+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

 

RUSIJA - Moskva i Sankt-Peterburg

Rusija - crvena Moskva i carski Sankt-Peterburg – putovanje do lijepih gradova i očaravajućih carskih znamenitosti najveće države svijeta

8 dana  /  7 noćenja — Zrakoplovom iz Zagreba

Datumi putovanja:
11.-18.08.2019.

Program putovanja

1. dan, nedjelja, 11.08. ZAGREB - ST.PETERSBURG

Polazak iz Zagreba letom Aeroflota SU2041 u 13:20 h. Dolazak u Moskvu 17:10. Polazak za St Petersburg letom SU028 u 19:45. Predviđeni dolazak u   sjevernu rusku prijestolnicu u 21:00. Petersburg će Vas očarati svojim ljepotama i višestoljetnom kulturom kojom odiše na svakom uglu. Osnovao ga je car Petar Veliki 1703. god. te ga je ubrzo imenovao i ruskom prijestolnicom. St. Petersburg bio je oko 200 godina glavni grad Rusije, a danas je ostao važno kulturno i gospodarsko središte Rusije koje privlači brojne turiste iz svih dijelova svijeta. Transfer do hotela. Smještaj. Noćenje. Navečer slobodno vrijeme – predlažemo večernju šetnju Nevskim prospektom i večeru u jednom od mnogobrojnih restorana, te šetnju uz promatranje dizanja mostova. Noćenje.

2. dan, ponedjeljak, 12.08. ST.PETERSBURG-PANORAMSKI RAZGLED GRADA i POSJET KatedralI sv. izaka

Doručak u hotelu. U jutarnjim satima odlazak na razgled grada. Panoramski razgled najbitnijih znamenitosti St. Petersburga s lokalnim vodičem: Nevsky Prospekt, Kazanska katedrala, Palace square, Zimski dvorac, Trg Senata, spomenik Petra Velikog (brončani konjanik), utvrda Petra I Pavla, posjeta katedrali Sv. Izaka, jedne od najvećih i najraskošnijih građevina St. Peterburga. Gradila se gotovo četrdeset godina, a danas je pretvorena u muzej. Ističe se pozlaćenom kupolom odakle se pruža veličanstven pogled na St. Petersburg. Slobodno vrijeme. Fakultativno predlažemo posjetiti folk show “Feel yourself Russian” s tradicionalnim ruskim plesovima i pjesmama, uz šampanjac i zakusku ruskih jela. Noćenje.

3. dan, utorak, 13.08. ST. PETERSBURG – CARSKO SELO

Doručak u hotelu. Odlazak u Carsko selo. Carsko selo (Pushkin) – ljetna rezidencija carice Katarine Velike. Carsko selo podsjeća na dvorce iz bajki – prelijepo uređeni vrtovi, parkovi, raskošni paviljoni i jezera.  Sama palača carice Katarine veliko je i elegantno zdanje s fasadama ukrašenim u raskošnom baroknom stilu te čuvenom Jantarnom sobom, gdje su zidovi obloženi jantarom, a sama težina sobe je 6 tona. Dvorac Katarine Velike I Carsko selo, kojeg je u čast rođenja princeze Elizabete Petar Veliki poklonio svojoj supruzi Katarini, danas predstavlja jedan od najvećih simbola preporoda Rusije i njezine kulture. Povratak u St. Petersburg. Noćenje.

4. dan, srijeda, 14.08. ST.PETERSBURG-PETERGOF (fAKULTATIVNO)

Doručak u hotelu. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet u Peterhof, ili kako ga još nazivaju “prijestolnicu fontana”- ljetnu rezidenciju ruskih careva tijekom 200 godina.  Niti jedan dvorac u Rusiji se ne može usporediti s njim, a u Europi mu jedino parira Versaille.  Slikoviti kompleks palača i parkova zove se Kraljevstvo fontana. Više od 150 fontana i vodenih kaskada ukrašava parkove. Palače, paviljoni, kipovi, ulice i cvjetne dvorane - sve u punoj veličini i podsjeća na predivno doba. Čak i stabla ovdje imaju svoju vlastitu povijest – sačuvani hrastovi posađeni od strane Cara Petra I. Povratak u hotel. Navečer fakultativno predlažemo posjetiti balet u jednom od najpoznatih kazališta u Svijetu: Marijinskom, Mikhaylovskom ili Ermitažu. Noćenje.

5. dan, četvrtak, 15.08. ST.PETERSBURG-ERMITAŽ -MOSKVA (BRZI VLAK SAPSAN)

Doručak u hotelu. Check-out iz hotela te odlazak u posjet Ermitažu, jednom od najvećih muzeja Svijeta. Ova veličanstvena zbirka se sakupljala oko 250 godina te sadrži otprilike 3 milijuna umjetničkih djela i spomenika svjetske kulture koji datiraju iz kamenoga doba do modernih vremena. Vidjet ćete djela Titiana, Raffaela, Rembrandta, Rubensa, Moneta. Transfer na željeznički kolodvor. Vlakom ćemo otputovati u Moskvu. Putovanje traje 3,5-4 sata. Dolazak u Moskvu – glavni grad Rusije koji broji više od 13 milijuna stanovnika. Brojne kulturne, povijesne i arhitektonske znamenitosti, tajanstvenost i neobičnost ruskog duha kojim je prožeta i mnoštvo različitih turističkih sadržaja čine Moskvu jednom od najzanimljivijih i najpopularnijih svjetskih metropola. Transfer do hotela. Smještaj u hotelu. Noćenje.

6. dan, petak, 16.08. MOSKVA – KREMLJ – Moskovski metro

Doručak. Odlazak na panoramski razgled Moskve: vožnja starim i novim gradskim ulicama i razgled najpoznatijih znamenitosti: Katedrala Krista spasitelja, Vrapče brdo, Park Gorky, ulica Arbat, kazalište Boljšoj, Novodjevičanski manastir I dr. Razgled Moskovskog Kremlja, koji nije samo srce Moskve i Rusije nego i najveća utvrda u cijeloj Europi koju je ruski narod očuvao sve do danas. Obilazeći Kremlj saznati ćete što riječ “kremlj” znači, zašto nikada nitko nije pucao iz Car-puške, tko je lijevao Car-zvono, što znači izraz “derati se po cijeloj Ivanovskoj” i kako je to povezano s Kremljom. Dalje slijedi razgled Moskovskog metroa, stanice kojeg se često nazivaju podzemnim dvorcima jer zbog raskošnog interijera, brojnih dekoracija, murala, mozaika, skulptura, zanimljivo izrađenih lustera i sl., podsjećaju na prostorije kraljevskih palača i dvoraca. Saznati ćete zanimljive činjenice o izgradnji moskovskog metroa koji ima više od 150 stanica i o kojem se s pravom govori kao o jednom od najljepših na svijetu. Samostalni povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. dan, subota, 17.08. MOSKVA- sergijev posad (fakultativni izlet)

Doručak. Predlažemo fakultativni izlet u jedan od gradova Zlatnog prstena Rusije. Sergijev Posad je prekrasan manastir Trojstvena lavra svetog Sergeja, nazvan prema ruskom svecu Sergeju Radonežskomu. Svakodnevno manastir posjete tisuće turista i hodočasnika iz cijelog svijeta. U vrijeme kršćanskih blagdana postaje glavno mjesto okupljanja vjernika. Među brojnim drugim znamenitostima Sergijeva Posada, manastir zauzima prvo mjesto. Uvršten je u popis svjetske baštine, a poznat je i zbog bogate zbirke ikona među kojima se nalaze i ikone jednog od najpoznatijih ikonografa, Andreja Rubljova. Sergijev Posad je mjesto gdje ćete imati mogućnost vidjeti kako su živjeli pravoslavni monasi. Povratak u hotel. Navečer predlažemo da posjetite znameniti moskovski cirkus. Noćenje.

8. dan, nedjelja, 18.08.  ST.PETERSBURG-ZAGREB

Doručak u hotelu. Check-out iz hotela te transfer na aerodrom. Direktan let aeroflota SU 2040 u 10:15. Predviđen dolazak u Zagreb u 12:20 h.

 

Cjenik

Cijena paketa po osobi u kunama

Hoteli Cijena u 1/2 sobi Doplata za 1/1 sobu
Hotel 3*/4* 6 690 kn 1 290 kn

Cijena na bazi minimalno: 10 osoba. Mogući polasci iz Pule, Splita i Dubrovnika uz nadoplatu.

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • povratnu zrakoplovnu kartu na letovima Aeroflota Zagreb-Moskva-St. Petersburg, Moskva-Zagreb, ekonomska klasa

SU2041 11AUG ZAG SVO 1320 1710

SU028   11AUG SVO LED  1945 2120

SU2040 18AUG SVO ZAG 1015 1220

 • 7 noćenja sa doručkom u hotelima 3*/4* u St. Petersburgu i Moskvi, smještaj u dvokrevetnoj sobi
 • transfere aerodrom –  hotel – aerodrom, hotel – željeznički kolodvor – hotel
 • prijevoz na izletima
 • Petersburg: panoramski razgled grada, posjeta Katedrali Sv.Izaka, Ermitažu, Carsko selo
 • Moskva: panoramski razgled grada, Kremlj i posjet jedne katedrale, metro tura
 • karta za brzi vlak SAPSAN na relacije Moskva-St.Petersburg
 • vođenje sa lokalnim vodičem na hrvatskom jeziku
 • potvrđenje (voucher) za ishođenje ruske vize
 • osiguranje od jamčevine, troškove organizacije i realizaciju putovanja

    

 CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • zrakoplovne pristojbe, obvezna doplata 1300 kn po osobi (promjenjive do datuma izdavanja karata)
 • vizu (trošak vize 550 kn za gotovinsko plaćanje sa uključenom uslugom posredovanja – cijena za redovni postupak ishođenja 7 radnih dana; hitni ili ekpresni postupak uz nadoplatu)
 • putno zdravstveno osiguranje (obavezno za ishođenje vize) – preporučamo i osiguranje od otkaza putovanja
 • fakultativne izlete (rezervacija I plaćanje unaprijed)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu
 • dodatne obroke I usluge koji nisu navedeni u program

Cijena izleta po osobi u kunama

   Fakultativni individualni izleti Trajanje izleta (sati) Minimum 4 osobe
 St. Petersburg  Vožnja rijekom Nevom (vodič, brod) 1 310
 Peterhof: gornji i donji parkovi, fontane (prijevoz, vodič, ulaznice) 5 550
 Folk Show Feel yourself Russian (transfer, ulaznice) 2,5 450
Moskva  Vožnja brodom rijekom Moskvom (vodič, brod) 2,5 490
 Tretjakovska galerija (vodič, ulaznice) 2,5 250
 Sergijev posad (prijevoz, vodič, ulaznice) 8 520

Rusija

Sankt-Peterburg

Napomene

Putovnica mora vrijediti najmanje šest mjeseci od ulaska u zemlju. Kopiju putovnice prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti prodajnom mjestu.
Kategorije hotela odgovaraju službenim lokalnim kategorizacijama.
Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjenama i konačni iznos potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
Atlantis zadržava pravo promjene cijene u slučaju promjene tečaja RUB i EUR većih od 1,5%, nedostatka mjesta u ekonomskoj klasi na zrakoplovu, te nedostatku slobodnih soba u hotelima u kojima je predviđen smještaj, promjene cijena ulaznica u objekti, koji se posjećuju
Organizator može promjeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda ovisno o radnom vremenu muzeja ili eventualnih gužvi, praznika ili neke situacije više sile nastale u destinaciji.

Najmanji broj putnika: 15

Oznaka putovanja: MP029