+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Oman - Neotkriveni dragulj Bliskog Istoka

Šarene tržnice i živopisni soukovi, raskošna tradicija osmanske umjetnosti, luksuzne suvremne džamije i bogatstvo kakvo se sreće samo na arapskom poluotoku - samo su neke od ljepota koje nudi Oman 

8 dana / 6 noći — Zrakoplovom iz Zagreba

Datumi putovanja:
30.09.-07.10.2017.
25.11.-02.12.2017.
28.12.2017.-04.01.2018.
06.01.-13.01.2018.

oman - muscat Muscat – Qaboos Grand Mosque

Program putovanja

1. dan: ZAGREB - DOHA - MUSCAT

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova s pratiteljem putovanja. Prijava na let i polijetanje zrakoplova iz na liniji QR216 (Qatar Airways) u 10.20 sati. Dolazak u Dohu u 17.40 sati. Nastavak putovanja na liniji QR1136 (Qatar Airways) u 19.25 sati. Dolazak u Muscat u 22 sati. Nakon carinskih formalnosti doček lokalnog agenta i prijevoz do hotela u trajanju od cca. sat vremena. Po dolasku prijava u hotel i noćenje..

2. dan: DOHA - MUSCAT 

Doručak i odlazak na razgled Muscata. Zaustavljanje kod Qaboos Grand Mosque, glavne i najvažnije džamije u Sultanatu Oman. Nastavak vožnje prema rezidencijalnoj četvrti uz zaustavljanje kod Royal Opere. Odlazak u muzej Mamac Al Baranda, zatim na Muttrah, lokalnu tržnicu s ribom i povrćem sve do souka, tržnice s trgovinama ukrasa, minijatura i predmetima iz osmanske umjetnosti. Može se pronaći fini srebrni nakit, kao i ostale razne rukotvorine. Odlazak do muzeja Bait Al Zubair te prema Al Alam palači gdje je predviđeno zaustavljanje radi fotografiranja. Vožnja kroz tipično Omansko ribarsko selo. Večera u restoranu „Turkish House“ (uz doplatu). Povratak u hotel i noćenje u hotelu u Muscatu.

3. dan: MUSCAT - NIZWA - BAHLA - JABREEN - MUSCAT 

Rani doručak i odlazak na cjelodnevni izlet u Nizwu - rodno mjesto Islama i Sultanata Oman. Čuvena Okrugla utvrda koju je sagradio 1650. g. Ya’rubi Imam drugi, Sultan in Saif Al Ya’rubi. Najposjećeniji je spomenik u Omanu i impozantni je primjerak omanske arhitekture. Ovaj grad je tipičan primjer nepromijenjenog seoskog života izvan Muscata. Ručak u restoranu Falaj Daris Hotela (uključen u cijenu).  Nakon ručka odlazak prema Bahli, središnjici keramike Omana. Posjetit ćemo Jabreen dvorac koji datira iz 1670. g. Na povratku prema Muscatu zaustavljanje u selu Birkat Al Mouz, gdje je predviđen kratki predah uz osvježenje. Dolazak u Muscat u 18 sati. Večera u libanonskom restoranu „Mays Al Reem“ (uz doplatu). Noćenje u hotelu u Muscatu.

4. dan: MUSCAT - IBRA - SHARQIYA SANDS - WADI BANI KHALID - MUSCAT 

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u Toyota Land Cruiserima (po 4 osobe u vozilu). Prvo zaustavljanje za foto stop je u Fanji. Nastavak prema Ibri gdje se tradicija poljodjelstva još uvijek nastavlja. Tu ćemo vidjeti plantaže povrća, banana i manga te datulja koje su simbol bogatog i prosperitetnog Omana. Zatim vožnja prema Bidiyah, gdje je predviđena pauza za ručak (uključen u cijenu). Nakon ručka počinje pustinjska avantura kroz Sharqiya dine koje lokalno nazivaju Wahiba dine ili Ramlat al-Wahiba. U poslijepodnevnim satima povratak u Muscat. Večera u indijskom restoranu „Mumtaz Mahal“ (uz doplatu). Noćenje u hotelu u Muscatu.

5. dan: MUSCAT - JABAL AL AKHDAR - MUSCAT 

Doručak u hotelu. Odlazak prema Sl Jabal Al Akhdar (Zelena planina). Vožnja terenskim vozilima za Birkat Al Mouz. Proći ćemo pored utvrde koja je čuvala ulaz u Jaball Akhdar i nastaviti put prema impresivnoj planini Jabal Al Akhdar, najvišem vrhu Sultanata. Ovdje se mogu vidjeti plantaže šipka, marelica, breskvi, trešanja, oraha. Uz ovu granu, ovdje se uzgaja i ekološki važna biljka, Adenium obesum, pustinjska ruža čije slatko mirisne cvjetove koriste za izradu ružine vodice. Ručak je organiziran u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Poslije ručka slobodno za šetnju selom nakon koje je organiziran povratak u Muscat. Večera u Omanskom lokalnom restoranu (uz doplatu). Noćenje u hotelu u Muscatu.

6. dan: MUSCAT - QURIYAT - WADI TIWI - SUR - RAS AL HADD 

Doručak. Odjava iz hotela i vožnja prema Quriyatu. Zaustavljanje na farmi gdje se uzgajaju banane i mango. Tamo ćete ujedno i ručati svježe spravljeni obrok koji su pripremili domaćini (uključen u cijenu). Nastavak putovanja prema Wadi Tiwi, zaustavljanjem u Suru, te dolazak u Ras Al Hadd. Smještaj u hotel na plaži. U večernjim satima odlazak do plaže kornjača, Turtles Beach, gdje ćemo ukoliko bude sreće, vidjeti kako kornjače nose jaja ili bebe kornjača koje prvi put ulaze u ocean. Spremite se za dugu noć s obzirom na to da čekanje na ovakve prizore može potrajati. Povratak u hotel. Noćenje u Ras Al Hadd-u.

7. dan: RAS AL HADD - MUSCAT - DOHA

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme do organiziranog prijevoza prema Muscatu. Usputno zaustavljanje na ručku u lokalnom restoranu (uz doplatu). Po dolasku u Muscat, prijava na let QR1137 (Qatar Airways) u 23.10 sati. Dolazak u Dohu u 23.45 sati.

8. dan: DOHA – ZAGREB

Nastavak putovanja na linij QR 215 (Qatar Airways) u 1.20 sati. Slijetanje u Zagreb u 5.30 sati.

Cjenik

First minute cijena po osobi za polaske:

30.9., 25.11.2017. i 6.1.2018.: 10.990 kn

Redovna cijena aranžmana po osobi za polaske:

30.9., 25.11.2017. i 6.1.2018.: 11.490 kn

First minute cijena po osobi za polazak 28.12.2017.: 11.990 kn

Redovna cijena aranžmana po osobi za polazak 28.12.2017.: 12.490 kn

 

Cijena po osobi uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi,
 • smještaj u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3+* na osnovi 5  noćenja s doručkom u hotelu u Muscatu i 1 noćenje s doručkom u hotelu u Ras Al Haadz,
 • grupni prijevoz autobusom od zračne luke do hotela i natrag,
 • sve razglede i izlete prema programu,
 • ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju prema programu,
 • 4 ručka u lokalnim restoranima u Nizwi, Ibri, Jabal Akhdar i Quriyatu,
 • lokalnog vodiča, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku,
 • troškove organizacije putovanja.

  

Obavezna doplata kod prijave: zrakoplovne pristojbe 2.490 kn (podložne promjenama)

 

Cijena ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 2.400 kn,
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače (preporučujemo 5 USD dnevno - plaćanje na licu mjesta),
 • vizu za Oman 400 kn,
 • dodatne usluge, obroke i izlete,
 • putno osiguranje (preporučujemo).

 

First minute popust: 500 kn za uplate do 60 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta po first minute ponudi.

Oman

Korisne informacije

OMAN

Službeni naziv države: Sultanat Oman
Stanovništvo: 4,5 milijuna (2016.)
Glavni grad: Muscat
Novac: omanski rial (1 OMR = 18.20 HRK; 1 USD = 2.6 OMR)
Jezik: arapski
Kupovanje: zlato, srebro, dragulji, tepisi, koža, tekstil, suveniri… Trgovine, hoteli i restorani primaju sve poznatije kreditne kartice. Možete se pogađati za cijenu. Napojnice u restoranima iznose oko 10%.
Vrijeme: U razdoblju od listopada do ožujka dani su ugodni i sunčani. Prosječna dnevna temperatura kreće se oko 26°C. Noći su svježije sa prosječnom temperaturom od cca 15°C. Period od travnja do rujna karakteriziraju visoke temperature (preko 40°C) i visoka vlažnost zraka. Moguće su pješčane oluje. Kiši rijetko, najčešće zimi. Temperatura mora kreće se od 26 do 29°C.
Odjeća: Zbog tople i suhe klime, najidealnija je lagana pamučna odjeća i lagana obuća. Za večernje sate, izlete, ali i tijekom boravka u klimatiziranim prostorima (hoteli, trgovine, uredi, prijevozna sredstva) zatrebat će Vam lagana vesta ili jakna.
Vremenska razlika: +2 sata ljeti, a zimi + 3 sata u odnosu na Hrvatsku
Električni napon: 220 V, nije potreban adapter, utičnice s 3-pina, ali mnoge rade i po europskom 2-pinskom standardu
Hrana: mješavina arapske hrane s mnogo začina, ali i zapadne te ostale internacionalne kuhinje
Mobilna telefonija: sve mreže uglavnom rade, no za roaming obavezno provjeriti kod telefonske kompanije čije usluge koristite prije putovanja.
Pozivni broj zemlje: +968

Napomene

Viza: potrebna,  putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u Oman. Cijena vize 400 kn. Kopiju putovnice potrebno je dostaviti na prodajno mjesto prilikom potvrde rezervacije.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na Kubi te se može razlikovati od standarda u europskim zemljama.

Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Agencija zadržava pravo promjene vremena letova i redoslijeda programa (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

Preporučamo uplatu putnog osiguranja - informacije na prodajnim mjestima.

Oznaka putovanja: MP012