+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

MALDIVI

Smješteni na jugozapadu Indijskog potkontinenta, Maldivi su sačinjeni od skoro 1200 koraljnih otoka grupiranih u 26 atola - i jedno su od najljepših mjesta za odmor

 

 8 dana  /  6 noćenja  /  Individualno putovanje  /  Svakodnevni polasci

 

Maldivi, smješteni u jugozapadnom dijelu Indijskog potkontinenta predstavljaju skoro 1200 koraljnih otoka, grupiranih u 26 atola.  Čitava otočna skupina prostire se oko 129 km od zapada prema istoku i oko 900 km od sjevera prema jugu. Najjužniji atol se nalazi s druge strane ekvatora. Postoji samo jedan veliki grad na Maldivima, glavni grad Male, koji je smješten na istoimenom otoku. Od ukupnog broja otoka, oko 200 je naseljeno, a od tog broja 75 je otvoreno za turiste i na njima se nalaze vrhunski opremljeni hoteli i resorti.
Maldivi predstavljaju središte jednog od najvećih i najbogatijih koraljnih područja na Zemlji. Turisti svoje vrijeme provode uživajući na prekrasnim pješčanim plažama ispod kokosovih palmi. Ali, pravu atrakciju na Maldivima predstavlja ono što se nalazi ispod površine mora. Koraljni vrtovi s najraznovrsnijim životinjskim i biljnim svijetom, predstavljaju nezaboravan doživljaj i ostavljaju bez daha čak i najiskusnije ronioce. Sportske aktivnosti na Maldivima su prije svega vezane za vodu. Pored jedrenja, surfanja, skijanja na vodi i ribolova, ekspedicije u podvodni svijet čine ove otoke privlačnom destinacijom. Mnogobrojni posjetitelji dolaze na Maldive samo da bi iskusili podvodni svijet. Svaki hotel se ponosi svojim kvalificiranim instruktorima ronjenja i svojom ronilačkom bazom, gdje se može iznajmiti i potrebna oprema. Programi ronjena obuhvaćaju obilazak koraljnih grebena i područja u kojima plivaju veće ribe, morski psi i raže, kao i potopljene olupine brodova.

Program putovanja

Program je individualan i kreira se prema željama putnika te aktualnim raspoloživim ponudama na odredištu.

Cjenik putovanja

Paket aranžmani za odmor u jednom od navedenih hotela ili resorta na Maldivima - usluge noćenje s doručkom uz mogućnost polupansiona ili punog pansiona na upit, svakodnevni polasci zrakoplovom iz Zagreba, mogućnost produljenja boravka.

maldivi-cjenik

 

CIJENA UKLJUČUJE:

  • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Maldivi i obratno (kalkulacija rađena na najnižoj tarifi ekonomske klase)
  • smještaj u odabranom hotelu na osnovi 6 noćenja s pripadajućom uslugom
  • povratni transfer od zračne luke do hotela (gliserom ili hidroavionom)
  • uslugu lokalnog agenta
  • troškove organizacije putovanja

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

  • zrakoplovne pristojbe od cca 2.600 kn – obavezna doplata kod prijave (podložna je promjeni od strane zrakoplovne kompanije)
  • dodatne usluge, obroke i izlete ukoliko drugačije nije navedeno
  • putno zdravstveno i osiguranje od otkaza putovanja
Korisne informacije

MALDIVI

Službeno ime: Republika Maldivi
Geografski položaj: u južnoj Aziji; nalaze se jugozapadno od Indijskog potkontinenta i Šri Lanke
Površina i broj stanovnika: 298 km2, 349.100 stanovnika
Glavni grad: Malé (76.000 stanovnika)
Službeni jezik: divehi, većina se dobro služi i engleskim jezikom
Religija: islam (Sunitski muslimani -100%)
Vremenska razlika: +3/+4 sata u odnosu na Hrvatsku
Valuta: rufija (MVR)
Električni napon: 230-240 V, engleske tripolne utičnice (potreban je adapter; može se kupiti u svakoj zračnoj luci)
Klima: tropska klima; visoke temperature i dosta vlage; za vrijeme jugozapadnog monsuna od lipnja do kolovoza vrijeme je kišovito
Odjeća: lagana odjeća od pamuka i lana; lokalno stanovništvo je muslimansko i bit će uvrijeđeno golotinjom ili oskudnom odjećom na javnim mjestima
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: dobiva se besplatno prilikom dolaska na Maldive (putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju)

Maldivi

Napomene

Cijene iz cjenika izračunate su za smještaj u dvokrevetnim standard sobama. Informacije o cijeni, kao i raspoloživost smještaja, mogu se dobiti u agenciji u roku od 48 sati od postavljenog upita. Kalkulacije za paket napravljene su uz pretpostavku da je cijena leta na najnižoj ekonomskoj klasi te izvan perioda visoke sezone.

Važno!! Nudizam nije prihvatljiv, što uključuje i sunčanje u toplesu. Također je neprihvatljivo hodati u kupaćem kostimu igdje osim na plaži. U ljetovalištima je situacija dosta liberalnija, ali nipošto nemojte nepokriveni ulaziti u restoran ili cafe bar pa makar bio uz vašu plažu. Ako idete u posjet glavnom gradu ili otocima naseljenim domaćim stanovništvom preporučljivo je nositi pristojnu i skromnu odjeću. I muškarci i žene trebali bi pokriti bedra i ramena. Svi hoteli i brodovi za krstarenja imaju u ponudi alkohol za svoje goste. Što se droge tiče, politika Maldiva je jedna od najstrožih, čak i kod korištenja lakih droga, a poduže zatvorske kazne su uobičajene.

 

Minimalni broj putnika: 2

 

Oznaka putovanja: MP011

maldivi
maldivi
maldivi