+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

PRIJESTOLNICE SKANDINAVIJE

Nezaboravno putovanje u prijestolnice Skandinavije - Helsinki,  Porvoo i Stockholm

4 dana — Zrakoplovom iz Zagreba
Mogućnost polaska iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule ( na upit)

Datumi putovanja:
23.06. – 26.06.2019.
21.07. – 24.07.2019.
11.08. – 14.08.2019.

*Vrijednost više: uključen izlet u Porvoo, najstariji Finski grad pod zaštitom UNESCO-a, hoteli 4*

Program putovanja

1. DAN: ZAGREB - HELSINKI

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman kod kioska Tisak Media (2. kat, lijevo od ulaza) dva sata prije prije leta,  podjela putne dokumentacije i prijava za let. Polijetanje zrakoplova za Helsinki na liniji OU4486 ( Croatia Airlines) u 08.10 sati. Očekivano slijetanje u 11.45 sati, obavljanje pograničnih formalnosti i odlazak u panoramski obilazak glavnog i najvećeg grada Finske, koji se nalazi na samom jugu države. Osnovan tek 1550. godine, Helsinki je jedna od najmlađih prijestolnica Europe i svojim neobičnim šarmom i mješavinom moderne i secesijske arhitekture osvaja na prvu. Tijekom obilaska vidjet ćemo glasoviti spomenik Jeanu Sibeliusu smješten u istoimenom parku, autora Eila Hiltunena, izrađen od 600 šupljih čeličnih cijevi koje predstavljaju orgulje - poznatu crkvu u stijeni Temppeliaukion, čije vanjske zidove čini prirodna kamena stijena - kongresnu i koncertnu dvoranu Finlandia slavnog arhitekta Alvara Aalta - zgradu Nacionalnog muzeja i Parlamenta - veličanstvenu pravoslavnu katedralu Uspenski građenu od crvene opeke - Trg senata kojim dominira luteranska katedrala, itd. Odlazak u hotel i smještaj. Nakon kraćeg odmora odlazak javnim gradskim prijevozom u pratni voditelja putovanja u srce grada s glavnom tržnicom Kauppatori gdje možete kupiti tradicionalne finske suvenire, kao i povoljno probati razna tipična jela finske kuhinje kao što su svježi odrezak lososa ili meso soba. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN: HELSINKI – PORVOO - STOCKHOLM ( vožnja brodom)

Doručak.  Odjava iz hotela i ukrcaj prtljage u autobus. Odlazak do magičnog grada Porvoo, udaljen 1 sat vožnje od Helsinkija. Znate onaj osjećaj, kada prođete kroz neko mjesto, a onda vam pogled na te kuće, ljude, starine, vrati sjećanje na bakine kolače iz pećnice,  kada vas kaldrma na putu  vrati na staze djetinjstva i kada svu ljepotu oko sebe gledate očima djeteta…e, takav je Porvoo. Porovo je drugi najstariji grad u Finskoj. Ovaj preslatki grad datira još iz 13 stoljeća, grad koji je dobio status slobodnog grada dok je Finska još bila u  ruskom carstu, a tu privilegiju ostvario je zahvaljujući tome što je bio najveći trgovački centar, pa je ubrzo postao veoma moćan i jak grad. U Porvu se otvorila prva biblioteka u Finskoj, u kojoj su nasatle i prve ideje o formiranju samostalne finske države. Danas je ovaj gradić tematski podjeljen na stari grad Porvoo u kome su svi objekti izgrađeni od 13 – 18 stoljeća, mještani ga zovu vanha Porvoo ( stari Porvoo) i novi moderni Porvo. Po završetku razgleda povratak u Helsniki, transfer do luke gdje se ukrcavamo na brod i smještamo po kabinama. Naše krstarenje brodom s bogatom ponudom a la carte restorana, buffet restorana, dućana i barova kreće iz  Helsinkija prema Stockholmu. Noćenje na brodu.

3. DAN: STOCKHOLM

Tijekom plovidbe arpihelagom s 24 tisuće otoka od kojih je samo oko tisuću naseljenih, Stockholmski arhipelag je jedinstven prostor u svijetu i jedan od najvećih arhipelaga baltičkog mora! Na nekim otočićima nalaze se pitoreskne kuće, mali restorani i hoteli, a neki su pak netaknuti ljudskom rukom. Doručak na brodu. Odjava iz kabina, silazak s broda i odlazak autobusom na panoramski razgled grada Grad leži na 14 otoka spojenih s 53 mosta na južnom kraju jezera Mälaren. Osnovan 1252. godine, glavnim gradom je postao 1634. godine. Panoramski ćemo proći po otocima Södermalm i Kungsholmen do Östermalma gdje ćemo se zaustaviti kod Fjälgattana s kojeg se pruža prekrasan pogled na otok Gamla Stan, gradska vijećnica. Odlazak do hotela i smještaj u sobe. Nakon kraćeg odmora odlazak do grada javnim gradskim prijevozom u pratnji voditelja putovanja  do starog djela grada gdje nastavljamo s pješačkim razgledom.Riječ je o jednoj od najbolje sačuvanih srednjovjekovnih četvrti u Europi, upravo je to jezgra otkud se Stockholm razvija i gdje je zapravo nastao. Jedna od najvećih atrakcija Gamla Stana jest Kraljevska palača, jedna od najvećih u svijetu s više od 600 prostorija. Više lijepih crkvi i muzeja nalazi se u ovoj četvrti, kao i nacionalna katedrala i Nobelov muzej. U srcu četvrti je glavni trg Stortorget, čest fotografski motiv na razglednicama grada. Nakon obilaska Gamla Stana slobodno vrijeme za opuštajuću večeru u jednom od brojnih restorana. Povratak u hotel. Noćenje

4. DAN: STOCKHOLM - ZAGREB

Nakon doručka odjava iz hotela. Predlažemo odlazak javnim prijevozom s pratiteljem putovanja prema otoku Djurgarden, otoku muzeja kako ga još zovu. Djurgarden je zelena oaza nedaleko od središta grada koji stanovnici i turisti obožavaju, od 15. st. je bio kraljevski posjed, a danas se na njemu nalaze mnogi fantastični muzeji kao što su Skansen – muzej na otvorenom, Muzej Vasa s kraljevskim brodom, ponosom švedske mornarice iz 17 .st.,muzejom grupe Abba, itd. Povratak do hotela  te organizirani transfer do zračne luke Arland -Stockholm. Po dolasku u zračnu luku prijava na let za Zagreb OU485 ( Croatia Airlines) s polaskom u 18.10 sati. Predviđeni dolazak u Zagreb je u 20.40 sati po srednjo europskom vremenu.

Cjenik

Ultra first minute cijena aranžmana po osobi:  3.990 kn

First minute cijena aranžmana po osobi:             4.290 kn

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:    4.590  kn

Pristojbe u zračnim lukama, po osobi:  990 kn

Doplata po osobi za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule: od 390 kn

(raspoloživost i potvrda  letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu)

Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 60, odnosno 30 dana prije polaska  ili do popunjenja određenog broja mjesta!  

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom ( ekonomska klasa) na relaciji Zagreb – Helsinki i Stockholm – Zagreb
 • smještaj u hotelu 4* u Helsinkiju na osnovi 1 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama
 • smještaj u hotelu 4* u Stockholmu na osnovi 1 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama
 • smještaj u dvokrevetnim unutarnjim kabinama ( kreveti na kat ) na putničkom brodu Viking Line Helsinki na osnovi 1 noćenja s doručkom,
 • transfere prema programu
 • razglede javnim prijevozom i pješice prema programu putovanja
 • Izlet u Porvoo
 • voditelja putovanja
 • pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

 

Cijena ne uključuje:

 • pristojbe u zračnim lukama - obavezna doplata 990 kn (promjenjivo do izdavanja karata),
 • doplatu za polazak iz Spilta, Zadra, Dubrovnika, Pule: od 390 kn
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.290 kn
 • doplata za večeru na brodu Viking line 350 kn
 • ulaznice za lokalitete i muzeje koji se posjećuju (doplata na licu mjesta)
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom te troškove osobne prirode
 • karte javnog prijevoza
 • putno osiguranje (preporučujemo)

 

 

Napomena:

Smještaj u trokrevetnoj sobi na upit.

Nema popusta za trokrevetnu sobu!

Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.

Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen

 

Red letenja:

OU4486 ZAGREB                HELSINKI             08:10   11:45

OU485   STOCKHOLM      ZAGREB               18:10    20:40

*lokalna vremena

 

Informativne cijene ulaznica (plaćanje ne licu mjesta ): prema stanju u prosincu 2018. g., cijene su informativne i podložne promjeni): Ateneum muzej - odrasli 15 EUR/ispod 18 god. besplatno, Nacionalni muzej Finske (Kansallismuseo)- odrasli 10 EUR/ispod 18 god. besplatno, kombinirana ulaznica Muzej dizajna i Muzej finske arhtekture- 12 EUR/ispod 18 god. besplatno; Vasa muzej 130 SEK, Skansen 180 SEK, Nordijski muzej 100 SEK, ABBA muzej 195 SEK

Porvoo

Stockholm

Helsinki

Napomene

Granične i vizne formalnosti:

Hrvatski državljani mogu u Švedsku i Finsku putovati s putovnicom ili osobnom iskaznicom. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje.

Važno:

 Prilikom rezervacije aranžmana obavezno dostaviti sljedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo i broj  putovnice ili osobne iskaznice. Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika.

Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Agencija zadržava pravo  izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.

Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.

Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlinesa objavljenom u prosincu 2018. godine i podložna su promjeni.

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 15

Oznaka putovanja: MP013