+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

 

RUSIJA - Moskva i Sankt-Peterburg

Rusija - crvena Moskva i carski Sankt-Peterburg – putovanje do lijepih gradova i očaravajućih carskih znamenitosti najveće države svijeta

7 dana  /  6 noćenja — Polazak iz Osijeka! Let iz Beograda!

Datumi putovanja:
23.-29.06.2019

Program putovanja

 

1. dan, 23.06., OSIJEK, BEOGRAD, ST.PETERSBURG

Polazak iz Osijeka 01:30 h sa dogovorenog polazišta. (Mogućnost polaska iz drugih gradova na upit.) Vožnja do beogradske zračne luke Nikola Tesla. Check-in. Let avio kompanije Air Serbia za Moskvu u 06:30 h (let JU 650). Dolazak u Moskvu u 10:15 h. Panoramsko razgledavanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg sa veličanstvenom katedralom sv. Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Novodjevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet Lomonosov, Poklonaja gora (razgledi samo izvana). Odlazak u hotel. Smještaj. Slobodno vrijeme. Fakultativni obilazak Moskovskog metroa u pratnji vodiča. Razgled najljepših metro stanica, nalik na muzeje, bogato dekorirane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mramornim stepenicama i portretima narodnih junaka. Noćenje.

2. dan, 24.06., MOSKVA

Doručak. Odlazak na razgled Kremlja, najstarijeg dijela Moskve koji predstavlja povijesni centar grada, neponovljiv po ljepoti arhitektonsko-umjetničkog kompleksa. Nekadašnja rezidencija ruskih careva i patrijarha, a danas simbol Ruske federacije. Obilazak Kremlja. Nakon razgleda slobodno vrijeme za vlastite programe i istraživanje grada. Šetnja ulicom Arbat, slobodno za ručak, posjete muzejima, predlažemo jedan od najposjećenijih, muzej Kosmonautike ili odlazak u poznatu galeriju Tretjakov… Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan, 25.06., MOSKVA

Nakon doručka predlažemo fakultativni odlazak u Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Troice Sergijeve Lavre, bisera drevnoruske umjetnosti i arhitekture. U večernjim satima predlažemo vožnja ekskluzivnim brodom/restoranom “Radisson’’. Veličanstven pogled sa rijeke na noćnu Moskvu koja slovi za jedan od najosvjetljenijih gradova svijeta. Noćenje.

4. dan, 26.06., MOSKVA, ST. PETERSBURG

Nakon doručka transfer do željezničke stanice. Putovanje za St. Petersburg u 09:30 h modernim vlakom Sapsan. Dolazak u St. Petersburg u 13:20 h. Panoramsko razgledavanje grada autobusom: Nevsky prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevski otok, Ermitaž, katedrala sv. Izaka, Brončani konjanik… (razgledavanja samo izvana). Smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan, 27.06., ST. PETERSBURG

Nakon doručka predlažemo vožnju kanalima i Nevom. Pogled na znamenitosti grada i njegovu arhitekturu sa legendarne rijeke Neve ostavlja jedinstven dojam. Odlazak i obilazak (uz doplatu) Petropavlovske utvrde s crkvom Sv.Petra i Pavla u kojoj se nalaze grobnice svih ruskih careva, povijesni muzej St. Petersburga i čuvene tamnice. Slobodno poslijepodne za šetnju centrom grada po Nevsky Prospektu uz mnogobrojne trgovine i restorane. Noćenje.

6. dan, 28.06., ST. PETERSBURG, PETERHOF, PUSHKIN

Doručak. Odlazak u Peterhof, ruski Versailles, ljetnu rezidenciju cara Petra Velikog. Poznat po parku i čuvenim fontanama sa savršenim vodenim kaskadama i pozlaćenim skulpturama, smještenim u centru parka okruženog romantičnim vrtovima rokoko stila s veličanstvenim pogledom na Finski zaljev, Kronstadt i St. Petersburg. U nastavku odlazak do mjesta Pushkin, ljetnu rezidenciju Ekaterine Velike, razgled raskošne palače sa čuvenom jantarnom sobom, dvoranom optočenom zrcalima, slikama, portretima dinastije Romanovih i pozlatom koja je nakon Oktobarske revolucije pretvorena u muzej. Povratak u St. Petersburg. Noćenje.

7. dan, 29.06., SANKT PETERBURG, BEOGRAD, OSIJEK

Nakon doručka slobodno vrijeme, predlažemo fakultativni obilazak Ermitaža, jednog od najvećih muzeja na svijetu u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 milijuna eksponata, remek djela Leonarda Da Vincija, Tiziana, Van Gogha, Cezanna, Picassa… Transfer do zračne luke. Let avio kompanije Air Serbia za Beograd u 21:30 h (let JU 675). Dolazak u Beograd u 23:10 h. Transfer do Osijeka.

 

Cjenik

Redovna cijena po osobi: 7.290 kn

FIRST MINUTE cijena: 6.790 kn PRIJAVE DO 15.03.2019.

Cijena za dijete do 12 god. sa 2 odrasle osobe: 6.590 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.090 kn

 

ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Transfer Osijek – Beograd – Osijek
 • Let Beograd – Moskva, St. Petersburg – Beograd
 • Prijevoz brzim vlakom Sapsan (ekonomska klasa) Moskva – St. Petersburg
 • Smještaj na bazi noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelima 4*
 • 3 noćenja s doručkom u Moskvi u hotelu Delta 4*
 • 3 noćenja s doručkom u St. Petersburgu u hotelu Park Inn by Radisson Pribaltiyskaya 4*
 • Moskva- panoramski razgled grada, razgled Kremlja i Patrijarške palače, ulaznice uključene
 • Petersburg – panoramski razgled grada, razgled Peterhofa i Carskog sela Pushkin, ulaznice uključene
 • Transfere prema programu
 • Pratitelja putovanja i stručnog lokalnog vodiča
 • Troškove organizacije

 

OBAVEZNA DOPLATA:

 • zrakoplovna pristojba 1090 kn

 

ARANŽMAN NE UKLJUČUJE: fakultativne sadržaje, ulaznice za kulturno povijesne spomenike i muzeje, karte za javni gradski prijevoz, troškove osobnih narudžbi.

 

VIZA: turistička viza 475 kn + 100 kn posredovanje.

Za hrvatske državljane za dobivanje vize za Rusku Federaciju potrebno je: popuniti online upitnik s fotografijom i osobnim potpisom, fotografija veličine 3,5 x 4,5 cm na svijetloplavoj pozadini, putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska iz zemlje i potrebne su najmanje dvije prazne stranice, polica putnog zdravstvenog osiguranja premije 30.000 eur na ime putnika. Rok izdavanja vize je sedam radnih dana (+/- 3 dana). Ukoliko je izrada vize po hitnom postupku (3 radna dana), cijena konzularne pristojbe po osobi: 740 kn.

 

Važno! Putovnica mora vrijediti najmanje šest mjeseci od ulaska u zemlju.
Kopiju putovnice prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti prodajnom mjestu.

 

DOPLATE U AGENCIJI (prijave uz rezervacije, min. 15 prijavljenih):

MOSKVA

 • Obilazak Moskovskog metroa – 80 kn
 • Sergijev pasad (bivši Zagorsk) – 315 kn
 • Krstarenje rijekom Moskvom – 275 kn
 1. PETERSBURG
 • Vožnja kanalima i rijekom Nevom – 235 kn
 • Petropavlovska utvrda – 235 kn
 • Ermitaž – 315 kn

Napomena: sve cijene uključuju autobusni prijevoz, lokalnog vodiča i ulaznice. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika izleti će se realizirati javnim prijevozom, metroom.

Rusija

Sankt-Peterburg

Napomene

VIZA: turistička viza 475 kn + 100 kn posredovanje.

Za hrvatske državljane za dobivanje vize za Rusku Federaciju potrebno je: popuniti online upitnik s fotografijom i osobnim potpisom, fotografija veličine 3,5 x 4,5 cm na svijetloplavoj pozadini, putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska iz zemlje i potrebne su najmanje dvije prazne stranice, polica putnog zdravstvenog osiguranja premije 30.000 eur na ime putnika. Rok izdavanja vize je sedam radnih dana (+/- 3 dana). Ukoliko je izrada vize po hitnom postupku (3 radna dana), cijena konzularne pristojbe po osobi: 740 kn.

 Važno! Putovnica mora vrijediti najmanje šest mjeseci od ulaska u zemlju.
Kopiju putovnice prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti prodajnom mjestu.

Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja,ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati.

Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima.

Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Kategorije hotela odgovaraju službenim lokalnim kategorizacijama.

Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

VAŽNO! Putovnica mora vrijediti najmanje šest mjeseci od dana ulaska u zemlju.

Kopiju putovnice potrebno je dostaviti prodajnom mjestu prilikom rezervacije putovanja.

Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko done do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera

Najmanji broj putnika: 15

Oznaka putovanja: MP026