+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Oslo - Dugački vikend u Norveškoj

Grad u kojem su majice jeftinije od čaše vode, Oslo krase velike i široke ulice, puno trgova u zelenilu, velike i male fontane, parkovi, jezera i slapovi, a usred toga i ‘kućica od čokolade’, poput one iz priče o Ivici i Marici, gdje svaki dan možete doći na kolače

4 dana / 3 noćenja  —  Zrakoplovom iz Zagreba

Datumi putovanja:
29.06.-02.07.2017.
03.08.-06.08.2017.
21.09.-24.09.2017.

VRIJEDNOST VIŠE! Hotel centralno lociran!

oslo

Oslo  - Opera

Program putovanja

1. dan: ZAGREB - OSLO

Sastanak putnika 90 minuta prije leta u Zračnoj luci Zagreb. Prijava na let Croatia Airlines za Oslo u 15:30 sati. Po slijetanju u 18:00 sati, transfer do hotela. Grad je prepun električnih automobila, modernih barova, trgovina za koje niste sigurni jesu li caffe barovi ili sasvim obične trgovine. Smještaj u hotel. Odlazak u centar grada. Oslo će vas naprosto očarati jer ga krase velike i široke ulice, puno trgova u zelenilu, velikih i malih fontana, parkova, čak i jezera i slapova na kojima vam je dozvoljeno hraniti patke i ostale vrste ptica. Usred takvog jednog velikog parka se nalazi i kućica «od čokolade» poput onih iz priče o «Ivici i Marici» gdje svaki dan možete doći na kolače. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

2. dan: OSLO

Doručak. Razgled grada sa pratiteljem putovanja. Arhitektonski je Oslo izuzetno raznolik grad, no sve je savršeno posloženo. Drvene neoklasicističke zgrade, megalomanska gradska vijećnica od crvene opeke koja izgleda kao dvije kule iz serijala Gospodar prstenova, pa zgrada Opere inspirirana santom leda ili elitna četvrt na vodi Tjuvholmen, gdje je sve izgrađeno prema najmodernijim arhitektonskim tendencijama – sve je savršeno raspoređeno i uklopljeno. Glavna gradska ulica je Karl Johnas Gate i nju nastanjuje najraznolikija vojska uličnih zabavljača – od žonglera i gutača vatre, ekipe koja crta portrete upitne kvalitete, do Ukrajinca koji na harmonici svira klasiku. Vidjet ćete Nacionalno kazalište, Nacionalnu galeriju, Parlament, Kraljevu palaču. U ulici Aker Brygge, koja je dobila ime po rijeci Aker nalazi se muzej Nobelove nagrade za mir, kao i glavna zgrada gdje se godinama svečano dodjeljuje Nobelova nagrada za mir. Slobodno poslijepodne. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: OSLO + KRSTARENJE

Doručak. Danas vam predlažemo mini krstarenje po fjordu dugačkom 102 km (doplata). Na njegovim obalama, u okolici grada Osla živi 40% norveškog stanovništva. Krstarenje traje dva sata te obuhvaća razgled utvrde grada, Opera house i idiličnog norveškog otoka sa prekrasnim ljetnim kućama raznih boja. Slobodno poslijepodne. Predlažemo da posjetite muzej slikara Edvarda Muncha, i jedan od najljepših parkova kipara Gustava Vigelanda, Vigeland park. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: OSLO - ZAGREB

Doručak.  Slobodno prijepodne ili predlažemo izlet u gradić  Lillehammer poznatom po Zimskim olimpijskim igrama održanim 1994.godine. Gradić je prepun turista koji vole prirodu i Jezero Mjosa, razne sportove i ležeran život. Povratak u Oslo. Transfer do zračne luke. Prijava za let Croatia Airlines u 18.50. sati.  Polazak za Zagreb. Dolazak u 21:35 sati.

Cjenik

Cijena aranžmana po osobi  3.590 kn

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Oslo –Zagreb,
 • transfer zračna luka – hotel – zračna luka,
 • tri noćenja s doručkom u hotelu  3*/4* u Oslu u dvokrevetnim sobama,
 • razgledavanja prema programu,
 • pratitelja tijekom putovanja,
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

 

Cijena ne uključuje:

 • obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 1.090 kn,
 • doplata za jednokrevetnu sobu 850 kn,
 • mini krstarenje (trajanje krstarenja 2h, min 20 osoba), po osobi 50 eur,
 • izlet u Lillehammer (trajanje izleta 6h, min 20 osoba), po osobi 40 eur,
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.),
 • putno osiguranje.

 

Popusti i doplate:

 • dijete 5-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 20 % popusta,
 • odrasla osoba na pomoćnom ležaju bez popusta,
 • mogućnost doplate za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule, po osobi 380 kn + zrakoplovne pristojbe (raspoloživost i potvrda letova na upit, te individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s pratiteljem putovanja u Zagrebu).

Oslo

Korisne informacije

OSLO

Norveška se smjestila na sjeveru Europe, na Skandinavskom poluotoku. Brojem stanovnika Norveška je slična Hrvatskoj, no površinom je višestruko veća. Samim time, Norveška je jedna od najrjeđe naseljenih zemalja na svijetu, što je zasigurno jedan od razloga očuvanja prirodnih ljepota ove zemlje sve do današnjih dana. Jedna od brojnih posebnosti te zemlje su fjordovi – dugački morski rukavci s tri strane okruženi strmim kopnom. Za nastanak nekih od najveličanstvenijih fjordova na svijetu zaslužan je upravo položaj ove zemlje odnosno neposredna blizina Atlantskog oceana i nekoliko okolnih mora. Također, oni su „krivci” i za razvedenost norveške obale. Postoje priče da su upravo norveški fjordovi služili vikinškim napadačima kao skrovište prilikom vrebanja plijena – bogatih trgovačkih brodova.

S obzirom na zemljopisni položaj, Norveška je zemlja u kojoj se pojavljuju tri zanimljiva fenomena: polarna noć, polarni dan i polarna svjetlost (Aurora borealis) koji su karakteristični za područja iznad sjeverne polarnice, tzv. Arktički krug. Polarni dan odnosi se na razdoblje u kasno proljetnim i ljetnim mjesecima, točnije od 21. svibnja do 21. srpnja, kada sunce ne zalazi, dok suprotno, polarna noć označava razdoblje od 21. studenog do 21. siječnja kada se sunce nikada ne podiže iznad obzora. Polarna svjetlost vidljiva je zimi u određenim mjestima na sjeveru Norveške i predstavlja nevjerojatan, nezaboravan i pomalo nestvaran doživljaj.

Glavni i najveći grad Oslo smjestio se na jugu zemlje na rubu istoimenog fjorda. Norvežani su bogata nacija, stoga ne iznenađuje činjenica da su cijene i do pet puta više nego u Hrvatskoj. Naravno, životni standard prati cijene, stoga su mnogi iznenađeni kada čuju da kondukter u vlaku u Norveškoj ima sličnu, ako ne i veću plaću od doktora medicine u Hrvatskoj. Visoke cijene ne odnose se u tolikoj mjeri na cijene odjeće i obuće, stoga je pomalo paradoksalna činjenica da se u vrijeme sezonskih sniženja u Oslu može jeftinije kupiti majica nego boca obične vode.

 

Napomene

Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlinesa objavljenom u siječnju 2017. godine i podložna su promjeni.

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

Prijevoz prtljage (1 komad ručne prtljage, max 8kg, te 1 komad predane prtljage za check in, max 23kg).

Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda,

Završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja i sl.).

Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,

Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   Državljani RH ne trebaju vizu za ovo putovanje, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

MINIMUM PUTNIKA: 20

Oznaka putovanja: MP017