+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

 

MOSKVA, ST.PETERBURG I TALLINN

Rusija - crvena Moskva i carski Sankt-Peterburg – putovanje do lijepih gradova i očaravajućih carskih znamenitosti najveće države svijeta

9 dana  /  8 noćenja — Zrakoplovom iz Zagreba

Datumi putovanja:
18.6.-26.6.2019.

 

Program putovanja

1. dan: ZAGREB - MOSKVA

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) u 09.15 sati. Po dolasku u Istanbul u 12.30 sati, nastavak prema Moskvi na liniji TK 415 u 16.15 sati. Dolazak u Moskvu predviđen je u 19.10. Organizirani transfer do hotela. Smještaj u sobe; noćenje.

2. dan: MOSKVA

Nakon doručka u hotelu, odlazak na panoramski i pješački razgled ruske prijestolnice koja je prije 850 godina izrasla iz malenog gradića na obali rijeke Moskve u jedan od najvećih gradova Europe. Vožnja starim i novim gradskim ulicama te razgled najpoznatijih znamenitosti: Crveni trg s veličanstvenom katedralom sv. Vasilija Blaženog, Lenjinov mauzolej i kazalište Boljšoj (razgledi samo izvana). Odlazak u razgled Kremlja, poznatog dvorca-utvrde s 20 tornjeva i nekadašnje rezidencije ruskih careva i patrijarha, najveće srednjevjekovne utvrde u Europi i riznici umjetnosti. Danas je Kremlj simbol ruske federacije, službena rezidencija predsjednika Rusije. Slobodna večer za vlastite programe, predlažemo šetnju do ulice Arabat. Noćenje.

3. dan: MOSKVA

Doručak u hotelu. Odlazak javnim prijevozom na metro turu, jedne od nezaobilaznih, glavnih atrakcija Moskve (karta za metro plaća se na licu mjesta). Na pojedinim stanicama ćete pomisliti da stojite usred neke veličanstvene palače. Nakon razgleda slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo odlazak u Tretjakov galeriju ili Gum. Povratak u hotel, noćenje.

4. dan: MOSKVA - ST.PETERSBURG

Nakon doručka, organizirani transfer do zračne luke. Prijava i let na liniji SU 014 u 10.55 sati prema St.Petersburgu. Po dolasku u 12.20 sati, odlazak na panoramski razled St.Petersburga; Petrove i Pavlove utvrde s crkvom sv. Petra i Pavla, koja je smještena na malom otočiću, a u crkvi se nalazi grobnica carske porodice Romanov. Pozlaćen toranj s veličanstvenim anđeom na vrhu čini crkvu najvišom građevinom grada. Slijedi obilazak Ljetnog vrta i palače, a zatim ćemo proći glavnom ulicom Nevski Prospekt pokraj katedrale sv. Izaka, velikog arhitektonskog ostvarenja, do Plavog mosta, najšireg mosta na svijetu (svi razgledi izvana). Transfer do hotela. Nakon prijave u hotel, preporučujemo laganu šetnju gradom koji je noću jako živ, pogotovo u periodu tzv. bijelih noći kada dan traje otprilike do ponoći. Prošećite uz rijeku Nevu kako biste vidjeli prizor dizanja mostova koji privlači mnoge turiste ili turističkim brodom prođite ispod mostova. St. Petersburg broji preko 500 mostova te su neki od njih pomični. Noćenje.

5. dan: ST. PETERBURG – PETERHOF – PUSHKIN (CARSKO SELO)

Nakon doručka odlazak u u Peterhof, ruski Versailles, poznat po palači i parku te brojnim fontanama sa savršenim vodenim kaskadama koje su smještene u centru parka okruženog romantičnim vrtovima rokoko stila. Nakon razgleda Peterhofa, odlazak do mjesta Pushkin, nekadašnje ljetne rezidencije ruskih careva (udaljeno otprilike 25 km od St. Petersburga). Razgled raskošne palače Katarine Velike s čuvenom jantarnom sobom, dvoranom optočenom zrcalima, slikama i pozlatom koja je nakon Oktobarske revolucije pretvorena u muzej. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan: ST.PETERSBURG

Doručak. Odlazak u razgled Ermitaža, jednog od vodećih svjetskih muzeja. Muzej se sastoji od nekoliko raskošnih palača i zbirke od preko tri milijuna umjetničkih djela iz cijelog svijeta kao što su Titian, Raffaelo, Rembrandt, Rubens, Monet i dr. Povratak u St. Petersburg i slobodno vrijeme za šetnju i samostalni razgled. Noćenje.

7. dan: ST.PETERSBURG - TALLINN

Nakon doručka, odjava iz hotela i polazak na vožnju kroz slikovite krajolike Rusije prema 380 km udaljenom Tallinnu uz usputna zaustavljanja na putu. Po dolasku u poslijepodnevnim satima, prijava u hotel i smještaj u sobe. Sastanak s lokalnim vodičem na recepciji i odlazak u šetnju ulicama ovog srednjevjekovnog grada. Povratak u hotel. Noćenje.

8. dan: TALLINN

Nakon doručka odlazak na poludnevni panoramski i pješački razgled Tallinna, najljepšeg primjera gotičke arhitekture u baltičkim zemljama. Razgled započinje modernijim područjem Pirite, poznate plaže Tallinna; slijedi posjet Kadriorg parku s prekrasnim cvjetnim nasadima i palači, baroknom zdanju koje je Petar Veliki dao graditi za Katarinu I, rusku caricu u 18. st. U njoj je smješteno nekoliko muzeja među kojima se ističe Muzej umjetnosti Estonije. Razgled završava u starom gradu gdje možete posjetiti dvorac Toompea, katoličku katedralu iz 13. st., pravoslavnu katedralu Aleksandar Nevski, gradsku vijećnicu ili pak jednostavno uroniti u duh srednjeg vijeka i počastiti se Vana Tallinnom, tamnosmeđim likerom na bazi ruma kojeg Estonci vole dodati uz kavu. Povratak u hotel. Noćenje.

9. dan: TALLINN - ZAGREB

Nakon doručka u hotelu, organizirani transfer do zračne luke. Prijava i let na liniji TK 1424 u 12.30 sati prema Istanbulu. Po dolasku u 15.50 sati, nastavak na liniji TK 1055 u 18.05 prema Zagrebu. Predviđeni dolazak u 19.10 sati.

Cjenik

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:      10.750 kn

                                              

Doplata za jednokrevetnu sobu:                            2.850 kn

 

                       

Zrakoplovne pristojbe (1.950 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

 

FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA ILI DO POPUNJENJA KAPACITETA.

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

 CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Zagreb-Istanbul-Moskva-St. Petersburg; Tallinn-Istanbul-Zagreb, zrakoplovne pristojbe, smještaj u hotelima 4* na osnovi 3 noćenja s doručkom u St. Petersburgu, 3 noćenja s doručkom u Moskvi, 2 noćenja s doručkom u Tallinnu, razglede Moskve, St. Petersburga i Tallinna prema programu, ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu putovanja (Peterhof, Carsko selo, Hermitage), uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča, pozivno pismo za Rusiju, organizaciju i pripremu putovanja.

 CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: napojnice za lokalnog vodiča i vozača (preporuka 30 eur), dodatne obroke, vizu za Rusiju, uslugu ishođenja vize, zdravstveno osiguranje (obvezno za izradu vize), ulaznice koje nisu navedene kao uključene, osiguranje od otkaza i osobne troškove.

Rusija

Sankt-Peterburg

Napomene

VIZA: turistička viza za Rusiju 475 kn + 100 kn usluga ishođenja vize.

Za hrvatske državljane za dobivanje vize za Rusku Federaciju potrebno je:

  • Popuniti online upitnik s fotografijom i osobnim potpisom. Važno je da fotografija mora biti veličine 3,5 x4,5 cm, a 80% fotografije mora biti lice čovjeka na svijetloplavoj pozadini.
  • Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju i potrebne su najmanje dvije prazne stranice.
  • Policu putnog zdravstvenog osiguranja premije 30.000 eur na ime putnika, bez obzira na duljinu boravka.
  • Original voucher nadležne turističke agencije pribavlja Atlas ukoliko je rezervacija putovanja napravljena u Atlasu.
  • Original potvrde ruske turističke agencije o prihvatu stranog turista pribavlja Atlas ukoliko je rezervacija putovanja napravljena u Atlasu.

Rok izdavanja vize je  sedam radnih dana (+/- 3 dana).  Ukoliko je izrada vize po hitnom postupku (3 radna dana), cijena konzularne pristojbe po osobi: 739 kn.

Kategorije hotela odgovaraju službenim lokalnim kategorizacijama.

Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

Zadržavamo pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika/promjena većih od 1,5%.

Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda ovisno o radnom vremenu muzeja ili eventualnih gužvi, praznika ili neke situacije više sile nastale na destinaciji.

U slučaju smanjenja broja putnika od minimalnog broja prijavljenih zadržavamo pravo promjene cijene aranžmana.

VAŽNO! Putovnica mora vrijediti najmanje šest mjeseci od dana ulaska u zemlju.

Kopiju putovnice potrebno je dostaviti prodajnom mjestu prilikom rezervacije putovanja.

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 15

Oznaka putovanja: MP011