+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

PARIZ

Šestodnevno putovanje u Pariz, uz posjet veličanstvenim muzejima i slavim buticima te razgledanje najvećih znamenitosti “grada zasljepljujuće svjetlosti”, ali i Versaillesa

6 dana / 5 noćenja  —  Autobusom iz Zagreba!

Datumi putovanja:
06.03.-11.03.2018.  - GARANTIRANI POLAZAK!
28.03.-02.04.2018.
03.04.-08.04.2018. - GARANTIRANI POLAZAK!
26.04.-01.05.2018.
29.05.-03.06.2018.
20.06.-25.06.2018.
10.08.-15.08.2018.  - GARANTIRANI POLAZAK!
03.10.-08.10.2018.
27.10.-01.11.2018.

barcelona

 

Program putovanja

1. dan:  ZAGREB - MÜNCHEN - PFORZHEIM

Polazak iz Zagreba u 05:00 sati s Autobusnog kolodvora, peroni 502-505. Slijedi vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u München. Razgled gradskog središta bavarske metropole: glavni trg Marienplatz – gradska vijećnica – katedrala Frauenkirche – tržnica Viktualienmarkt – trgovačka ulica Kaufringerstrasse. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za kupovinu, šetnju i osobne programe. Nastavak puta kroz Njemačku. Smještaj u hotel u blizini njemačko-francuske granice u okolici Pforzheima. Noćenje.

2. dan:  PFORZHEIM - STRASBOURG - REIMS - PARIZ

Doručak. Nastavljamo put  prema Francuskoj. Posjet Strasbourgu, glavnom gradu francuske regije Alzace. Razgled grada pješice: Petite France - Mala Francuska, dio svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a – spomenik Gutenbergu, upravo u Strasbourgu tijekom svog dužeg boravka u gradu, Gutenberg je zajedno s jednim zlatarom i drvodjeljom osmislio za tisak potrebna metalna tiskarska slova – katedrala Notre Dame, koja spada u najljepša gotička djela sjeverne Europe. Slobodno vrijeme u povijesnoj jezgri. Nastavak vožnje prema pokrajinama Lorraine i Champagne. Posjet Reimsu povijesnom gradu Champagne, vidjet ćemo katedralu Notre Dame, najsavršeniju gotičku crkvu na svijetu, poznatu po krunidbi francuskih kraljeva. Vožnja prema Parizu. Po dolasku vožnja slavnom avenijom Champs Elysees, jednom od najpoznatijih i najljepših  ulica na svijetu. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan:  PARIZ

Doručak. Nastavak razgleda Pariza autobusom i pješice: trg Bastille – četvrt Marais – gradska vijećnica -veliki bulevari - trgovi Vendome, Concorde i Madeleine - Opera - Slavoluk pobjede - Hotel des Invalides - Luksemburški park - Latinska četvrt - Sorbonne - Panteon. Posjet  tornju Montparnasse, najvišoj građevinu Pariza. S panoramskog vidikovca na ovoj najvišoj pariškoj građevini pruža se pogled kao na dlanu na cijeli Pariz i okolicu.  (uz doplatu). Jednosatna plovidba brodom po Seini uz  najpoznatije  spomenike i mostove upotpuniti će dojam „grada svjetlosti“ (uz doplatu). Pariz u večernjim satima sjaji posebnom ljepotom. Predlažemo odlazak na čuveni pariški cabaret show (upit i doplata na licu mjesta). Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan:  PARIZ - VERSAILLES

Doručak. Prijepodnevni izlet do Versaillesa, veličanstvenog dvorca Louisa XIV okruženog velikim vrtovima. Vrijeme za individualni posjet prostorijama dvorca ili šetnju parkom, najpoznatijim primjerom francuske geometrijske vrtne arhitekture. Grad Versailles zanimljivi je primjer klasicističkih otmjenih planski izgrađenih palača. Povratak u Pariz i nastavak razgleda grada. Posjet Montmartreu s kojeg se pruža prekrasna panorama na grad. Potpuno bijela crkva Srca Isusovog (Sacre Coeur) do koje se dolazi strmim stepenicama druga je najviša točka u gradu. Tu je i crkva St. Pierre, te trg Place Tertre, gdje slikari svoja djela prodaju izravno sa štafelaja, brojne trgovine i suvenirnice. Odlazak do muzeja Louvre i slobodno vrijeme za individualni posjet jednom od najpoznatijih svjetskih muzeja, kao i obližnjem muzeju Orsay, s remek djelima slikarstva 19. i 20. stoljeća. Slobodno vrijeme za šetnju po Champs Elysees, dodatne posjete muzejima, velikim robnim kućama na bulevaru Hausmann ili uživanje u pariškom ozračju. Navečer predlažemo odlazak na večeru u latinsku četvrt uz mnoštvo restorančića, francuskih specijaliteta i dobre atmosfere. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan:  PARIZ

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak javnim prijevozom s pratiteljem putovanja do otoka Ile de la Cite, srcu Pariza. Posjet slavnoj katedrali Notre Dame, šetnja uz kejeve Seine do Latinske četvrti. Slobodno poslije podne u Parizu za dodatne obilaske muzeja, shopping, osobne programe. Putnici koji to žele mogu uz upute pratitelja otići brzim vlakom RER do Disneylanda i iskoristiti dan za posjet zabavnom parku, jednoj od najvećih turističkih atrakcija Francuske. Odlazak iz Pariza s dogovorenog mjesta u 20 sati. Noćna vožnja prema Njemačkoj.

6. dan:  VOŽNJA KROZ NJEMAČKU - ZAGREB

Povratak vožnjom kroz Njemačku i Austriju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim poslijepodnevnim   satima.

Cjenik

LAST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI za polazak 03.04.: 1.990 kn

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI za polaske  26.04., 29.05. i 03.10.: 2.190 kn

REDOVNA CIJENA  ARANŽMANA PO OSOBI za polaske 06.03., 28.03., 03.04., 26.04., 29.05. i 03.10.: 2.390 kn

 

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI za polazak 20.06.: 2.290 kn

REDOVNA CIJENA  ARANŽMANA PO OSOBI za polazak 20.06.: 2.490 kn

 

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI za polaske 10.08. i 27.10.: 1.990 kn

REDOVNA CIJENA  ARANŽMANA PO OSOBI za polaske 10.08. i 27.10.: 2.190 kn

 

 First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: 7 dana prije putovanja              Minimalan broj putnika: 40

 

 Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz autobusom prema programu putovanja
 • smještaj u Njemačkoj u Pforzheimu  ili okolici u hotelu 3* na osnovi 1 noćenja s buffet doručkom
 • smještaj u hotelu 3* u Parizu na osnovu 3 noćenja s doručkom
 • turističkog pratitelja tijekom putovanja
 • razgledavanja i izlete  prema programu putovanja
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

 

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu na polascima 06.03., 28.03., 03.04., 26.04.,29.05., 20.06 i 03.10.: 1.190 kn
 • Doplata za jednokrevetnu sobu na polascima 10.08. i 27.10.: 1.090 kn
 • Ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike ( informativne cijene, mogu biti podložne promjeni)
 • Ulaznicu za dvorac Versailles 18 €, besplatno za mlade iz EU do 26 godina
 • Javni prijevoz, npr. karnet za metro 10 karata 14,70 €
 • Vožnju brodom po Seini, po osobi 14 €
 • Eiffelov toranj 3.kat, po osobi 17 €
 • Ulaznica za toranj Montparnasse 15 €
 • Ulaznica za Louvre, po osobi 15 €, besplatno za mlade iz EU do 25 godina
 • Ulaznica za muzej Orsay , po osobi 12 €, besplatno za mlade iz EU do 25 godina
 • Ulaznica za cabaret Moulin Rouge ili Crazy Horse, po osobi: cca 120 € (rezervacija i cijena na upit)
 • Karta za brzi vlak RER + metro do Disneylanda : oko 16 € po osobi
 • Informativna cijena ulaznica za Disneyland (1 park) za odrasle 79 €, (1 park) za djecu od 3 do 11 god 71 €
 • Putno osiguranje

 

Popusti:
Djeca do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe: 20% popusta. Rezervacija dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem moguća je za dijete do 12 godina (soba s 3 ležaja sastoji se od jednog ležaja + dva kreveta na kat). Iznimno na polasku 28.03. moguća je rezervacija dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem i za odraslu osobu. (ležaji u istoj razini).

 

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

- sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi - 100 kn

- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi - 100 kn

- sjedala iza drugih vrata doplata po osobi - 100 kn

 

Napomena:

Redoslijed razgleda može biti promijenjen zbog radnog vremena muzeja i praznika, kao i prometne situacije u Parizu.

Pariz

Info

Francuska Republika

Država u zapadnoj Europi, s nekoliko prekomorskih teritorija i otoka. Kontinentalna Francuska (France métropolitaine) graniči s Belgijom, Luksemburgom, Njemačkom, Švicarskom, Italijom, Monakom, Andorom i Španjolskom. Prekomorski posjedi uključuju Francusku Gvajanu u Južnoj Americi, te otoke poput Martinika, Réuniona i Nove Kaledonije u Atlantskom, Indijskom i Tihom oceanu. Francuska je jedna od zemalja osnivačica Europske Unije i njena teritorijem najveća članica. Također je zemlja osnivačica Ujedinjenih naroda i jedna od pet stalnih članicaVijeća sigurnosti; pored toga je i članica grupa G8 i G-20, NATO-a, OECD-a, Frankofonije i niza drugih međunarodnih organizacija. Glavni ideali Francuske izraženi su u Deklaraciji o pravima čovjeka i građanina. Ustavom je definirana kao nedjeljiva, sekularna, demokratska i socijalna država. Jedna je od najrazvijenijih, najbogatijih i najprepoznatljivijih država svijeta, a s 82 milijuna turista godišnje i najposjećenija.

Napomene

Napomena: Redoslijed razgleda može biti promijenjen zbog radnog vremena muzeja i praznika, kao i prometne situacije u Parizu.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: Za državljane RH viza za Francusku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr.

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Minimalan broj putnika: 40

Oznaka putovanja: MP016