+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

Rim

Maskota Rima je vučica, a po legendi je baš ta vučica othranila Rema i Romula, osnivače glavnog grada Italije, koji je postao glavni tek 1870. godine poslije Firenze.
Želite li bar na tren ući u srž iznimne kulturne i povijesne baštine Rima, Italije te katoličke tradicije prošećite hodnicima Vatikanskih muzeja i Sikstinske kapele u prisustvu Michelangelovih remek dijela.
Nakon toga dobro će doći odmor u nekoj od bezbroj fattoria, osteria, pizzeria ili trattoria u šarmantnom Trastevere-u na obali Tibera.
Rim je ipak „Vječni grad“ !

4dana / 3 noćenja  —  Zrakoplovom iz Zagreba

Datumi putovanja:
02.11.-05.11., 23.11.-26.11.; 07.12.-10.12.2019.

Program putovanja

 

1. dan ZAGREB – RIM

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci u 12.30 sati ( u splitskoj zračnoj luci u 14.00 sati ). Polijetanje zrakoplova za Rim, s međuslijetanjem u Splitu, na letu Croatia Airlinesa, OU 380 u 14.35 sati. Po dolasku u 17.10 sati, obavljanje graničnih formalnosti te prijevoz do hotela.Prijava i smještaj. Nakon kraćeg odmora, odlazak u šetnju Rimom javnim prijevozom u pratnji voditelja putovanja: piazza della Republica, via Nazionale, Quirinal, Fontana di Trevi dio su onoga što ćete posjetiti, nastavljamo do piazza di Spagnia, jednog od najljepših gradskih trgova i popularno mjesto okupljanja. Krase ga Berninijeva fontana, jedno od najpoznatijih otvorenih stubišta na svijetu (137 stepenica), obelisk i crkva na brežuljku. Slobodno vrijeme za večeru u nekom od okolnih restorana te povratak u hotel. Noćenje.

2. dan     RIM

Doručak i odlazak u šetnju antičkim dijelom grada uz: Koloseum, najveći amfiteatar ikad izgrađen u Rimskom Carstvu, jedan od najpoznatijih i najfotografiranijih spomenika, bez kojeg se Rim ne bi bio Rim; Forum Romanum, nekoć glavni trg oko kojeg se odvijao društveni život antičkog grada; Kapitolij,  najpoznatiji rimski brežuljak s trgom čiji je izgled dizajnirao slavni Michelangelo; Piazza Venezia, trg na kojem se nalazi Oltar domovine s Grobom neznanom vojniku i spomenikom Vittoriju Emanueleu, prvom kralju ujedinjene Italije. U poslijepodnevnim satima predlažemo posjet šarmantnoj srednjovjekovnoj četvrti Trastevere, s labirintom malih uličica, trgova, barova i restorana, u kojoj se okupljaju mladi umjetnici. Noćenje.

3. dan     RIM

Nakon doručka odlazimo do Vatikana, sjedišta poglavara katoličke crkve i najmanje države na svijetu. Svakako predlažemo posjet Vatikanskim muzejima ( doplata kod prijave), skup muzeja u kojima se nalazi najvrednija zbirka umjetnina na svijetu. Sikstinska kapela sa slavnim Michelangelovim freskama jedan je dio tih muzeja. Nastavljamo s razgledom čuvene bazilika sv. Petra, najveće crkve na svijetu i glavne crkve katoličkog svijeta. Krase je mnoge znamenitosti, no među najpoznatijima su Michelangelova Pietà, grob svetog Petra i veličanstvena kupola s čijeg se vrha pruža veličanstven pogled na sve strane vječnog grada. U nastavku, šetnja uz tvrđavu Sant’Angelo, nekadašnji mauzolej rimskog cara Hadrijana preko istoimenog mosta na rijeci Tiber prema Pantheonu, hramu svih bogova i trgu Navona s fontanama među kojema se najviše ističe Fontana četiriju rijeka, barokno djelo kipara Berninia iz 17. stoljeća. Ovaj živahni trg okružen je restoranima i kafićima pa predlažemo kratki predah. Noćenje.

4. dan RIM – ZAGREB

Doručak. Slobodno vrijeme za osobne progame do transfera u zračnu luku, prtljagu ostavljamo na recepciji hotela. Na putu do zračne luke razgled crkvi San Giovanni in Laterano (katedrala grada Rima), rimske prvostolnice, katakombi San Calisto i crkve San Paulo Fuori le Mura, jedna od najimpozantnijih crkava u Rimu. Prijava na let za Zagreb na liniji Croatia Airlinesa OU 381 u 18.00 sati, s međuslijetanjem u Splitu. Očekivani dolazak u Zagreb u 20.40 sati.

 

Cjenik

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

Polazak: 02.11.-05.11.; 23.11.-26.11.  

07.12.-10.12.

 

Ultra first minute 2.590 kn 2.390 kn
First minute 2.790 kn 2.590 kn
Redovna cijena 2.990 kn 2.790 kn

 

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka, po osobi: 1.090 kn

Napomena: ultra first minute te first minute cijena vrijedi do 60, odnosno 30 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!  

Cijena aranžmana uključuje:

Prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa);

Prijevoz autobusom od zračne luke do hotela pri dolasku u Rim te od hotela do zračne luke u povratku;

Smještaj u Rimu u hotelu Regio 3* ili hotelu Archimede 4*  u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom;

Razglede prema programu;

Slušalice za razgled grada

Voditelja putovanja iz Zagreba;

Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

 

Cijena aranžmana ne uključuje: obaveznu doplatu za pristojbe zračnih luka od 1.090 kn (podložno promjeni), doplatu za jednokrevetnu sobu od 690 kn, obaveznu doplatu na licu mjesta za boravišnu pristojbu u iznosu od 4 € / 6 € po osobi i noćenju, ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda, karte javnog  gradskog  prijevoza, doplate za fakultativne izlete i sadržaje kao i obroke koji nisu predviđeni programom, osobne troškove, napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje i putno osiguranje (preporučujemo).

 

Mogućnost doplate za polaske iz Pule i Zadra (na upit).

Polasci iz Splita i Dubrovnika po istoj cijeni aranžmana.

(raspoloživost i potvrda letova na upit, te individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s pratiteljem putovanja u Zagrebu)

 

Fakultativna ponuda po osobi (uz najmanje 10 prijavljenih osoba):

Vatikanski muzeji & Sikstinska kapela: 350 kn (uključuje najam slušalica i rezervaciju termina, prijava moguća samo prilikom rezervacije putovanja)

 

Popusti na pomoćnom ležaju:

Dijete 2-11,99 godina:   300 kn

 

Napomena:

Smještaj u trokrevetnoj sobi na upit, za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.

Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

 

Napomena: Po Rimu ćemo koristiti gradski prijevoz; metro i bus. Na nekim polascima, zbog slobodnog termina u Vatikanskim muzejima, moguća je zamjena 2. i 3. dana programa.

 

Informativne cijene individualnih ulaznica po osobi :

Koloseum, Forum Romanum i Palatino 12 €

Kupola bazilike sv. Petra 8 € liftom, 6 € stubištem

Katakombe San Calisto 8 €

Javni gradski prijevoz u Rimu: 1. vožnja metroom ili 100 min na svim linijama autobusa (mogućnost  presjedanja 1,50 €  ● jednodnevna karta (24h) za neograničene vožnje metroom, autobusom ili tramvajem na području grada 7 €

Rim

Napomene

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 8 kg).

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od hrvatskih standarda.

Cijene fakultativne ponude bazirane su prema stanju iz ožujka 2019. i mogu biti podložne promjeni.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20

Oznaka putovanja: MP013