+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

PORTUGALSKA TURA

Sve što ste oduvijek željeli znati o Portugalu i vidjeti u njemu - otkrit će vam portugalska tura po zapadnim gradovima ove prekrasne države

6 dana / 5 noćenja — Posebnim zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 10.8.2018.

lisabon - portugalska tura

Lisabon - Spomenik otkrićima © Plenumchamber / Wikimedia

Program putovanja

1. dan: ZAGREB - LISABON 

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija najkasnije 120 minuta prije leta. Polazak za Lisabon letom OU700 u 7.50 sati s dolaskom u Lisabon u 10.10 sati. Po dolasku u Lisabon odlazak autobusom do četvrti Belem u kojoj se posebno ističu crkva i samostan sv. Jeronima, Belemska kula, i spomenik pomorskim otkrićima. Nakon razgleda kraće slobodno vrijeme za degustaciju poznatog lisabonskog kolača “pasteis de nata”. Odlazak do hotela i smještaj. Nakon kraćeg odmora nastavljamo razgled grada pješice i javnim prijevozom koji započinjemo s četvrti Alfama, najstarijom u gradu. Šetnja uz vidikovac Santa Luzia, odakle se pruža nezaboravan pogled na panoramu Lisabona i njegovih 7 brežuljaka, do dvorca Sao Jorgea i katedrale Sa. Put nas dalje vodi najpoznatijim lisabonskim ulicama i trgovima: Avenida da Liberdade, Praça dos Restauradores, Rossio, Rua Augusta, Praça do Comércio i četvrtima Baixa i Bairro Alto… Povratak do hotela i noćenje.

2. dan: LISABON (fakultativni izlet SINTRA) 

Doručak. Preporučujemo odlazak na poludnevni izlet okolicom Lisabona (doplata). Posjet Sintri, grada pod zaštitom UNESCO-a, s osebujnom palačom. Nastavak putovanja do najzapadnije točke Europe, Cabo da Roce. Na povratku ćemo stati u Cascaisu, nekadašnjem ribarskom selu, pa ljetnikovcu europskih kraljevskih obitelji, a danas poznatom ljetovalištu i kockarnici. Po povratku u Lisabon, u poslijepodnevnim satima, predlažemo odlazak do Parka Nacija, mjesta održavanja EXPO-a 1998. godine, koje je sada pretvoreno u park prepun atrakcija od kojih svakako predlažemo posjet Oceanariju, drugom po veličini na svijetu, s više od 10.000 biljnih i životinjskih vrsta. Navečer predlažemo odlazak na večeru uz Fado program (doplata). Noćenje u hotelu.

3. dan: LISABON - FATIMA - PORTO

Nakon doručka odjava iz hotela i polazak prema Portu, drugom najvećem portugalskom gradu. Na putu ćemo posjetiti Fatimu. Obilazak čuvenog svetišta Gospe Fatimske, posjet Bazilici i Kapeli ukazanja. Nastavak putovanja do Porta. Po dolasku, smještaj u hotel i kraći odmor. Casa da Musica, crkva sv. Franciska, kolodvor Sao Bento, Trg Ribeira, zgrada Burze, most Dom Lui… Slijedi posjet jednom od poznatih vinskih podruma u Villa Nova de Gaii. Večer slobodna za vlastite programe. Noćenje u hotelu.

4. dan: PORTO (fakultativni izlet GUIMARAES - BRAGA) - PORTO

Nakon doručka predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet sjeverom Portugala. Prvo ćemo posjetiti Guimaraes, mjesto odakle je potekla želja Portugalaca za vlastitom državom nakon pobjede u bitci Sao Mamede. Razgled prekrasnog malog gradića čiji je centar dio UNESCO-ve baštine: dvorac, palača Braganza, trg Oliviera, trg Toural, crkva Naše Gospe od Utjehe… Nastavak putovanja do Brage, glavnog grada istoimene regije, sveučilišni centar dubokih kršćanskih korijena. Razgled grada: Se, Nadbiskupska palača, rua do Souto, Arco da Puorta Nova, svetište Bom Jesus do Monte (uspon u vlastitom aranžmanu)… Povratak u Porto u poslijepodnevnim satima. Putnici koji ostaju u Portu sigurno se neće razočarati ovim opojnim gradom na obalama rijeke Douro. Večer slobodna za vlastite programe. Noćenje u hotelu.

5. dan: PORTO - COIMBRA - BATALHA - OBIDOS - LISABON

Doručak. Odjava iz hotela i polazak prema Lisabonu. Na putu prvo ćemo zastati u Coimbri, starom gradu s jednim od prvih sveučilišta u svijetu. Razgled stare prijestolnice Portugala: samostan, katedrala, sveučilište. Putovanje nas dalje vodi do Batalhe. Posjet osebujnom, nikad dovršenom gotičkom samostanu posvećenom velikoj pobjedi Portugalaca nad Španjolskom vojskom i crkvi Santa Maria da Vitoria. Nastavljamo do Obidosa, malog sela okruženog monumentalnim zidinama sa srednjovjekovnom tvrđavom. Po dolasku u Lisabon, u kasnim poslijepodnevnim satima, prijava u hotel. Večer slobodna za vlastite programe. Noćenje u hotelu.

6. dan: LISABON - ZAGREB

Nakon doručka odjava iz hotela i transfer za zračnu luku. Polazak za Zagreb letom OU 701 u 10.55 sati s dolaskom u Zagreb u 15.15 sati.

Cjenik

First minute cijena aranžmana po osobi: 4.795 kn

Cijena aranžmana po osobi: 4.995 kn

Cijena po osobi uključuje: prijevoz zrakoplovom prema programu, 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelima 3/4* u Lisabonu i 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* u Portu/Villa Nova de Gaia, razglede prema programu, pratitelja na putovanju, jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

 

Obavezna doplata kod prijave: zrakoplovne pristojbe 990 kn (podložne promjenama).

 

Cijena ne uključuje (plaćanje prilikom prijave): doplatu za jednokrevetnu sobu 1.600 kn, večeru u taverni s uključenim Fado programom 350 kn (bez prijevoza - najmanje 15 prijavljenih), izlet okolicom Lisabona: 330 kn (s uključenom ulaznicom za palaču u Sintri - najmanje 15 prijavljenih), izlet sjeverom Portugala: 220 kn (bez ulaznica - najmanje 15 prijavljenih), ulaznice za objekte koji se posjećuju, karte za javni prijevoz, boravišna pristojba u Lisabonu:
1 EUR osoba/dan za sve osobe starije od 12 godina (od 1.1.2016., plaćanje na licu mjesta), boravišna pristojba u Portu: 2 EUR osoba/dan za sve osobe starije od 12 godina (od 1.3.2018., plaćanje na licu mjesta).
Doplate na putovanju mogu se uplatiti isključivo prije polaska. Uplate na licu mjesta nisu moguće!

Popusti: 80% popusta za dijete do 2 god. bez ležaja, 20% popusta za dijete od 2 do 12 god. na pomoćnom ležaju, 5% popusta za osobe starije od 12 god. na pomoćnom ležaju.

First minute popust: 200 kn za uplate do 28 dana prije polaska ili popunjenja mjesta.

 

Lisabon

Fatima

Braga

Obidos

Guimares

Sintra

Porto

Napomene

Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova i radnim vremenima mjesta koja se posjećuju.

Pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.

Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja,ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati.

Preporučamo uplatu putnog osiguranja.

Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Najmanji broj putnika: 15

Oznaka putovanja: MP012