+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

NORMANDIJA I BRETANJA

Pet dana autobusom po dvjema divnim regijama i najljepšim gradovima Francuske, uključujući boravak u Parizu, odlične sireve i vrhunsku umjetnost

5 dana / 4 noćenja - Zrakoplovom iz Zagreba, Splita, Dubrovnika, Zadra i Pule

Datumi putovanja:
17.4. – 21.4.2019.
19.6. – 23.6.2019.
2.10. – 6.10.2019.

Program putovanja

 

1. dan: SPLIT/ZAGREB - PARIZ – ETRETAT - LE HAVRE

Sastanak putnika u Zračnoj luci u Zagrebu 90 min. prije polijetanja. Let zrakoplovom Croatia Airlines na liniji OU 470 za Pariz u 9.00 sati, s dolaskom u 11.05 sati. Nakon slijetanja, slijedi vožnja do slikovitog mjesta Étretat, smještenog  na strmim liticama normandijske obale, koji je inspirirao slikare Courbet, Boudin i Moneta, kao i pisce: Guy de Maupassanta, Gustava Flauberta, Georgea Simenona. Pogled na novoizgrađeni Normandijski most, nastavak vožnje do grada Le Havre, na desnoj obali ušća rijeke Seine u La Manche. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: LE HAVRE – HONFLEUR - MONT SAINT-MICHEL – SAINT MALO

Doručak. Vožnja do gradića Honfleur koji je bio inspiracija mnogim slikarima impresionistima. Šetnja centrom gdje se nalazi najveća drvena crkva u Francuskoj - Sv. Katarina i slikovite raznobojne kuće oko stare gradske luke.  Nastavak vožnje „Cvjetnom obalom” - Côte Fleurie, s poznatim mondenim odmaralištima Trouville-sur Mer i Deauville. Nastavak vožnje do jedinstvenog i prekrasnog gradića-samostana Mont Saint-Michel - „otočića na stijeni“, na hridi između kopna i oceana, koji je zahvaljujući svom položaju izdržao mnoge opsade. Mont Saint-Michel je najposjećenije spomeničko mjesto u Francuskoj pod UNESCO zaštitom. Šetnja do zidina povijesnog dijela te stepenicama do crkve i samostana na brdu. S mnogobrojnih terasa pruža se veličanstven pogled na zaljev. Vožnja do piratskog grada” Saint-Malo. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan: SAINT MALO - DINAN - RENNES

Doručak. Razgled grada kojeg zovu „granitna tvrđava“, opasanog kamenim zidinama s kojih se pruža veličanstven pogled na plaže i otočiće Bretanje, šetnja do nekadašnje katedrale Sv. Vinka iz XII. st., šetnja starim zavojitim uličicama do utvrda koje je maršal Vauban izgradio kako bi grad zaštitio od engleske i nizozemske flote u XVII. st., a tijekom oseke može se posjetiti grob slavnog pisca Chateaubrianda na otočiću Grand Bé. Slobodno vrijeme za šetnju uskim kamenim ulicama s luksuznim buticima i restoranima poznatim po morskim specijalitetima. Poslijepodne, vožnja do tipično bretonskog utvrđenog grada Dinan sa zidinama iz 13. st., strmim uličicama i zamkom vojvotkinje Ane od Bretanje. Nastavak do grada Rennes, povijesnog glavnog grada Bretanje. Smještaj u hotel. Večernja šetnja slikovitim centrom: zgrada Parlamenta, palača Saint-Georges. Noćenje.

4. dan: RENNES – BAYEAUX - CAEN - ROUEN

Doručak. Vožnja do gradića Bayeux , gdje se u muzeju nalazi najdulja tapiserija na svijetu iz XII. st., koja u slikama svjedoči o Viljemovoj invaziji na Englesku 1066. godine. Kratka šetnja centrom s romaničko-gotičkom katedralom. Nastavak vožnje do legendarne normandijske plaže Omaha Beach gdje su se u 2. svjetskom ratu na „dan D” iskrcavali saveznički vojnici, tu se nalazi američko groblje Saint Laurent s 9.386 bijelih mramornih križeva na 70 hektara zelene površine. Nastavak do Rouena, „grada sa sto zvonika“, rodnog mjesta Gustava Flauberta:

5. dan ROUEN – GIVERNY - PARIZ - ZAGREB/SPLIT

Doručak. Vožnja do obližnjeg Givernyja, posjet kući i čudesnim vrtovima slavnog slikara Claudea Moneta (ulaznica uključena u cijenu), građenih prema njegovim zamislima u razdoblju od 1883. do 1926. godine. Maštovita igra svjetla, vode i cvijeća inspiracija je serije slika „Les Nymphées“ (lopoči), a nadahnuti opisi lopoča na vodi, grmova rascvalog gloga i stabala jabuke u cvatu pisac Marcel Proust pretočio je u svoje čuveno djelo „U potrazi za izgubljenim vremenom“.. U nastavku vožnja do Zračne luke Pariz, prijava na let za Zagreb na liniji OU 471 (Croatia Airlines). Polijetanje zrakoplova u 18.30 sati, s predviđenim dolaskom u Zagreb u 20.20 sati.

 

Cjenik

First Minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

17.4.2019:…………………………………………………………….5.490 kn*

19.6.2019:………………………………………………………….…4.990 kn*

2.10.2019:.……………………………………………………………5.390 kn*

*First Minute popust 200 kn za rezervacije do 45 dana prije datuma polaska ili popunjena kapaciteta po FM cijeni

 

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

17.4.2019:…………………………………………………………….5.690 kn

19.6.2019:………………………………………………………….…5.190 kn

2.10.2019:.……………………………………………………………5.590 kn

 

Obvezna doplata za pristojbe zračnih luka: 1.190 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.400 kn

 

Doplata za priključni let iz Splita, Dubrovnika, Pule i Zadra: 380 kn (na upit)

 

Cijena uključuje:

- prijevoz zrakoplovom Croatia Airlines na relaciji Zagreb – Pariz – Zagreb u ekonomskoj klasi

- 4 noćenja s doručkom u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama na području gradova Le Havre, Saint-Malo, Rennes i Rouen

- prijevoz autobusom visoke turističke klase tijekom ture

- transfere od/do zračne luke Pariz Charles-de-Gaulle (CDG)

- ulaznicu za Giverny („Fondacija Monet“)

- razglede prema programu

- voditelja putovanja cijelo vrijeme ture

- jamčevinu i troškove organizacije putovanja

 

Cijena ne uključuje:

- doplatu za jednokrevetnu sobu 1.400 kn

- pristojbe zračnih luka 1.190 kn

- ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene

- fakultativne sadržaje

- putno osiguranje te troškove osobnih narudžbi

 

Informativne cijene ulaznica (plaćanje na licu mjesta):

- Opatija Mont Saint-Michel 10 EUR

- Muzej Bayeux 9,50 EUR

 

Popusti: 10% popusta za djecu od 2 do 12 god. na pomoćnom ležaju; 5% popusta za osobe starije od 12 god. na pomoćnom ležaju.

Normandija

Bretanja

Napomene
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Francuskoj te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama
  • Državljanima Republike Hrvatske za ulazak u Francusku dovoljna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.
  • Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja
  • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
  • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

Minimalni broj putnika: 20

Oznaka putovanja: MP022