+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Oman - Najbolje čuvana arapska tajna

Šarene tržnice i živopisni soukovi, raskošna tradicija osmanske umjetnosti, luksuzne suvremne džamije i bogatstvo kakvo se sreće samo na arapskom poluotoku - samo su neke od ljepota koje nudi Oman 

8 dana / 5 noći — Zrakoplovom iz Zagreba

Datumi putovanja:
6.-13.10.2018.
24.11.-1.12.2018.


Program putovanja

1. dan: ZAGREB - DOHA

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova na liniji QR218 (Qatar Airlines) u 17:15 sati. Obroci za vrijeme leta. Dolazak u Dohu u 23:45 sati.

2. dan: DOHA - MUSCAT 

Nastavak putovanja prema Muscatu na liniji QR1130 u 02:00 sata. Dolazak u Muscat predviđen je u 04:50 sati po lokalnom vremenu, slijedi obavljanje viznih i carinskih formalnosti i organizirani prijevoz prema hotelu. Smještaj u sobe, doručak i odmor. Poslijepodnevna šetnja s voditeljem putovanja do centra grada. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: MUSCAT

Doručak. Odlazak u razgled Muscata. Posjet fascinantnoj džamiji Sultana Qaboosa, jednoj od najvećih džamija na Bliskom Istoku. Izgrađena na uzdignutom podiju u tradicionalnom stilu omanske arhitekture, prostire se na 416 000 m2. Ručak u lokalnom restoranu i zatim slijedi razgled starog dijela Muscata, odlazak prema utvrdama iz 16.st. Jalali i Mirani te palači Al Alam, sultanovoj rezidenciji i muzeju Bait Al Zubair u kojem se nalaze omanska oružja, nakit, nacionalna odjeća, itd. Vožnja kroz slikovit krajolik prema Muttrahu, lokalnoj tržnici s ribom i povrćem sve do souka, s mnoštvom trgovina ukrasa, minijatura i predmetima osmanske umjetnosti. Može se pronaći fini srebrni nakit, kao i ostale razne rukotvorine. Povratak u hotel, večera u tradicionalnom orijentalnom restoranu. Noćenje u hotelu u Muscatu.

4. dan: MUSCAT – NIZWA – JABREEN – AL HAMRA – NIZWA

Poslije doručka odlazak prema Nizwi, nekadašnjem glavnom gradu Omana, rodnom mjestu Islama i Sultanata Oman. Ovaj grad je tipičan primjer tradicionalnog seoskog života izvan Muscata. Posjet impresivnoj utvrdi Jabreen te nastavljamo obilazak utvrda Bahla i Its. Odlazak prema dolini palmi u Al Hamri. Ručak u lokalnom restoranu gdje ćemo imati priliku kušati tipično omansko lokalno jelo kabsa (meso i riža začinjeno lokalnim začinima). Povratak u Nizwu, smještaj u hotel, večera i noćenje.

5. dan: NIZWA - WAHIBA

Doručak u hotelu. Odlazak prema Wahibi. Prvo stajanje je u Mudairibi, malom selu u unutrašnjosti značajno po pravokutnoj utvrdi. Nastavak putovanja prema Wadi Bani Khalid, zelenoj dolini okruženoj planinama gdje ćemo prošetati i diviti se prirodnim ljepotama. Ručak u lokalnom restoranu. Nakon ručka odlazak prema Al Wasilu gdje počinje avanturistička vožnja džipovima po dinama do kampa u kojem ćemo prenoćiti pod šatorima. Po dolasku u kamp slijedi doček Beduina koji će nuditi kavu i svježe voće. Večera u kampu pod zvjezdanim nebom uz jedinstvenu atmosferu. Noćenje.

6. dan: WAHIBA – SUR – RAS AL HADD

Nakon doručka, odlazak prema morskom gradiću Sur, značajnoj trgovačkoj luci s fascinantnom arhitekturom stare gradske jezgre. Ručak u lokalnom restoranu. Vožnja uz obalu i klifove prolazeći kroz mala ribarska sela. Po dolasku u Ras Al Hadd večera u hotelu. U večernjim satima posjet rezervatu s kornjačama. Povratak u hotel i noćenje.

7. dan: RAS AL HADD - MUSCAT - DOHA

Nakon doručka odlazak prema Muscatu. Po putu stajanje na piknik ručak. Dolazak u zračnu luku i prijava na let QR1137 u 23:25 sati.

8. dan: DOHA – ZAGREB

Predviđen dolazak u Dohu u 00:10 sati. Nastavak putovanja na liniji QR215 u 01:50 sati. Predviđeni dolazak u Zagreb u 07:00 sati.

Cjenik

Cijena paket aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi                10.490 kn

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe                                 2.290 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu                                                 2.790 kn 

FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA!

 

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

 

CIJENA PAKET ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Zagreb – Doha – Muscat - Doha – Zagreb, 4 noćenja u hotelima 4*, 1 noćenje u kampu pod šatorima, uslugu punog pansiona, uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča, svi razgledi i izleti s uključenim ulaznicama, organizaciju i pripremu putovanja.

 

CIJENA PAKET ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, fakultativne sadržaje, vizu, uslugu posredovanja ishođenja vize, napojnice, putno osiguranje.

 

OBVEZNE DOPLATE: zrakoplovne pristojbe, napojnice (35 usd - plaćanje na licu mjesta), viza (ca 20 eur).

Oman

Korisne informacije

OMAN

Službeni naziv države: Sultanat Oman
Stanovništvo: 4,5 milijuna (2016.)
Glavni grad: Muscat
Novac: omanski rial (1 OMR = 18.20 HRK; 1 USD = 2.6 OMR)
Jezik: arapski
Kupovanje: zlato, srebro, dragulji, tepisi, koža, tekstil, suveniri… Trgovine, hoteli i restorani primaju sve poznatije kreditne kartice. Možete se pogađati za cijenu. Napojnice u restoranima iznose oko 10%.
Vrijeme: U razdoblju od listopada do ožujka dani su ugodni i sunčani. Prosječna dnevna temperatura kreće se oko 26°C. Noći su svježije sa prosječnom temperaturom od cca 15°C. Period od travnja do rujna karakteriziraju visoke temperature (preko 40°C) i visoka vlažnost zraka. Moguće su pješčane oluje. Kiši rijetko, najčešće zimi. Temperatura mora kreće se od 26 do 29°C.
Odjeća: Zbog tople i suhe klime, najidealnija je lagana pamučna odjeća i lagana obuća. Za večernje sate, izlete, ali i tijekom boravka u klimatiziranim prostorima (hoteli, trgovine, uredi, prijevozna sredstva) zatrebat će Vam lagana vesta ili jakna.
Vremenska razlika: +2 sata ljeti, a zimi + 3 sata u odnosu na Hrvatsku
Električni napon: 220 V, nije potreban adapter, utičnice s 3-pina, ali mnoge rade i po europskom 2-pinskom standardu
Hrana: mješavina arapske hrane s mnogo začina, ali i zapadne te ostale internacionalne kuhinje
Mobilna telefonija: sve mreže uglavnom rade, no za roaming obavezno provjeriti kod telefonske kompanije čije usluge koristite prije putovanja.
Pozivni broj zemlje: +968

Napomene
Viza: Potrebna. Dobiva se po ulasku u zemlju. Cijena po osobi ca. 20 eur.. Kopiju putovnice potrebno je dostaviti agenciji prilikom rezervacije putovanja. Putovnica mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na Kubi te se može razlikovati od standarda u europskim zemljama. Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koju se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnim vremenima znamenitosti koje se posjećuju ili držanim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. Preporučamo uplatu putnog osiguranja - informacije na prodajnim mjestima. MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15 Oznaka putovanja: MP011