+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

Ljepote norveških fjordova i Oslo

Vožnja jednom od najatraktivnijih i najstrmijih željeznica na svijetu po neokrnjenoj prirodi, spektakularni slapovi i nezaboravne vožnje brodom po pitoresknim fjordovima

4 dana / 3 noćenja  —  Zrakoplovom iz Zagreba

Datumi putovanja: 
25.07; 22.08; 26.09.2019.

VRIJEDNOST VIŠE! Uključena tura do FLAMA i prekrasnih Aurlandsfjorda te Naeroyfjorda koji su pod zaštitom UNESCA zbog svoje ljepote koja će vas ostaviti bez daha!

oslo

 

Program putovanja

 

1. dan:  ZAGREB – OSLO

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija u 13.30 sati. Prijava i let za Oslo na redovnoj liniji Croatia Airlinesa s polaskom u 15.25 sati. Slijetanje u Oslo u 18:00 sati. Transfer autobusom do grada. Navečer predlažemo odlazak u orijentacijsku šetnju sa pratiteljem putovanja te odlazak do šarmantne četvrti Aker Brygge, strao brodogradilište koje je potpuno rekonstruirano. Stari brodovi zamijenjeni su postmodernom arhitekturom. Nevjerovatne čelične i staklene strukture dižu se prema nebu i drže neke od najboljih gradskih restorana, trgovina, pubova i kina. Pravo mjesto za sve željne luksuza i blještavila! Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan:  OSLO

Doručak. Odlazak u razgled glavnog grada Norveške, grad Vikinga koji obiluje bojama, zelenim brdima koja ga okružuju te spektakularnim fjordovima. Oslo smatraju jednim od najboljih gradova na svijetu za život. Razgled grada u pratnji pratitelja putovanja: Glavna ulica u Oslu, Ulica Karl Johans Gate, počinje kod glavnog kolodvora i jedno je od najživljih mjesta u gradu. U njoj su se smjestili brojni restorani, kafići, trgovine, kao i sveučilište, kazalište, parlament i kraljevska palača. Prekrasna Gradska vijećnica jedan je od simbola garda, tvrđava i dvorac Akershus je jedna od najvažnijih srednjevjekovnih tvrđava u Norveškoj u kojoj možete pratiti norvešku povijest od 12. stoljeća do danas. Kompleks dvorca Akershus sastoji se od brojnih povijesnih građevina, muzeja i obrambenih dijelova. Posjetit ćemo park Vigeland s 227 monumentalnih skulptura, smjestio se u sklopu većeg parka Frogner, koji je najveći park u Norveškoj.   Najnoviji simbol Norveške postala je kuća Opere  koja je  smještena usred stare luke u Oslu sa koje se pruža prekrasan pogled na Oslo fjord.  Vidjet ćemo i kraljevsku palaču i parlament. Slobodno vrijeme. Poslijepodne predlažemo odlazak na „poluotok muzeja“ Bygdoy  gdje se nalaze fantastični muzeji kao što su Vikinški muzej, Kon-Tiki muzej ili muzej Fram u kojem je izložen glasoviti polarni brod za kojeg se govori da je otišao sjevernije i južnije nego bilo koji drugi brod. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan:  OSLO - HOLMENKOLLEN - FLAM -AURLANDSFJORD - NAEROYFJORD - GUDVANGEN

Doručak. Odjava iz hotela  te odlazak do čuvene skakaonice Holmenkollen iznad grada. Kada pitate stanovnike Osla što je njihov najprepoznatljiviji spomenik, svi će sasvim sigurno odgovoriti Holmenkollen. Skijaška skakaonica izgrađena je daleke 1892., a od onda je rekonstruirana čak 14 puta. Ovdje se održao niz važnih natjecanja, uključujući i olimpijske igre 1952. Danas je još uvijek aktivna skakaonica, a osim toga nudi turistima nevjerojatan pogled na Oslo i Oslofjord. Nastavak putovanja prema jednom od najpitoresknijih krajolika Norveške i selu Flam, koji se smjestio na prekrasnom Aurlandsfjordu i koje godišnje posjeti preko pola miliona posjetitelja. Po dolasku u Flam, svakako preporučamo odlazak na vožnju jednom od najatraktivnijih i najstrmijih željeznica na svijetu i neokrnjenoj prirodi do sela Myrdal uz spektakularni slap Kjosfossen s muzikom i plesačicama na stijenama oko kojih se pjeni voda. Vlak staje na vidikovcu do kojeg nije moguće doći pješke, a sam vidik je vrijedan svakog truda. Po povratku u Flam kraće slobodno vrijeme te predlažemo odlazak na nezaboravnu vožnju brodom po pitoresknom fjordu Aurlandsfjord te Naroyfjordu do mjesta Gudwangen. Slobodno vrijeme. Odlazak autobusom do hotela. Smještaj. Noćenje.

4. dan:  GUDVANGEN - SLAPOVI VORINGFOSS - OSLO -ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela te odlazak prema Oslu uz zaustavljanje kod znamenitog vodopada Voringsfoss čiji slapovi padaju više od 180 m u dubinu, a zatim prijeći jednu od najvećih europskih visoravni Hardangervidda . Nastavak voženje do zračne luke Oslo. Prijava za let te direktan let za Zagreb na redovnoj liniji Croatia Airlinesa s polaskom u 18.45. Slijetanje u Zagreb u 21:15. Kraj programa

 

Cjenik

FIRST MINUTE ZA POLAZAK 25.07 2.990,00 kn + 1.190 kn pristojbe zračnih luka

REDOVNA CIJENA:3.190,00 kn + 1.190 kn pristojbe zračnih luka

 

FIRST MINUTE ZA POLAZAK 26.09. 3.190,00 kn + 1.190 kn pristojbe zračnih luka

REDOVNA CIJENA:3.390,00 kn + 1.190 kn pristojbe zračnih luka

 

FIRST MINUTE ZA POLAZAK 22.08: 3.490,00 kn + 1.190 kn pristojbe zračnih luka

REDOVNA CIJENA:3.690,00 kn + 1.190 kn pristojbe zračnih luka

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

  • povratnu zrakoplovnu kartu na relaciji Zagreb – Oslo- Zagreb,
  • 2 noćenja sa doručkom u hotelu 3/4* u Oslu, u dvokrevetnim
  • 1 noćenje sa doručkom u hotelu 3/4* u okolici Flama
  • transfer autobusom zračna luka – hotel – zračna luka
  • kompletna tura Norveškom prema programu
  • sve razglede prema programu
  • licenciranog turističkog pratitelja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja,
  • osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti,
  • organizaciju i pripremu putovanja.

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: pristojbe zračnih luka  i naknadu za izdavanje putničke karte koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 1190 kn – iznos je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata, ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana, fakultativne izlete, obroke koji nisu uključeni u cijenu.

EVENTUALNE DOPLATE prilikom rezervacije aranžmana za vožnju svjetski poznatom Flam željeznicom- 540 kn po osobi ( za realizacju potrebno min 15 osoba ), krstarenje Aurlandsfjordom od Flama do Gudvangena – 260 kn ( za realizacju potrebno min 15 osoba), večera u hotelu u okolici Flama – 220 kn

Oslo

Napomene

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: Za  državljane RH za putovanje je dovoljna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje.

Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr.

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Oznaka putovanja: MP014