANARIVO

Nakon doručka, transfer u zračnu luku, prijava na let i odlazak prema Antananarivu. Transfer do hotela. Poslijepodne iskoristite za zadnju kupnju suvenira, odmor u hotelu. Večera i noćenje.

11. dan/ ANTANANARIVO - ISTANBUL

Transfer do zračne luke te prijava na let za Istanbul i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 16:15 sati na liniji TK161. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

12. dan/ ISTANBUL - ZAGREB

Po dolasku u Istanbul, u 04:55 sati, nastavak leta za Zagreb u 07:05 sati na liniji TK1053. Dolazak u zračnu luku Zagreb predviđen je u 08:20 sat.

Cjenik

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi    23.680 kn      

Doplata za jednokrevetnu sobu                                          3.590 kn

Zrakoplovne pristojbe (3.290 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

 FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA ILI DO POPUNJENJA KAPACITETA.

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

Cijena paket-aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Istanbul – Antananarivo – Istanbul – Zagreb, unutarnji let Toliara – Anantanarivo, zrakoplovne pristojbe, smještaj u hotelima i lodgevima 3* i 4* (2 noćenja u Antananarivu, 1 noćenje u Antsirabeu, 1 noćenje u Ranomafani, 1 noćenje u Ambalavau, 2 noćenja u Ranohiri i 2 noćenja u Ifaty), usluga punog pansiona tijekom ture osim zadnji dan u Antananarivu (18.5.2019.), sve transfere i razglede prema programu, voditelja putovanja, lokalnog vodiča, troškove organizacije.

 Cijena paket-aranžmana ne uključuje: dodatne obroke, izlete, napojnice za nosače kofera, lokalne vodiče i vozače, zrakoplovne pristojbe, vizu za Madagaskar, osobne troškove i putno zdravstveno osiguranje od otkaza putovanja.

 

Korisne informacije

MADAGASKAR

Službeni naziv: Republika Madagaskar
Glavni grad: Antananarivo (oko 600.000 stanovnika)
Službeni jezici: malgaški i francuski
Procijenjena populacija: 16.840.000
Novac: malgaški arijari (MGA) - 1 EUR = 2500 ariarija
Stanovništvo: Malgasi (Madagaskarci)
Vremenska razlika : +1/+2 u odnosu na Hrvatsku
Cijepljenje : Nije potrebno no preporuča se cijepljenje protiv žute groznice te profilaksa protiv malarije. Cijepiti se možete u Zavodu za javno zdravstvo.
Pozivni broj zemlje: +261
Električni napon: 220 V, potreban adapter s tri konektora.
Mobilna telefonija: Moguće korištenje mobilnih telefona – samo Vipnet (roaming partner Celtel)
Hrana i piće : Preporučuje se voda u bocama. Jedite samo dobro termički obrađenu ribu i meso. Povrće treba jesti kuhano, a voće oguljeno.
Klima: Madagaskar ima tropsku klimu koja je uvjetovana visinom, monsunima i blizinom mora. Klima se može podijeliti samo na dva godišnja doba: sezonu kiša od studenoga do travnja, kada je temperatura viša, te sušnu sezonu od travnja do listopada. Prosječna godišnja temperatura je 20 °C na visoravni te 30 °C na obali.

Madagaskar

Napomene

VIZA: viza za Madagaskar izdaje se po dolasku u zračnu luku Antananarivo. Cijena vize je 35 EUR plativo na licu mjesta, a za ishođenje vize je potrebno ispuniti vizni obrazac, jedna fotografija te putovnica koja treba vrijediti minimalno 6 mjeseci od dana izlaska s Madagaskara.

Napomene:

  • Putovnica mora vrijediti najmanje šest mjeseci od ulaska u zemlju. Kopiju putovnice prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti prodajnom mjestu.
  • Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
  • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
  • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
  • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o radnom vremenu muzeja ili eventualnih gužvi, praznika ili neke situacije više sile nastale na destinaciji, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
  • Organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.
  • U slučaju smanjenja broja putnika od minimalnog broja prijavljenih Organizator zadržava pravo promjene cijene aranžmana.
  • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr

 MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 15

Oznaka putovanja: MP011