+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

NORMANDIJA I BRETANJA

Pet dana autobusom po dvjema divnim regijama i najljepšim gradovima Francuske, uključujući boravak u Parizu, odlične sireve i vrhunsku umjetnost

5 dana / 4 noćenja - Zrakoplovom iz Zagreba!

Datumi putovanja:
2.5.,16.5.,30.6.,11.7.,29.8.,12.9.,6.10.,24.10.2018

normandija - mont saint michelMont Saint Michel

Program putovanja

1. dan: ZAGREB - PARIZ – ETRETAT - LE HAVRE

Sastanak putnika u Zračnoj luci u Zagrebu 2 sata prije polaska. Let zrakoplovom Croatia Airlines OU 470 za Pariz u 9.00 sati, s dolaskom u 11.05 sati. Nakon slijetanja, slijedi vožnja do slikovitog mjesta Étretat, smještenog na strmim liticama normandijske obale, koji je inspirirao slikare Courbet, Boudin i Moneta, kao i pisce: Maupassant, Gustave Flaubert, George Simenon. Pogled na novoizgrađeni Normandijski most, nastavak vožnje do grada Le Havre, na desnoj obali ušća rijeke Seine u La Manche. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: LE HAVRE – HONFLEUR - MONT SAINT - MICHEL – SAINT MALO

Doručak. Vožnja do gradića Honfleur koji je bio inspiracija mnogih impresionista. Šetnja centrom gdje se nalazi najveća drvena crkva u Francuskoj – sv. Katarina i slikovite raznobojne kuće oko stare gradske luke. Nastavak vožnje „Cvjetnom obalom” - Côte Fleurie, s poznatim mondenim odmaralištima Trouville - sur Mer i Deauville Nastavak vožnje do jedinstvenog i prekrasnog gradića-samostana Mont Saint-Michel - „otočića na stijeni“, na hridi između kopna i oceana. koji je zahvaljujući svom položaju izdržao mnoge opsade. Mont Saint-Michel je najposjećenije spomeničko mjesto u Francuskoj pod UNESCO zaštitom. Šetnja do zidina povijesnog dijela te stepenicama do crkve i samostana na brdu. S mnogobrojnih terasa pruža se veličanstven pogled na zaljev. Vožnja do piratskog grada” St. Malo. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan: SAINT MALO - DINAN - RENNES

Doručak. Razgled grada kojeg zovu „granitna tvrđava“, opasanog kamenim zidinama s kojih se pruža veličanstven pogled na plaže i otočiće Bretanje, šetnja do nekadašnje katedrale sv. Vinka iz XII. st., šetnja starim zavojitim uličicama do utvrda koje je maršal Vauban izgradio kako bi grad zaštitio od engleske i nizozemske flote u XVII. st. a tijekom oseke može se posjetiti grob slavnog pisca Chateaubrianda na otočiću Grand Bé. Slobodno vrijeme za šetnju uskim kamenim ulicama s luksuznim buticima i restoranima poznatim po morskim specijalitetima. Poslijepodne, vožnja do tipično bretonskog utvrđenog grada Dinan sa zidinama iz 13. st., strmim uličicama i zamkom vojvotkinje Ane od Bretanje. Nastavak do grada Rennes, povijesnog glavnog grada Bretanje. Smještaj u hotel. Večernja šetnja slikovitim centrom: zgrada Parlamenta, palača Saint-Georges. Noćenje.

4. dan: RENNES – BAYEAUX - CAEN - ROUEN

Doručak. Vožnja do gradića Bayeux , gdje se u muzeju nalazi najdulja tapiserija na svijetu iz XII st , koja u slikama svjedoči o Viljemovoj invaziji na Englesku 1066.g. Kratka šetnja centrom s romaničko–gotičkom katedralom.Nastavak vožnje do legendarne normandijske plaže Omaha Beach gdje su se u 2. svjetskom ratu na „dan D” iskrcavali saveznički vojnici, tu se nalazi američko groblje Saint Laurent s 9.386 bijelih mramornih križeva na 70 ha zelene površine. Nastavak do Rouena, „grada sa sto zvonika“, rodnog mjesta Gustava Flauberta: katedrala, Palača pravde - nekadašnje sjedište prvog normandijskog parlamenta, trg Vieux Marche na kojem je Ivana Orleanska spaljena na lomači, astronomski sat Gros Horloge. Smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan ROUEN – GIVERNY - PARIZ - ZAGREB

Doručak.Vožnja do obližnjeg Givernyja, posjet kući i čudesnim vrtovima slavnog slikara Claudea Moneta, građenih prema njegovim zamislima u razdoblju od 1883 do 1926 g. Maštovita igra svjetla, vode i cvijeća inspiracija je serije slika „Les Nymphées“ (lopoči), a nadahnute opise lopoča na vodi, grmova rascvalog gloga i stabala jabuke u cvatu Marcel Prousta pretočio je u djelo „U potrazi za izgubljenim vremenom“. Vožnja do Zračne luke Paris CDG,prijava na let za Zagreb na liniji OU 471 u 18.30 sati, s dolaskom u 20.20 sati.

Cjenik

First minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:  4.890 kn

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:      4.990 kn

 

Cijena po osobi uključuje: 

prijevoz zrakoplovom prema programu, transfere od/do zračne luke - hotela, 4 noćenja s doručkom u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama na području Le Havre,Saint Malo,Rennes,Rouen, ulaznicu za Monetovu kuću s vrtom u Giverny , razglede prema programu, pratitelja na putovanju, jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

 

Obavezna doplata kod prijave:

zrakoplovne pristojbe iz Zagreba 1.050 kn, iz Splita, Zadra i Pule 1.200 kn

 

Cijena ne uključuje (doplata kod prijave):

doplatu za jednokrevetnu sobu 1.250 kn

 

Informativne cijene ulaznica: Opatija Mont Saint - Michel 10 Eur, muzej Bayeux 9,50 Eur

 

 Popusti: 

10% popusta za djecu do 12 god. na pomoćnom ležaju, 5% popusta za osobe iznad 12 god. na pomoćnom ležaju.

*First Minute popust 100 kn vrijedi za uplate do 40 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta po FM ponudi

Normandija

Bretanja

Napomene

Prema zakonskim propisima u slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.

Organizator putovanja pridržava pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.

Zadržavamo pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o izmjenama u radnim vremenima mjesta koja se posjećuju.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.

Svim putnicima koji nisu državljani Hrvatske i nemaju hrvatske putne dokumente preporučamo da se prije uplate aranžamna osobno informiraju o zemlji u koju putuju i uvjetima koje je potrebno ispuniti za putovanje u tu zemlju imajući u vidu različitost propisa koji vrijede za državljane pojedinih zemalja.

Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize (za zemlje gdje je potrebna), koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, www.mvep.hr.

Oznaka putovanja: MP012