+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

New Orleans

Kulinarski doživljaj američkog juga

Grad na Mississippiju, New Orlenas je mjesto gdje se jedu jelo od mesa, povrća i riže zvano jambalaya, četvrtaste “francuske krafne” beignets, sendvič od prženih morskih plodova po-boy te gumbo, zasitni gulaš od mesa ili ribe - mada je to tek dijelić raskošne gastro-ponude grada poznatoga i po odličnoj glazbi

7 dana / 5 noćenja — Zrakoplovom iz Zagreba!

Datum putovanja: 02.-08.12.2017.

New Orleans

New Orleans

Program putovanja

1. dan: ZAGREB - PARIZ - ATLANTA - NEW ORLEANS

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva i pol sata prije leta. Slijedi prijava na let za Pariz na letu AF 5075 (Air France) i polijetanje u 09.50 sati. Slijetanje u Pariz se predviđa u 11.05 sati. Nastavak leta za Atlantu na AF 688 (Air France) u 14.00 sati s previđenim slijetanjem u 17.50 sati po lokalnom vremenu. Slijedi let za New Orleans na DL 552 (Delta Airlines) u 22.20 sata s predviđenim slijetanjem u 22.51 po lokalnom vremenu. Po obavljenim imigracijskim formalnostima slijedi transfer do grada i smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: NEW ORLEANS

Sastanak s lokalnim vodičem te odlazak na panoramski razgled grada sa zaustavljanjima za fotografiranje kod važnijih znamenitosti. Ovog prijepodneva ćete se upoznati s 300 godina kolonijalne povijesti New Orleansa, njegovom arhitektonskom raznolikošću i današnjom, živom, umjetničkom scenom. Provest ćete se duž Canal Street i uz Gradski park te ćete prošetati kroz četvrt Garden District i groblje Lafayette. Slijedi ukrcaj na parobrod Natchez te ručak i plovidba Mississippijem. Povratak u pristanište i slobodna večer. Noćenje.

3. dan: NEW ORLEANS

Danas ćemo prošetati Francuskom četvrti, srcem grada, gdje se nalaze Jackson Square i katedrala St. Louis. No, o povijesti grada prvenstveno ćete učiti kroz priču njegovih najstarijih restorana, Antoine’s i Tujague’s, osnovanih 1840. i 1856. godine. Naučit ćete i razliku između kreolske i cajun kuhinje te ćete kušati specijalitete istih. Slobodno poslijepodne i večer. Noćenje.

4. dan: NEW ORLEANS

Danas ćemo se ponovno vratiti u Francusku četvrt, ali ovoga puta ne na degustaciju, već ćete sami kuhati vlastiti ručak. Uz demonstraciju i pomoć lokalnog chefa naučit ćete osnove luizijanske kuhinje te pripremiti ukusan obrok. Slobodno vrijeme. Za današnje poslijepodne preporučamo vam obilazak nekog od mnogobrojnih muzeja ili shopping u nekom od eklektičnih trgovina duž Canal Street. U večernjim satima predlažemo odlazak na večeru uz jazz (uz doplatu). Noćenje.

5. dan: NEW ORLEANS - PLANTAŽE OAK ALLEY I LAURA - NEW ORLEANS

Slobodan dan ili biste radije na fakultativni (doplata), cjelodnevni izlet u romantičnu okolicu New Orleansa. Put će vas odvesti do plantaža Oak Alley i Laura, koje karakteriziraju nezaboravne vizure Mississippija. Laura, koja nosi ime po jednoj od svojih vlasnica, 200 godina je stara plantaža šećerne trske, jedinstvena po tome što su njome upravljale žene i što su se do danas očuvalae nastambe robova. Plantaža Oak Alley dobila je ime po impresivnoj, 300 godina staroj prilaznoj alei hrastova i jedna je od znamenitosti, koju obavezno morate vidjeti. Ručak u toku izleta. Povratak u grad. U večernjim satima odlazak na turu u toku koje ćete degustirati klasična pića New Orleansa. Noćenje.

6. dan: NEW ORLEANS - (ATLANTA) - AMSTERDAM

Slobodno vrijeme do polaska u zračnu luku. Slijedi transfer do zračne luke i prijava na let za Amsterdam na DL 074 (Delta Airlines) u 16.30 sati s međuslijetanjem u Atlanti. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

7. dan: AMSTERDAM - ZAGREB

Predviđeno slijetanje u Amsterdam je u 10.35 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb je na letu KL 1943 (KLM) u 14.30 s predviđenim slijetanjem u 16.25 sati.

.

Cjenik

First Minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 9.895 kn*

* FM popust 500 kn vrijedi za rezervacije do 60 dana prije polaska ili do popunjenosti mjesta po FM cijeni.

Redovna cijena aranžmana po osobi: 10.395 kn

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka: 2.980 kn

 

Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
 • smještaj u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* u središtu New Orleansa na osnovi pet noćenja (obroci nisu uključeni)
 • transfer zračna luka - hotel - zračna luka i panoramski razgled grada
 • plovidba parobrodom s uključenim ručkom
 • šetnju Francuskom četvrti s uključenim degustacijama
 • kulinarska radionica s uključenim ručkom
 • večernja tura po barovima (uključena 4 pića)lokalne vodiče na engleskom jeziku u toku razgleda i organiziranih šetnji
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja te lokalne takse i pristojbe

 

 

Cijena ne uključuje

 • obveznu doplatu za pristojbe zračnih luka 2.980 kn (podložne promjenama)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 2.500 kn
 • vizu za SAD
 • javni gradski prijevoz
 • piće uz obroke i dodatne obroke
 • ulaznice u muzeje
 • putna osiguranja (preporučujemo)

 

 

Obavezne doplate po osobi

 • doplata za pristojbe zračnih luka 2.980 kn (podložne promjenama)

 

Neobavezne doplate po osobi

 • cjelodnevni izlet na plantaže Oak Alley i Laura s uključenim ulaznicama i ručkom 2.250 kn
 • večera uz jazz u New Orleansu 450 kn

New Orleans

Zanimljivosti

NEW ORLEANS

Smješten na jugoistoku države Louisiane, uz moćni Mississippi, New Orleans je dobio ime po vojvodi od Orléansa koji je bio namjesnik Louisa XV od 1715. do 1723. Osnovali su ga francuski kolonisti, točnije French Mississippi Company i utjecaj europske kulture otpočetka je jak.

Poznat je po francuskoj i kreolskoj arhitekturi, miješanju kultura i višejezičnom nasljeđu. Mnoge ulice i danas nose francuska imena, a ovdje se održava i Mardi Gras, jedan od najpoznatijih karnevala na svijetu koji također datira iz vremena francuskih kolonija. New Orleans zbog svega navedenog često nazivaju “najposebnijim američkim gradom”.

Kuhinja New Orleansa svjetski je poznata. Iako je najjači utjecaj kreolske i francuske gastronomije, izmiješalo se tu još svašta. Najpoznatija su jela jambalaya, jelo od mesa, povrća i riže, beignets, četvrtaste “francuske krafne”, po-boy, sendvič od  prženih morskih plodova i gumbo, zasitni gulaš od mesa ili ribe.

Grad leži na Mississippiju, smješten usred močvara i zbog tih prirodnih uvjetovanosti nije se mogao previše širiti (i danas sam grad ima 350 tisuća stanovnika). U 20. stoljeću močvare su umjetno isušene i ta područja danas su ispod razine mora, što ga čini vrlo ranjivim na poplave i uragane. No stari parobrodi još uvijek voze lijenom rijekom, makar samo kao turistička atrakcija, vraćajući nas u vrijeme Huckleberryja Finna.

Čak 60 posto stanovnika New Orleansa su Afroamerikanci, a bio je ovo jedini grad u vrijeme robovlasništva koji je dopuštao robovima da se okupljaju i sviraju svoju glazbu. Europski instrumenti spojili su se s crnim ritmovima; ovo je kolijevka jazza, orkestri limene glazbe i danas su svakodnevna pojava na ulicama grada, a Jazz & Heritage Festival privlači ljude iz cijelog svijeta.

Napomene

Cijena vize za SAD iznosi 160 USD (ne posredujemo kod pribavljanja vize, za hrvatske državljane Veleposlanstvo SAD se nalazi u Zagrebu, potreban je dolazak osobno). Sve informacije vezano za vizranje dostupne su na https://hr.usembassy.gov/hr/

Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

Kategorizacija hotela u odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici MVEP Republike Hrvatske; www.mvep.hr

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.

U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

Najmanji broj putnika: 10

Oznaka putovanja: MP012