+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

RIM - 4 dana

Španjolske stube, Bazilika Sv. Petra, Coloseum, prekrasni slavoluci, ali i tratorije s finom hranom te butici s visokom modom - Rim je vječno predivan

4 dana / 3 noćenja — Zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja:
07.02.-10.02.2019.
14.03.-17.03.2019.
23.05.-26.05.2019.

 

Rim

 

Program putovanja

1. dan ZAGREB / SPLIT - RIM

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija u 12:30 sati. Prijava na let Croatia Airlinesa za Rim. Odlazak aviona u 14:35 sati s međuslijetanjem u Splitu. Polazak iz Splita u 16:00 sati, dolazak u rimsku zračnu luku u 17:10 sati. Transfer do hotela i smještaj u sobe. Zajednički odlazak s pratiteljem putovanja na Španjolski trg – omiljeno okupljalište mladih uz barokne stepenice, mjesto na kojem su snimani mnogi poznati filmovi i gdje se odražava rimski godišnji modni show. Ispod trga smjestila se jedna od najpoznatijih ulica na svijetu, Via Condotti, koja obiluje trgovinama najpoznatijih modnih dizajnera.  Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan RIM

Doručak. Razgled grada nastavljamo odlaskom javnim prijevozom do čuvenog Rimskog foruma. Na brežuljak Kapitol popet ćemo se poznatim stubištem – Cordonatom za koje je nacrt izradio sam Michelangelo. Ulicom carskih foruma nastavljamo prema Koloseumu – najpoznatijem rimskom simbolu i dalje do Konstantinova slavoluka. U Crkvi sv. Petra u okovima vidjet ćemo Michelangelovog Mojsija, okove kojima je navodno bio okovan sv. Petar te nadgrobnu ploču u obliku medaljona najslavnijeg minijaturista svih vremena, našeg Julija Klovića Croate.  Nastavak razgleda posjetom baroknim trgovima Rima. Šetnja prema Fontani di Trevi – jednom od najljepših baroknih rimskih simbola gdje i Vi možete baciti novčić za sreću i poželjeti  Vašu posebnu želju!  Posjetit ćemo Panteon i odmoriti se na Trgu Navona, jednom od najljepših  i najživljih rimskih trgova. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan RIM / VATIKAN

Doručak. Ujutro odlazimo do Vatikana i Trga sv. Petra gdje ćemo vidjeti Berninijeve kolonade, najveći egipatski obelisk u Rimu i 2 fontane. Posjet  bazilici  sv.Petra, jednoj od najvećih crkvi na svijetu, često opisivanoj kao jednoj od najvažnijih crkvi kršćanstva.  Slobodno vrijeme za osobne programe ili posjet Vatikanskim muzejima (preporučujemo rezervaciju unaprijed putem interneta). Razgled nastavljamo šetnjom do Anđeoske tvrđave pa dalje preko Mosta sv. Anđela do Palače pravde. Slobodno vrijeme za osobne programe, kupovinu, fini talijanski capuccino ili aperitiv, večeru u živahnoj četvrti Trastevere, dodatne posjete muzejima itd. Noćenje.

4. dan RIM – SPLIT / ZAGREB

Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe. Odlazak transferom prema zračnoj luci uz zaustavljanje kod dvije slavne rimske crkve. Vidjeti ćemo crkvu sv. Ivana Lateranskog, katedralu Rima kao i crkvu sv. Pavla izvan zidina, jednu od velikih rimskih bazilika građenom na mjestu povijesnog groba sv. Pavla. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa za Zagreb u 18:00 sati, dolazak u splitsku zračnu luku u 19:15 sati, nastavak leta za Zagreb. Dolazak u Zagreb u 20:25 sati.

Cjenik

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI za polaske 07.02. i 14.03.: 2.090 kn

 REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI : 2.290 kn

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI za polazak 23.05. : 2.490 kn

 REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI : 2.690 kn

FM cijena vrijedi do popune kapaciteta po FM cijeni

 

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka  1.090 kn

(cijena pristojbi zračnih luka podložna je promjenama)

Rok za prijavu: 7 dana prije puta   Minimalan broj putnika: 20

Doplata: za polazak iz Zadra, Pule i Dubrovnika: 410 kn + zrakoplovne pristojbe. Potvrda letova na upit!

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom redovne linije Zagreb/Split - Rim - Split/Zagreb
 • 3 noćenja s doručkom u hotelu 3*/4* (u centru Rima, zona stazione Termini) u dvokrevetnim sobama
 • transfer od zračne luke u Rimu do hotela
 • transfer od hotela do zračne luke uz zaustavljanje kod bazilika sv.Ivana Lateranskog i sv.Pavla izvan zidina
 • turističkog pratitelja tijekom putovanja
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

 

Cijena ne uključuje:

 • doplatu za zrakoplovne pristojbe - 090 kn (iznos može biti podložan promjeni)
 • moguću doplatu za jednokrevetnu sobu - 550 kn
 • Ulaznice za muzeje i kulturno - povijesne spomenike, informativne cijene ulaznica (mogu biti podložne promjeni):
 • Ulaznice za Vatikanske muzeje 17 € po osobi (preporučamo rezervaciju prije puta putem interneta

3.dan putovanja poslije podne. Posjet muzejima je individualan)

 • Ulaznice za Koloseum 14 € po osobi (preporučamo rezervaciju prije puta putem interneta)
 • U Rimu se razgled obavlja pješice i javnim prijevozom tako da je potrebno kupiti karte za metro:

pojedinačna vožnja 1,50 €, dnevna karta 7 €, dvodnevna karta 12,50 €

 • Boravišnu pristojbu koja se plaća na licu mjesta, na recepciji (4 € po osobi
 • Boravišnu pristojbu koja se plaća na licu mjesta, na recepciji (4 - 6 € po osobi i danu, obavijest u završnom pismu)
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno zdravstveno osiguranje

 

Popusti: Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 10% popusta na osnovnu cijenu aranžmana.

Rim

Napomene

Iznos zrakoplovnih pristojbi podložan je promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

Vrijeme polaska zrakoplova navedeno je prema redu letenja zrakoplovne kompanije Croatia Airlines i može biti podložno promjeni.

Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima.

Za  državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje.

Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa

Oznaka putovanja: MP016