+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Prag

„Grad stotinu tornjeva“ ili „Zlatni Prag“ kako češku prijestolnicu često imenuju, među brojnim ljepotama i atrakcijama skriva i 5. najbolji ZOO na svijetu prema Trip Advisoru. U toplim mjesecima nudimo vam da to provjerite s nama i provedete dan u ZOO Troja!

4 dana / 3 noćenja  —  Avionom iz Zagreba, Splita, Dubrovnika

Datumi  putovanja: 21.6., 19.7.,11.8., 6.9.,4.10.,18.10.2018

Program putovanja

1. dan: ZAGREB  - PRAG

Sastanak putnika u Zračnoj luci u Zagrebu 90 minuta prije polaska. Prijava na direktan let Croatia Airlines OU 320 u 8.30 sati, s dolaskom u Prag u 9.50 sati. Transfer do hotela  (kratko zadržavanje da se ostavi prtljaga).  Odlazak  na razgled povijesnog dijela grada u pratnji lokalnog vodiča: panoramska vožnja gradom do Hradčana, zatim slijedi  šetnja Praškim dvorcem i obilazak: stara Kraljevske palača,  Katedrala Sv. Vita, romanička Bazilike sv. Jurja. Nastavak pješice do Male strane, barokne četvrti  s pitoresknim kućama, koja se nalazi u podnožju dvorca, pauza za odmor i osvježenje. Nastavak  šetnje prekrasnim starim Karlovim mostom  do Vaclavskih namesti. Povratak u hotel javnim prijevozom.Smještaj u sobe, odmor. Za vačernje sate preporučujemo odlazak javnim prijevozom na večeru u tradicionalnu češku pivnicu (doplata). Nakon večere,  šetnja gradom kako biste otkrili zašto Prag zovu „romantično bajkoviti grad“  , u večernjim satima je obasjan svjetlima koja daju posebnu čaroliju. Povratak u hotel.  Noćenje.

2. dan: PRAG

Doručak. Odlazak javnim prijevozom do grada, program u dogovoru s vodičem, razgled dijela Hradčana: samostan Strahov, Loreta. Nastavak Malom stranom slikovitom Nerudinom ulicom, pored crkve sv. Nikole do glavnog trga Male strane. Nastavak šetnje do crkve Naše Gospe Pobjednice (u kojoj se nalazi Sveto Dijete Praga), Lennonov  zid, otok Kampa, Staro mesto… Poslijepodne slobodno vrijeme za samostalno uživanje u prekrasnom gradu, ručak u nekoj od povijesnih pivnica… Predlažemo odlazak panoramskom uspinjačom na brdo Petrin, oaze zelenila, ružičnjaka s mnoštvom interesantnih sadržaja kao što je Promatrački toranj, ili imitacija Eiffelovog tornja s kojeg se pruža najljepši pogled na Prag, Labirint zrcala itd. Za večernje sate preporučujemo večeru i vožnju brodom po Vltavi, ispod najpoznatijih praških mostova s pogledom na monumentalne spomenike uz rijeku (doplata).Noćenje.

3. dan: PRAG (fakultativni izlet Kutná Hora) 

Doručak. Preporučujemo prijavu na poludnevni fakultativni izlet: vožnja cca 1 sat do mjesta Sedlec s jedinstvenom „crkvom od kostiju“, kratki posjet te nastavak do gradića Kutná Hora pod UNESCO zaštitom,poznatom po rudnicima srebra iz srednjeg vijeka radi kojih je postao najvažniji grad u kraljevstvu nakon Praga. Posjet crkvi sv. Barbare, kraljevskoj riznici gdje su se nekada proizvodile kovanice “Thaler” od kojih je nastala izvedenica “dolar”. Povratak u Prag.Poslijepodne slobodno vrijeme za istraživanje grada,shopping. Noćenje.

4. dan: PRAG - ZAGREB

Doručak. Transfer autobusom do zračne luke. Prijava na direktan let za Zagreb OU 321 u 10.40 sati, s dolaskom u 12.00 sati.

Cjenik

First minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 1.890 kn*

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 1.990 kn

*First minute popust 100 kn vrijedi za uplate do 40 dana prije polaska ili do popunjenosti mjesta po FM cijeni.

 

Doplata za polazak iz Splita, Zadra, Pule: 370 kn

Prag