+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

 

RUSIJA 2018. - Svjetsko nogometno prvenstvo

HRVATSKA – NIGERIJA, GRUPA D / 16.06.2018 - 21:00 h, Stadion Kaliningrad

 

Kaliningrad, bivši Königsberg, jedan je od nekoliko gradova uzduž Baltičke obale koju su utemeljili Teutonski vitezovi u 13. stoljeću. Osnovan je 1255., a od tada do kraja Drugog svjetskog rata odigrao je glavnu ulogu u njemačkoj povijesti kao luka i središte akademske izvrsnosti. Nakon Prvog svjetskog rata postao je glavni grad Istočne Prusije, odvojen od ostatka Njemačke teritorijem koji je po Versajskom ugovorom pripao Poljskoj. Na kraju Drugog svjetskog rata, Istočna Pruska podijeljena je između Sovjetskog Saveza i Poljske. Grad Königsberg i okolna regija preimenovani su u Kaliningrad.

 

3 dana  /  2 noćenja — Zrakoplovom iz Zagreba

Datumi putovanja:
15.06 – 17.06.2018. - GARANTIRANO!

Program putovanja

15.06.2018. ZAGREB – KALININGRAD

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb u ranim jutarnjim satima. Direktni charter let Zagreb – Kaliningrad. Dolazak je predviđen u ranim poslijepodnevnim satima. Nakon obavljanja graničnih formalnosti, oko 15.30h uputit ćemo se na ručak u tradicionalni restoran u relaksirajućem prirodnom okruženju, gdje ćemo isprobati neka od najboljih jela ruske kuhinje. Nakon ručka transfer do hotela 3/4* u samom centru grada. Preuzimanje navijačkih putovnica (FAN ID) u službenom uredu koji se nalazi u blizini hotela. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

16.06.2018. KALININGRAD

Nakon doručka, slijedi razgled grada uz stručno vodstvo. Poludnevni obilazak uključuje posjet katedrali, simbolu grada. Vidjet ćemo grobnicu Immanuela Kanta, najpoznatijeg bivšeg stanovnika grada, ostatke gradskih zidina i neke od sačuvanih vrata. Imat ćemo priliku posjetiti Muzej Jantara (Amber Museum), Luisen crkvu (sada kazalište lutaka), kipove Kanta i Schillera, bivšu zgradu burze na obalama rijeke Pregel i Dramsko kazalište. Razgled ćemo završiti posjetom Muzeju Svjetskih Oceana (World Ocean Museum) gdje ćemo imati prilike razgledati sovjetsku podmornicu B-413 iz 1968. godine koja je jedna od rijetkih dizelskih, prednuklearnih podmornica koja još postoji u svom originalnom obliku. Ručak i slobodno vrijeme za vlastite programe. Odlazak na utakmicu javnim prijevozom. Noćenje.

17.06.2018. KALININGRAD – ZAGREB

Doručak. Transfer od hotela do zračne luke u ranim jutarnjim satima. Direktni charter let za Zagreb. Predviđeni dolazak u poslijepodnevnim satima.

Cjenik

Cijena paket aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 11.799 kuna

FIRST MINUTE CIJENA za rezervacije do 31.3.2018.: 10.619 kn

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 700 kuna

 

Cijena uključuje:

Zrakoplovni prijevoz na direktnom charter letu Zagreb – Kaliningrad – Zagreb, transfer autobusom zračna luka – hotel – zračna luka, smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama na bazi 2 noćenja s doručkom, 2 ručka, ulaznicu za utakmicu - kategorija 3, razgled grada uz stručno vodstvo, pratitelja putovanja iz Zagreba, obavezno putno zdravstveno osiguranje, troškove organizacije putovanja, osiguranje jamčevine i odgovornosti agencije.

Cijena ne uključuje:

Zrakoplovne pristojbe 700 kn po osobi; troškove ishodovanja ruske vize 655 kn; osiguranje od otkaza putovanja; troškove osobne potrošnje i sve što nije navedeno pod “Cijena uključuje”.

Rusija

Napomene

Putno osiguranje:

Za putovanje u Rusiju obavezna je uplata putnog zdravstvenog osiguranja sa svotom osiguranja od min 30.000 EUR. Uz obavezno zdravstveno osiguranje preporučamo i osiguranje od rizika otkaza putovanja, koje je moguće izvršiti samo prilikom rezervacije aranžmana.

Prijave i uplate: Za rezervaciju putovanja potrebno je uplatiti ukupni iznos aranžmana.

Otkaz putovanja od strane putnika:

Zbog specifičnosti ovog putovanja i posebnih uvjeta za rezervacije usluga koji vrijede u Rusiji za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva, za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti ugovora o organiziranju putovanja Organizatora, osim uvjeta za Rezervacije i plaćanje te Uvjeta za otkaz putovanja od strane putnika. Za ovo putovanje vrijede sljedeći uvjeti otkaza putovanja: „Ukoliko ugovaratelj/putnik otkaže aranžman, Organizator zadržava 100% od ukupne cijene aranžmana.“

VIZA:

Državljanima Republike Hrvatske za ulaz u Rusku Federaciju potrebna je turistička viza. Za pribavljanje vize potrebni su:

  • Potvrda о prihvatu stranog turista u Rusiji od nadležne ruske turističke agencije (pribavlja agencija)
  • Putno zdravstveno osiguranje s pokrićemminimum 30 000 EUR
  • Popunjeni elektronski upitnik
  • Fotografija u boji 3,5 х 4,5 cm sa svijetlom pozadinom koja nije starija više od 6 mjeseci, sa jasnim prikazom lica bez naočala s tamnim staklima i bez pokrivala za glavu (izuzetak su slučajevi kada osoba zbog nacionalne ili religiozne pripadnosti ima pokrivalo za glavu na fotografiji u putovnici); 80% fotografije mora biti lice čovjeka.
  • Valjana putovnica koja ima najmanje dvije prazne stranice(a) i koja mora vrijediti najmanje 6 mjeseci dulje od roka do kojeg vrijedi viza.

Rok izdavanja vize je sedam radnih dana (+/- 3 dana). Troškovi konzularnih pristojbi i naknade za posredovanje iznosi 655 kn.

 

NAPOMENA:

Red letenja podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku pred polazak na put kao i tijekom samog putovanja. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja najkasnije 3 dana prije puta. Organizator zadržava pravo promijeniti redoslijed obilazaka, sadržaj razgleda ostaje kako je objavljeno bez obzira na redoslijed. Službena lokalna kategorizacija hotela: 3*; ocjena organizatora: 3/4*.

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjeni do trenutka izdavanja aviokarata. Organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Cijene aranžmana objavljene su u hrvatskim kunama, a izračunate na osnovi cijena usluga u referentnim valutama po prodajnom tečaju važećem na dan 01.02.2018.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvp.hr.

Najmanji broj putnika: 100

Oznaka putovanja: MP027