+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Portugal - Novogodišnje putovanje

Porto-Coimbra-Fatima-Batalha-Sintra-Cabo da Roca-Cascais-Estoril-Lisabon

Petodnevni izlet u najljepše gradove i pokrajine Portugala, samostanima i palačama, uz kušanje odličnih vina i s nezaboravnom dočekom Nove godine

5 dana / 4 noćenja  —  Zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 29.12.2018.-02.01.2019.

Portugal

 

Program putovanja

1 dan, 29.12.2018.                           ZAGREB-PORTO

Sastanak u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije leta. Let posebnim zrakoplovom za Porto u 08.00h. Po dolasku u Porto, oko 10.15h, odlazak u razgled grada čija je četvrt Ribeira 1996. god. proglašena dijelom UNESCO-ve svjetske baštine: Trg Liberdade s vijećnicom, Casa da Musica, crkva sv. Franje, željeznički kolodvor Sao Bento, Katedrala, Trg Ribeira uz obalu rijeke Douro sa zgradom Burze te pogledom na most Dom Luis,… Mogućnost posjete jednom od mnogobrojnih vinskih podruma u četvrti Villa Nova de Gaia te kušanje poznatog vina Porta. Transfer do hotela. Smještaj u sobe. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2 dan, 30.12.2018.                          PORTO-COIMBRA-FATIMA-BATALHA-LISABON

Doručak. Odlazak iz hotela te vožnja do Coimbre, starog grada s jednim od prvih sveučilšta u Europi, osnovanom 1290.g. Razgled „Grada studenata“: samostan Santa Cruz, romanička katedrala, sveučilište… Nastavak vožnje do Fatime, koja je uz Lourdes, najpoznatije marijansko svetište u Europi. Na tom se mjestu Djevica Marija ukazala djeci 1917. god. Po dolasku, kratak obilazak svetišta: bazilika, šetalište s Kapelom ukazanja,… Slijedi put prema Batalhi te posjet osebujnom, nikad dovršenom gotičkom samostanu i crkvi Santa Maria da Vitoria, koji je dio UNESCO-ve svjetske baštine. Nastavak puta prema Lisabonu s dolaskom u predvečerje. Smještaj u hotel. Odlazak u upoznavanje grada s vodičem. Šetnja kroz četvrt Baixa s karakaterističnim ulicama, poznatim dizalom st. Justa (po nacrtima Eiffela) te pogledom na obližnju utvrdu Castelo sao Jorge. Također moguć fakultativni odlazak u restoran na večeru uz Fado glazbu u poznatoj četvrti Bairro Alto. Noćenje.

3 dan, 31.12.2018.                         LISABON

Doručak. Odlazak u razgled grada autobusom u pratnji vodiča: prvo odlazak do poznate Belemske kule, Spomenika Otkrića te obližnje crkve i samostana sv. Jeronima odakle su kretali brodovi na plovidbu morima svijeta i gdje je sahranjen Vasco da Gama, pogled na most 25. Aprila (sličan Golden Gate mostu u San Franciscu) te spomenik Kristu kralju (po uzoru na onog u Rio de Janeiru); zatim povratak u centar grada te panoramski razgled Trg Marques de Pombal, Avenida Liberdade – jedna od najpoznatijih avenija Europe građena po uzoru na Champs-Elysees, Trgovi Restauradores, Rossio i Comercio,.. Slijedi vožnja kroz četvrti Alfama (dio grada koji je ostao sačuvan nakon katastrofalnog potresa 1755.) s razgledom katedrale sagrađene u 12. stoljeću, četvrti Chiado i Bairro Alto s mnoštvom restorana, kafića, umjetničkih trgovina,… Slobodno poslije podne za kupovinu i pripreme za najluđu noć.

SRETNA NOVA GODINA!

4 dan, 01.01.2019.                         LISABON

Kasniji doručak. Slobodan dan za vlastite interese. Predlažemo šetnju starim dijelom grada Bairro Alto ili Baixa, uživanje uz kavicu na nekoj od terasa kafića, vožnju poznatim žutim tramvajem br.28, kupovinu suvenira ili posjet dijelu grada nazvan Park Nacija gdje je 1998. bio održan EXPO, a danas se nalaze tamo Ocenarij, sportska dvorana, kazino, veliki shopping centar, najduži most u Europi Vasco da Gamma i dr. Noćenje.

5 dan, 02.01.2019.                 LISABON-SINTRA/PENA-CABO DA ROCA-CASCAIS-ESTORIL-LISABON-ZAGREB

Doručak. Odlazak autobusom na izlet u okolicu Lisabona koji uključuje vožnju do Sintre, slikovitog gradića pod zaštitom UNESCO-a, s Nacionalnom palačom (nekadašnjom ljetnom kraljevskom rezidencijom) u centru. Slijedi uspon iznad grada do bajkovite palače Pena koju je dao izgraditi Fernando II na temeljima nekadašnjega samostana, uništenog u velikom potresu 1755. godine. Kompleks je mješavina gotike, renesanse, egipatske i maurske arhitekture, a rezultat je čarobno privlačan. Penu često uspoređuju s podjednako bajkovitim bavarskim dvorcem Neuschwansteinom. Slobodno za ulazak i razgled palače (ulaznica nije uključena). Zatim vožnja do najzapadnije točke europskog kontinenta, Cabo da Roce, za koju je rečeno da je „mjesto gdje zemlja završava a more počinje“. Nastavak vožnje do Cascaisa, nekadašnjeg ribarskog sela, pa ljetnikovca europskih kraljevskih obitelji, a danas poznatog mondenog ljetovališta. U povratku prema Lisabonu prolazak kroz Estoril (poznat po nekadašnjim utrkama Formule 1 i kockarnici).  U popodnevnim satima povratak do zračne luke. Let za Zagreb u 18.30h. Dolazak u Zagreb oko 22.40h.

Cjenik

POSEBNA FIRST MINUTE PONUDA: 4.190 kn

Redovna cijena aranžmana po osobi:  4.390 kn

 

Doplata za jednokrevetnu sobu:  990 kn

Doplata za zrakoplovne takse: 890 kn

 

Cijena rađena na bazi minimum 40 putnika i uključuje:

povratnu zrakoplovnu kartu Zagreb-Porto-Lisabon-Zagreb, smještaj u hotelima 3* u 1/2 sobama s doručkom, stručno vodstvo tijekom puta, prijevoz autobusom po programu, jamčevinu i organizaciju.

 

Cijena aranžmana ne uključuje: zrakoplovne takse 890 kn (promjenjivo do puta), boravišnu taksu u Portu 2 eur po danu i u Lisabonu 1 eur po danu, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike koji se posjećuju, večeru u restoranu s Fadom cca 390 kn (plaćanje u agenciji kod rezervacije)

 

Napomene

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvp.hr.

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte.

Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova, te u tim slučajevima agencija ne pruzima odgovornost.

Za vaše bezbrižno putovanje preporučamo Vam uplatu putnog osiguranja.

Oznaka putovanja: MP015

Lisabon