+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

PARIZ I VELIKA FRANCUSKA TURA

Normandija - Bretanja - Dvorci Loire - Lyon - Francuske Alpe

Raskošno devetodnevno putovanje u kojem se putnicima nudi uvid u ljepote Pariza i Francuske, ali i posjet nekima od znamenitosti Švicarske i Italije  

9 dana / 8 noćenja  —  Autobusom iz Zagreba

Datum putovanja: 26.05.-03.06.2018.

pariz

 

>> Ovo će Vam putovanje uz Pariz približiti i one regije Francuske koje se rijetko pojavljuju u programima organiziranih putovanja u Hrvatskoj. Putovanje je zanimljivo i onim putnicima koji su već bili u Parizu, ali žele vidjeti i ostale regije Francuske. Ako je ovo Vaše prvo putovanje u Francusku, moći ćete dobiti jedan dobar i zanimljivi pregled kulture, umjetnosti, povijesti i prirodnih ljepota jedne od najvećih europskih zemalja. Putovanje uključuje najzanimljivije regije Francuske osim područja Azurne obale i Provanse, za koja preporučujemo odvojena putovanja.

Program putovanja

1. dan ZAGREB - STRASBOURG

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, turistički peroni 502-506 u 05:00 sati. Vožnja kroz Austriju i Njemačku uz povremeno zaustavljanje putem. Prijelaskom rijeke Rajne ulazimo u Francusku. Posjet Strasbourgu, glavnom gradu regije Alzace: prošetati ćemo do slavne katedrale-jedne od klasičnih katedrala Francuske, vidjeti spomenik Guthenbergu, izumitelju štamparskog stroja, prošetati četvrti Mala Francuska s kućama s drvenim gredama, vidjeti mostove na rijeci Ill. Smještaj u hotel.Noćenje.

2. dan  STRASBOURG - REIMS - PARIZ

Doručak. Vožnja kroz  pokrajine Lorraine i Champagne do Reimsa, nekad važnog rimskog grada i mjesta gdje je franački kralj Clovis primio kršćanstvo. Posjet katedrali Notre Dame, gotičkoj katedrali 13.stoljeća, jednoj od najvažnijih crkvi Francuske. Uz nju je Palača Tau iz 17.stoljeća u kojoj su bili banketi nakon krunidbi francuskih kraljeva, a danas je muzej koji čuva vrijedne relikvije uključujući ampulu sa svetim uljem kojim su pomazani kraljevi. Bazilika St. Remi druga je važna crkva s grobom sv. Remigiusa, biskupa Reimsa. Nastavljamo put prema regiji Ile de France i Parizu. Po dolasku panoramski razgled grada autobusom: Champs Elysees - Slavoluk pobjede - trg Concorde - crkva Madeleine - vrtovi Tuleries - Notre Dame - Latinska četvrt - Sorbona - Patheon - Luxemburški park - Invalidi - trg Bastille. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan PARIZ

Doručak. Nastavak razgleda Pariza. Posjetiti ćemo četvrt umjetnika na brežuljku Montmartre, veliku baziliku Sacre Coeur, trg Place Tertre gdje možete naručiti izradu svog portreta ili kupiti tipične pariške suvenire. Nastavljamo razgled autobusom vožnjom po velikim bulevarima do slavnih pariških trgova: trga  Opere i trga Vendome. Dolazimo do muzeja Louvre, nakon razgleda trga sa staklenom piramidom i slavoluka Carousel vrijeme za samostalni razgled muzeja. Vožnju nastavljamo uz obalu Seine. Odlazimo na  fakultativnu jednosatnu vožnja brodom uz najvažnije spomenike Pariza koja upotpunjuje doživljaj razgleda grada. Nakon vožnje brodom odlazimo na plato ispod Eiffelovog tornja uz vrijeme za fotografiranje i kupnju suvenira. Razgled nastavljamo odlaskom do vidikovca  kod palače Chaillot s nezaboravnim pogledom na toranj, mostove Seine i panoramu Pariza. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan  PARIZ - VERSAILLES - ROUEN - LISIEUX - CAEN

Doručak. Odlazak do Versaillesa, veličanstvenog dvorca Louisa XIV okruženog velikim vrtovima. Vrijeme za samostalni posjet prostorijama dvorca ili vrtovima. Put nastavljamo vožnjom prema Normandiji. Posjet Rouenu, glavnom gradu donje Normandije. Razgled povijesne jezgre: katedrala Notre Dame - trg na kojem je Djevica Orleanska spaljena na lomači - Ulica Gros Horloge - uske ulice starog grada s preko 800 kuća s drvenim gredama. Posjetiti ćemo i Lisieux, svetište Normandije s velikom bazilikom posvećenoj svetoj Tereziji od malog Isusa. Put se nastavlja do Caena gdje ćemo se zaustaviti ispred dvorca Williama Osvajača. Smještaj u hotel u Caenu ili okolici. Noćenje.

5. dan CAEN - PLAŽE ISKRCAVANJA - MONT ST.MICHEL - BRETONSKA OBALA

Doručak. Turu po Normandiji nastavljamo posjetom plažama iskrcavanja. Posjet mjestu Arromanches gdje je podignuta prva umjetna luka Mulberry i gdje ćete moći kupiti suvenire koji podsjećaju na tu godišnjicu. U svim obalnim mjestima su vojni muzeji i spomenici koji podsjećaju na ta ratna događanja, a tu su i poznate plaže Omaha i Utah Beach vezane za ratne operacije. Povijesni gradić Bayeux u blizini plaža poznat je po muzeju tapiserije koja pokazuje osvajanje Engleske pod Williamom Osvajačem. Vožnja do jednog od najposjećenijih mjesta Francuske, “čuda zapadnog svijeta“ otoka Mont St.Michel. Vizijom biskupa Auberta kojem se u snu ukazao sv. Mihovil, započela je izgradnja jedinstvenog samostanskog kompleksa kojeg su već u 13.stoljeću zvali „čudo“. Na vrhu stijene  u prostorijama reflektorija imamo dojam da cijela građevina lebdi i stremi u nebo i da je podignuta božanskim nadahnućem, a pogled s terase-vidikovca otkriva da je otok okružen vodom za vrijeme plime, a pijeskom za vrijeme oseke. Ovo je mjesto koje ostavlja dubok utisak na svakog posjetioca! (Autobusom nije moguće doći do otoka, već isključivo ili pješice šetnjom po nasipu ili shuttle autobusom). Smještaj u hotel u okolici bretonske smaragdne obale. Noćenje.

6. dan BRETONSKA OBALA - ST.MALO - DINAN - TOURS - DOLINA LOIRE

Doručak. Posjet nekad gusarskom središtu gradu St. Malo. Grad je okružen povijesnim zidinama, a na obali je zanimljivo promatrati veliku razliku između plime i oseke. Šetnja povijesnom jezgrom koja ima „mornarski“ ugođaj i gdje imate utisak kao da ste se prenijeli vremenski u doba slavnih gusara koji su često osvajali prekomorske teritorije za francuskog kralja. Prijeći ćemo ušće rijeke Rance i posjetiti jedan od najljepših povijesnih gradova Bretanje Dinan. Uske uličice s kućama s drvenim gredama, romanička bazilika sv. Spasitelja, mali trgovi s ugodnim malim restoranima gdje možete isprobati prave bretonske palačinke čine poseban ugođaj ovog „grada umjetnosti Bretanje“. Odlazimo iz Bretanje i put nastavljamo prema dolini Loire. Grad Tours središte je ovog područja uz rijeku Loire. Posjet starom dijelu grada gdje ćemo vidjeti baziliku sagrađenu iznad groba sv.Martina i predahnuti na živopisnom trgu Place Plumereau s kućama iz 15.stoljeća i ugodnim restoranima. Loire je najduža francuska rijeka, a na njezinim je obalama francusko plemstvo izgradilo brojne dvorce i ladanjska imanja. Smještaj u hotel u dolini Loire. Noćenje.

7. dan DOLINA LOIRE - DVORAC CHENONCEAU - BOURGES - LYON

Doručak. Posjet najljepšem dvorcu Loire-dvorac Chenonceau dale su graditi žene. Dvorac je na pritoci Loire rijeci Cher i vezan je za romatičnu priču o ljubavi francuskog kralja Henrija II i Diane od Poitiersa. Prošetati ćemo vrtovima Diane i Catarine Medici i vidjeti unutarnje prostorije dvorca. Put nastavljamo prema Bourgesu gdje ćemo posjetiti najveću crkvu Francuske katedralu St. Etienne. U 12.stoljeću počela je gradnja ogromne gotičke katedrale bogate raznobojnim prozorima s vitražima, nekima od najljepših u Francuskoj. Prošetati ćemo prekrasnim vrtom uz katedralu. Put nastavljamo  kroz područje Auvergne.Tu je nekad bilo središte jake vulkanske aktivnosti, a krajolik je zadržao oblike vulkanskih stožaca. Vožnje prema Lyonu, drugom najvećem gradu Francuske. Smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan LYON - ANNECY - FRANCUSKE ALPE - ŠVICARSKA - DOLINA AOSTE

Doručak. Razgled Lyona autobusom i pješice: poluotok između rijeka Saone i Rhone - trg Bellecour - četvrt Les Cordeliers - trg Place des Terreux - Gradska vijećnica. Šetnja starom povijesnom jezgrom i posjet crkvi sv.Ivana iz 12. stoljeća s poznatim astronomskim satom. Za stari Lyon koji je pod zaštitom Unesca karakteristični su brojni renesansi prolazi među kućama zvani „traboules“. Na kraju razgleda odlazak javnim prijevozom-uspinjačom na brežuljak Fourviere do panoramskog vidikovca i velike bogato ukrašene bazilike. Slobodno vrijeme u gradskom središtu. Pješačka zona u središtu nudi bogati izbor trgovina i ugostiteljsku ponudu. Poslije podne krećemo na kratku vožnju prema francuskim Alpama. Posjetiti ćemo jedan od najljepših alpskih gradova Francuske - Annecy je idilično i slikovito smješten uz obalu jezera, a tlocrt starog grada uz kanale, jezero, palaču na otoku, uske povijesne uličice čini grad omiljenim alpskim ljetovalištem. Odlazimo do obale Ženevskog jezera. Ulazimo u Švicarsku i vozimo se uz predivne krajolike švicarskih Alpi uz zaustavljanje na najljepšim točkama do Martignyja i dalje do planinskog prijevoja i tunela St.Bernard. Smještaj u hotel u dolini Aoste. Noćenje.

9. dan DOLINA AOSTE - LAGO DI GARDA - RIJEKA/ZAGREB

Doručak. Naš povratak započinje vožnjom u smjeru Torina i Milana. Za predah od vožnje posjetiti ćemo slikovito mjesto Sirmione na jezeru Lago di Garda i prošetati do utvrde Scaligherija, te prošetati starom gradskom jezgrom uz nezaobilazni posjet nekoj od odličnih slastičarnica. Nastavak puta kroz Italiju uz zaustavljanje putem. Dolazak u Rijeku/Karlovac/Zagreb u kasnim satima.

Cjenik

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: FIRST MINUTE CIJENA 4.890 kn

REDOVNA CIJENA  ARANŽMANA: 5.190 kn

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Cijena uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
 • smještaj na osnovi ukupno 8 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelima 3*:
 • 1 noćenje s doručkom u Strasbourgu/okolici
 • 2 noćenja s doručkom u Parizu
 • 1 noćenje s doručkom u Normandiji
 • 1 noćenje s doručkom u Bretanji u okolici St.Maloa
 • 1 noćenje s doručkom u dolini Loire
 • 1 noćenje s doručkom u Lyonu
 • 1 noćenje s doručkom u Italiji u dolini Aoste
 • razgledavanja prema programu
 • stručnog pratitelja tijekom putovanja s višegodišnjim iskustvom vođenja tura u Francuskoj
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

 

 Cijena ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu: 490 kn
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • informativne cijene ulaznica (mogu biti podložne promjeni):
 • vožnju brodom po Seini u Parizu: 14 EUR (uplata na licu mjesta)
 • ulaznicu za samostan Mont St.Michel: 10 EUR (plaćanje na licu mjesta), besplatno za mlade do 26 godina državljane EU
 • ulaznicu za dvorac Chenonceau: 13 EUR (plaćanje na licu mjesta)
 • ulaznicu za dvorac Versailles: 18 EUR (plaćanje na licu mjesta), besplatno za mlade do 26 godina državljane EU
 • ulaz u francuske crkve je besplatan za sve. Plaća se posjet riznici, crkvenom muzeju ili uspon na crkveni toranj, ali ne i sam ulaz i posjet crkvi!
 • informativne cijene ulaznica u Parizu: muzej Orsay 12 EUR,muzej Louvre 15 EUR, Eiffelov toranj 3.kat 17 EUR. Mladi do 25 godina državljani EU imaju besplatan ulaz za Orsay i Louvre
 • putno osiguranje

NAPOMENA: polazak putovanja  moguć samo iz Zagreba, iskrcaj u povratku moguć na Vratima Jadrana, u Karlovcu i Zagrebu !

Popusti:
Djeca do 12 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 10%  popusta. Putovanje ne preporučujemo jako maloj djeci. Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s  pomoćnim ležajem po redovnoj cijeni.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
- sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi - 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi - 100 kn
- sjedala iza drugih vrata doplata po osobi - 100 kn

 

 

Pariz

Napomene

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: Za  državljane RH viza za Francusku i Švicarsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje.

Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr.

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Najmanji broj putnika: 40

Oznaka putovanja: MP016