+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

PARIZ

Salzburg - Reims - Pariz - Versailles - Disneyland – Strasbourg - München

Šestodnevno putovanje u Pariz, uz posjet veličanstvenim muzejima i slavim buticima te razgledanje najvećih znamenitosti “grada zasljepljujućih svjetala”, ali i Versaillesa

6 dana / 5 noćenja  —  Autobusom iz Zagreba!

Datumi putovanja:
02.04. - 07.04.2018.
29.05. - 03.06.2018.
17.06. - 22.06.2018.
14.08. - 19.08.2018.
03.10. - 08.10.2018.

VRIJEDNOST VIŠE! Kvalitetan program, bez noćnih vožnji! Odlasci u Disneyland i dvorce Loire vlastitim autobusom!

Pariz

 

Program putovanja

1. dan:  ZAGREB - SALZBURG - PFORZHEIM / OKOLICA

Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 5:30 sati. Putovanje kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Salzburg i šetnja povijesnom gradskom jezgrom: katedrala - ulice Juden i Getreide - Mozartplatz - barokne fontane - Residenz - Mozartova rodna kuća - Festivalska dvorana. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja kroz Njemačku uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u hotel u okolici Pforzheima na području Schwarzwalda u blizini njemačko - francuske granice. Noćenje.

2. dan:  PFORZHEIM / OKOLICA - REIMS - PARIZ

Doručak. Odjava iz hotela. Putovanje kroz pokrajine Alsace, Lorraine i Champagne uz kraća zaustavljanja putem. Zaustavljanje u Reimsu u regiji Champagne, gradu gdje su krunjeni francuski kraljevi. Posjet slavnoj katedrali Notre Dame. Kraće slobodno vrijeme za čašu šampanjca na glavnom gradskom trgu ili za osobne programe. Dolazak u Pariz. Razgled grada autobusom: Opera - trg Concorde - Champs-Elysées - Slavoluk pobjede – Trocadero - Eiffelov toranj - Les Invalides - Latinska četvrt - Sorbona - Panteon - Luksemburški park. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan:  PARIZ

Doručak. Nastavak razgledavanja Pariza: odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom na Montmartre, sjevernu i najvišu parišku četvrt, na glasu kao i najživopisniju; slavna je postala u drugoj polovici 19. stoljeća kad su tu dolazili mnogi slavni umjetnici, Toulouse Lautrec, Apollinaire, Van Gogh, Degas, itd. Obilazak bazilike Sacré-Coeur - crkva sv. Petra - Place Tertre, trg slikara, omiljena pariška adresa boema i umjetnika. Odlazak do muzeja Louvre (doplata na licu mjesta) i vrijeme za individualni posjet jednom od najvećih svjetskih muzeja. Na kraju razgleda moguća fakultativna vožnja brodom po Seini uz brojne veličanstvene spomenike i mostove te individualni odlazak do Eiffelovog tornja (moguć uspon na 2. ili 3. kat tornja). Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan:  PARIZ

DATUMI 2.4. i 17.6.: IZLET U DISNEYLAND
Doručak. Odlazak u zabavni park Disneyland našim autobusom. Posjet zabavnom parku s brojnim vožnjama, trgovinama, dvorcem, brodovima, jezerima i atraktivnom vegetacijom poseban je doživljaj! Cjelodnevno uživanje u vožnjama, predstavama, paradama, trgovinama i drugim atrakcijama Disneylanda. U blizini Disneylanda veliki je trgovački centar Val d’Europe s odličnom trgovačkom i ugostiteljskom ponudom i velikim akvarijem Sea Life. Povratak u hotel. Noćenje.

Za putnike koji ostaju u Pariz slobodan dan za samostalno istraživanje prijestolnice, posjete brojnim odličnim muzejima, kupovinu, itd.

DATUMI 29.5., 14.8. i 3.10.: IZLET DVORCI LOIRE
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u dvorce Loire i s obilascima prekrasnih dvoraca: Chambord, Chenonceau i Amboise (doplata za ulaznice prilikom prijave aranžmana).

5. dan:  PARIZ - VERSAILLES - STRASBOURG/PFORZHEIM

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja do dvorca Versailles, rezidencije francuskih kraljeva. Luj XIII. dao je tu izgraditi mali lovački dvorac, da bi za vrijeme Luja XIV. uslijedila nadogradnja do današnjeg raskošnog zdanja. Za vrijeme Luja XIV., „Kralja Sunca“ kako je prozvan, Versailles je bio mjesto gdje je svatko htio biti, a naročito ako je imao ikakav utjecaj u zemlji. Raskošne odaje, dvorane, opera, veliki park koji je na glasu kao najljepši primjer francuske vrtne arhitekture – Versailles ostavlja bez daha. Doplata za ulaznice kod voditelja putovanja i individualni posjet dvorcu. Vožnja do Strasbourga, glavnog grada regije Alsace, uz kraća zaustavljanja putem. Razgled grada: katedrala - Gutenbergov trg - mostovi na rijeci Ill - četvrt Mala Francuska. Smještaj u hotel u Strasbourgu (na datumu u svibnju i listopadu noćenje je u njemačkom Pforzheimu, u blizini francuske granice). Noćenje.

6. dan:  STRASBOURG - MÜNCHEN - ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Putovanje preko juga Njemačke vodi nas preko prijestolnice pokrajine Bavarske, Münchena, gdje ćemo se zaustaviti i prošetati gradskim središtem. München je nažalost nama najbliži kroz epitet grada punog radnika iz prostora bivše zemlje, ali München je mnogo više od toga, ponajprije zeleni grad, grad umjetnika i kazališta, predivnih galerija i sjajnih pivnica. U podnevnim satima odlazak iz Münchena i putovanje kroz Njemačku, Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Cjenik

CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

Polasci 2.4. i 17.6.: FM 2.590 kn /2.690 kn

Polasci 29.5., 14.8. i 3.10.: FM 2.790 kn /2.890 kn

FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

Doplata za jednokrevetnu sobu:

Polasci 2.4. i 17.6.: 1.490 kn

Polasci 29.5., 14.8. i 3.10.: 1.590 kn

Popust za djecu od 2 do 12 god na pomoćnom krevetu: 5%

Paket ulaznica Dvorci Loire (uključeni audio vodiči): 440 kn

Pomoćni krevet za odraslu osobu na ovom programu nije moguć!

 

CIJENA PAKET ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz autobusom, uslugu voditelja putovanja, smještaj u hotelu 3* u Njemačkoj u okolici Pforzheima na osnovi 1 noćenja s kontinentalnim doručkom, smještaj u hotelu 3* u Parizu na osnovi tri noćenja s buffet doručkom i smještaj u hotelu 3* u Strasbourgu na osnovi jednog noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama, sve razglede i izlete prema programu, te troškove organizacije i prodaje

 

CIJENA PAKET ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike, muzeje i znamenitosti koje nisu navedene kao uključene, putno osiguranje, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi

 

CIJENE FAKULTATIVNIH SADRŽAJA I ULAZNICA:

(prema stanju iz prosinca 2017. godine - mogu biti podložne promjeni): muzej Louvre 15 €, muzej Orsay 12 €, vožnja Seinom 15 €, cabaret predstava od cca. 100 € naviše (ovisno o cabaretu), dvorac Versailles 18 €, Eiffelov toranj 16-25/ovisi o katu) €, Disneyland 63 €/djeca do 11 g. 56 €. Mladi do 18 god. uz predočenje putovnice ne plaćaju ulaz u dvorac Versailles te u muzeje Louvre i Orsay.

Pariz

Info

Francuska Republika

Država u zapadnoj Europi, s nekoliko prekomorskih teritorija i otoka. Kontinentalna Francuska (France métropolitaine) graniči s Belgijom, Luksemburgom, Njemačkom, Švicarskom, Italijom, Monakom, Andorom i Španjolskom. Prekomorski posjedi uključuju Francusku Gvajanu u Južnoj Americi, te otoke poput Martinika, Réuniona i Nove Kaledonije u Atlantskom, Indijskom i Tihom oceanu. Francuska je jedna od zemalja osnivačica Europske Unije i njena teritorijem najveća članica. Također je zemlja osnivačica Ujedinjenih naroda i jedna od pet stalnih članicaVijeća sigurnosti; pored toga je i članica grupa G8 i G-20, NATO-a, OECD-a, Frankofonije i niza drugih međunarodnih organizacija. Glavni ideali Francuske izraženi su u Deklaraciji o pravima čovjeka i građanina. Ustavom je definirana kao nedjeljiva, sekularna, demokratska i socijalna država. Jedna je od najrazvijenijih, najbogatijih i najprepoznatljivijih država svijeta, a s 82 milijuna turista godišnje i najposjećenija.

Napomene

Sve ulaznice za atrakcije, muzeje, vožnje i slično, možete nabaviti kod našeg pratitelja, osim ulaznice za Eiffelov toranj.

Francuski hoteli najčešće imaju sobe manjih dimenzija, a pomoćni ležaj je moguć za dijete/osobu do 160 cm visine.

Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda Pariza kao i dan posjeta dvorcu Versailles - ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr.

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Minimalan broj putnika: 40

Oznaka putovanja: MP011