+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

Route 66

Najslavnija cesta na svijetu, koju je John Steinbeck nazvao Majkom svih cesta, proteže se od Chicaga do Los Angelesa i zavest će svakog svojim velikim neonskim znakovima, romantičnim motelima i zalogajnicama, neobičnim gradićima i spektakularnim otvorenim prostranstvima.

Otisnite se na vožnju života kroz 3,790 km, osam saveznih država i tri vremenske zone te upoznajte samo srce SAD-a!

Fly & Drive, individualni polasci

Program putovanja

1. dan, ZAGREB – CHICAGO, ILLINOIS

Vaša avantura u srce SAD-a počinje jutarnjim letom iz Zagreba za Chicago, preko jedne od većih europskih zračnih luka. Po dolasku, preuzimanje automobila iz rent-a-car službe kojim ćete proputovati 3,790 km američke povijesti i kulture. Auto će imati pun spremnik goriva i GPS navigaciju koja će vas pratiti na svim lutanjima. Slijedi vožnja do hotela i smještaj. Nakon toga slobodni ste razgledati grad prvih nebodera i prvu točku svog putovanja, Chicago.

2.dan, CHICAGO, ILLINOIS

Dan započnite čikaškom tradicijom – doručkom u zalogajnici Lou Mitchell’s koja stoji na Jackson Boulevardu, službenoj početnoj točki Route 66, još od 1923. s istim vlasnicima koji vam mogu ispričati koju priču o cesti. Nastavite razgled grada šetnjom po Navy Pieru uz poglede na jezero Michigan i kupite si nešto lijepo u poznatoj šoping četvrti Magnificent Mile. I nikako nemojte napustiti Chicago bez da ste probali instituciju zvanu deep dish pizza!

3. dan, CHICAGO, ILLINOIS – ST. LOUIS, MISSOURI (478 km)

Putujte cestom Route 66 uz autentično američko iskustvo i zaustavite se u Springfieldu i Pontiacu radi kratkog razgleda gradića koji odaju počast ovoj cesti. Iz savezne države Illinois prijeđite u Missouri preko memorijalnog mosta Martina Luthera Kinga na rijeci Mississippi. U St. Louisu nemojte zaobići Gateway Arch i spektakularni pogled na Mississippi i grad s visine od 180m. Navečer se opustite uz autohtoni blues St. Louisa i dobro lokalno pivo u najvećoj pivovari na svijetu, Anheuser-Busch.

4. dan, ST. LOUIS, MISSOURI – SPRINGFIELD, MISSOURI (350 km)

Cesta će vas povesti kroz prekrasne zelene planine Ozark u saveznoj državi Missouri. Po dolasku upoznajte gradić popularno znan kao majka Majke svih cesta, Springfield. Grad odiše atmosferom divljeg zapada i zapadnjačkog folklora, pogotovo oko špilja Meramec u kojima se skrivao poznati bandit Jesse James u bijegu od zakona.

5. dan, SPRINGFIELD, MISSOURI – OKLAHOMA CITY, OKLAHOMA (477 km)

Kako budete napuštali Missouri prema saveznoj državi Oklahomi, primijetit ćete postepenu promjenu okoliša, iz zelenih bogatih polja prema crvenim i prašnjavim ravnjacima jugoistoka. Osjetna je i promjena u kulturi budući da ovaj teritorij odražava snažan utjecaj američkih Indijanaca. Također, budući da se zemlja ovdje pokazala pogodnom za stočarstvo, ovaj dio SAD-a je poznat kao teritorij kauboja!
Oklahoma City je preživio tešku krizu 1980-ih, no nakon terorističkog napada 1995., grad je doživio ekstenzivnu obnovu. Navečer definitivno posjetite Bricktown, četvrt u kojoj su stara i napuštena skladišta pretvorena u otmjene restorane, velike barove i divlje noćne klubove.

6. dan, OKLAHOMA CITY, OKLAHOMA – AMARILLO, TEXAS (415 km)

Dobrodošli u samo srce teritorija kauboja! Ova trasa putovanja prilika je za razgled arhetipskih atrakcija ceste Route 66 kao što su dvoglave zmije, farme reptila, mumije i ranč Cadillaca.
Amarillo je pravi spoj novog i starog zapada pa se svakako provozajte Amarillo Boulevardom koji je dio originalne Route 66 i prepun trgovina, zalogajnica i motela iz 1950-ih.

7. i 8. dan, AMARILLO, TEXAS – SANTA FE, NEW MEXICO (447 km)

Na putu obavezno stanite u gradiću Tucumcari osnovanom 1901. Gradić je bio poznat na divljem zapadu zbog svojih salona i bandita no ubrzo je počeo propadati. To je promijenila cesta Route 66 koji je za sobom donijela puno posla zbog mnogih prolaznika. Ovdje posjetite muzej Route 66 i razgledajte gradić koji odiše poviješću divljeg zapada.
Put se nastavlja prema glavnom gradu savezne države New Mexico, Santa Feu. Santa Fe je pravi primjer tipičnog grada jugoistoka SAD-a sa svojim zgradama u pueblo stilu, mnogobrojnim galerijama i izvrsnim muzejima. A život u ovom gradu centriran je oko povijesnog dijela grada, Santa Fe Plaze. Budući da ste do sada prošli više od 2,100 km, ovo je prilika da dva dana uživate u sporom tempu i opuštenoj atmosferi New Mexica uz ledeno hladno pivo, izvrsnu hranu i kupanje na bazenu.

9. dan, SANTA FE, NEW MEXICO – ALBUQUERQUE, NEW MEXICO (105 km)

Provozajte se kroz Albuquerque starom cestom Route 66 dijelom koji je danas znan kao glavna ulica grada. Ipak, ulica je i dalje ukrašena u starom stilu ceste – velikim neonskim znakovima koji oglašavaju razne usluge, trgovine i zalogajnice. Ova klasična ruta vodi posjetitelje kroz grad od vulkana na zapadu, pored rijeke Rio Grande i botaničkih vrtova, prema starom gradu osnovanom još 1706 i izgrađenom u starom kolonijalnom stilu. Uz sve to, preporučamo posjet modernoj četvrti Nob Hill koja vrvi pivnicama, uličnom hranom i vrlo neobičnim buticima.

10. dan, ALBUQUERQUE, NEW MEXICO – HOLBROOK, ARIZONA (426 km)

Ovdje obavezno posjetite Okamenjenu šumu, nacionalni park koji sadrži tisuće hektara okamenjenog drveća. Nemojte propustiti ni gigantski krater promjera kilometar i pol gdje je prije 22,000 godina zemlju udario ogroman meteor. Na tom mjestu nalazi se muzej astrogeologije s najvećom interaktivnom izložbom o meteorima i asteroidima na svijetu.

11. dan, HOLBROOK, ARIZONA – GRAND CANYON, ARIZONA (230 km)

Dug 445 km i dubok skoro 2 km Grand Canyon je lokalitet Svjetske baštine i „djed“ prirodnih čuda na gotovo pola milijuna hektara. U nacionalnom parku odaberite neki iz ponude turističkih razgleda nacionalnog parka ili se provozajte 40 km dugom cestom Desert View Scenic Drive koja se proteže južnim rubom kanjona i nudi poglede koji oduzimaju dah.

12. dan, GRAND CANYON, ARIZONA – LAS VEGAS, NEVADA (435 km)

Viva Las Vegas! Od svog osnutka prije nešto više od stoljeća, Las Vegas je slavan po svojoj blještavosti, veličini i drskosti te je nezaobilazna postaja na svakoj „ozbiljnoj“ američkoj pustolovini. Parkirajte svoj auto u hotelu i protegnite noge na Las Vegas Stripu. Zakockajte svoj novac u kockarnicama, posjetite predstavu Chippendalesa ili se oženite u Maloj bijeloj kapelici za vjenčanja, nije bitno! Što se desi u Vegasu, ostaje u Vegasu!

13. dan, LAS VEGAS NEVADA – SANTA MONICA, LOS ANGELES, CALIFORNIA (460 km)

Put od Las Vegasa do Los Angelesa prolazi kroz pustinju Mojave, najsušu pustinju u Sjevernoj Americi i vodi vas kroz grad duhova Calico, službeni centar kalifornijske srebrne groznice s vlastitim očuvanim rudnikom srebra, jednim od rijetkih koji opstaju na starom zapadu. Nastavkom vožnje stižete do Santa Monice gdje cesta Route 66 susreće Tihi ocean.

14. dan, SANTA MONICA, LOS ANGELES, CALIFORNIA – ZAGREB

Iskoristite dan za istraživanje Los Angelesa koji čitavo stoljeće zaokuplja maštu cijelog svijeta. Prošećite šetalištem slavnih i pogledajte kazalište Kodak u kojem se održava dodjela Oskara. Nakon boravka u suhim predjelima jugoistoka, napunite baterije gledanjem morske pučine u marini Del Rey. Ako vam još nije dosta vožnje, provozajte se Sunset Stripom koji spaja Hollywood i Beverly Hills i šopingirajte na poznatom Rodeo Driveu.

15. dan, SANTA MONICA, LOS ANGELES, CALIFORNIA – ZAGREB

Okupajte se na plažama Santa Monice i prošećite drvenim molom uživajući u corn dogu i šećernoj vati ili se provedite u lunaparku. Nakon toga krenite autom u zračnu luku LAX te vratite svoj automobil i pričekajte svoj let za Zagreb nakon američke pustolovine života!

Cjenik

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi od: 12.870 kn*

Obavezna doplata za pristojbe u zračnim lukama: 2.980 kn

*Cijena putovanja podložna je promjenama ovisno cijeni aviokarata na odabrani datum putovanja

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 2

 

Cijena uključuje:  prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi  na relaciji Zagreb – Chicago, Los Angeles – Zagreb, Rent-a-car na relaciji Chicago – Los Angeles, GPS uređaj u automobilu, noćenja u hotelima i motelima 2* i 3* bez uključenog doručka u Chicagu, St. Louisu, Springfieldu, Oklahoma Cityju, Amarillu, Santa Feu, Albuquerqueu, Holbrooku, Grand Canyon Villageu, Las Vegasu i Santa Monici,

Nije uključeno: pristojbe u zračnim lukama  – obavezna doplata 2.980 kn  (podložna promjeni-točan iznos se utvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte), troškovi ishođenja vize (160 $), cestarine, mostarine i parking za vozilo, napojnice, dodatne obroke, ulaznice za fakultativne sadržaje, usluge koje nisu navedene u programu, osiguranje od rizika otkaza, putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo, moguća rezervacija u agenciji), sve što nije izrijekom navedeno pod cijena uključuje.

 

Ponuđeni program je samo prijedlog aranžmana, kojeg možemo prilagoditi vašim željama, poput broja dana, kategorizacije hotela, lokacija i slično. Cijene su podložne promjeni bez prethodne najave. Ponuda ovisi o raspoloživosti slobodnih hotelskih kapaciteta i mjesta na letovima.

Boravak u periodu od 21.12.– 15.01. je period visoke sezone te nisu primjenjive navedene cijene. Moguće je napraviti putovanje u navedenom terminu uz nadoplatu, a ovisno o raspoloživosti mjesta na letovima i u hotelima primjenjuje se doplata. Kalkulacije za paket napravljene su uz pretpostavku da je primjenjiva cijena leta na najnižoj ekonomskoj klasi, ovisno o raspoloživosti mjesta u trenutku rezervacije.

Chicago

St. Louis

Oklahoma City

Amarillo

Santa Fe

Albuquerque

Holbrook

Grand Canyon

Las Vegas

Los Angeles

Napomene

Kategorizacija hotela u SAD-u odgovara lokalnoj kategorizaciji koja se može razlikovati od europske.

U slučaju nepredviđenih situacija uzrokovanih eventualnim kašnjenjem na letovima aviokompanije odnosno otkazivanjem leta, Organizator putovanja napravit će sve radnje da se šteta umanji u danom trenutku, dok je aviokompanija odgovorna putnicima direktno odgovoriti na  nastalu štetu.

ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE: Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja karte. Ukoliko je razlika uvećanje, naplaćuje se od putnika do polaska.

U slučaju promjene letova od strane aviokompanije, putnici će biti obaviješteni o novim vremenima letova od strane agencije.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvpei.hr

 

Državljanima Republike Hrvatske potrebna je viza za ulazak u SAD. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje.

 

VIZA: Potrebna! Napominjemo da se preko web stranice Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država http://zagreb.usembassy.gov/ trebate naručiti za termin predavanja aplikacijskih dokumenata za vizu! Informativna cijena vize: 160 USD. Agencija ne posreduje pri ishođenju vize; neodobravanje vize koje ima za posljedicu odustajanje od putovanja ne obvezuje agenciju ni u kojem slučaju i primjenjuju se uvjeti otkaza putovanja.

Putnicima preporučamo putno osiguranje – informacije u agenciji.

 

Prilikom rezervacije programa potrebno je dostaviti agenciji kopiju putovnice.

Prilikom sklapanja ugovora potrebno je uplatiti 50% cijene, a ostatak iznosa najkasnije 30  dan prije početka putovanja.

USD -EUR-HRK, na dan 1.3.2018. U slučaju promjene tečaja za više od 1,5% agencija zadržava pravo izmjene cijene, kao i pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika.

Organizator putovanja zadržava pravo promjene cijena u slučaju promjene kalkulativnih elemenata ili tečaja. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa.

Minimum putnika: 4

Opći uvjeti: Za ovo putovanja vrijede opći uvjeti kupnje i provedbe turističkih paket aranžmana turističke agencije Meridijan putovanja d.o.o.  Za ovo putovanja uplaćeno je jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti kod Croatia Osiguranja, Zagreb.

Odgovorni organizator: Meridijan putovanja d.o.o., Trg hrvatskih pavlina 8, Zagreb, MB 1760408; OIB 92543185524; ID HR-AB-01-080469587