+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

ANDALUZIJA I MADRID

MÁLAGA - GRANADA - CÓRDOBA – MADRID – TOLEDO - SEVILLA

Maurski gradovi i džamije, židovske četvrti i zlatni tornjevi, Gibraltar i izlet u marokanski Tanger - putovanje po Andaluzij istinsko je uživanje za sva čula

8 dana / 7 noći  —  posebnim zrakoplovom iz Zagreba

Datumi putovanja:
28.8.-4.9.2018.
4.-11.9.2018.
25.9.-2.10.2018.
2.-9.10.2018.

VRIJEDNOST VIŠE: UKLJUČENE ULAZNICE U ALHAMBRU U GRANADI, MEZQUITU U CÓRDOBI, KATEDRALU U SEVILLI, KATEDRALU, CRKVU SV. TOME I SINAGOGU U TOLEDU, PANORAMSKI RAZGLED MÁLAGE!

Gibraltar - Andaluzija

Gibraltar / © Mihael Grmek / Wikimedia

Program putovanja

1. dan: ZAGREB - MÁLAGA - ANTEQUERA

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska kod šaltera informacija. Podjela putne dokumentacije i polijetanje posebnog zrakoplova u kasnim prijepodnevnim satima za Málagu. Po dolasku u Málagu i nakon preuzimanja prtljage ukrcaj u autobus i putovanje prema Antequeri. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: ANTEQUERA - GRANADA

Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Granadi, gradu smještenom ispod veličanstvenih snježnih vrhunaca Sierra Nevade i gradu-simbolu ujedinjenja Španjolske nakon Rekonkviste. Po dolasku u Granadu odlazak u obilazak najpoznatijeg lokaliteta u Španjolskoj koji je ostao nakon odlaska Arapa sa španjolskog tla – prekrasne Alhambre (ulaznica uključena), najromantičnijeg od svih europskih monumentalnih spomenika. “Crvena palača” iznimno je uspjelo remek-djelo vladara Nasridske dinastije, posljednjih maurskih vladara na Iberijskom poluotoku. Razgled palače i vrtova Generalife uz pratnju službenog vodiča. Poslije obilaska Alhambre šetnja do katedrale, kapele katoličkih kraljeva (razgled izvana) i stare arapske ulice Alcacería. Poslije razgleda slobodno poslijepodne za osobne programe. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: GRANADA - CÓRDOBA

Doručak. Odlazak iz hotela. Slijedi putovanje prema Córdobi, “daleko i samoj” kako ju je opjevao F. G. Lorca. Vožnja kroz područje najvećih maslinika Španjolske uz zaustavljanje na jednom od tipičnih imanja-gostionica gdje se mogu kušati i kupiti masline, ulje, pršut i drugi tipični regionalni proizvodi. Po dolasku u Córdobu razgled grada: šetnja starim gradom do džamije - Córdoba je grad veličanstvene i tipične andaluzijske arhitekture i nekih od najpoznatijih islamskih spomenika na svijetu (čitava povijesna jezgra dio je UNESCO-ove svjetske baštine), posjeduje i najljepša zatvorena dvorišta Španjolske (patios). Po dolasku razgledavanje povijesne jezgre u pratnji službenog gradskog vodiča: Židovska četvrt - Calleja de las flores - džamija/katedrala La Mezquita (uključena ulaznica). Smještaj u hotel i slobodno poslijepodne. Noćenje.

4. dan: CÓRDOBA - MADRID

Doručak. Odjava iz hotela i putovanje iz Andaluzije preko Castille La Manche prema španjolskoj prijestolnici. Dolazak u Madrid u poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel i odlazak javnim gradskim prijevozom s voditeljem putovanja u upoznavanje s gradom. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju, osobne programe. Predlažemo odlazak u jedan od slavnih madridskih muzeja kao što su Muzej Reine Sofije u kojem se nalazi glasovita Picassova Guernica, izniman Thyssen muzej s rasponom djela od Caravaggia do Lichtensteina i najpoznatijeg među svima, glasovitog Prada. Noćenje.

5. dan: MADRID

Doručak. Panoramski razgled grada u pratnji službenog gradskog vodiča: Kio Puerta ili “Vrata Europe” - Paseo de la Castellana ili jednostavno La Castellana, jedna od najdužih i najširih gradskih avenija - stadion Santiago Bernabeu - Plaza Colón, Kolumbov trg - fontana Cibeles, jedna od najljepših gradskih fontana, obljubljena kod navijača Reala koji tu proslavljaju pobjede svog kluba - Gran Vía ili “Veliki put”, jedna od najživahnijih i najpopularnijih gradskih ulica - Plaza España, trg na kojem je smješten spomenik Cervantesu i njegovim likovima iz romana koji je najčitanija svjetska knjiga poslije Biblije, “Bistri vitez Don Quijote od Manche” - Kraljevska palača, rezidencija španjolskih kraljeva - Plaza Oriente - Puerta del Sol, “Sunčana vrata”, središnji gradski trg, točka gdje počinje tzv. Nulti kilometar u Španjolskoj i mjesto gdje Madrileñosi dočekuju Novu godinu - Plaza Cánovas del Castillo s Neptunovom fontanom - Paseo del Prado, dio gradske avenije uz koji se smjestilo nekoliko poznatih muzeja - Retiro, glasoviti gradski park - Atocha, prometno gradsko čvorište - Puerta de Alcalá - Las Ventas, arena za borbe s bikovima. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju, osobne programe. Mogućnost odlaska navečer s voditeljem putovanja na flamenco predstavu. Noćenje.

6. dan: MADRID - TOLEDO - SEVILLA

Doručak. Putovanje prema srcu Kastilje, gradu Toledu. Toledo je smješten sedamdesetak kilometara od Madrida u pokrajini Castilla-La Mancha i nekoć je bio glavni grad Španjolske. Poznat je kao grad triju kultura - kršćanske, židovske i islamske, a u njemu je u srednjem vijeku djelovala tada najpoznatija europska prevoditeljska škola pa se preko toledskih prevoditelja cijela Europa upoznala s djelima antičkih mislioca. Toledo je i grad El Greca, jer je u tom gradu poznati slikar živio i djelovao. Razgled u pratnji službenog gradskog vodiča: katedrala Santa María (druga najveća u Španjolskoj, uključena ulaznica) - samostan i crkva San Juan de los Reyes - Alcázar - crkva sv. Tome (u njoj se nalazi slavna El Grecova slika “Pogreb grofa Orgaza”, uključena ulaznica) - sinagoga Santa Maria La Blanca (uključena ulaznica) - Plaza Zocodover. Slobodno vrijeme za ručak. U poslijepodnevnim satima nastavak putovanja prema Sevilli. Smještaj u hotel i noćenje.

7. dan: SEVILLA

Doručak. Odlazak u razgled grada u pratnji službenog gradskog vodiča: Park Marije Lujze - Plaza España - Barrio Santa Cruz (stara židovska četvrt uskih ulica, bijelih kuća, cvjetnih dvorišta i malih trgova s palmama i stablima naranči) - katedrala (najveća gotička crkva na svijetu s poznatim zvonikom Giralda, uključena ulaznica) - Torre del Oro - kraljevski Alcázar. Ono po čemu se ovaj grad pamti i čime osvaja nisu samo grandiozni spomenici i građevine, već ozračje romantičnosti i šarm - Sevilla je najznačajniji grad španjolskog juga, grad Carmen, Don Juana i Figara, arhetip Andaluzije, sunca, temperamenta i strasti. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju, osobne programe. Mogućnost odlaska na vožnju brodom po Guadalquiviru. Noćenje.

8. dan: SEVILLA – MÁLAGA – ZAGREB

Doručak. Odjava iz soba i odlazak prema Málagi. Panoramska vožnja gradom na Costi del Sol, gradu koji je nepravedno podcijenjen u odnosu na Sevillu – Málagu su nazivali „siromašnijom sestrom Seville“, a koji je nakon otvaranja Muzeja Picasso 2003. dobio novi život. Poslije panoramskog razgleda odlazak u zračnu luku. Let posebnog zrakoplova na direktnoj liniji za Zagreb u poslijepodnevnim satima.

Cjenik

 CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: FM 7.490 kn / 7.990 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.790 kn

SOBA S POMOĆNIM LEŽAJEM NA UPIT!

ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE UKLJUČENE U CIJENU!

  

CIJENA PAKET ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz posebnim zrakoplovom na relaciji Zagreb – Málaga -Zagreb, zrakoplovne pristojbe, uslugu voditelja putovanja, smještaj u hotelima 3/4* u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom: 1 noćenje u Antequeri, 1 noćenje u Granadi, 1 noćenje u Córdobi, 2 noćenja u Madridu i 2 noćenja u Sevilli, prijevoz autobusom na turi, asistenciju službenih gradskih vodiča u Granadi, Córdobi, Madridu, Toledu i Sevilli, ulaznice za Alhambru, džamiju/katedralu u Córdobi, katedralu, sinagogu i crkvu sv. Tome u Toledu, katedralu u Sevilli, boravišne pristojbe te troškove organizacije i prodaje

 

CIJENA PAKET ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, putno osiguranje te troškove osobnih narudžbi

Andaluzija

Napomene

Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na put kao i tijekom samog putovanja.

Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima.

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

Organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.

Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima.

Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Najmanji broj putnika: 40

Oznaka putovanja: MP011