+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Monaco - Festival cirkusa

Festival cirkusa u Monacu održava se pod pokroviteljstvom princeze Stephanie, a na njemu se mogu vidjeti najbolji cirkuski umjetnici, spektakularne točke od kojih zastaje dah, akrobati, klaunovi, životinje… ukratko - sve najbolje od cirkusa u svijetu

4 dana / 3 noći — Autobusom iz Zagreba

Datumi putovanja:  25.-28.01.2018.

Vrijednost više! Uključene ulaznice za Festival cirkusa!

cirkus - monaco

 

Program putovanja

1. dan:  ZAGREB / RIJEKA - LAGO DI GARDA -  LIGURSKA RIVIJERA

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, turistički peroni 502-506 u 05:00 sati, polazak iz Karlovca u 05:45 sati s benzinske crpke Petrol kod naplatnih kućica (okvirno vrijeme, samo uz prijavu prilikom rezervacije). Polazak sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 07:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak na obalu jezera Garda u slikovito mjesto Sirmione. Šetnja uz obalu jezera do srednjovjekovne utvrde Scaligera. Nastavak putovanja do Genove i dalje panoramskom cestom iznad Ligurske rivijere do hotela na ligurskoj obali. Smještaj u hotel.Noćenje.

2. dan:  IZLET SANREMO, MONTE CARLO I FESTIVAL CIRKUSA MONACO

Doručak. Na današnjem izletu upoznati ćemo sjaj nekad luksuznih ljetovališta europske aristokracije. Vožnja uz ljetovališta ligurske obale do rivijere cvijeća i Sanrema, nekoć omiljenog mjesta bogatih i slavnih, a danas poznatog po glazbenom festivalu. Razgled otmjenog šetališta Corso Imperatrice s Casinom, i otmjenim vilama i hotelima ukrašenim stucco ukrasima. Vrijedi posjetiti i stari srednjevjekovni grad  La Pigna uskih uličica i trgova. Nakon slobodnog vremena za kavu nastavljamo vožnju prema francuskoj granici.

Izlet se nastavlja vožnjom do kneževine Monaco. Razgledati ćemo stari grad Monaco. Šetnja od Oceanografskog muzeja uz vrtove Alberta I. do katedrale sv. Nikole i kneževe palače te posjet Monte Carlu i slavnom trgu s kockarnicom i luksuznim hotelima. Odlazak na Festival cirkusa u Monaco. Pod pokroviteljstvom monegaške princeze Stephanie Festival se održava po 42. put u Monacu. Najbolji umjetnici, spektakularne točke od kojih zastaje dah, akrobati, klaunovi, životinje… sve „najbolje od cirkusa u svijetu“ moći ćete vidjeti na ovom festivalu ! Povratak u hotel na ligurskoj rivijeri. Noćenje.

3. dan:  IZLET AZURNA OBALA  

Doručak. Cjelodnevni izlet autobusom po nekim od najljepših mjesta Azurne obale. Razgled Nice, najvećeg grada Azurne obale. Šetnja s pratiteljem putovanja starom povijesnom  jezgrom: tržnica cvijeća Cours Saléya - katedrala sv. Reparate - palača Lascaris - slavno šetalište Promenade des Anglais - Trg Massena. Slobodno vrijeme za šetnju starim gradom sa živopisnom tržnicom, ponudom provansalskih začina, kandiranog voća, specijaliteta Nice - pizze la pissaladiére s lukom ili palačinki socca, sladoleda s okusom lavande, ruže, itd., ili za kupovinu (veliki broj trgovina i robnih kuća u aveniji Jean Médecin), vožnja panoramskim turističkim vlakom kroz ulice stare Nice do parka-vidikovca ili šetnju uz more.

U nastavku vožnja do mjesta Saint-Paul-de-Vence, jednog od najljepših sela Provanse, inspiracije slikara i umjetnika. Šetnja srednjovjekovnim uličicama punim umjetničkih ateljea, radionica keramike i tipičnih provansalskih trgovina. Dolazak do ljetovališta Menton uz samu talijansku granicu, nekadašnjeg prebivališta poznatih umjetnika i jednog od najljepših mjesta rivijere s dugom plažom i promenadom uz more. Kratki obilazak uključuje šetnju „promenadom sunca“ uz gradsku vijećnicu, tipičnu provansalsku tržnicu do crkve sv. Mihovila u starome gradu. Slobodno vrijeme za kavu i kupovinu. Menton je poznat po velikim parkovima i nasadima limuna i naranči, u njemu možete kupiti liker od najpoznatijih mentonskih limuna, sapune i toaletne vodice s mirisom limuna, šarene provansalske stolnjake, mirišljave jastučiće s lavandom ili možete pojesti sladoled u nekoj od najboljih slastičarnica Azurne obale.  Povratak u hotel na ligurskoj obali. Noćenje.

4. dan:  GENOVA - RIJEKA / ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela. Posjet Genovi, najvažnijoj talijanskoj luci. Grad je na prirodnom amfiteatralnom položaju i zaštićen planinama  koje je štite. Ovdje se rodio Kristofor Kolumbo, osnivane su prve banke, a admiral 16. stoljeća Andrea Doria učvrstio je važnost grada i postao veliki pokrovitelj umjetnosti.  Šetnja gradskim središtem do katedrale San Lorenzo, Duždeve palače i stare gradske luke. Slobodno vrijeme za šetnju i kavu ili posjet Akvariju, jednom od najboljih i najvećih na Mediteranu. Odlazak iz Genove u podnevnim satima. Povratak vožnjom kroz Italiju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora, te dolazak u Rijeku/Zagreb u kasnim  satima.

 

Cjenik

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.990 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:  2.190 kn

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu,
 • smještaj na Ligurskoj rivijeri  u dvokrevetnim sobama  u hotelu 3*  na osnovi 3 noćenja s doručkom
 • razgledavanja i izlete prema programu
 • pratitelja tijekom putovanja,
 • ulaznicu za Festival cirkusa u Monacu (kategorija ulaznice E, klupe)
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

 

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.).
 • doplata za jednokrevetnu sobu –  490 kn
 • Putno osiguranje

 

Popusti: Djeca do 12 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 10% popusta. Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem po redovnoj cijeni.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu: Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri  prilikom rezervacije.

 • sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 100 kn
 • sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi  100 kn
 • sjedala iza  drugih vrata doplata po osobi  100 kn

Monaco

Info

Italija je država na jugu Europe. Sastoji se od poluotoka i dva velika otoka na Sredozemnom moru, Sicilije i Sardinije. Jedinu kopnena granica joj se nalazi na sjeveru, na Alpama, gdje graniči s Francuskom u zapadnom dijelu, Švicarskom na sjeverozapadnom dijelu, Austrijom na sjevernom dijelu, te Slovenijom na sjeveroistočnom dijelu. Uz kopnene granice ima i morsku granicu s Hrvatskom. Neovisne države San Marino i Vatikan nalaze se unutar teritorija Italije.

Francuska je država u zapadnoj Europi  s 66 900 000 stanovnika i površinom od 674.000 kvadratnih kilometara, s nekoliko prekomorskih teritorija i otoka. Prekomorski posjedi uključuju Francusku Gvajanu u Južnoj Americi, te otoke poput Martinika, Réuniona i Nove Kaledonije u Atlantskom, Indijskom i Tihom oceanu. Francuska je jedna od zemalja osnivačica Europske Unije, i njena teritorijem najveća članica. Jedna je od najrazvijenijih, najbogatijih i najprepoznatljivijih država svijeta, a s 82 milijuna turista godišnje i najposjećenija..

Kneževina Monaco je grad država na obali Sredozemnog mora. Okružen je Francuskom,a nalazi se i blizu granice s Italijom. Monaco je jedna od najmanjih i najgušće naseljenih država na svijetu.

Napomene

Organizator može promijeniti redoslijed rasporeda razgleda po danima ovisno o prometnim prilikama i javnim manifestacijama.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: Za  državljane RH viza za Italiju, Monaco i Francusku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje.

Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Preporučamo uplatu putnog osiguranja - informacije na prodajnim mjestima.

Najmanji broj putnika: 40

Oznaka putovanja: MP016