+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Madrid, Salamanca & Ávila

Uskrs 2018.

Sjeverozapadna španjolska pokrajina i glavni grad smješten u srcu Pirinejskog poluotoka - Galicija & Madrid mjesta su na kojima je Uskrs očaravajući

5 dana / 4 noći — Posebnim zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 28.03. - 01.04.2018.

Vrijednost više! –  Smještaj u hotelima 4* u srcu Madrida i Salamance!

Galicija & Madrid

Madrid

Program putovanja

1. dan: ZAGREB - MADRID – SALAMANCA

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Direktan let posebnim zrakoplovom iz Zagreba za Madrid OU 9730 u 12:20 sati. Po slijetanju u 15:00 sati ukrcaj u autobus i putovanje prema Salamanci, u pokrajini Castilla y Léon. Jedan od kulturnih središta Kastilje i europska prijestolnica kulture iz 2002. godine, Salamanca je poznata kao sveučilišni grad i mjesto gdje se u najvećem broju upućuju stranci kad žele učiti španjolski jezik jer se u Salamanci govori najispravniji španjolski standardni jezik. Dolazak u Salamancu u ranim večernjim satima i smještaj u hotel. Odlazak s pratiteljem putovanja u večernju šetnju središtem grada.

2.dan: SALAMANCA – ÁVILA – MADRID

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u razgled Salamance s lokalnim vodičem. Glavne znamenitosti grada nalaze se u strogom gradskom središtu. Plaza Mayor, jedan od najšarmantnijih španjolskih trgova, sagrađen je sredinom 18.st. i mjesto je puno mladih ljudi i živahno u bilo kojem dijelu dana. Sveučilište je osnovao Alfons IX. 1218 g., a njegovo bogato pročelje primjer je poznatog renesansnog plateresknog stila karakterističnog za onodobnu Španjolsku. U sveučilišnom dijelu grada zanimljiva je renesansna Palacio de Anaya i Casa de las Conchas iz 1514.g. Posjetit ćemo i katedralu (ulaznica uključena); Salamanca zapravo ima dvije katedrale, Staru i Novu koje su spojene dvorištem. Poslije razgleda slobodno vrijeme za ručak ili šetnju. Odlazak prema Ávili, gradu unutar zidina koji je uspio sačuvati svoj srednjovjekovni izgled. Ávila, „grad kamena i svetaca“, smješten je 115 km sjeverno od Madrida u pokrajini Castilla y León, poznat po svojim zidinama iz 11. st. s 88 utvrđenih tornjeva (impozantne mjere: dugačke oko 2500 m, prosječno visoke 12 m i debele 3 m). Te su zidine jedan od najljepših i najbolje očuvanih primjera srednjovjekovnih utvrda, smatraju se najveličanstvenijom gradskom utvrdom u cijeloj Europi. Ávila je stari srednjovjekovni grad triju kultura, grad mistike i duhovnosti čiji je najpoznatiji predstavnik Sveta Tereza Avilska. Stari dio grada nalazi se na popisu zaštićene svjetske baštine UNESCO-a. Razgled povijesne jezgre s utvrđenom katedralom iz 12. stoljeća, gotičkim palačama i romaničkim crkvama. Putovanje prema Madridu u ranim večernjim satima i smještaj u hotel po dolasku. Noćenje.

3. dan: MADRID

Doručak. Odlazak u razgled španjolske prijestolnice: Kio Puerta ili “Vrata Europe” - Paseo de la Castellana ili jednostavno La Castellana, jedna od najdužih i najširih gradskih avenija uz koju je smješteno mnogo financijskih i poslovnih središta grada - stadion Santiago Bernabeu - Plaza Colón, Kolumbov trg - fontana Cibeles, jedna od najljepših gradskih Fontana, obljubljena kod navijača Reala koji tu proslavljaju pobjede svog kluba - Gran Vía ili “Veliki put”, jedna od najživahnijih i najpopularnijih gradskih ulica - Plaza España, trg na kojem je smješten spomenik Cervantesu i njegovim likovima iz romana koji je najčitanija svjetska knjiga poslije Biblije, “Bistri vitez Don Quijote od Manche” - Kraljevska palača, rezidencija španjolskih kraljeva - Plaza Oriente - Puerta del Sol, “Sunčana vrata”, središnji gradski trg, točka gdje počinje tzv. nulti kilometar u Španjolskoj i mjesto gdje Madrileñosi dočekuju Novu godinu - Plaza Cánovas del Castillo s Neptunovom fontanom - Paseo del Prado, dio gradske avenije uz koji se smjestilo nekoliko poznatih muzeja - Retiro, glasoviti gradski park - Atocha, prometno gradsko čvorište - Puerta de Alcalá - Las Ventas, arena za borbe s bikovima.  Slobodno poslijepodne za osobne programe, šetnje, itd. Noćenje.

4. dan: MADRID – FAKULTATIVNI IZLET TOLEDO

Doručak. Slobodan dan u Madridu ili odlazak u Toledo, srce Kastilje (prijava za izlet prilikom rezervacije aranžmana). Toledo je smješten sedamdesetak kilometara od Madrida u pokrajini Castilla-La Mancha i nekoć je bio glavni grad Španjolske. Poznat je kao grad triju kultura - kršćanske, židovske i islamske, a u njemu je u srednjem vijeku djelovala tada najpoznatija europska prevoditeljska škola pa se preko toledskih prevoditelja cijela Europa upoznala s djelima antičkih mislioca. Toledo je i grad El Greca, jer je u tom gradu poznati slikar živio i djelovao. Po dolasku u Toledo slijedi razgled u pratnji službenog gradskog vodiča: katedrala Santa María (druga najveća u Španjolskoj, uključena ulaznica) - samostan i crkva San Juan de los Reyes - Alcázar - crkva sv. Tome (u njoj se nalazi slavna El Grecova slika “Pogreb grofa Orgaza”) - sinagoga Santa Maria La Blanca - Plaza Zocodover. Povratak u Madrid u poslijepodnevnim satima. Za one koji žele ostati u gradu slobodan dan za uživanje u gradu kojeg ne bez razloga smatraju jednim od prijestolnica života koji traje 24 sata. Navečer predlažemo zajednički odlazak s pratiteljem putovanja na flamenco show. Noćenje.

5. dan: MADRID - ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela (prtljaga će se odložiti u za to predviđenu prostoriju). Odlazak s pratiteljem putovanja u središte grada na glasoviti muzejski trokut. Madrid je slavan po svojim odličnim muzejima, posebno se tu ističu glasoviti Prado u kojem je smještena svjetski slavna kraljevska zbirka španjolskog i europskog slikarstva, Muzej Reina Sofía s glasovitom Picassovom Guernicom i Muzej Thyssen s odličnom privatnom zbirkom – sva tri muzeja se nalaze u neposrednoj blizini i u takvom položaju da ih se naziva „Trokutom umjetnosti“, „Muzejskim trokutom“ i slično. Zanimljiva za posjet je poznata Kraljevska palača,  a zaljubljenici u sport mogu posjetiti jedan od najslavnijih nogometnih stadiona, glasoviti Santigao Bernabeu, dok ljubitelji parkova mogu uživati u prekrasnom Retiru u središtu grada. U kasnim poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke i polazak posebnog zrakoplova za Zagreb u 21:35. Dolazak u Zagreb u 00:05 sati.

 

SMJEŠTAJ:

Gran Hotel Corona Sol 4* Salamanca, http://www.gran-hotelcoronasol.es/en/

Catalonia Gran Via 4* Madrid, https://www.cataloniahotels.com/en/hotel/catalonia-gran-via

Cjenik

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: FM 5.390 kn / 5.690 kn

FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.140 kn

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 890 kn

Popust za djecu od 2 do 12 godina na pomoćnom ležaju: 10% (NA UPIT)

Doplata za fakultativni izlet Toledo: 340 kn (uključen razgled s lokalnim vodičem i ulaznica u katedralu, minimum 30 prijavljenih osoba - uplata prilikom rezervacije aranžmana)

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Madrid-Zagreb, autobusni prijevoz prema programu, uslugu pratitelja putovanja, razgled Salamance i Ávile uz pratnju službenih gradskih vodiča, uključena ulaznica za katedralu u Salamanci, smještaj u hotelima 4* u u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom: jedno noćenje u Salamanci u hotelu Corona Sol 4* i tri noćenja u Madridu u hotelu Catalonia Gran Via 4*, boravišnu pristojbu, panoramski obilazak Madrida, razglede prema programu te troškove organizacije i prodaje

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, fakultativne sadržaje, putno osiguranje te troškove osobnih narudžbi

Informativne cijene ulaznica:

Centro del arte „Reina Sofia“: www.museoreinasofia.es; cijena ulaznice 10 €;

Prado: www.museodelprado.es; cijena ulaznice 15 €;

Museo Thyssen y Bornemisza: https://www.museothyssen.org/en, 12 €

Kraljevska palača www.patrimonionacional.es; cijena ulaznice 10 €

Stadion FC Real Madrid: odrasli 25 €, djeca 4-14 g. 18 €

Madrid

Napomene

Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja,ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati.

Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima.

Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.

Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko done do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.

Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta.

Najmanji broj putnika: 40

Oznaka putovanja: MP011