+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

Zlatni Prag s Karlštejnom i izletom u Dresden

4 dana  /  3 noćenja   —   Zrakoplovom iz Zagreba!

Datumi putovanja:
10.-13.10.2019.

VRIJEDNOST VIŠE: Odlično vrijeme leta, 4 puna dana u Pragu!  Centralno pozicionirani hotel Ibis Mala strana 3*

Program putovanja

 

1. DAN / ZAGREB  - PRAG

Sastanak putnika u zračnoj luci Franje Tuđmana u Zagrebu u 05:00, predaja putne dokumentacije te prijava za direktni let za Prag u 07:00. Po slijetanju u Prag u 08:35, nakon obavljanja carinskih formalnosti slijedi transfer do grada te odlazak u razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: Hradčani – Loreto – kraljevska palača – Katedrala sv. Vida – Zlatna ulica (napomena: Zlatna ulica se za vrijeme razgleda ne posjećuje jer se ulaz posebno naplaćuje te se može posjetiti u slobodno vrijeme)- Karlov most – starogradski trg s astronomskim satom. Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu suvenira. Odlazak do hotela. Smještaj u hotel. Slobodno poslijepodne za vlastite programe, kupovinu ili posjet nekom od muzeja. Navečer predlažemo nezaboravan doživljaj uz tradicionalni program i večeru u tipičnoj češkoj srednjovjekovnoj taverni (Historical Fantasy Show). Noćenje.

2. DAN / PRAG

Doručak. Nastavak razgleda grada s pratiteljem putovanja:  Vaclavske namesti - Prašna brana – Rudolfinum - Židovska četvrt: Staronova sinagoga – židovsko groblje - Visoka sinagoga – Pinkasova sinagoga – Klausova sinagoga – gradska Vijećnica. Slobodno poslijepodne za šetnju gradom, obilazak muzeja te shopping. Predlažemo odlazak na dvosatnu romantičnu vožnju brodom po Vltavi s buffet ručkom na brodu tijekom koje ćete doživjeti prekrasni praški dvorac (Hradčany) i brojne mostove.  Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN / PRAG - KARLŠTEJN - PRAG

Doručak. Predlažemo fakultativni  izlet u Karlštejn, gradić udaljen od Praga oko 45 min vožnje. Dvorac koji se uzdiže iznad gradića jedan je od najposjećenijih čeških dvorca.  Sagradio ga je Karlo IV. u 14. st. Služio je za čuvanje krune i drugih vrijednosti vladarske obitelji. Dvorac je imao nekoliko rekonstrukcija: u kasnom gotičkom stilu nakon 1480., u renesansnom stilu u zadnjoj četvrtini 16. stoljeća i rekonstrukciju u neo-gotičkom stilu između 1887. i 1889. kada je dvorac dobio današnji izgled. Nakon razgleda slobodno vrijeme te povratak prema Pragu.

4. DAN / PRAG - DRESDEN - ZAGREB

Doručak. Slobodan dan u Pragu ili odlazak na fakultativni izlet autobusom do Dresdena- takozvane „Firenze na Labi”,  jednog od najljepše obnovljenih gradova Njemačke. Razgled grada: katedrala, dvorac, Zwinger, crkva Frauenkirche, Bruhlska terasa, Semper opera, Zid saskih vojvoda… Slobodno vrijeme za ručak i posjet muzejima sa velikom riznicom umjetničkog blaga te najpoznatijom Rafaelovom Madonom… Povratak u Prag te transfer do zračne luke. Prijava za let za Zagreb u 21:55. Slijetanje u Zagreb u 23:25. Kraj programa.

 

Cjenik

POSEBNA PONUDA ZA UPLATE DO 31.5.: 1.990 kn + 990 kn pristojbe zračnih luka

REDOVNA CIJENA: 2.390 kn 2.090 kn (FIRST MINUTE) + pristojbe zračnih luka

Kalkulacija je rađena na osnovi minimuma od 20 plaćenih polaznika.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom prema programu, transfere autobusom, zračna luka – hotel - zračna luka, panoramski  razgled grada autobusom i pješice, lokalnog vodiča za razgled grada, smještaj u centralno pozicioniranom hotelu 3* u Pragu na osnovi 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja, organizaciju i pripremu putovanja.

CIJENA ARANŽANA NE UKLJUČUJE: pristojbe zračnih luka  i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 990 kn – iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata.

 

MOGUĆE DOPLATE:

  • večera u češkoj pivnici: 18 EUR
  • nezaboravna večera u tipičnoj srednjovjekovnoj češkoj taverni s tradicionalnim programom (Historical Fantasy Show) s pićem: 35 EUR
  • romantična dvosatna vožnja brodom po Vltavi s buffet ručkom: 20 EUR
  • izlet u Karlštejn (minimalno 15 prijavljenih putnika, ulaznica nije uključena u cijenu i iznosi ca 270 CZK): 35 EUR
  • cjelodnevni izlet autobusom u Dresden u pratnji turističkog pratitelja (minimalno 15 prijavljenih putnika): 45 EUR

 

Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi: 590 kn.

 

Mogućnost smještaja u trokrevetnoj sobi .

Popust za dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju – 300 kn

Prag

Beč

Bratislava