+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

NOVA GODINA U MAKEDONIJI

Datum putovanja:

29.12.2018.-02.01.2019.

Program putovanja

1. dan: ZAGREB – SKOPJE

Polazak iz Zagreba u 20:00 sati s Autobusnog kolodvora, peroni 502 – 506. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Srbiju uz kraća zaustavljanja putem.

2. dan: SKOPJE

Po dolasku u Skopje slijedi kraći panoramski razgled grada autobusom. Smještaj u hotel i kraći odmor. Makedonska metropola smjestila se u dolini između sedam brda koja prema slavenskoj legendi predstavljaju začaranog zmaja koji je postao zaštitnikom grada. Razgled centra pješke u pratnji vodiča: Gradska tvrđava, Mustafa Paša dćamija, Crkva sv. Spasa djelomično građena pod zemljom zbog starog turskog zakona po kojem su katoličke crkve morale biti niže od džamija kako ih ne bi nadvisivale, stara gradska tržnica, stara turska kupelj Daut Paša Amam koja je danas muzej, bista Majke Tereze na mjestu na kojem je rođena koja je otkrivena povodom 100.obljetnice njena rođenja, stara željeznička stanica koja je danas Gradski muzej,  stara turska kupelj iz 16.st. u kojoj se nalazi Nacionalna galerija, saborni hram i kameni most iz 6.st…. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Moguć odlazak na fakultativnu makedonsku večeru uz makedonske specijalitete (uz doplatu). Noćenje.

3. dan: SKOPJE

Doručak. Šetnja starim orijentalnim dijelom grada uz pratnju vodiča Bit Pazarom tj. Zelenom tržnicom koja se nalazi uz stari bazar sa hanovima i džamijama smještenima podno tvrđave Kale. Slobodno vrijeme za vlastite programe, posjete muzejima i shopping. Navečer se možete pridružiti stanovnicima Skopja u dočeku Nove godine na gradskim ulicama i trgovima (organizacija dočeka u nadležnosti je gradskih vlasti i turističkih ureda). Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan:  SKOPJE – OHRID – SKOPJE

Doručak. Mogućnost odlaska na fakultativni izlet u grad Ohrid smješten na istoimenom jezeru, kojeg mnogi nazivaju i draguljem Makedonije zbog prekrasnih prirodnih ljepota s obzirom da se smjestio na vapnenačkoj hridi visokoj 792 m. Ohrid je danas najpoznatiji turistički centar Makedonije. Razgled grada: trobrodna bazilika sv. Sofije iz 11.st., crkva sv. Klimenta i Pantelejmon, Samuilova tvrđava s koje se pruža prekrasan panoramski pogled na sam grad i jezero, antički amfiteatar, crkva sv. Ivana, Ali Pašina džamija… Kraće slobodno vrijeme za ručak u nekom od restorana ili kupnju suvenira u nekoj od brojnih trgovina s poznatim ohridskim biserima. Povratak u Skopje. Stranke koje se ne odluče za fakultativan izlet, imaju slobodan dan za vlastite programe u Skopju. Noćenje.

5. dan: SKOPJE – BEOGRAD - ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja kroz Makedoniju i Srbiju. Kraće zaustavljanje u središtu Beograda, šetnja do centra grada i slobodno vrijeme. Nastavak vožnje prema Hrvatskoj uz kraća zaustavljanja radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

Cjenik

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.190 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.290 kn

 

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

                                    Rok za prijavu: 7 dana prije puta           Minimalan broj putnika: 40

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja
 • 3 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Skopju u dvokrevetnim sobama
 • turističkog pratitelja tijekom putovanja
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

 

Cijena ne uključuje:

 • moguću doplatu za jednokrevetnu sobu: 290 kn
 • ulaznice za muzeje i kulturno - povijesne spomenike(informativne cijene, podložne promjenama):

Crkva Sv. Spas 2,00 €, Samoilova tvrđavu 2,00 €, crkva Sv. Sofije 2,00 €, muzej Ikona 2,00 €

 • boravišnu pristojbu koja se plaća na licu mjesta, na recepciji : točna obavijest o iznosu boravišne pristojbe u završnom pismu
 • fakultativni izlet na Ohrid – 35 eur (prijava prilikom rezervacije, uplata na licu mjesta)
 • fakultativnu makedonsku večeru (menu u tri slijeda s uključenim pićem): 35 eur po osobi (prijava prilikom rezervacije, uplata na licu mjesta)
 • troškove osobne prirode
 • putno osiguranje

 

 

Popusti:

Djeca do 12 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 20% popusta. Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 10% popusta.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
-  sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi  100 kn

Skopje

Napomene

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za  državljane RH viza za Makedoniju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica koja mora vrijediti najmanje 90 dana od datuma ulaska u Makedoniju. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Minimalan broj putnika: 40

Oznaka putovanja: MP016