+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Perugia - Europski festival čokolade

Eurochocolate je najveći festival čokolade na Starom kontinentu - tih dana talijanska Perugia je dom najboljim čokoladama iz cijelog svijeta, a nerijetko i sasvim neobičnim te egzotičnim okusima kojima je oplemenjena popularna slastica

3 dana / 2 noćenja — Autobusom iz Zagreba ili Rijeke

Datum putovanja:  19.-21.10.2018.

Vrijednost više! Uključen polupansion i proba maslinovog ulja!

Perugia

Program putovanja

1. dan/  ZAGREB / RIJEKA – FERRARA - CHIANCIANO TERME

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora peroni 502-506 u 5:30 sati. Polazak iz Karlovca u 06:15 sati (okvirno vrijeme)  s benzinske postaje Petrol kod naplatnih kućica uz obaveznu najavu kod rezervacije. Polazak sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 8:00 sati. Vožnja pored Trsta i povijesne pokrajine Veneto do područja Emilia Romagne, raskrsnice hodočasničkih puteva u prošlosti. Prijelaz najveće talijanske rijeke Po i zaustavljanje u slikovitom gradu Ferrari, poznatom po dvorcu obitelji d Este. U ovom je gradu živjela i slavna Lucrezia Borgia. Kraća šetnja do katedrale sv. Juraja i Židovske četvrti. Slobodno vrijeme. Put se nastavlja vožnjom prema Apenininskom gorju i Toskani. Dolazak u Chianciano terme, mjesto u južnoj Toskani poznato po termalnim izvorima. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

2. dan/  Izlet: PERUGIA - EUROPSKI FESTIVAL ČOKOLADE I TRASIMENSKO JEZERO

Doručak. Posjet malom seoskom imanju, proizvođaču maslinovog ulja. Proba bruschette-prepečenog kruha s maslinovim uljem, uz mogućnost kupovine toskanskih domaćih poljoprivrednih proizvoda. Izlet u Umbriju započinje posjetom Perugi, glavnom gradu ove regije i prvom talijanskom gradu koji je uveo pokretne stepenice za kretanje unutar brežuljkaste utvrde i gradskih zidina. Najveći europski festival čokolade Eurochocolate oduševiti će sve ljubitelje čokolade! Prošetati ćemo se do glavne ulice starog grada Corso Vanucci i do trga Piazza IV Novembre s čuvenom Fontanom Maggiore i  katedrale, a imati ćemo i vremena za kupovinu, posjet nacionalnoj galeriji Umbrije u glavnoj ulici s iznimno vrijednom slikarskom zbirkom i brojnim radovima slavnog slikara Perugina ili kavu u jednoj od tradicionalnih kavana. U povijesnoj jezgri  posjetioci mogu uživati u  ogromnoj ponudi čokolada iz cijelog svijeta, prošetati velikim bazarom čokolade, kupiti čokoladni puzzle, kušati luksuzne čokolade neobičnih okusa, popiti neku od odličnih vrućih čokolada i svakako posjetiti kultnu trgovinu Perugina i kupiti slavne čokoladice Bacci=čokoladni poljupci! Za kraj našeg izleta zaustaviti ćemo se uz obalu Trasimenskog jezera u gradiću Passignano, prošetati obalnim šetalištem i razgledati ponudu keramičkih suvenira. Jezero je četvrto najveće jezero Italije i poznato po povijesnoj bici između Hanibala i rimske vojske. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan/  CHIANCIANO TERME - BOLOGNA – RIJEKA / ZAGREB

Doručak. Vožnja prema Bologni. Po dolasku razgled glavnog grada regije Emilia-Romagne i sjedišta najstarijeg sveučilišta na svijetu: šetnja s pratiteljem do trga Piazza Maggiore s bazilikom sv.Petronija i gradskom vijećnicom, do stare zgrade sveučilišta, Neptunovog trga s poznatom fontanom i poznatih dvostrukih tornjeva Due Torri. Vožnja prema Hrvatskoj uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Rijeku/Zagreb u kasnim satima.

Cjenik

Cijena aranžmana po osobi

First Minute cijena:   1.090 kn

Redovna cijena:          1.190 kn

FM cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Popusti: Djeca do 2 godine u pratnji dvije odrasle osobe putuju besplatno; djeca do 12 godina starosti u pratnji dvije odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem - 20% popusta; treća odrasla osoba u dvokrevetnoj osobi s pomoćnim ležajem - 10% popusta.

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • smještaj u hotelu 3* u Chianciano Terme u dvokrevetnim sobama na osnovi 2 noćenja s polupansionom (doručak i večera)
 • probu bruschette i maslinovog ulja
 • razgledavanja  i izlete prema programu
 • pratitelja tijekom putovanja
 • jamčevno osiguranje
 • troškove organizacije i prodaje aranžmana

 

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • doplata za jednokrevetnu sobu – 170 kn
 • boravišnu pristojbu koja se plaća na recepciji hotela cca 1,50 EUR po osobi i danu (točna obavijest u završnom pismu)
 • javni prijevoz od/do autobusnog parkinga u Perugi: mini metro cca 1,50 EUR po smjeru i osobi
 • putno osiguranje

 

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
- sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn
- sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 100 kn

Perugia

Napomene

Za  državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr.

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Minimalan broj putnika: 40

Oznaka putovanja: MP016