+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

NIZOZEMSKA I BELGIJA CVJETNA FANTAZIJA

AMSTERDAM – DEN HAAG – DELFT - ANTWERPEN - BRUXELLES

Iznimno sadržajno putovanje u države Beneluksa te posjet svim najvažnijim - i najljepšim - gradovima bez kojih bi i povijest Europe bila sasvim nezamisliva

4 dana / 3 noćenja — Avionom iz Zagreba

Datumi putovanja: 09.05.-12.05., 30.05.-02.06.2019.

Program putovanja

1. dan  ZAGREB  - AMSTERDAM

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci dva sata prije polaska zrakoplova. Polijetanje zrakoplova za Amsterdam na letu Croatia Airlinesa, OU 450 u 08.20h. Po dolasku u 10.30h obavljanje pograničnih formalnosti i transfer do hotela gdje će se odložiti prtljaga u posebnu prostoriju. Odlazak do grada pješice/javnim prijevozom u pratni voditelja putovanja  do Trga Dam gdje se nalazi i  Kraljevska palača. Nastavljamo razgled ovog prekrasnog grada kojeg ujedno zovu i „Venecija sjevera“  grada koji iako prepun turista uvijek odiše opuštenom atomosferom. Posjetit ćemo poznatu brusionici dijamanata Coster gdje imamo priliku vidjeti prikaz procesa izrade i povijesti brušenja dijamanata. U dogovoru s vodičem, preporučujemo odlazak na panoramsku vožnju brodom amsterdamskim kanalima (doplata) Herrengracht, Prinsengracht, Singel, uz gradske palače i spomenike. Povratak u hotel. Noćenje. 

2. dan  AMSTERDAM – „MALA HOLANDSKA TURA“ - AMSTERDAM

Doručak. Predlažemo odlazak autobusom na poludnevni izlet „ Mala holandska tura“ (doplata). Krećemo prema sjeveru Nizozemske do Zaanse Schanse – tradicionalnog sela i muzeja na otvorenom, gdje se nalaze najljepši primjerci vjetrenjača u Nizozemskoj, nakon toga posjetiti ćemo manufakturu klompi - tradicionalni nizozemski proizvod te tradicionalnu nizozemsku siranu, gdje ćete imati priliku degustirati i kupiti sir. Slijedi posjet prekrasnom ribarskom selu Volendam. Slobodno vrijeme za uživanje u kafićima ili malim restoranima uz more i nabavku suvenira. Povratak u Amsterdam u poslijepodnevnim satima. Slobodan ostatak dana u Amsterdamu za šetnju i opuštanje u jednom od šarmantnih kafića uz jedan od amsterdamskih kanala ili preporučujemo posjet jednom od najpoznatijih svjetskih muzeja Van Gogh, Rijksmuseum ili muzeju Ane Frank. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan  AMSTERDAM – SCHEVENINGEN - DEN HAAG – DELFT - ANTWERPEN – BRUXELLES

Nakon doručka i odjave iz hotela, polazak prema Belgiji, zemlji vrhunske čokolade i piva. Vožnja do čuvenog nizozemskog ljetovališta Scheveningen, poznatog po svojoj dugoj šetnici i molu koji se svojom dužinom od 400m prostire u Sj. more. Nastavak vožnje do Den Haaga gdje se nalazi sjedište nizozemske vlade i prebivalište kraljevske obitelji, Parlament, Palača mira, Kraljevska palača, Međunarodni sud za ratne zločine. Nastavljamo do jednog od najljepših nizozemskih gradova – Delft poznat po manufakturi plavog porculana, tu je i Nova crkva s grobnicama nizozemskih vladara, te povijesna jezgra. Nakon kraćeg odmora nastavak do slikovitog gradića Antwerpena, najvećeg flandrijskog grada, drugoj najvećoj europskoj luci i rodnom gradu Petera Paula Rubensa, ponatog slikara iz 17. st. Poznat po svojim vrhunskim čokoladama, pralinama, majstorski formiranim dijamantima nudi i pogled na vrhunsku gotsku arhitekturu, umjetnička djela te parkove u kojima se možete opuštati i uživati ispijajući neko od piva iz njihove široke ponude.Nastavak vožnje do Bruxellesa. Smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan  BRUXELLES – ZAGREB

Nakon doručka i odjave iz hotela, odlazak u razgled gradskog središta pješice s voditeljem putovanja. Šetnjom ćemo obići glavni gradski trg Grand Place (dio Unescove svjetske baštine) s gradskom vijećnicom i cehovskim zgradama; Manneken Pis, simbol grada; Galerije sv. Huberta, najstariji trgovački centri; katedrala sv. Mihovila i Gudule; Atomium, skulptura izgrađena u čast Svjetske izložbe 1958. godine; Kraljevska rezidencija; četvrt Sablon; Palača pravde, Trg Louise; Parlament; četvrt Cinquantenaire poznata po Trijumfalnim vratima, iznimnim muzejima i  prekrasnim secesijskim kućama; četvrt Europske Unije sa zgradama Europske komisije, Europskog parlamenta i Vijeća ministara. Nakon kraćeg odmora predlažemo posjet Muzeju kakaa i čokolade gdje ćete imati priliku upoznati se s procesom nastajanja čokolade od osnovnih sastojaka pa do konačnog proizvoda, a posebno belgijskih pralina od kojih će svima zasigurno rasti zazubice. Odlazak u zračnu luku, prijava za let Croatia Airlinesa, OU 4457 u 20.25h. Očekivano vrijeme dolaska u Zagreb u 22.10h

Cjenik

Ultra first minute cijena aranžmana po osobi:        3.790 kn

First minute cijena aranžmana po osobi:                       3.990 kn

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 4.190 kn

Pristojbe u zračnim lukama, po osobi: 1.190 kn

Napomene: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 60, odnosno 45 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!  

 

 

Cijena aranžmana uključuje:

Povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) prema programu;

Smještaj u Amstedramu u hotelu Corendon Village 4* ili sl.( 09.-12.05.),  Holiday Inn 4* ili sl. ( 30.05.-02.06. ) u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom i uključenom boravišnom pristojbom;

Smještaj u Bruxellesu u hotelu Bedford 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom i uključenom boravišnom pristojbom

Prijevoz autobusom prema programu;

Razglede prema programu

Voditelja putovanja iz Zagreba;

Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

Cijena ne uključuje: obaveznu doplatu za pristojbe zračnih luka od 1.190 kn  (podložno promjeni),  doplatu za jednokrevetnu sobu od 1.790 kn, ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda, doplate za fakultativne usluge/izlete i obroke koji nisu prema programu, osobne troškove, napojnice te putno osiguranje (preporučujemo).

 

Mogućnost doplate za polaske iz Splita, Dubrovnika, Pule i Zadra – raspoloživost i cijena na upit.

 

Fakultativna ponuda uz najmanje 10 prijavljenih putnika, cijena po osobi: 

Poludnevni izlet “ Mala holandska tura“: 390 kn

 

Popusti na pomoćnom ležaju:

Dijete 2-11,99 godina:   200 kn

 

Napomena:

Smještaj u trokrevetnoj sobi na upit.

Nema popusta za trokrevetnu sobu.

Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog kreveta + pomoćni ležaj.

Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

 

Informativne cijene individualnih ulaznica, po osobi:

Muzej kakaa i čokolade Bruxelles: 8 Eur odrasli, 5 Eur djeca 6-12 godina, djeca do 6 godina besplatno,

 

Rijksmuseum 20 €/mladi ispod 18 gratis; Van Gogh muzej 19 €/kupovina moguća samo preko interneta; vožnja brodom po kanalima 18 €; Kuća Ane Frank 10 € /kupovina moguća samo preko interneta

Passau

Frankfurt

UTRECHT

Haag

SCHEVENINGEN

IJSELMEER

Volendam

Amsterdam

Delft

ANTWERPEN

ROTTERDAM

Brugge

Luksemburg

Bruxelles

Trier

Korisne informacija

Nizozemska

Zemlja koja čini dio Kraljevine Nizozemske. Nalazi se u Zapadnoj Europi a graniči s Njemačkom na istoku i Belgijom na jugu. Glavni grad Nizozemske je Amsterdam a sjedište vlade je u Haagu. Karipski otoci Bonaire, Sint Eustatius, te Saba također čine dio posebne općinske jedinice unutar zemlje. Nizozemska ima 16,669.112 stanovnika na površini od 41.526 km2 što je čini jednom od najgušće naseljenijih država (401 stanovnik po km2). Oko 18% površine sačinjava voda a veliki dio zemlje se nalazi ispod razine mora. Zemlja je zaštićena od vode pomoću sustava nasipa te raznih odvoda. Melioracijom tla stvaraju se polderi. Upravno je zemlja podijeljena u dvanaest provincija.

Belgija

Kraljevina koja se površinom s prostire na 30 528 km² te ima više od 10,8 milijuna stanovnika. Sa 355 stanovnika po km² jedna je od najnapučenijih europskih država. Većinu stanovnika čine Flamanci (oko 60%) i Valonci (30%). Belgija je ime dobila po keltskom plemenu imena Belgae te od rimske provincije na sjeveru Galije poznate kao Gallia Belgica.

Luksemburg

Veliko vojvodstvo. Graniči s Njemačkom, Francuskom i Belgijom. Jedna je od 6 država osnivača Europske unije. Ima 550. 000 stanovnika, od toga oko 90. 000 živi u glavnom gradu Luxembourgu.

Njemačka

Demokratska parlamentarna savezna država, koja se sastoji od 13 saveznih država (njem. Bundesländer) i tri samostalna grada pokrajine. Glavni grad je Berlin i u njemu su smješteni parlament (Bundestag) i vlada (Regierung). Površina zemlje je 357.050 kvadratnih kilometara s ukupno 8 422. 000 stanovnika. Najveća je europska zemlja po broju stanovnika te ima najsnažnije europsko gospodarstvo.

Napomene

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: Za  državljane RH viza za Nizozemsku, Belgiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Minimalan broj putnika: 15

Oznaka putovanja: MP013