+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

Prag - Boemska Rapsodija

Putovanje u Prag, boemsku prijestolnicu, te izleti u poznate češke toplice Karlove Vary te još poznatiji Plzen, dom omiljenog Pilsner Urquella

4 dana / 3 noćenja — Zrakoplovom iz Splita za Prag

Datumi putovanja:
02.05.- 05.05., 06.10.-09.10.2019.

Vrijednost više! Odličan red letenja – četiri puna dana u Pragu, hotel 4* na odličnoj lokaciji!

Prag - Češka

>> Jeste li znali da je Prag u svojoj tisućljetnoj povijesti bio prijestolnica Svetog Rimskog carstva koje se u vrijeme carevanja Karla IV prostiralo većim dijelom današnje Europe!?
Prepoznatljiva osobnost stvarana stoljećima učinila je Prag jednim od najuljuđenijih urbanih krajolika svijeta.
Prošećimo „zlatnim gradom“, uživajmo u bajkovitom ugođaju arhitektonskog nasljeđa raznih epoha čije fasade skrivaju tajne velikana poput Smetane, Dvořáka, Mozarta, Kafke, Havela…
Kad se umorite, predahnite uz Pilsner Urquell, najbolje pivo na svijetu. Na zdraví!

Program putovanja

 

1. dan SPLIT – PRAG

Sastanak putnika u splitskoj zračnoj luci u 12.30h, podjela putne dokumentacije i prijava za let. Polijetanje zrakoplova za Prag na liniji SmartWings OK4823 u 14.40h. Očekivano slijetanje u 16.15h, obavljanje pograničnih formalnosti i prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Nakon kraćeg odmora odlazak s pratiteljem do središta grada gdje predlažemo večeru u jednoj od tipičnih čeških pivnica uz nezaobilazni gulaš s knedličky! Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan PRAG

Nakon doručka, odlazak na razgled češke prijestolnice, smještene na rijeci Vltavi, čija je povijesna jezgra pod zaštitom UNESCO-a: Hradčany, jedan od najvećih dvoraca na svijetu koji je ujedno i rezidencija čeških vladara, a veličanstvenim zdanjem dominiraju tornjevi gotičke katedrale sv. Vita u kojoj su pokopani češki vladari; Zlatna ulica iz 16. stoljeća, koja je dobila ime po svojim prvim stanovnicima, dvorskim alkemičarima (ulaznica nije uključena, predlažemo posjetiti u slobodno vrijeme!); Mala strana, barokna četvrt s pitoresknim kućama, koja se nalazi u podnožju dvorca i nasuprot Staroga grada do kojeg se mora prijeći Karlov most, na kojem se nalaze štandovi raznih majstora i umjetnika kao i ulični zabavljači; Staromestské námesti, najljepše i najživlje mjesto u središtu staroga grada na kojem se nalazi cijelom svijetu poznat astronomski sat; Václavské námesti, centar grada u kojem se nalaze najveće praške robne kuće. U poslijepodnevnim satima predlažemo fakultativnu jednosatnu vožnju brodom Vltavom, rijekom koja je inspirirala mnoge pisce i skladatelje poput Smetane i Dvořáka. Noćenje.

3. dan PRAG - KARLOVY VARY - PRAG

Nakon doručka, mogućnost odlaska na fakultativni izlet u Karlove Vary, jedne od najpoznatijih toplica, koje su između dva rata bile omiljeno mjesto za odmor europske aristokracije. Osim izvora ljekovite mineralne vode, od kojih se danas koristi samo njih 12 (najpoznatji je Vřidlo koji se uzdiže na visinu od 12 m koji je s 72 °C i najtopliji), grad dio današnje slave duguje i izuzetno lijepoj arhitekturi uokvirenoj očuvanom prirodom okolnih brda te poznatom ljetnom filmskom festivalu, jednom od najstarijih festivala na svijetu. Šetnja gradom čuvenim promenadama uz mogućnost degustacije vode iz termalnih zdenaca. Posjet Karlovym Varyma nije potpun bez „13-tog izvora“ – Becherovke „lijeka za želudac“, stoga ćemo obići Muzej Jan Becher u kojem ćete saznati pojedinosti o povijesti ovog aromatičnog pića i njegovoj proizvodnji nakon čega će slijediti degustacija i mogućnost kupnje likera i ostalih proizvoda. Dok ste još u gradu ne propustite priliku probati i Karlovarské oplatky (oblatne), još jedan autohtoni proizvod. Povratak u Prag u poslijepodnevnim satima. Gostima koji ostaju u gradu predlažemo odlazak u šetnju srednjovjekovnom Židovskom četvrti Josefov u kojoj se rodio slavni pisac Franz Kafka. Tu se nalazi šest sinagoga od kojih je ranogotička Staro-nova sinagoga iz 13. st. jedna od najstarijih židovskih struktura u svijetu. Uz sinagoge je smješteno i staro židovsko groblje, najbolje očuvani prostor te namjene u Europi. Navečer, kad sunce zađe, upale se svjetla i grad obavije posebna čarolija, prošećite Karlovim mostom i uživajte u pogledu na obasjan dvorac u daljini. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan PRAG – SPLIT

Doručak, odjava iz hotela i prijevoz u prašku zračnu luku. Prijava za let SmartWingsa za Split na liniji OK4822 u 12.25h. Očekivano vrijeme dolaska u Split u 13.55h. Završetak programa.

 

Cjenik

Ultra first minute cijena aranžmana po osobi:    2.590 kn

First minute cijena aranžmana po osobi:              2.790 kn

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:   2.990  kn

Pristojbe u zračnim lukama, po osobi: 990 kn

Napomene: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 60, odnosno 45 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!  

 

Cijena uključuje:

  • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi prema programu;
  • Prijevoz od zračne luke do hotela pri dolasku te od hotela do zračne luke pri odlasku;
  • Smještaj u hotelu 4*  Duo ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom;
  • Razglede prema programu (razgled Praga u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku i s uključenom kartom javnog gradskog prijevoza);
  • Voditelja putovanja iz Splita;
  • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

 

Cijena ne uključuje: obaveznu doplatu za pristojbe zračnih luka od 990 kn, smještaj u jednokrevetnoj sobi od 790 kn, ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja; karte javnog gradskog prijevoza (osim gore navedenog); fakultativne izlete; troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon i sl.); napojnice i putno osiguranje (preporučujemo).

 

Popusti:

Dijete 2 – 5,99 godina uz dvije odrasle osobe, bez ležaja: 500 kn

Dijete 6 – 11,99 godina na pomoćnom ležaju:                   250 kn

Napomena: za smještaj u trokrevetnoj sobi

Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.

Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

 

 

Fakultativna ponuda, cijene po osobi (uz najmanje 10 prijavljenih osoba):

Krstarenje Vltavom, 1 h: 90 kn

Izlet u Karlovy Vary: 350 kn (uključeno: povratni prijevoz, pratitelj, ulaznica i posjet Muzeju Jan Becher uz degustaciju)

 

Informativne cijene ulaznica po osobi (plaćanje na licu mjesta):

  • Hradčany:

Mala tura 250 CZK/cca 10 EUR (stara kraljevska palača, bazilika sv. Jurja, Zlatna Ulica i katedrala sv. Vita);

Velika tura 350 CZK/cca 14 EUR (stara kraljevska palača, bazilika sv. Jurja, Zlatna Ulica, galerija slika kraljevskog dvorca, Barutna kula, katedrala sv. Vita, Rožemberska palača)

  • Narodna galerija (stalna izložba): 300 CZK/cca 12 EUR
  • Židovska četvrt: 5 sinagoga i staro židovsko groblje 530 CZK/cca 21 EUR; Staro-nova sinagoga

220 CZK/cca 8 EUR

  • Pojedinačna karta javnog prijevoza u Pragu: 30 minuta - 24 CZK/cca 1 EUR; 90 minuta - 32 CZK 1,30 Eur; 24h - 110 CZK/cca 4,50 EUR; 72h/3 dana - 310 CZK/cca 12 EUR

Prag

Napomene

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od hrvatskih standarda.

Cijene fakultativne ponude bazirane su prema stanju iz travnja 2018. i mogu biti podložne promjeni.

Minimalni broj putnika: 15

Oznaka putovanja: MP013