+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

 

RUSIJA 2018. - Svjetsko nogometno prvenstvo

ROSTOV NA DONU

 

HRVATSKA – ISLAND, GRUPA D / 26.06.2018 - 21:00 h, Rostov Arena

Posebnim charter zrakoplovom iz Zagreba

Program putovanja

1. DAN, utorak 26.06.2018. ZAGREB – ROSTOV NA DONU – ZAGREB

Sastanak sudionika putovanja u ranim jutarnjim satima u zračnoj luci Zagreb. Polijetanje posebnog charter zrakoplova iz Zagreba za Rostov na Donu u 8.00 sati. Međuslijetanje na putu za Rostov radi dolijevanja goriva.  Po slijetanju u zračnu luku predviđenom oko 13.00 sati te nakon obavljenih graničnih i viznih formalnosti, slijedi transfer lokalnim turističkim autobusom do središta grada. Slobodno vrijeme u gradu. Oko 18.00 sati odlazak prema Rostov Areni gdje se odigrava utakmica skupine D između Hrvatske i Islanda s početkom u 21.00 sati (po lokalnom vremenu). Po završetku utakmice organizirani transfer autobusom do zračne luke Rostov na Donu. Slijedi prijava na let posebnim charter zrakoplovom za Zagreb te polijetanje zrakoplova oko 1.30 sat. Međuslijetanje radi dolijevanja goriva. Dolazak u Zagreb predviđen je oko 3.45 sata.

 

Cjenik

Cijena po osobi: 5.790 kn + zrakoplovne pristojbe 790 kn

Red letenja / charter let:

 • 6. ZAGREB – ROSTOV NA DONU 08:00 – 13:00 // 27.6. ROSTOV NA DONU – ZAGREB 01:30 – 04:30

 

Cijena uključuje:

 • Prijevoz charter zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Rostov na Donu – Zagreb
 • Organizirane transfere autobusom od zračne luke do središta grada i stadiona
 • Pratitelja putovanja
 • Jamčevinu i troškove organizacije

 

Cijena po osobi ne uključuje:

 • Pristojbe zračnih luka (790 kn - obavezna doplata prilikom rezervacije), ulaznicu za nogometnu utakmicu Hrvatska - Island, troškove osobne prirode, putno osiguranje (preporučujemo)

Rostov

Napomene
 • FAN ID
 • Ukoliko imate ulaznicu za bilo koji utakmicu SP 2018, onda imate pravo ući u Rusku Federaciju bez vize, ali isključivo uz Fan ID, takozvanu putovnicu navijača. Fan ID (putovnica navijača) je dokument koji moraju imati svi navijači, koji planiraju posjetiti utakmicu/e Svjetskog prvenstva 2018, kako bi ušli na stadion. Fan ID je dokument poput akreditacije s Vašom slikom i osobnim podacima. Fan ID je obavezan za sve navijače utakmica Svjetskog prvenstva 2018, uključujući i djecu. Samo vlasnici ulaznica mogu dobiti Fan ID, dakle nemoguće je aplicirati za Fan ID prije nego li kupite ulaznicu za utakmice svjetskog prvenstva u Rusiji.

  Kako bi dobili Fan ID trebate se registrirati na https://www.fan-id.ru/registration.html?locale=EN i popuniti obrazac za prijavu. Vaš zahtjev za ishođenjem će biti razmotren u roku 72 sata nakon kojeg ćete dobiti obavijest o statusu Fan ID-a.

  Fan ID se izdaje jednom za sve utakmice Svjetskog prvenstva 2018 bez obzira koliko utakmica ćete posjetiti.

  Agencija može također ishoditi Fan ID, a za isto potrebno je dostaviti: kopiju putovnice, sliku 3,5×4,5 u jpg formatu, broj ulaznice, broj mobitela i e-mail, i adresa na koju želite da Vam se poštom pošalje putovnica navijača. Cijena usluge je 125 kn.

  Fan ID je potreban svim navijačima za ulazak na stadion. Uz Fan ID i valjanu putovnicu strani državljani koji dolaze u Rusku Federaciju kao navijači, imaju pravo na višekratni ulaz u Rusiju bez vize, ali ne ranije od 10 dana prije datuma održavanja 1. utakmice Svjetskog prvenstva, i ne kasnije od 10 dana nakon održane zadnje utakmice Svjetskog prvenstva 2018.

  Tijekom registracije za Fan ID možete izabrati način preuzimanja putovnice navijača: „poštom” gdje navedete adresu dostave. Sms porukom ili e-mailom ćete dobiti obavijest da je Fan ID poslan, s kodom za praćenje pošiljke. Pošiljku možete pratiti na internetskim stranicama Ruske pošte: www.pochta.ru/tracking. Rok isporuke Fan ID-a u inozemstvo iznosi do 30 dana.

   

  VIZA ZA RUSIJU:

  Za hrvatske državljane za dobivanje vize za Rusku Federaciju potrebno je:

  • Popuniti online upitnik s fotografijom i osobnim potpisom. Važno je da fotografija mora biti veličine 3,5 x 4,5 cm, a 80% fotografije mora biti lice čovjeka na svijetloplavoj pozadini.
  • Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju i potrebne su najmanje dvije prazne stranice.
  • Policu putnog zdravstvenog osiguranja premije 30.000 eur na ime putnika, bez obzira na duljinu boravka.
  • Original voucher nadležne turističke agencije pribavlja Agencija ukoliko je rezervacija putovanja napravljena u Agenciji
  • Original potvrde ruske turističke agencije o prihvatu stranog turista pribavlja Kompas ukoliko je rezervacija putovanja napravljena u Kompasu.
   Cijena turističke vize za Rusiju iznosi 475 kn + 100 kn posredovanje.

  Rok izdavanja vize je sedam radnih dana (+/- 3 dana). Ukoliko je izrada vize po hitnom postupku (3 radna dana), cijena konzularne pristojbe po osobi: 739 kn.

 

Oznaka putovanja: MP012