+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

 

MOSKVA

Rusija - crvena Moskva  – putovanje do lijepih gradova i očaravajućih carskih znamenitosti najveće države svijeta

8 dana  /  7 noćenja — Zrakoplovom iz Zagreba

Datumi putovanja:
21.09.-28.09.2019.

 

Program putovanja

 

1.dan. ZAGREB - MOSKVA

Polazak iz Zagreba direktnim letom SU2041 u 13:05 h. Predviđen dolazak u 17:05 u Moskvu – glavni grad Rusije koji broji više od 13 milijuna stanovnika. Brojne kulturne, povijesne i arhitektonske znamenitosti, tajanstvenost i neobičnost ruskog duha kojim je prožeta i mnoštvo različitih turističkih sadržaja čine Moskvu jednom od najzanimljivijih i najpopularnijih svjetskih metropola. Transfer do hotela. Smještaj u hotelu. Noćenje.

2.dan MOSKVA: ANORAMSKI RAZGLED GRADA – TRETJAKOVSKA GALERIJA (7 STAI)

Doručak. Odlazak na panoramski razgled Moskve (4 sata): vožnja starim i novim gradskim ulicama i razgled najpoznatijih znamenitosti: Katedrala Krista spasitelja, Vrapče brdo, Park Gorky, ulica Arbat, kazalište Boljšoj_ kutuzovski prospekt i Park Pobjede I dr. Zaustavljenje kod Novodjevičanskog manastira (1 sat), jednog od najpoznatijih manastira u Moskvi, posjet groblja. Posjet Tretjakovske galerije, jednom od najvećih muzeja na svijetu i nezaobilazne riznice ruske umjetnosti. U njoj se čuvaju djela ruske umjetnosti nastala u vremenu od 11. st. do danas. Najbogatija je zbirka slika iz druge polovice 19. stoljeća, kojoj nema ravnih. Muzej je čuven po slikama Perova, Levitana, Gea, Vrubelja, Savrasova, Kuindžija, Serova, Vasnjecova, Surikova i Rjepina, koje je stekao još osnivač Tretjakovske galerije. Samostalni povratak u hotel. Noćenje.

3.dan MOSKVA – MOSKOVSKI KREMLJ I ORUŽARNICA – METRO – VOŽNJA BRODOM (7 SATI, BEZ PRIJEVOZA)

Doručak. Odlazak pješice do Crvenog trga te razgled Moskovskog Kremlja (3 sata), koji nije samo srce Moskve i Rusije nego i najveća utvrda u cijeloj Europi koju je ruski narod očuvao sve do danas. Obilazeći Kremlj saznati ćete što riječ “kremlj” znači, zašto nikada nitko nije pucao iz Car-puške, tko je lijevao Car-zvono, što znači izraz “derati se po cijeloj Ivanovskoj” i kako je to povezano s Kremljom. Posjet Oružarnice iz 1851. godine u kojoj je danas muzej ruskog državnog znakovlja i dijamanata. Osnovni dio muzejskih izložaka čine dragocjeni predmeti iz carske i patrijaršijske riznice koji su izrađeni od ruku kremljevskim majstora ili dobiveni na dar od veleposlanika stranih država. Razgled Moskovskog metroa, stanice kojeg se često nazivaju podzemnim dvorcima jer zbog raskošnog interijera, brojnih dekoracija, murala, mozaika, skulptura, zanimljivo izrađenih lustera i sl., podsjećaju na prostorije kraljevskih palača i dvoraca. Saznati ćete zanimljive činjenice o izgradnji moskovskog metroa koji ima više od 150 stanica i o kojem se s pravom govori kao o jednom od najljepših na svijetu. Dalje slijedi vožnja luksuznim brodom Radisson po rijeci Moskvi. Obilazak Moskve brodom daje vam priliku da izbjegnete moskovsku gužvu i u kratkom vremenu upoznate povijesni i kulturni centar ruske prijestolnice te u potpunosti uživate u slikovitim pejzažima. Izlet brodom postao je nezaobilazna pustolovina pri posjetu Moskvi. Na brodu možete naručiti piće ili ručak. Samostalni povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.dan VLADIMIR – BOGOLJUBOVO - SUZDALJ

Doručak. Check-out. Polazak za Vladimir (cca. 190 km). Panoramski razgled grada Razgled Vladimira s posjetom Uspenske katedrali i katedrali Sv. Dmitrija. Vladimir je jedan od najstarijih ruskih gradova bogate povijesti. Turiste očarava velikim brojem muzeja, arhitektonskim remek-djelima, prelijepim gradskim parkovima i kulturnim spomenicima. Ručak. Odlazak u Bogoljubovo (10 km) i razgled Bogoljubskog samostana (bivše rezidencije Andreja I. Bogoljubskog) ili izlet u predivnu crkvu Pokrova Presvete Bogorodice na Nerlju, sagrađenu u 12. stoljeću od bijelog kamena (ovisno o vremenskim uvjetima). Nastavak vožnje za Suzdalj (cca 35 km). Razgled Spaso-Evfimievskog samostana iz 17.stoljeća i koncert monaškog zbora i crkvenih zvona. Smještaj u hotelu. Večera. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5.dan SUZDALJ – JURJEV-POLSKI - PERESLAVLJ-ZALESKI

Doručak. Check-out iz hotela te oldazak na panoramski razgled Suzdalja. Ono što očarava svakog posjetilja Suzdalja jest ljepota drvene arhitekture koja, uronjena u zelenilo i ljepotu prirode, stvara vedru umirujuću sliku još uglavnom ruralnog kraja. Brojne kupole, visoki zvonici očuvanih crkava i drevni manastiri svjedoče o važnosti pravoslavlja u stvaranju ruske povijesti. Zanimljivo je da se u Suzdalju skriva više od 200 povijesnih spomenika ruske kulture, a mnogi od njih na popisu su Svjetske kulturne baštine. Posjeti ćemo Kremlj, muzej drvene arhitekture, Pokrovski ženski samostan (sa vidikovca). Ručak u lokalnom restoranu. Polazak za Jurijev-Polski, grad koji je 1152. godine osnovao knez Jurij Dolgoruki, isti onaj knez koji je osnovao Moskvu (1147.) i nekoliko drugih gradova Zlatnog prstena. Posjeti ćemo Kremlj, Mihajlo-Arhangelski samostan, Georgijevsku crkvu iz 13.stoljeća, glavne gradske znamenitosti. Polazak za Pereslavlj-Zaleski. Smještaj u hotelu. Večera. Noćenje.

6.dan PERESLAVLJ-ZALESKI – SERGIJEV POSAD

Doručak. Check-out iz hotela te polazak na razgled grada. Pereslavlj - Zaleski je jedan od najstarijih ruskih gradova osnovan 1152. godine knezom Jurijom Dolgorukim te ima predivne arhitektonske i povjesne spomenike. U Pereslavlju je rođen Aleksandar Nevski, veliki ruski knez i vojskovodja koji je odbranio Rusiju od švedskih, mongolsko-tatarskih i litvanskih napada i koji u životu nije izgubio nijednu bitku. Ovdje, na jezeru Pleščejevo, car Petr I je u mladosti započeo stvaranje ruske flote sa takozvanom „zabavnom flotom“. Posjeti ćemo Crveni trg, arheološki kompleks “Kleščin” I plavi kamen, Petrovu „Zabavnu flotu“. Ručak. Polazak za Sergijev Posad. Izlet u samostan Trojstvena lavra svetog Sergeja. Samostan je uvršten u popis svjetske baštine, a poznat je i zbog bogate zbirke ikona među kojima se nalaze i ikone jednog od najpoznatijih ikonografa Andreja Rubljova. Polazak za Moskvu u smještaj u hotelu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7.dan MOSKVA

Doručak. Slobodan dan za obilazak slikovitog Kremlja Izmaylovo, koji se nalazi 300 m od hotela. Ovdje ćete naći prekrasnu drvenu crkvu sv. Nikole, vidikovac - zvonik, koji ima zbirku crkvenih zvona XVII – XX stoljeća, palaču ruske hrane, mnoštvo zanimljivih muzeja za odrasle i djecu (muzej votke, muzej kruha, galerija „Art-Kremlj“, galerija lutaka, dom bajke itd.), te posjetiti tržnicu gdje ćete moći osjetiti pravu Rusiju te imati priliku za nabavku autohtonih suvenira.

8.dan MOSKVA-ZAGREB

Doručak. Check – out iz hotela. Transfer na aerodrom. Let za Zagreb SU2040 u 10:05. Predviđeni dolazak u Zagreb 12:15.

 

Cjenik

Cijena paketa po osobi u kunama

Hoteli Cijena u 1/2 sobi Doplata za 1/1 sobu
Moskva: Hotel Peking 4*
Suzdal:
 Pushkarskaya sloboda 4*

Pereslavlj: Azimut 4*

Moskva: Hotel Delta 4*

7500 2540

Cijena na bazi minimalno: 20 osoba + 1 gratis u 1/1 sobi

CIJENA UKLJUČUJE:

 • povratnu zrakoplovnu karta na letu Aeroflota Zagreb-Moskva -Zagreb, ekonomska klasa
 • 5 noćenja sa doručkom u hotelu Peking 4* u Moskvi, smještaj u dvokrevetnoj sobi
 • 2 noćenja na bazi polupansiona (doručak i večera) u hotelima 4* u gradovima Zlatnog prstnja, smještaj u dvokrevetnoj sobi
 • 3 ručka u lokalnim restoranima u gradovima Zlatnog prstnja
 • transfere aerodrom –  hotel – aerodrom, hotel – željeznički kolodvor – hotel
 • prijevoz prema programu
 • Moskva: panoramski razgled grada, posjet groblja Novodjevičanskog manastira, Kremlj i posjet Oružarnice, Tretjakovska galerija, metro tura, vožnja luksuznim brodom Radisson;

Vladimir: Razgled grada i posjet Uspenske katedrali i katedrali Sv. Dmitrija
Bogoljubovo: razgled Bogoljubskog samostana ili izlet u predivnu crkvu Pokrova Presvete Bogorodice na Nerlju (ovisno o vremenskim uvjetima)
Suzdal: Razgled grada, Spaso-Evfimievskog samostana, koncert monaškog zbora i crkvenih zvona, posjet Kremlju, muzeju drvene arhitekture

Jurjev-Polski: razgled grada, posjet Kremlju, Mihajlo-Arhangelskom manastiru

Pereslavlj-zalesski: Razgled grada, posjet Arheološkom kompleksu “Kleščin”, razgled Petrove „Zabavne flote“.

 Sergijev Posad: posjest Trojstvene Lavre svetog Sergeja.

 • vođenje sa lokalnim vodičem na hrvatskom jeziku
 • potvrđenje (voucher) za ishođenje ruske vize
 • osiguranje od jamčevine, troškove organizacije i realizaciju putovanja

      

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • zrakoplovne pristojbe, obvezna doplata 1100 kn po osobi (promjenjive do datuma izdavanja karata)
 • vizu (trošak vize 550 kn za gotovinsko plaćanje sa uključenom uslugom posredovanja – cijena za redovni postupak ishođenja 7 radnih dana; hitni ili ekpresni postupak uz nadoplatu)
 • putno zdravstveno osiguranje (obavezno za ishođenje vize) – preporučamo i osiguranje od otkaza putovanja
 • doplatu za jednokrevetnu sobu
 • dodatne obroke I usluge koji nisu navedeni u programu

Rusija

Napomene

Putovnica mora vrijediti najmanje šest mjeseci od ulaska u zemlju. Kopiju putovnice prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti prodajnom mjestu.
Kategorije hotela odgovaraju službenim lokalnim kategorizacijama.
Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjenama i konačni iznos potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
Atlantis zadržava pravo promjene cijene u slučaju promjene tečaja RUB i EUR većih od 1,5%, nedostatka mjesta u ekonomskoj klasi na zrakoplovu, te nedostatku slobodnih soba u hotelima u kojima je predviđen smještaj, promjene cijena ulaznica u objekti, koji se posjećuju
Organizator može promjeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda ovisno o radnom vremenu muzeja ili eventualnih gužvi, praznika ili neke situacije više sile nastale u destinaciji.

Minimalan broj putnika: 20

Oznaka putovanja: MP029