+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

NIZOZEMSKA I BELGIJA CVJETNA FANTAZIJA

Iznimno sadržajno putovanje u države Beneluksa te posjet svim najvažnijim - i najljepšim - gradovima bez kojih bi i povijest Europe bila sasvim nezamisliva

6 dana / 5 noćenja — Autobusom iz Zagreba

Datumi putovanja:
30.08.-04.09.2019.

 

Program putovanja

1. dan  ZAGREB  - FRANKFURT

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, peroni 502-506 u 05:00 sati. Vožnja kroz Austriju i Njemačku dolinom Dunava. Put se nastavlja preko Regensburga i Nürnberga prema Frankfurtu. Razgled središta Frankfurta na Majni, poslovnog i bankarskog središta Njemačke: trg Römer s povijesnim zgradama – Gradska vijećnica - crkva sv. Pavla, mjesto prvog pokušaja ujedinjenja Njemačke - obala Majne - katedrala. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za šetnju i večeru. Smještaj u hotel u Frankfurtu. Noćenje.

2. dan  FRANKFURT – AACHEN – ANTWERPEN

Doručak. Odlazak iz hotela i nastavak vožnje kroz Njemačku. Posjet Aachenu, nekadašnjem središtu Franačke države i prijestolnici Karla Velikog. Šetnja gradom: aachenska katedrala, prvi njemački spomenik uvršten na UNECO-ovu listu baštine – gradska vijećnica – Elisenbrunnen. Kraće slobodno vrijeme te nastavak putovanja prema Belgiji. Vožnja prema Antwerpenu, najvažnijoj belgijskoj luci i svjetskoj prijestolnici trgovine dijamantima. Dolazak u Antwerpen, drugi najveći grad Belgije na ušću rijeke Schelde. Razgled povijesnog središta: glavni trg – gradska vijećnica – katedrala Naše Gospe, najveća crkva Belgije. Antwerpen je grad velikog slikara Rubensa koji je oslikao brojne crkve i palače. Slobodno vrijeme za čašu dobrog belgijskog piva na glavnom trgu, a možda poželite isprobati poznate belgijske vafle ili  specijalitete sa školjkama i plodovima mora. Smještaj u hotel. Noćenje

3. dan  IZLET NIZOZEMSKA  CVJETNA PARADA ZUNDERT - DELFT

Doručak. Kratka  vožnja do obližnje Nizozemske. Posjet Delftu, najljepšem povijesnom gradu i prvoj prijestolnici Nizozemske. Prošetati ćemo do glavnoga trga s Gradskom vijećnicom i  Novom crkvom s grobnicama nizozemskih vladara. Razgled grada nastavlja se šetnjom uz romantične kanale, riblju tržnicu, Staru crkvu i Prinsenhof, dvor Vilima Oranskog. Delft je rodni grad velikog slikara Vermeera, autora „Djevojke s bisernom naušnicom“, a brojni su gradski motivi Delfta na njegovim slikama. Slobodno vrijeme za kavu, kušanje nizozemskog specijaliteta poffertjes ili kupovinu predmeta od poznatog delftskog plavog porculana. Odlazak do Zunderta u kojem se održava velika cvjetna povorka  s okićenim cvjetnim kolima, ovaj je događaj jedna od najvećih parada cvijeća  u Europi uz glazbu, veliku feštu i izloške cvjetnih figura (ulaznica za cvjetnu paradu uključena je u cijenu ). Uživajte u živopisnom cvjetnom okruženju i bogatoj gastronomskoj i trgovačkoj ponudi! Povratak u hotel u Antwerpenu. Noćenje.

4. dan  ANTWERPEN - BRUXELLES - LUKSEMBURG - TRIER

Doručak. Odlazak iz hotela. Posjet Bruxellesu, europskoj prijestolnici. Razgled grada autobusom i pješice: Atomium – park svjetske izložbe – kraljevska palača – park Laeken – slavni glavni trg Grand Place s palačama bogatih cehova – gradska vijećnica – Burza - Maneken Pis, simbol grada –kazalište La Monnaie – galerija sv. Huberta - katedrala sv. Mihovila i Gudule –četvrt europskih institucija – slavoluk i spomenik La Cinquentennaire – četvrt muzeja.  Slobodno vrijeme u gradskom središtu za posjete muzejima, kupovinu poznatih odličnih belgijskih čokolada ili piva ili dobar shopping u glavnoj trgovačkoj ulici Rue Neuve. Gastronomska ponuda Bruxellesa među najboljima je u Europi i sigurno ćete u toj bogatoj ponudi naći restoran i za vaš ručak. Preporučujemo posjet tradicionalnim kultnim lokalima poput pivnice Cirio ili kavane Metropol. Nastavak puta prema Valoniji i Luksemburgu  u poslijepodnevnim satima. Dolazak u Luxembourg, glavni grad vojvodstva. Razgled stare gradske jezgre smještene na dramatičnom položaju na  stjenovitoj uzvisini: Place Constitution – trg Place Armes – gradska vijećnica – vojvodska palača – spomenik kneginji Charlotte –katedrala. Slobodno vrijeme u gradskom središtu. Kratka vožnja dolinom rijeke Mosele do obližnjeg Triera, najstarijeg grada Njemačke vezanog za život rimskog cara Konstantina.Smještaj u hotel.  Noćenje.

5. dan  TRIER - HEIDELBERG - NÜRNBERG

Doručak. Razgled stare povijesne jezgre Triera: Porta Nigra, najvažniji rimski spomenik u Njemačkoj – glavni trg – katedrala – crkva Naše drage Gospe – ostaci rimskih kupelji. Kraće slobodno vrijeme u pješačkoj zoni ovog slikovitog grada. Vožnje prema romantičnom Heidelbergu ,najstarijem njemačkom sveučilišnom gradu. Razgled prekrasne povijesne jezgre sa sveučilištem i gradskom vijećnicom, slobodno vrijeme za kupovinu i moguć odlazak uspinjačom do dvorca, simbola njemačkog romantizma. Vožnja do Nürnberga, smještaj u hotel, noćenje.

6.dan  NÜRNBERG – ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela. Razgled grada: zidine-utvrda Kaiserburg - kuća Albrechta Dürera - crkve sv. Seebalda i sv.Lovre - bolnica sv.Duha -most na rijeci Pegnitz - glavni trg s fontanom i crkvom Frauenkirche - gradska vijećnica. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za kupovinu i osobne programe. Povratak vožnjom kroz Njemačku i Austriju. Dolazak u Rijeku u kasnim satima.

Cjenik

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI : 3.690 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI : 3.890 kn

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
 • smještaj na osnovi  ukupno 5 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelima 3*/4*:
 • 1 noćenje s  buffet doručkom u Njemačkoj u  hotelu  3/4* u Frankfurtu
 • 2 noćenja s buffet  doručkom u  Belgiji u hotelu 3/4* u Antwerpenu
 • 1 noćenje s  buffet doručkom u Njemačkoj u hotelu 3* u Trieru
 • 1 noćenje s buffet doručkom u Njemačkoj u hotelu 3/4* u Nürnbergu
 • ulaznicu za Cvjetnu paradu u Zundertu
 • razgledavanja  i izlete prema programu
 • stručnog pratitelja tijekom putovanja s višegodišnjim iskustvom vođenja tura u zemlje Beneluksa
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

 

Cijena ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu: 1.290 kn
 • ulaznice za muzeje i  kulturno-povijesne spomenike
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno osiguranje

 

Trokrevetne sobe: na ovom programu rezervacija dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem moguća je po redovnoj cijeni.

 

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu na polasku:

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

- sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn

- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

Passau

Frankfurt

UTRECHT

Haag

SCHEVENINGEN

IJSELMEER

Volendam

Amsterdam

Delft

ANTWERPEN

ROTTERDAM

Brugge

Luksemburg

Bruxelles

Trier

Korisne informacija

Nizozemska

Zemlja koja čini dio Kraljevine Nizozemske. Nalazi se u Zapadnoj Europi a graniči s Njemačkom na istoku i Belgijom na jugu. Glavni grad Nizozemske je Amsterdam a sjedište vlade je u Haagu. Karipski otoci Bonaire, Sint Eustatius, te Saba također čine dio posebne općinske jedinice unutar zemlje. Nizozemska ima 16,669.112 stanovnika na površini od 41.526 km2 što je čini jednom od najgušće naseljenijih država (401 stanovnik po km2). Oko 18% površine sačinjava voda a veliki dio zemlje se nalazi ispod razine mora. Zemlja je zaštićena od vode pomoću sustava nasipa te raznih odvoda. Melioracijom tla stvaraju se polderi. Upravno je zemlja podijeljena u dvanaest provincija.

Belgija

Kraljevina koja se površinom s prostire na 30 528 km² te ima više od 10,8 milijuna stanovnika. Sa 355 stanovnika po km² jedna je od najnapučenijih europskih država. Većinu stanovnika čine Flamanci (oko 60%) i Valonci (30%). Belgija je ime dobila po keltskom plemenu imena Belgae te od rimske provincije na sjeveru Galije poznate kao Gallia Belgica.

Luksemburg

Veliko vojvodstvo. Graniči s Njemačkom, Francuskom i Belgijom. Jedna je od 6 država osnivača Europske unije. Ima 550. 000 stanovnika, od toga oko 90. 000 živi u glavnom gradu Luxembourgu.

Njemačka

Demokratska parlamentarna savezna država, koja se sastoji od 13 saveznih država (njem. Bundesländer) i tri samostalna grada pokrajine. Glavni grad je Berlin i u njemu su smješteni parlament (Bundestag) i vlada (Regierung). Površina zemlje je 357.050 kvadratnih kilometara s ukupno 8 422. 000 stanovnika. Najveća je europska zemlja po broju stanovnika te ima najsnažnije europsko gospodarstvo.

Napomene

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: Za  državljane RH viza za Nizozemsku, Belgiju i Luksemburg nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr.

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Minimalan broj putnika: 40

Oznaka putovanja: MP016