+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Prag - Za velike i male

BEČ – PRAG –  ČESKÝ KRUMLOV

„Grad stotinu tornjeva“ ili „Zlatni Prag“ kako češku prijestolnicu često imenuju, među brojnim ljepotama i atrakcijama skriva i 5. najbolji ZOO na svijetu prema Trip Advisoru. U toplim mjesecima nudimo vam da to provjerite s nama i provedete dan u ZOO Troja!

4 dana / 3 noćenja  —  Autobusom iz Zagreba

Datumi  putovanja: 30.3.-2.4., 5.-8.4., 28.4.-1.5., 31.5.-3.6., 22.-25.6., 15.-18.8., 5.-8.10., 1.-4.11.2018.

 

Program putovanja

1. dan: ZAGREB - BEČ - PRAG

Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 5:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Beč, panoramski razgled carske prijestolnice autobusom: Ring - veliki muzeji - Opera - Parlament - Gradska vijećnica - Burgtheater - Urania, te šetnja do Katedrale sv. Stjepana kroz Hofburg. Kraće slobodno vrijeme u središtu grada. Nastavak putovanja prema Pragu uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Prag u večernjim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: PRAG

Doručak. Razgled grada uz pratnju službenog gradskog vodiča: Hradčany - Katedrala sv. Víta - Karlov most - Staromêstské námêstí - Václavské namêstí. Slobodno poslijepodne za posjete muzejima (Narodna galerija u palači Šternberk, muzeji i sinagoge u Židovskoj četvrti, muzej poznatog slikara Muche, dvorane Obecnog doma, itd.), kupovinu ili odlazak u neku od slavnih praških pivnica na tradicionalnu češku kuhinju i odlično češko pivo.  Predlažemo da se prošećete na praško brdo Petřín otkud se s vidikovca (tzv. ajfelovka) pruža prekrasan pogled na grad, njegov istočni dio. Na Petřín i sami Pražani vole hodočastiti u slobodno vrijeme, a osim malenog tornja s kojeg se pruža pogled na grad gore se nalaze i krasni ružičnjaci, maleni labirint i dvorana ogledala, malena drvena crkvica sv. Mihovila, itd. Niste li ljubitelj hodanja, možete na brdo i uspinjačom! Navečer moguć fakultativni odlazak na buffet večeru na brodu s glazbom i vožnjom po rijeci Vltavi uz najpoznatije građevine i spomenike „Praga stotinu tornjeva“ (uz doplatu). Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: PRAG

Doručak.
Datumi 30.3., 5.4., 28.4., 31.5., 22.6., 15.8., 5.10.:
Dan za posjet glasovitom praškom zološkom vrtu, 5. najboljem na svijetu (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Otvoren 1931. godine (ideja o tome datira još iz 19.st.), praški ZOO godišnje primi više od milijun posjetitelja, što ga čini najposjećenijim lokalitetom u Češkoj. Prostirući se na 58 ha, s više od 4700 životinja, u njemu ćete pronaći 144 vrste životinja kojima prijeti istrebljenje, afričku savanu sa žirafama, dolinu slonova, paviljon gorila, indonezijsku džunglu, afričku kuću, paviljon pingvina, otok majmuna i lemura, itd. Jedan od najboljih ZOO na svijetu važan je centar za brigu o životinjama kojima prijeti izumiranje i u njemu djeluju mnogi stručnjaci koji se ne samo brinu o životinjama, već ih kad je to moguće vraćaju u prirodna staništa. Praški ZOO će vas oduševiti! Tko ne želi u ZOO slobodan dan za vlastite aktivnosti. Prijevoz do/od ZOO autobusom.

Datum 1.11.:
Predlažemo odlazak s voditeljem putovanja u šetnju „Zlatnim Pragom“, slikovitom Malom Stranom, dijela grada opisanog u mnogim slavnim češkim romanima, preko praške Židovske četvrti. U šetnji ćemo posjetiti i crkvu Gospe Pobjedonosne u kojoj se nalazi glasovita statua Praškog Malog Isusa, a kojem se pripisuju mnogobrojna čudesa. U nastavku dana slobodno vrijeme za uživanje u kupovini i osobnim programima u živopisnoj češkoj prijestolnici. Za one željne upoznavanja Praga predlažemo odlazak na Vyšehrad, staro praško brdo uz koje se vežu mnoge praške i češke legende. Lokalna legenda govori da se Prag upravo tu osnivao, a neko vrijeme su na njemu i stolovali prvi vladari iz dinastije Přemysl. Gore se nalaze ostaci starih zidina, najstarija praška građevina iz 11. st. – Rotunda sv. Martina, ostaci Libušinih toplica, odličan vidikovac na Hradčane i zapadni dio grada, i maleno lijepo groblje na kojem su pokopani brojni veliki češki uglednici iz 19. st., praški Mirogoj u malom – npr Bedřich Smetana, Karel Čapek, Antonín Dvořák, itd.

4. dan: PRAG - ČESKÝ KRUMLOV - ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja preko Českýh Budĕjovica te posjet Češkom Krumlovu, glasovitom mjestašcu pod zaštitom UNESCO-a i jednim od najljepših gradića Češke. Šetnja s voditeljem preko dvorišta dvorca prema središtu živopisnog grada. Slobodno vrijeme za kavu. Povratak prema Hrvatskoj kroz Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem te dolazak u Hrvatsku u večernjim satima.

Cjenik

CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

Polazak  30.3.: LAST MINUTE 990 kn

Polazak  1.11.: 790 kn

Polasci  22.6. i 15.8.: 990 kn

Polasci  31.5. i 5.10.: 1.090 kn

Polasci  5.4. i 28.4.: 1.170 kn

 

Doplata za jednokrevetnu sobu:

Polasci 15.2., 8.3. i 1.11.: 250 kn

Polasci  15.8. i 22.6.: 360 kn

Polasci  30.3., 31.5. i 5.10.: 490 kn

Polasci  5.4. i 28.4.: 550 kn

 

Popust za djecu od 2 do 12 godina na pomoćnom ležaju: 10%

Popust za odraslu osobu na pomoćnom ležaju: 5%

 

CIJENA PAKET ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz autobusom, uslugu voditelja putovanja, smještaj u hotelu 3* u Pragu u dvokrevetnim sobama na osnovi tri noćenja s buffet doručkom, panoramski razgled Beča, razgled Praga u pratnji službenog gradskog vodiča, posjet Češkom Krumlovu, te troškove organizacije i prodaje

 

CIJENA PAKET ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za muzeje, kulturno-povijesne znamenitosti i izložbe koje nisu navedene, ulaznicu za ZOO, putno osiguranje, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi

Prag