+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Ruski biseri

Krstarenje brodom MS SHAGALL

Pozivamo vas na prekrasno krstarenje Ruski biseri koje će probuditi sva vaša osjetila! Posjetite nove gradove, obiđite mistične crkve, upoznajte novu kulturu i uživajte na predivnom brodu!

Posjetit ćete: ST.PETERSBURG-MANDROGI-KIZHI-GORITSY-YAROSLAVL-UGLICH-MOSKVA

11 dana / 10 noći  — Zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja:  28.5.-7.6.2018.

rusijaKishi Pogost

Program putovanja
DAN LUKA PROGRAM
1 ST.PETERSBURG ukrcaj
2 ST.PETERSBURG RAZGLED GRADA
3 ST.PETERSBURG HERMITAGE
4 MANDROGI Slobodno vrijeme
5 KIZHI OTVORENI MUZEJ
6 GORITSY SAMOSTAN SV.ĆIRILA
7 YAROSLAVL RAZGLED GRADA
8 UGLICH Slobodno vrijeme
9 MOSKVA RAZGLED GRADA
10 MOSKVA KREMLIN
11 MOSKVA iskrcaj

 

Program putovanja

1.dan: ZAGREB – ST.PETERSBURG

Sastanak putnika s voditeljem putovanja putovanja u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Let preko neke od europskih zračnih luka do Moskve. Po dolasku organizirani transfer do luke, te ukrcaj na brod. Prvo upoznavanje broda i posade, večera i noćenje.

2. dan: ST.PETERSBURG

Doručak na brodu. Ujutro ćemo krenuti u razgled ovog elegantnog grada uz rijeku Neva koji se smatra jednim od najljepših europskih gradova. Među glavnim znamenitostima spadaju monumentalan Zimski dvorac - nekoć sjedište ruskih careva, katedrala Sv. Izaka, Peterpavlovska tvrđava, i »revolucionarni« cruiser Aurora i Admiralitet. Poslijepodne će biti slobodno za šetnje gradom. Po želji izlet u Carsko selo (Puškinovo), u kojem se nalazi poznata Katarinina palača sa sjajnim stepenicama, dvoranama i salonima te čuvenom jantarskom sobom. Povratak na brod. Večera i noćenje.

3. dan: ST.PETERSBURG

Doručak na brodu. U prijepodnevnim satima ćemo posjetiti Ermitaž, jedan od najvažnijih svjetskih muzeja u kojem se nalaze neprocjenjive zbirke umjetničkih djela iz cijelog svijeta. Poslijepodne predlažemo obilazak najpoznatije ulice Nevski prospekt u kojoj se nalaze brojni restorani, trgovine i trgovi ili odlazak na izlet u Peterhof (doplata), u kojem se nalazi jedna od najsjajnijih i najočuvanijih palača carske obitelji Romanov koja je okružena s jednim od najvećih i slikovitijih parkova, zbog čega ga nazivaju i ruski Versailles.

4. dan: MANDROGI

Doručak na brodu. Jutarnja plovidba Nevom i uz južni dio jezera do slikovitog gradića Mandrogi koji je kao muzej na otvorenom i prikazuje život ruske prošlosti. U slučaju lijepog vremena, vidjeti ćemo i folklornu predstavu. Poslijepodne slijedi nastavak plovidbe rijekom Svir.

5. dan: KISHI

Doručak na brodu. Jutarnja plovidba po jezeru Onega, drugom najvećem europskom jezeru, do otoka Kiži. Otok je danas kao muzej na otvorenom kojeg godišnje posjeti 150.000 posjetitelja i tako jedan od najposjećenijih muzeja u ovom dijelu Rusije. Na otoku se nalazi više od 80 različitih drvenih objekata (seoskih kuća, crkvi, vjetrenjača …) koje su tamo prenijeli iz sjeverne Rusije. Gradić se nalazi i na popisu UNESCO-ve baštine. Povratak na brod, večera i noćenje.

6. dan: GORITSY

Na obali Bijelog jezera stoji gradić Goritsy, tipično rusko selo, kojeg ćemo danas posjetiti. Poznat je po vrlo starom ženskom samostanu, a mi ćemo obići samostan sv. Ćirila, nekoć drugog najvećeg samostana u Rusiji, koji će vam dočarati rusku prošlost. Poslijepodne ćemo nastviti plovidbu po 300 km dugom kanalu Volge, koji povezuje unutrašnjost Rusije s Baltičkim morem.

7. dan: YAROSLAVL

Yaroslavl se nalazi na ušću Volge i Kotorosl rijeka. Poznat je po brojnim crkvama iz 17. stoljeća te je izvanredan primjer urbanističke reforme carice Katarine Velike koju je naručila za cijelu Rusija 1763. godine.

8.dan: UGLITCH

Doručak na brodu. Ujutro plovidba do gradića Uglitch, jednog od najstarijih ruskih gradova kojeg je car Ivan Grozni proglasio jednim od najljepših ruskih gradova. Ovo je posljednje prebivalište njegovog sina, cara Dimitrija. Gradić ima lijepi Kremlj s najljepšim ruskim crkvama kao što je crkva sv. Dimitrija. U prošlosti je Uglitch bio toliko bogat, da su kovali vlastiti novac. Večera i noćenje.

9. dan: MOSKVA

Doručak na brodu. Dan namijenjen razgledu veličanstvene ruske prijestolnice i njenih znamenitosti. Vožnja gradom i uz crvene kremeljske zidine, iza kojih će nas pratiti zlatne kupole najstarijih moskovskih crkvi, sve do Crvenog trga. Okružuju ga prekrasne zgrade iz prošlog stoljeća kao što je šarena crkva Vasilija Blaženog, najprepoznatljivija zgrada u Moskvi. Susresti ćemo se i s najpoznatijim trgovačkim centrom Gum. Slobodno vrijeme u poslijepodnevnim satima za samostalne razglede. Navečer predlažemo posjet znamenitom moskovskom cirkusu (doplata) ili upoznajte Moskvu noću – uz vožnju podzemnom željeznicom (uz doplatu). Povratak na brod. Večera i noćenje.

10. dan: MOSKVA

Doručak na brodu. U prijepodnevnim satima ćemo otići do moskovskog Kremlja, koji sa svojim palačama i crkvama predstavlja povijesnu jezgru grada. Šetnja pokraj palače Kremlja do crkve Marijinog uznesenja, gdje su se nekoć krunili ruski carevi. Vidjeti ćemo i carsko zvono, jedno od najvećih na svijetu i veliki carski top. Uz doplatu mogućnost vođenog razgleda ulicom Arbat ili izlet s brodom po rijeci Moskvi.Doručak na brodu. U prijepodnevnim satima ćemo posjetiti Ermitaž, jedan od najvažnijih svjetskih muzeja u kojem se nalaze neprocjenjive zbirke umjetničkih djela iz cijelog svijeta. Poslijepodne predlažemo obilazak najpoznatije ulice Nevski prospekt u kojoj se nalaze brojni restorani, trgovine i trgovi ili odlazak na izlet u Peterhof (doplata), u kojem se nalazi jedna od najsjajnijih i najočuvanijih palača carske obitelji Romanov koja je okružena s jednim od najvećih i slikovitijih parkova, zbog čega ga nazivaju i ruski Versailles.

11. dan: MOSKVA-ZAGREB

Doručak na brodu. Iskrcaj i prijevoz do zračne luke, od kuda slijedi let preko europske zračne luke prema Zagrebu.

Cjenik

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ:        REDOVNA CIJENA                 FIRST MINUTE*            

Kabini s prozorom-glavna paluba                12.590 kn                               11.890 kn

kabini s prozorom-gornja paluba                13.590 kn                               12.890 kn

Kabini s prozorom-brodska paluba              14.490 kn                               13.790 kn

Doplata za suite kabine na upit!

FIRST MINUTE vrijedi za rezervacije do 1.4.2018. ili do popunjenja kapaciteta!

OBVEZNE DOPLATE  UZ REZERVACIJU: trošak vize za Rusiju 475 kn, te zrakoplovne pristojbe koje iznose 1.740 kn po osobi.

Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju grupnog polaska: 20

CIJENA PAKET ARANŽMANA UKLJUČUJE:  povratni zrakoplovni prijevoz u ekonomskom razredu na relaciji Zagreb – St.Petersburg; Moskva-Zagreb, transfere (zračna luka st.Petersburg - brod - zračna luka Moskva),  11-dnevno krstarenje brodom MS Shagall 3*, smještaj u odabranoj kabini, 10 punih pansiona na brodu,  izlete prema programu, piće dobrodošlice, obilazak kapetanovog mosta, večernji zabavni program, voditelja putovanja, organizaciju putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE: trošak vize za Rusiju, trošak osiguranja, troškove pića u barovima i restoranima, dodatne fakultativne izlete koji nisu navedeni kao uključeni, dodatne usluge na brodu, napojnice za osoblje, te ostale osobne troškove tijekom putovanja.

Viza: potrebna.
Za hrvatske državljane za dobivanje vize za Rusku Federaciju potrebno je:
•    Popuniti upitnik s fotografijom i osobnom potpisom. Važno je da fotografija mora biti veličine 3,5×4,5 cm, a 80% fotografije mora biti lice čovjeka na svijetloplavoj pozadini
•    Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju i potrebne su najmanje dvije prazne stranice
•    Policu osiguranja premije 30.000 EUR na ime putnika, bez obzira na period ostanka
•    Original vaučera nadležne turističke agencije – pribavlja Atlas ukoliko je rezervacija putovanja napravljena u Atlasu
•    Original potvrde – Подтверждение /Podtverždenije/ – ruske turističke agencije о prihvatu stranog turista  – pribavlja Atlas ukoliko je rezervacija putovanja napravljena u Atlasu

Rok izdavanja vize je  sedam radnih dana (+/- 3 dana). Cijena konzularne pristojbe po osobi: 475 kuna.

tnika.

sholokhov

 

Fakultativni izleti

FAKULTATIVNI IZLETI – MOSKVA:

MOSKOVSKI CIRKUS

Začinite večernje sate predstavom poznatog moskovskog cirkusa!

Cijena: 540 kn

 

VOŽNJA PODZEMNOM ŽELJEZNICOM I MOSKVA NOĆU

Po odlasku sa broda, vožnja prema gradu sa zaustavljanjem na nasipu rijeke Moskve - St. Sofija, te Bolshov kamenog mosta. Vožnja uz katedralu Krista Spasitelja, Pushkinovog muzeja umjetnosti; spomenika Petru Velikom; Gorky Park; foto zaustavljanje kod na New Maiden samostana – jedan od najpoznatijih manastira i klaustera u Rusiji. Foto zaustavljanje na promatračkoj platformi - najvišoj točci Moskve; Sparow Hills, poznatom kao Lenin Hills . Kratko zaustavljanje u Poklonnaya Gori gdje je momorijalni centar II svjetskom ratu. Vožnja po aveniji Kutuzov, pokraj Kremlja, uz zaustavljanje na Crvenom trgu.
Po dolasku u grad, u pratnji vodiča odlazak do stanice podzemne željeznice; posjet nekoliko najljepših podzemnih postaja; svaka drugačijeg dizajna. Postaja  Komsomolskaya najljepša je od svih. Projektirao ju je Šusev, a njezin podzemni paviljon ima šiljasti toranj na čijem vrhu stoji zvijezda petokraka. Unutrašnjost joj je luksuzna, prepuna zapanjujućih mozaika koji prikazuju vojne pobjede i ruske heroje načinjene od mramora, granita, šarenog stakla i lustera.

Cijena: 270 kn

 

FAKULTATIVNI IZLETI - ST.PETERSBURG

CARSKO SELO

Carsko selo (Puškin) nastalo je u 18. st. u okolici St. Petersburga se nalazila raskošna ljetna rezidencija vladara oko koje se formiralo naselje. Dvorac je prvotno bio izgrađen za vrijeme carice Elizavete, kćeri Petra Velikog, a kasnije je pretvoren u ljetnu rezidenciju carice Katarine.  Raskoš palače, zlatom optočena blagovaonica,  pozlaćena ogledala, čuvena Jantarna soba gdje su zidovi obloženi jantarom ostavit će vas bez daha.

Cijena: 395 kn

 

PETERHOF

Peterhof je kompleks palača i okolnih parkova koji se nalazi 29 km od St. Petersburga. Nastao je kao kraljevska palača Petra Velikog 1711.godine. Naziva se ruskim “Versaillesom“. Uvršten je u UNESCO-v popis Svjetske kulturne baštine 1990. godine, zajedno s nekim drugim znamenitostima St. Petersburga. Petar Veliki osobno je osmislio dio izgleda palače i parka nakon posjete Versailles-u koji mu je bio nadahnuće i ideja. Tema, koja se javlja u ukrasima je ruska pobjeda u Velikom sjevernom ratu. Velika palača iznad slapa bila je ljetna rezidencija Petra Velikoga.. Peterhofski park sastoji od vrtova u versajskom stilu, a posebno je poznat po svojim fontanama. Ima ih 176 uz 4 kaskade. Vrtovi imaju brojne zgrade, uključujući i paviljone Monplaisir i Marly. Najpoznatija je Velika kaskada, veličanstvena vodena stepenica ispod palače, koja se sastoji od 64 fontana i 37 pozlaćenih brončanih skulptura. Najpoznatija skulptura prikazuje Samsona kako otvara lavlja usta, iz kojih izlazi 20 metara visoki mlaz vode. Skulptura simbolizira pobjedu Rusije nad Švedskom u bitci kod Poltave.

Cijena: 470 kn

 

Za realizaciju fakultativnih izleta potrebno je minimalno 20 prijavljenih putnika.

Moskva

Sankt Peterburg

Yaroslavl

Goritsy

Kizhi

Napomene

Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja zrakoplovnih kompanija i podložna su promjeni.

Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu.

Viza: potrebna.

Za hrvatske državljane za dobivanje vize za Rusku Federaciju potrebno je:
•    Popuniti upitnik s fotografijom i osobnom potpisom. Važno je da fotografija mora biti veličine 3,5×4,5 cm, a 80% fotografije mora biti lice čovjeka na svijetloplavoj pozadini
•    Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju i potrebne su najmanje dvije prazne stranice
•    Policu osiguranja premije 30.000 EUR na ime putnika, bez obzira na period ostanka
•    Original vaučera nadležne turističke agencije – pribavlja Organizator ukoliko je rezervacija putovanja napravljena u Atlasu
•    Original potvrde – Подтверждение /Podtverždenije/ – ruske turističke agencije о prihvatu stranog turista  – pribavlja Organizator ukoliko je rezervacija putovanja napravljena u Atlasu

Rok izdavanja vize je  sedam radnih dana (+/- 3 dana). Cijena konzularne pristojbe po osobi: 475 kuna.

 

Oznaka putovanja: MP011